Najavljuju neko nevrijeme
E pa sta maknuh sa sofersajbne, ne mogu da vam opisem...
Ne pusim, niti dajem ljudima u auto da puse, iznutra sam makao nekakvo sivilo, nekakav sloj glibezi koji ja ne znam iz cega se skuplja, bilo je kao da je svijetlo siva folija stavljena iznutra...Bez ako nije nekako iz ventilacije, mada stavih karbonski filter vazduha, ako to ima ikakve veze...
A spolja....papir za smirlglanje 2000 gradacija
Pretpostavljam overspray od lakiranja, polen i nekakva guba jer se parkiram ispod palme i fortunele, pa sve zapecaceno sa seal and shine i hemijom s perionica.
Inace su mi od fortunele ostali svijetli tragovi na haubu, pretpostavljam limunska kiselina...Nisam probao da poliram, sledece ljeto...
Ultra fina glina, pa magicni sundjer(isto na foru gline samo gumeni), pa hemija za stakla, pa sapunica i onaj silikonski rucni cistac za prozore...i unutra i spolja
Brisaci lebde, ne zapinju vise
Progledao sam, vizija +100
glina posle sofersajbne je bila zuta...
Iste takve cestice su na farbu, ne micu se pranjem, a osjecaju se tokom susenja pa izbjegavam...
citav je zreo za glinu i neki lagani one step
![]()
Napisi ljudima da ne treba smirglat soferku ni sa 2000 iako ne izgleda opasnada ko pogresno ne svati
![]()
da da...soferka nije smirlglana
nego je bila hrapava kao neki smirlgl papir od spolja, pa su brisaci skripali i zamazivali
Pa onda kazu stradaju brisaci…
Prema tome, šta da ti kažem?
Jes i ne valja bosch vele...
Odlična stvar za poliranje, ja sam sa aku bušilicom nemam polirku, polirao zadnje staklo stvarno iz dva puta i skoro poravnao ogrebotine od automatskog brisača koje su bile baš duboke.
Za obično poliranje i lake ogrebotine za šta je i predvidjen je vrh.
https://www.okov.me/mn/proizvodi/sre...ne-250ml-sonax
Posaljes nekome lokaciju na viber i on je gleda ka odstampanu kartu i ne moze da te nadje... no da ne pravim offtopic
Svasta pada po autima i ostane po laku staklima i sl... malo odrzavanja i ljubavi i bude ljepse i boLe
ma prvi put kad sam ih upalio posle ljeta sam se zgrozio zvukom koji su proizveli...jednostavno je sofersajbna spolja bila gruba kao bavalit fasada...
glib, kamenac, voskovi, hemija, prasina od kocnica, prasina od farbanja( auto mi je u neposrednoj blizini dje sam farbao sve i svasta, nalijepi se ona izmaglica)...
glina bas top radi.
Nemam ogrebotina, vise imam tackica od kamencica(300k km), a to se ne moze ispolirat, tako da nisam ni gledao to.
Probao sam svojevremeno sve i svasta, i iskreno nista mi od sredstava za "bjezanje" vode ne treba...Ni rainx ni soft99 glaco ni keramika...
Sve te stvari rade, ali rade samo bas skroz na otvorene puteve i autoputeve, dje se ide velikom brzinom...
Kroz grad to boba ne vrijedi, vec se kapljice skupljaju, zamazuje se itd...
Samo potpuno cista soferka i dobre metlice i to je to.
"Dise" enterijer... silikoni,mirisi,tkanine,plastike,mazalice... sve sto isparava,blijedi vremenom i sl to vam je to...
Uzeh za vikenda u kastelanu ovaj sonax xtreme šampon i probah. Sve preporuke za ručno pranje, baš dosta pjene i lijepo se pere a tek kako miriše pfff..
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
To je za pjenu, tj. sipa se u pistolj za pjenu, ne za sundjer.
Može i za ručno pranje da se koristi
I jeste baš je vrhunski
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Može i za obično pranje, piše na njega. Ja sam probao raznih u zadnjih 10godina, ovaj je najbolji do sad..
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Last edited by Dall’Igna; 05-12-25 at 08:39.
Izvinite.
I on i onaj narandzasti al bez voska su vrhunski za rucno pranje...
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Onaj sa voskom kao da običnom vodom trljaš
Ne znam jesu ga što mijenjali
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Pojma nemam...daaavno bas davno probao i nikad vise
Ovaj je strasan, za perac pod pritiskom, za kucnu upotrebu ovo traje 6-7 mjeseci lagano...mirise ubija
Isprobah sve slicno sto ima kod nas za te pare(tih 10tak eura), onaj neki K2 active foam, Stihl Active Foam, i Karcher ultra foam...Nista od toga nije ni primac ovom sonaxu...
Tipa Stihl-ova hemija ta za pranje isto pise made by Sonax pozadi, ali taj citav sampon je za jedno ili najvise dva pranja...Ne sipa se samo cep ili dva kao Sonax
Plus ka sto Tico rece, vise lici na Sonax multistar univerzalno sredstvo za ciscenje nego za aktivnu pjenu...Uopste ne pjenusa dobro...
K2 active foam je solidan, ali isto treba znatno vise proizvoda/jaca koncentracija da to pjeni kako treba...
Ovaj Sonax je bukvalno najbolji odnos cijene i kvaliteta, sad bez zajebancije...Bas masu moze puta auto da se opere za malo para, plus opere dobro i nije ni prejak ni preslab da moze ostetit farbu ili nesto
Karcher je isto srednja zalost, a skuplji je
Probao sam ovaj miris od visnje, nije lose:
https://www.temu.com/goods.html?_bg_..._page_sn=10045
Last edited by Laz; 05-12-25 at 21:19.
Ima u Okov odlična cerada za auta za zimu. Oko 100e košta i jači, višeslojni materijal je
Cerada nije dobra za auto, jedino kad grad pada da ga zastiti, u ostalim slucajevima ne bi se trebala stavljat
Tako je
Vise stete no koristi ljeti pogotovo
A ako je auto u garazu, steti li onda?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks