8C
Giulietta Sprint
33 Stradale
2600
GTA
Montreal
Spider
156
Brera
8C Competizione
Negdje '94-5 je drugov otac kupio crnu 33, serija II. Jedan od najupečatljivijih auta mog djetinjstva, definitivno, pogotovo jer su su u to doba oko zgrada bili uglavnom razni krševi iz istočnog bloka i Kragujevca.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Alfa Romeo 1.3 S (ovo ,,S" znaci da ima dva karburatora), Alfa Romeo 146 1.3 (sa bokserom) i Alfa Romeo 147 2.0 TS su bile kod mene, prešle gomilu kilometara (osim ove prve jer se slupala), fino se to vozilo....
Sent from my Motorola 8400
Ja dvije 146, jednu 145, kratko (nažalost) 164 (to je za period kad je izašla bio ozbiljan auto), 156, dvije 166 (jedna 3.0 busso) i 159. Kad se steknu uslovi možda bih uzeo Stelvia.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
svako vrijeme nosi svoje...
za mene je brera prava alfa, cak sam vise puta razmisljao da kupim jednu, sad bi to vise bilo kao neki projekat ali je po mom misljenju auto buduci klasik. nema nista slicno breri. posle toga sve neki sprdnja modeli pa se pojavila gulia koja je bombona
naravno samo benzinci pa sta mislite 2.2 ili 1.75 turbo benzina...
Brera be može biti prava Alfa. Iz dosta razloga. Da li i danas posle toliko godina izgleda fenomenalno izgleda. Meni sigurno jedna od najljepših.
Ide to ,,kao da je vragovi nose'' (Brera 2.4 JTDm oko 200 KS), ali nije to taj osjećaj za upravljačem koji se očekuje od jedne Alfe
Mislim da je to najgubaviji motor sto se tice performansi.
Prema tome, šta da ti kažem?
taj dizel ima 400nm ali ne mogu dizela
1.75tb je isto 200hp 320nm i euro 5 sto znaci da se moze uvesti.
Ne prekidaj Zenu Dok Cuti
Ja imam Breru 2.4 (210ks), Giuliettu 2.0 (140ks), Stelvija 2.2 (210 ks Q4) i svaka ima svoju priču. Brera jeste teška na nosu ali ima odličan motor i osjećaj u vožnji
Prva mi je bila Alfa 33, 1.3 IE, upravo je izgledala kao ova sa slike gore i taj auto bih baš rado ponovo volio da imam. Poslije toga 147 1.9 jtdm sa 150ks, pa 156 1.0 16v sa 140ks... pa sad ove 3
EKV, cujes li ovo, ovaj je pravi alfista a ne ti sa Pezama, Renolima, Kitroenima...
Prema tome, šta da ti kažem?
Lijepa kolekcija. Ja ne mogu prežaliti što prodah 166 sa 3.0 motorom. I to za neke bezvezne pare. Žao mi je i što ne sredih 2.0 turbo. Isto 166. Stajala je dugo i stvarno je trebalo dosta da se sređuje, a nisam imao tada niti vremena, a ni para za to.
ja sam vozio Alfu 145 1.6TS 120ks kako mi je u lijepom sjecanju ostala uhh. Volan kratak i precizan , osjecaj u voznji vrhunski , zvuk savrsen. Iskreno sam uzivao vozeci je i u tom trenutku sam mogao za te pare koje je kostala da kupim Golf2 pistolj a 145 je miljama bila ispred G3 a ne G2 , plus sto je imala tonu opreme .
Bilo je malo problema sa kablovima od svjecica (kupujuci polovne koji su i onako bili nikakvi ) dok nisam kupio set novih koji su kostali boga oca u to vrijeme i jednom sam mijenjao protokomjer to im je bila isto mana da kazem . al druga su to vremena bila , jer dio nisi mogao naci i samo su dvije radnje imale djelove za alfu . Cekalo se sto god porucis i ograde se 5 ruka pa ti ispane dio preskup .
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Nekoliko puta sam mijenjao protokomjer na 145 I 146Čak su i za isti motor imala dva modela. Jednom me zadesio taj neki skuplji. E jada dok sam ga našao. Novi je bio nešto oko 300e (2009 čini mi se) što je bilo dosta, pa onda traži po Srbiji, autobusima mi slali, šou
bila je jedna 33 neđe u Tivtu, nekog pjevača Anđelka Đuranovića, mada bješe nešto propala skroz koliko viđeh na slike... ne znam ima li je i dalje. ako neko ima info, bilo bi lijepo da podijeli, ako išta valja da se spašava to auto
Imao sam jednu alfu u zivotu. Vrlo drago, mocno, zabavno, lijepo, prakticno, opaljeno u glavu i zahtjevno biće je to bilo. Tri osobe u jednoj
Ne valja Alfa kazu...
Giullieta bratova, kupljena na 240 000km, uzeo je prije 6000km
Odometer tampering 1 count, prije 6000km, odnosno vratili su je na plac pred prodaju.(kupljena je na onaj plac odma kod roki pistolata, jesu li je oni tu vratili, ili neko tamo pred izvoz to ne mogu dokazat)
Vracena sa 394 000km
broj radnih sati: 403741 minut, oko 6700 radnih sati
fascinatno broj regeneracija DPF-a: 1119
Zadnjih 10 regeneracija kroz grad na otprilike svakih 300km
Dpf na auto, jos uvijek ispravan posle preko 1000 regeneracija?
394 000km predjenih kilometara podijeljeno sa 403 741 radnih minuta = prosjecna brzina od 58km/h( al opet ko zna koliko na ler)
![]()
Last edited by Laz; 29-01-26 at 19:11.
I što ćete sad?
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Nista, sto?Msm da smo neka druga drzava pa da se tuzis s nekim, ovako nista
svakako kad se kupuje auto od 5-6k na plac iz uvoza, barem ja znam da sigurno sve nije 1/1
Ide dobro, ne trosi ulje, turbo je ok, dizne su u granicama normale(jedna je na ivici ali ok).
Odradio joj je brat veliki i mali servis, trap je dobar, kocnice isto, auto je ocuvan.
Dpf ispravan, sta da joj radis, bez sjedi i vozi.
Razlog kacenja na dijagnostiku je check engine, gear leaver position sensor, iz nekog razloga detektuje prvu-drugu-trecu brzinu normalno, posle saltanja u cetvrtu senzor brljavi i prijavi da je u sestu pa u rikverc pa u petu i sve tako.
Senzor je 20e, ali cu prvo vidjet da ispratim instalaciju, ide nedje od mehanizma za saltanje, pa kroz stitove od auspuha, kazu da zna tu izolacija da podje, pa da brljavi
Nego su mi bili zanimljivi podaci, nisam znao da ecu pamti i broj radnih sati, i broj regeneracija i ostalo....
Last edited by Laz; 29-01-26 at 20:19.
Nisam ni ja znao da ima sate ko radna masina...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
A većina ovih koje uzmemo po placeva su od 300 hiljada pa na više. I eto se svi voze. Neki sa više, neki sa manje problema zavisi kako je održavano
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks