Obožavam cveklu.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Imam nekakvog burazera od strica, faca totalna, iako ga se ostala rodbina čuva i boji ko đavo od krsta ja ga obožavam skroz... Ima školu čoek koju bukvalno niko drugi u ovu državu nema, a i u druge ih baš nema mnogo takvih, a imao je i funkciju kakvu većina ljudi sanja, sve mu je na volju bilo... I, neđe u 56 godina, došlo mu dosta svega, otišo čoek u penziju prevremeno, i pravac u tazbinu u vrh Kuča, da gaji loze, pčele, i još razne životinje...
Auh, ne zna se koje mu je grđe- što je ostavio onakvu karijeru, ili što je pas'a u tazbinu umjesto u kod svojih...
Ali ja ga i dalje obožavamA naročito obožavam što je isti ko ja-
mrzi ljeto, sezonu, i onu gomilu naroda što ti skače po glavi đe god se okreneš.
Pa zato, u ono doba kad mi se sva rodbina shjeti da se baš pradavno nismo viđeli (jul, avgust)... On samo pošalje ženu, đecu, unučad, ali sam ne dolazi živ
U septembru će, to je naše vrijeme
Mhm, ali zato vazda sa svojima pošalje ponešto što mu je uspjelo te godine...
Ove godine su sir, surutka, i...
@Blu, shjetih se tebe odma
7.65kg mesa jare, juče ujutro je nesretno brstilo s onih krša...
Rekoh ti neđe, jariće obožavam, i sam im nikad naškodio ne bi, ali kad mi se već ovako podmetnu, što ću, nije da se žalim
A teško da ima ljepšega mesa
Pa priprema za sač
myimgs
suvo ko barut, miriše na poljsko cvijeće... ali bez šale
myimgs.org
pasta od 4 vrste suve slatke i ljute paprike, dižon u sjemenu, običan c senf, ren, med šumski/cvjetni aromatični, ponzu, maslinovo ulje, cijeđena pomorandža, vegeta domaća moja
myimgs.org
myimgs.org
Da odstoji.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
... i aj, tajnica jedna
MYIMGS.ORG
za sva krta mesa, osjetljiva na vatru, nemasna
kod mene lozovina, a može i bukva, hrast, treslovina, trešnja, kajsija, višnja... u crno vino, da odstoji![]()
....
MyIMGs.org
myimgs.org
... lozovina, dobro napijena crnog, gustog, slatkastog vina, mojeg, domaćeg, u dobro podmazan sač na mast...
myimgs.orgwww.gasstations-nearme.com
... i još jedna tajna
Jaretina je specifično meso, specifičnog i mirisa i ukusa, božanskog, i zato je ne miješam sa krtolom- jer će povuć ukus i miris od nje, i na kraj vam zbunjivat i pretrpavat nepca i jezik i filing...
Pa zato na bundevu, domaći-moj mladi luk, i moje ljute papričice
Bundeva pečena će fantastično dopunit ukus, mladi luk još savršenije, ljuta će izgubit većinom ljutinu ali će 100000000000% dodat arome one savršene....
A za prilog će umjesto pečene krtole ić pire krompir, kremast i mliječan- da ublaži i dopuni ukus mesu, koje će se bukvalno topit u usta i ostavljat samo onaj najsavršeniji ukus prirode, i koje parče ove pećene bundeve, uz malo luka i ljute, ko voli...
Pa tako do Beskraja
...
Upload images with myimgs.org
prvo butići i plećkice, gomila ruzmarina i češnjaka...
convert webp to jpg at myimgs.org
...pa rebra i pamflek sa vrha, i opet gomila ruzmarina i bijelog luka...
myimgs.orghttps://bank-nearme.com
...
I, na kraju, pek papir, poklopac, sat vremena na 150C, onda 4 sata na 125C, onda sklonit pek papir i pola sata pod poklopac na 190C, a za sami kraj, 10-15 min bez poklopca na 220C, malo poprskano crnim pivom...
Mhm
Neka mi Bog kuhinje oprosti, ali na današnji dan mi zaista nije bilo do toga da pravu vatru palim za ovaj sačAli će definitivno valjat i ovako.
Btw, ako nemate baš izuzetnog iskustva sa sačom i otvorenom, živom vatrom, ovo totalno nije meso na koje želite da se učite
Dalje, nemojte da vas lažu da se jaretina može čisto peć pod sač a da bude savršena- jer ne može, ako je valjana, sočna, mlada, kao ova, mora ić pek papir da se malo udinsta i razmekša, inače bi se isušila do zla boga.
Btw2, ovaj maslac je upravo tu da baš sve to savršeno razmekša, i istopi pod nepca
pa ćemo viđez za nekih 6-8 sati kako ispade![]()
Last edited by Buva+gacce; 31-07-26 at 12:45.
E kad bi ovaj u Lovac imao ovako znanje.
Ja je recimo kuvam lagano da se raskuva ali dobro će mi doći svi ovi savjeti za termičku obradu jer iskustva imam sa polusušenom na žar a bogme sam je "krala" na selo kao mala gotovo živu dok se suši.
Još da mogu da vidim slike
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Na telefonu preko TT nita
Hahaha, ne stižem ni paradajz da zgotovim. Samo zidarska ishrana,pivo i gotovi pasulj iz limenke,ali, vrnuću se ja. Bogomi je kuća rupa bez dna. I to je samo renoviram iznutra ali...nebo je granica,posebno kad čovjek ima vremena za razmišljanje pa mu svakakve ideje padaju na'm
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Evo kako to kod mene izgleda
Probaj da uđeš preko chrom-a. Bilo bi zaista grijeh na dušu da ti ne vidiš ove slike, totalno su kao za tebe pravljene
A zamisli tek da ovo ne vidiš...
MyIMGs.org/
Ovo je ono kad kosti sa dva prsta iz mesa vadiš, ko iz putera![]()
Lijepo je viđeti vas dvojicu pa iako me peckate![]()
Meni je trebalo nešto laganije danas a inače se uparih i od ovoga u kuhinji.
Bijela čorba mi se sve više sviđa ovog puta od tikvice i bukovače i crnog luka jedan dio odvojih i spremih sa mocarelom koja se sva istopila perfektno i ide uz taljatele.
..........
reverse image search - myimgs.orgbank-nearme.com
myimgs
MyImgs
Shjelo je petoro đece za sto, inače najmetiljavije i najgrđe usvijet za što pojest, naglo se začulo ''huh, ugh, mhmhhh'', i za pola sata su nam ostali samo dugmići. Tačno me šlog gađao, jare skoro 8 kila, jedva ga i probah, došlo mi je da im tražim da vrate bar polovinuDanas iz inata neće dobijat da jedu, kunem im se
![]()
Buva, odbijam da otvaram slike, hoću to uživo da vidim. Može i u septembru sa onim rođakom![]()
Vidi se ono crno pivo na kraju
Lisičarke sa Durmitora kako i svježe mirišu.
@extravaganca
Tri sata kuhana na tihoj vatri.
Teletina ispod saca, mff, omunjih za sekund
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks