Pa ne bih se ja bas slozio, sve zavisi sta ti je reper za taj prosjek. Ako uzmemo za primjer Italiju, medju najpopularnijim picerijama su Gino Sorbillo, po meni nista specijalno, bolja je i u Jerry i na jos 20 drugih mjesta u CG. E sad, ako si jeo picu u Napulju, to je vec druga prica, jer paradajz koji raste iz tog njihovog vulkanskog zemljista je ono glavno zbog cega je tako autenticna i bez obzira na tijesto i majstora koji je pravi, ne moze se naci nidje slicno ni kod nas a i bilo dje drugo. Mada najbolje pizze u Napulju su u “portafoljo varijanti”, jeste ukusno ali nije to to.
Obozavam picu i jeo sam je na dosta mjesta u razlicitim djelovima svijeta, najbolju ikad sam pojeo u Bg u “majstor i margarita”, a ove iz Jerry i Repete su po meni nesto najpribliznije toj Napolitanskoj pici. Dakle, iznad prosjeka. E sad, to je moje subjektivno misljenje, ebem ga, “stari su vazda govorili” da se o ukusima ne raspravlja![]()
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Najgore pice sam jeo u Italiji.
Sent from my 2506BPN68G using Tapatalk
U mom slucaju i najgoru ama i vrhunsku. Ima po jugu malih picerija koje imaju iskljucivo jednu radnju, par stolova, oronule zidove ali veliku tradiciju i autenticne sastojke. Svi ovi veliki lanci i restorani koji idu na kvantitet, e tu “nema ljeba”
• No Rich Parents •
Za Italiju se slažem nego nedobog im to reći.Inače nisam nešto ljubitelj a u Marqeuz mi se sviđa.Izgleda mi ona gore na Cetinje slično kao u Marquez.
A inače cijena uloženi materijal u pizzu odnos bezobrazluk.
Last edited by Bluemoon; 02-12-25 at 12:42.
U Markez biće da su sem konobara i kuvare prebacili u taj novi na Stari. Sendviči evo drugi put im boba ne valjaju, tačno se vidi da ih ne prave isti ljudi.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Značajno se popravilo stanje sa pizza-ma u CG. Praktično u svaki grad se može nać vrhunska.
U BG ima 5-6 bomba mjesta, po meni vjer najbolja u Bosiljak pizza Napoletana.
#fakenews
E tu bih se slozio da je krs, ponuda je nikakva, ali kad su pice u pitanju, ogroman iskorak, do nazad godinu dana sve je bilo debelo ispod prosjeka, a u poslednje vrijeme sam se prijatno iznenadio.
A da je generalno stanje lose, jeste, skoro sam i pisao o tome da u Nk slabo sta i ide osim hamburgera, bureka sto pomenu Bluemoon, i ove brunch ponude su nidje veze kad uporedis sa Podgorickim lokalima.
Elem, prije par dana sam se ukrcao na brod u Singapur, noc prije ukrcaja odemo ja i kolege na pizzu u Publico, jedan od boljih italijanskih restorana u Singapuru, narucio sam tartufatu, bolja je u Jerry za klasu! Tako da, mnogo mi je dobar trip sto znam da u Nk s vremena na vrijeme mogu pojesti dobru picu, nemoj da mi kvaris sad osjecaj![]()
![]()
• No Rich Parents •
To je i realna cijena tijesto i par sastojaka u Budvi komotno za picu moš neđe uzet meso ispod sača.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
U Markez kod Palade je sendvic Kirk Daglas vazda bio i ostao klasa. Manji je nego ranije ali i dalje top, pored toga mozda i najjeftiniji u tom dijelu grada
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
ja sam stolar, u podznaku shkorpioooni
Probajte u katleju royal club sendvic, oko 5,40€ kosta kad im je akcija 20% (ne znam kad je). Regularna cijena 6,80. Hleb sa susamom, piletina, prsuta, salata, namazi, pomfrit. Masakriranje
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Preslan je, davao mu šansu više puta zadnjih dana. Isti slučaj sa tortiljom sa spanaćem i pršutom, slano bi pakleno.
Prvi put uđoh u Good Food na stari uzeh samo focaccia sa ruzmarinom s bijelim lukom za ponijeti mogu reći da je odlična samo sam joj dodala još maslinovog ulja.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 02-12-25 at 16:02.
Ahaha, ista prica. Neko vece sa zenom i djecom i mali ce americke sa sumskim, dosle visnje![]()
Sad je kraj godine, moraju da micu smrznute zalihe viska
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Ja Kirk Daglas samo i jedem i definitivno je skroz drugačiji nego prije. Kifla nije hrskava, ne režu ga na pola kao što bi trebalo i sastav unutra je ispovezivan previše majonezom pa sam zadnja dva puta morao da ga otvorim da vidim ima li pančete uopšte, ne osjeća se, mljackav bude skroz. A jutros mi je došlo i kuvano jaje u njega koje dođe u Amigos i Gringo, izgleda su i dresinge izmiješali...
Nadam se da će se brzo vratiti na staro jer imaju dobru ponudu i baš korektne cijene stvarno...
Gambori u Malo ribarsko selo vrhuuunski!
A šnicla milaneze slaba, suvo meso.
Prilozi lijepi, bogati.
Dakle, ići samo na ribu.
Last edited by aLaPaCha; 02-12-25 at 17:24.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
There are currently 7 users browsing this thread. (1 members and 6 guests)
Bookmarks