Pa ti postavlja klip sa YouTube ne ja.
Ti radi servis , ja vozim.
Nekako mi se čini da ja imam vie iskustva u vonji a ti u servisu. Problem je to ja tebe ne učim servisu, ali ti mene uči pomoću YouTube likova, potronji.
Hajde da se drimo svako svojeg
Za početak uzmi neki UPS, koji nema procesor ili chipset (ima osnovnu elektorniku) pa provjeri zaimti se grije. Onda to skaliraj.
Living on the EDGE side
............ \_(ツ )_/............
Last edited by Bugi; 30-04-26 at 19:16.
Naravno, plati i auto pilot odgovara neznavenima...
Jeftnije i lake...
Living on the EDGE side
Bravo.
Idemo dalje.
Trite električnih vozila u Evropi belei snaan rast prodaja je u martu 2026. skočila čak 51 odsto.
Prema najnovijim podacima, u Evropi je samo tokom marta registrovano vie od 224.000 električnih automobila, to čini oko 22 odsto ukupne prodaje novih vozila.
U prvom kvartalu 2026. prodato je vie od pola miliona EV modela, uz rast od 33,5 odsto na godinjem nivou.
Rast je zabeleen irom kontinenta Nemačka belei skok od 42 odsto, Francuska 28 odsto, a Italija 65 procenata.
Nordijske zemlje prednjače: udeo električnih automobila u novoregistrovanim vozilima u Norvekoj je čak 98,4 odsto, dok u Danskoj on prelazi 76 procenata.
to bi rekli, kada se ukinu subvencije niko ova ***** neće kupiti.
Living on the EDGE side
Neka ukinu nenormalne poreze na ICE/neka dozvole prodaju ICE auta u tim nordijskim zemljama pa ces vidjeti.
Prema tome, ta da ti kaem?
Nordijske zemlje? Krajnje neozbiljno poredjenje! Daj italija njemacka belgija holandija kakve nordijske zemlje
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Jedna budala koji pređe skoro milion kilometara dabe
https://m.youtube.com/shorts/X5Dy3wOmkuE
to bi rekli bjei od ovoga, kvari se, zrače se jajca, nema djelova...
Living on the EDGE side
Nikić - Bar
Dopunio se u NK na kućni punjač.
Potronja na ruti 60 centi ili 1/3 litra goriva🫠
Ne-isplativo totalno, bjeite od ovoga. Meni se isplati jer ja troim struju iz stana to vi drugi ne moete..
Living on the EDGE side
Last edited by Bugi; 02-05-26 at 19:33.
Polako dolazi moje predviđanje od prije 2 godine. Toliko je jednostavno bilo ovo predvijeti nakon uvećana carina od strane EU da je smijeno.
Američko-evropski koncern Stellantis identifikovao je četiri konkretne fabrike u Evropi koje su u opasnosti od zatvaranja ili prodaje.
Među ugroenim lokacijama su francuska fabrika u Renu i slična fabrika u Madridu. Stellantis je već započeo razgovore sa potencijalnim partnerima ili kupcima kako bi spasio radna mjesta.
Predstavnici kineskog Dongfeng Motor Corp. nedavno su posjetili fabrike u Francuskoj i paniji. Kinezi su takođe pogledali Stellantisove fabrike u Italiji i Nemačkoj.
Osim Rena i Madrida, fabrika u Kasinu u centralnoj Italiji takođe se pominje...
Navodno su francuska i italijanska vlada obavetene da su fabrike viak. Grupa (Peo, Sitroen, Alfa Romeo, Opel) upravlja sa ukupno 20 fabrika u Evropi i posle Volkswagena drugi je najveći proizvođač automobila na kontinentu.
Kinezi nita ne treba da rade, ni da grade fabrike, već samo da čekaju. Sve će im samo doći.
I to uopte nije dobro.
Living on the EDGE side
Ne razumijem kako Stelantis očekuje dobru prođu na tritu? Prate svaki negativni trend u automobilizmu, stiavaju kvalitet svake godine, a prodaju 4-5 sutinski istih modela, beskonačno prepakovanih u različite brendove i oblike karoserije.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Oni su prvi u nizu...
Kreće se od najloijih ka najboljima...
Potpuno je nebitno kakav je tvoj proizvod ako ga trite "proglasi" nekonkuretnim.
Living on the EDGE side
CATL tvrdi da je napravio veliki iskorak u razvoju baterija za električna vozila. Nova Shenxing 3 baterija moe da se napuni od 10 do čak 98 odsto za svega 6,5 minuta, čime se značajno smanjuje vremenska razlika u odnosu na točenje goriva kod "klasičnih" automobila.
Jo impresivnije, ova baterija dostie 10C brzinu punjenja (izuzetno brzo punjenje baterije, pri kojem se ona puni brzinom koja je 10 puta veća od njenog nominalnog kapaciteta) i moe da se napuni od 10 do 80 odsto za samo 3 minuta i 44 sekunde.
Čak i na ekstremnim temperaturama od -30C, punjenje od 20 do 98 odsto traje oko devet minuta.
Kompanija navodi i da baterija zadrava vie od 90% kapaciteta nakon 1.000 ciklusa punjenja.
Vano je i to da ove baterija nije samo koncept CATL planira njihovu primjenu u serijskim vozilima već u narednih godinu dana.
Living on the EDGE side
A ovo svake 4 mjeseca neko izbaci da je razvijena baterija al je nema jos u komercijali
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Zato sam i napisao zadnju rečenicu.
to se mene tiče nakon skoro 94.000km baterija ima
Fabrički moe oko 340km. Ali sada je takvo vrijeme da ne treba ni grijanje ni hlađenje.![]()
12,3 je vjerovatno NK PG.
Normalno je da ce baterije da se razvijaju, kapacitetom i brzinom punjenja, to je neupitno. Opet kazem, samo da je dovoljan broj punjaca, da su lako dostupni
Tu es mon hero.
Tu es mon hro!
Last edited by Bugi; 04-05-26 at 14:45.
TAKUMI evo sam preao jo 150km i opet potronja 12.5.
Vjerovatno po tvojoj teoriji se spustim iz NK do DG i onda me lep vrati u NK i onda opet... I tako 20 puta![]()
Living on the EDGE side
Jo 100km. Ukupno 555km
to bi rekao @TAKUMI ovo mora Da je iz NK do PG sve nizbrdo![]()
Living on the EDGE side
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Toliko je tezak da mu gume ispadaju sa felme.
gledao si og schaefchen video ili reel ili nesto na instagram dje otpada guma sa auta dok driftuje...a ne znas kontekst i onda se lupa po forumu
udario je u ivicnjak i slomio vise od pola felne, i onda su probali da vide koliko ce da drzi prije nego guma otpane sa auta
32:28 udaranje u ivicnjak
33:25 slomljena felna
34:12 otpadanje gume
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks