Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 36 of 36

Thread: Zavisnosti...

Thanks Thanks Given 
    24,097
    Thanks Thanks Received 
    9,952
    Thanked in
    7,448 Posts

Ma ja mislim na Čovječanstvo generalno kako u ponor ide.

@nicky na to mislim.

A pusti ja sam emotivni kreten.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,294
    Thanks Thanks Received 
    2,996
    Thanked in
    1,586 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Aj me nauči tome...tigrice

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
    Kome/čemu da te naučim?
    "I shut my mouth and hold the light"

Thanks Thanks Given 
    24,097
    Thanks Thanks Received 
    9,952
    Thanked in
    7,448 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Kome/čemu da te naučim?
    Evo čitam tvoj post koji sam citirala ako znam čemu bilo je prije tri dana.Moje emotivno i svakako stanje se mjenja ka oblaci na nebo vazdušni znak pojma nemam na što sam u taj tren mislila.

4. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,294
    Thanks Thanks Received 
    2,996
    Thanked in
    1,586 Posts

Ada mijenja se svima, no ja malo odmorih

Posjedujem čudnu zavisnost, doduše s godinama joj moć popušta/m... kad sjedim s nekim i pričamo: istovremeno se pitam, pored fabule koja nam teče - da li je ovo zadovoljna osoba, osoba koja napreduje, ili osoba koja se sapliće i hoće da me uvuče u svoje sopstveno “siromaštvo”? Pritom, pitam se prvo misleći na sebe, pa tek onda gledam drugu osobu. Stvar se kristalizuje.

Ako sam kod sebe - bolje i da ućutim i pustim drugu osobu da priča. Ako je stvar ozbiljnija, onda sam i za totalni cut iz života - nije lijepo ljudima oduzimati vrijeme sa svojim “boleštinama”.
    Ako sam kod drugog - jednostavno je, samo lupiš dugme delete i zaboraviš. Tu i ne mora da se radi cut - jer na nivou energije situacija će se u životu rasčistiti sama u neko dogledno vrijeme. Energija Je Sve. Obraćaš pažnju na iskustva i razvoj/tok sopstvenog života ako ti je bitno, ako nije onda jebiga ponavljaćeš razred

Koliko smo vremena u životu “izgubili” sa takvim ljudima (prije svega sa samim sobom, pa onda sa ljudima kojima smo dozvoljavali da nas uvuku u svoje loop-ove, ili mi druge uvlačimo u svoje)? Probudimo se i idemo sami tražimo loop-ove da se u njih vrtimo k'a derviši i još kreteni mislimo da je to super i wow i sve velimo oj daj joooš jooš ovoga, preludo je, preludi smo, i nisam samo ja vidi ima nas još ovakvih sjhatkiša
    I ovo što pričam je stvarno grozno, djeluje/zvuči kao da sam neki sudija tj kosač sa mačetom - fik i gotovo, oladim gofna i zaboravim da su išta i ikad rekli (da, opet mislim prvo na sebe, pa tek onda na onu osobu preko puta), ali..

Koliko nismo imali dovoljno vremena sa ljudima iz prve stavke? Koliko mi sami nismo bili/težili da budemo ta osoba, sebi i onome preko puta? Koliko jebeno stalno tražimo razloge da budemo nadžak babe ili puštamo da nam drugi sjede i nadžak babuju?

Tako da - prioriteti. Fokus. Pošteno spram sebe i drugih. Pa koliko smo u mogućnosti da se sretnemo sa mjesta đe prosperiramo, a da se ne crnjačimo. Ako se zacrnimo - delete. Jer nije vrijedno. Nije bitno. Nije ni važno. Shvatiš da je i ćutanje jednako moćno, koliko i moć govora, ako ne i više.

I tako... vruće je, baš.

Thanks Thanks Given 
    24,097
    Thanks Thanks Received 
    9,952
    Thanked in
    7,448 Posts

Ada mijenja se svima, no ja malo odmorih

Posjedujem čudnu zavisnost, doduše s godinama joj moć popušta/m... kad sjedim s nekim i pričamo: istovremeno se pitam, pored fabule koja nam teče - da li je ovo zadovoljna osoba, osoba koja napreduje, ili osoba koja se sapliće i hoće da me uvuče u svoje sopstveno “siromaštvo”? Pritom, pitam se prvo misleći na sebe, pa tek onda gledam drugu osobu. Stvar se kristalizuje.

Ako sam kod sebe - bolje i da ućutim i pustim drugu osobu da priča. Ako je stvar ozbiljnija, onda sam i za totalni cut iz života - nije lijepo ljudima oduzimati vrijeme sa svojim “boleštinama”.
    Ako sam kod drugog - jednostavno je, samo lupiš dugme delete i zaboraviš. Tu i ne mora da se radi cut - jer na nivou energije situacija će se u životu rasčistiti sama u neko dogledno vrijeme. Energija Je Sve. Obraćaš pažnju na iskustva i razvoj/tok sopstvenog života ako ti je bitno, ako nije onda jebiga ponavljaćeš razred

Koliko smo vremena u životu “izgubili” sa takvim ljudima (prije svega sa samim sobom, pa onda sa ljudima kojima smo dozvoljavali da nas uvuku u svoje loop-ove, ili mi druge uvlačimo u svoje)? Probudimo se i idemo sami tražimo loop-ove da se u njih vrtimo k'a derviši i još kreteni mislimo da je to super i wow i sve velimo oj daj joooš jooš ovoga, preludo je, preludi smo, i nisam samo ja vidi ima nas još ovakvih sjhatkiša
    I ovo što pričam je stvarno grozno, djeluje/zvuči kao da sam neki sudija tj kosač sa mačetom - fik i gotovo, oladim gofna i zaboravim da su išta i ikad rekli (da, opet mislim prvo na sebe, pa tek onda na onu osobu preko puta), ali..

Koliko nismo imali dovoljno vremena sa ljudima iz prve stavke? Koliko mi sami nismo bili/težili da budemo ta osoba, sebi i onome preko puta? Koliko jebeno stalno tražimo razloge da budemo nadžak babe ili puštamo da nam drugi sjede i nadžak babuju?

Tako da - prioriteti. Fokus. Pošteno spram sebe i drugih. Pa koliko smo u mogućnosti da se sretnemo sa mjesta đe prosperiramo, a da se ne crnjačimo. Ako se zacrnimo - delete. Jer nije vrijedno. Nije bitno. Nije ni važno. Shvatiš da je i ćutanje jednako moćno, koliko i moć govora, ako ne i više.

I tako... vruće je, baš.
    A u suštini sve je tako jednostavno, Tigrice kad se Čovjek distancira od sebe i drugih i posmatra sa distance uz alate koje su ponudili oni koji su više radili na tome poput Junga recimo koji ti je gotivan.Obrati pažnju na pojam Senke kod Čovjeka koja je uzročno najzaslužnija i za maske i za manipulacije što sebe što drugih.Susret ne sukob nego prijateljski susret sa Sjenkom najbitniji za raščišćavanje i balans.Kod Frojda to je ID no Jung je daleko tananijom energijom obradio temu.

A preporučujem ti i transkacionu analizu kroz knjigu Koju Igru Igraš? Ako već nisam pomenula neđe.

7. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,294
    Thanks Thanks Received 
    2,996
    Thanked in
    1,586 Posts

Jednostavno je, ali i nije pa se smijem od nevolje

Zapamtila sam ti još onda tu knjigu na nekoj drugoj temi si je pominjala, a neđe mi je i ranije iskakala, ali nikako ne mogu naslov da joj svarim. Vjerovatno jer za sebe mislim da sam jedno nježno, neiskvareno biće koje ne zna da se igra ni sa sobom, ni sa drugima ne volim da "pobjeđujem" niti da "poražavam", nit sam tamna nit sam svijetla, no više neka prigušena svjetlost

Ali pročitaću je kad mi dođe

9. The Following 2 Users Say Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,097
    Thanks Thanks Received 
    9,952
    Thanked in
    7,448 Posts

Jednostavno je, ali i nije pa se smijem od nevolje

Zapamtila sam ti još onda tu knjigu na nekoj drugoj temi si je pominjala, a neđe mi je i ranije iskakala, ali nikako ne mogu naslov da joj svarim. Vjerovatno jer za sebe mislim da sam jedno nježno, neiskvareno biće koje ne zna da se igra ni sa sobom, ni sa drugima ne volim da "pobjeđujem" niti da "poražavam", nit sam tamna nit sam svijetla, no više neka prigušena svjetlost

Ali pročitaću je kad mi dođe
    Ja se sjećam i kojoj i cijele situacije koja se desila. I atmosfere.

Ona tema što je @Mylene otvorila o Edipu i Elektri.Transakciona analiza je dosta kompleksna a ova knjiga je uprošćena verzija.Možeš da "vježbaš" kad ljude prosto posmatraš.I distanca je tu najbitnija tako da ako već imaš interakciju sa nekim na višem nivou prijatelji i sl. ne ali kompletne strance.Svi neku "igru" igraju samo je pitanje koliko je čovjek srastao sa tom ulogom.To su one maske o kojima Jung piše i koje neđe su poželjnje ali je problem kad maska sraste sa čovjekom i više ne može u stvari može ali mučno mora jer mora radi sebe da je skine.A drugi su za sebe ne možeš mijenjati druge ljude pa ni pokušavati samo interakcije.

11. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,294
    Thanks Thanks Received 
    2,996
    Thanked in
    1,586 Posts

Sjećam se i ja no ćutim, da nam opet zubi-trubi i tako ti simpa likovi ne ulete i zatrube kako avetamo Mada, mi jopet po svom

Ali sad za ozbiljno, koliko god gotivila likove iz tih struka, level više mi je uvijek energija
    Last edited by tigrovo_oko; Today at 13:18.

Thanks Thanks Given 
    24,097
    Thanks Thanks Received 
    9,952
    Thanked in
    7,448 Posts

Sjećam se i ja no ćutim, da nam opet zubi-trubi i tako ti simpa likovi ne ulete i zatrube kako avetamo Mada, mi jopet po svom

Ali sad za ozbiljno, koliko god gotivila likove iz tih struka, level više mi je uvijek energija
    Nek ulete i oni su dio ambijenta. Meni je iz ove perspektive sad i zanimljivo to "uletanje" da ne kažem simpa.Uostalom kako RL nije Faradejev Kavez što bi forum bio.

EDIT:

To su samo alatke ali subjekat je taj koji će da ih na pravi način upotrebi.Kao što je i bilo koje obrazovanje samo pomagalo ništa nije apsolut najveći dio je u istraživanju i praksi.

Last edited by Bluemoon; Today at 13:28.

14. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,294
    Thanks Thanks Received 
    2,996
    Thanked in
    1,586 Posts

Volim i kad se uozbiljavamo i kad avetamo i prođe nam pola ovog poneđeljka lijepo, a još se štošta može stić

Thanks Thanks Given 
    24,097
    Thanks Thanks Received 
    9,952
    Thanked in
    7,448 Posts

Volim i kad se uozbiljavamo i kad avetamo i prođe nam pola ovog poneđeljka lijepo, a još se štošta može stić
    Avetanje je najveća zbilja ako je neiskvareno i dječje.I nešto naj naj ozbiljnije. Ako se nađeš s nekim u avetanje čisto dječje i neiskvareno to je najveći dar koji ti je Kosmos poslao.

Upamti to.

17. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)