Jel ovo ono 8km za 6 godina?pakleno.
Monteput" je potpisao 237,47 miliona eura sa PDV-om vrijedan ugovor sa konzorcijumom koji čine "Briv Construction", "Herc gradnja", "Hering", "IPSA Institut" i "Shadong Foreign Economical & Tehnical Cooperation", za projektovanje i izgradnju obilaznice oko Budve.
Znaci sa PDV cijena
A podizvidjaci pojma nemam ko su nesto hercegovina kotorani sarajevo i kina
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Jel ovo ono 8km za 6 godina?pakleno.
S obzirom da u ravnicu radimo 15km 4 godine...
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Да, ово је без инсталација.Што ће још подићи цијену.
Пројекат је прескуп, јер је преамбициозно замишљен, као 2+2 аутопут, али без зауставних трака.
Монтепут је на подручју приморских општина исцртао преамбициозне и мегаломанске дионице аутопутева и брзих цеста, које су такве прије свега због терена.
И онда су ову дионицу као најкритичнију узели да раде, и то кошта, колико кошта.
Неће нам ни милијарде ЕУ помоћи да све то на југу остваримо.
Ту је могла да прође и обична магистрала, исто важи и за ону дионицу кроз катунску нахију ђе планирају да праве аутопут од Чева до Драгаља.
У случају обилазнице око БД, овај пут само то и треба да буде, ништа више, а катунски аутопут неће за више деценија бити ишта више до боље везе ПГ и Х.Новог, јер аутопут кроз Херцеговину неће скоро.
Боље да су се амбиције смањиле, да се ишло на 1+1 а остатак новца да иде ка сјеверу, да се што прије почну радити дионице ка Србији и тунел ка Косову.
Last edited by BAR; 29-06-26 at 20:39.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Ljiljanić: Naredne godine glavni radovi na dionici Mateševo–Andrijevica, u pripremi i tri obilaznice
https://www.cdm.me/ekonomija/ljiljan...ri-obilaznice/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Matrix živimo ali bukvalno. Kakve bajke nevjerovatno.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
A dobro sta ces. Idu izbori brzo. Valja se malo lagati.
Kako nijesu izbori svaki dan
Za mostove na Morači 6,88 miliona eura
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...8-miliona-eura
Na ova zakonska rjesenja ce neki advokat da presavije tabak i zaradi stan u shity kvart na tuzbu drzavi...
Za vise zakona je do sad utvrdjivano da nema oduzimanja imovine, cak ni kad je dokument u pitanju, a ne auto...
a sto i most Crnegoraput... neeee
Zato što se Bemax eliminiše iz svih tendera zbog trivijalnosti i gluposti, baš kao što su druge firme prije 10 godina a Bemax prolazio. Jbg kolo sreće se okreće.
Nije bitno ko će dobiti tender, bitno je da se rokovi i kvalitet ispoštuju. Možemo reć da je Bemax poštovao rokove, a kvalitet sumnjam da je ijedna firma.
Za pojedine dionice puteva, mislim da je Mehanizacija programat Nikšić i najbolja. Ono što urade bude kvalitetno. To je makar moj dojam.
jes, ali Crnagoraput nije ispostovala rok ikad... i to ne za mjesec dva no za godine...
Da ne pominjemo da je na kraju i kvalitet bio ocajan, da su bulevar u Donju Goricu rekonstruisali u baas velikim dionicama poslije manje od 3 mjeseca i slicno
Jasno je i meni da je smo mi raj za poslovni nepotizam...
Donju Goricu je radio Tehno putcisto da budemo fer.
Nije ni Tehnoput, nego neka njegova reinkarnacija. Tehnoput je, kao i gomila firmi skorojevičkih bizmismena, odavno otišao u stečaj i ostao dužan bogu i narodu da bi se onda odmah formirao neki novi Tehnoput, za koji ne znam šta mu je dodato u nazivu da bi ispalo da nije ista firma kao ona što je pobjegla od finansijskih obaveza u stečaj.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
A dobro nećemo cjepidlačiti sad. Tehnoput, Tehno put M, Tehnoput - MNE isti đavo.
Brenodvi evoluiraju godinama što ćeš.
Грешка
Last edited by BAR; 05-07-26 at 13:41.
Za rekonstrukciju magistrale Šćepan polje - Paklice izabrana ponuda vrijedna više od 60.000 eura
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-od-60000-eura
Ugao ulice Milice Vučinić i Banka Deletića, Nikšić.
Sent from my SM-A307FN using Tapatalk
Jel ovo novi znak manji fizicki od starog znaka?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Jeste vjv... stedis se na svemu danas
Nego, da vas pitam - zna li iko ko je proizvodjac novih stubova za semafore u PG? (slika sa neta)
Ubijedjen sam da ih neko montira "naopacke"... po mojemu inzenjerskome dijelu mozga ovaj "kosnik" do stuba treba da stoji naopacke - da ide iz donjeg desnoga ugla u gornji lijevi - jer samo tako konstrukcijski ima smisla i drzi ovu "ruku" sto visi i ucvrscuje je... ovako bas nikakvu svrhu nema konstrukcijski - a ne vjerujem da je proizvodjac odlucio da se bavi kozmetikom i baca materijal i povecava tezinu stubu
Од Крута до Коловића уз пар локација готово.Готов је нови каменички мост, и остало је на 3-4 мјеста да се асфалтира, али то иде брзо.
Од Коловића обилазница око Камбоџе, односно посљедњи километар, једва да је започела.А рок је ја мислим септембар.Касниће се ту доста, али ће се моћи старим путем док се то не заврши.
Last edited by BAR; 10-07-26 at 20:17.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks