Page 13 of 18 FirstFirst ... 391011121314151617 ... LastLast
Results 301 to 325 of 438

Thread: Grad Nikšić - opšta tema

Thanks Thanks Given 
    351
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    1,249 Posts

Diplomska predstava „Prst“: Priča koja sabira brojne emocije patrijarhalnog sistema vrijednosti

U organizaciji NVO Optimisti u Omladinskoj zoni prvi put u Nikšiću izvedena je diplomska predstava „Prst“ mladih Nikšićanki Milice Kekić i Maše Božović. Svojim prisustvom podršku mladim talentovanim glumicama dali su studenti sa fakulteta dramskih umjetnosti, renomirani glumci iz Nikšića i zainteresovani omladinci.
    „Čini mi se da ovakva priča dopire do ljudi, da je ovaj patrijarhalan sistem vrijednosti i dalje tu i da je našem mentalitetu dobro poznat. Sa te strane je mučno i bolno gledati nešto što izgleda potuno realno a često nam se čini da smo odmakli od toga i da je ostavljeno prošlosti“, navodi Božović.

https://rtnk.me/kultura/diplomska-pr...a-vrijednosti/

Thanks Thanks Given 
    351
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    1,249 Posts

NVU Putevima predaka: Ljekovito bilje šansa za povećanje turističke ponude Nikšića

NVU Putevima predaka otpočelo je realizaciju projekta ,,Putevima čajeva do bolje eko-turističke ponude“ čiji je glavni cilj omogućiti mladima sticanje praktičnih vještina u eko-turizmu, branju i preradi ljekovitog bilja kako bi povećali svoju zapošljivost i razvili socijalno preduzetništvo kroz plasman lokalnih proizvoda, ali i osposobiti ih za vođenje turstičkih ruta.

’’Ruralna područja u Crnoj Gori imaju veliki potencijal za eko-turizam i proizvodnju ljekovitog bilja, ali mladi često nijesu dovoljno uključeni u ove sektore. Ovim projektom se pruža prilika mladima da steknu praktične vještine koje mogu iskoristiti za dodatni prihod ili pokretanje malog biznisa. Osposobljavaju se da ponude vođenje dvije pješačke ture i da tako povećaju svoje prihode’’, naveli su iz NVU o projektu koji sprovode.
    Vučje iznad Nikšića je prepoznato kao ski-centar u zimskom periodu, ali, kažu iz NVU Putevima predaka, ljeti je zapostavljeno dok je potencijal ogroman.’’Ostvarenje ciljeva projekta doprinijelo bi diverzifikaciji turističke ponude Nikšića’’, uvjereni su.

Zato su upravo na Vučju organizovali radionicu tokom koje su učesnici slušali predavanje na temu branja i sušenja ljekovitog bilja kao i pravljenja kozmetičkih proizvoda, koje je održala Jelena Glušica Nikolić.

’’Potom smo krenuli ka visoravni Konjsko koja obiluje planinskim i ljekovitim biljem. Laganom šetnjom od hotela do visoravni, učesnici projekta upoznali su se sa više vrsta ljekovitog bilja –kantarion, divlji sljez, ivanjsko cvijeće, hajdučka trava, vrbovica… Nakon drugog dijela predavanja, u prijatnoj atmosferi i ambijentu hotela, uživali smo u jelima nacionalne kuhinje’’, naveli su iz NVU Putevima predaka.
    Koordinatorka projekta Ana Petrović Njegoš kazala je da je projektom planirano organizovanje još tri radionice u kojima će mladi raditi sa predavačima, a kao krajnji clj projekta imati proizvod upakovanih čajeva i štampan flajer sa mapirane dvije staze, koje će na trgu u Nikšiću predstaviti građanima.

’’Štampani materialplaniramo da promovišemo na sajmovima putem Turističke organizacije Nikšić i na taj način pokušamo doći do turista koji će upoznati terene Vučja’’, rekla je Petrović Njegoš istakavši da projekat doprinosi zapošljivosti mladih, ruralnom razvoju i promociji eko-turizma u Crnoj Gori, u skladu sa ciljevima YouSEED programa, dok istovremeno jača kapacitete za socijalno preduzetništvo kroz razvoj proizvoda i usluga sa lokalnim karakterom.

Projekat „YouSEED“ realizuje italijanska nevladina organizacija COSV sa partnerima Agencija za lokalnu demokratiju (LDA) i Mreža za ruralni razvoj Crne Gore (NRDM), uz finansijsku podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

https://onogost.me/drustvo/nvu-putevima-predaka-ljekovito-bilje-sansa-za-povecanje-turisticke-ponude-niksica/

Thanks Thanks Given 
    351
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    1,249 Posts

Najavljeni novi izvođači na Bedem festu

Organizatori Bedem festa najavili su nove izvođače koji će upotpuniti program 16. izdanja festivala, koji se od 21. do 23. avgusta, održava na nikšićkoj tvrđavi.

Listu izvođača obogatiće: Popečitelji, Ivana Zečević, Rouzi, La Vie, Darko Mihajlović, Remake i Paks.

Festival će, kako su najavili organizatori, otvoriti talentovani hip- hoper iz Nikšića poznat kao La Vie.

“Premijerni nastup u Crnoj Gori imaće reper Rouzi. Posebno skrećemo pažnju i toplo preporučujemo nastup izvanredne Ivane Zečević. Iako glumica po profesiji, već nekoliko godina šarmira svojim jako zanimljivim autorskim pjesmama. Osim toga, pojavljuje se i u duetima sa drugim izvođačima. Pjesma “Daleko” koju izvodi sa tandemom Bigru i Paja kratak pravo je ljetnje iznenađenje i djeluje jako opuštajuće podstičući na đuskanje”, kazao je direktor festivala Petar Šundić.

Bedem fest, kako dodaje, i ove godine ostaje vjeran lokalnim snagama.

Grupa Remake, predvođena talentovanim ženskim vokalom, publici će se premijerno predstaviti sa autorskim materijalom.

“Darko Mihajlović okupio je kolege iz Nikšića sa kojima će po prvi put izvesti nekoliko autorskih pjesama koje odavno čekaju priliku da ugledaju svjetlost dana. I ove godine a devetu sezonu zaredom Bedem fest nastavlja saradnju sa partnerskim Bunt rok festivalom u cilju afirmacije mladih bendova pa će se publici na tvrđavi predstaviti pobjednički bend Paks, alternativni dvojac iz Beograda. Bend Popečitelji, predstavnici stare škole, podariće nam izuzetne trenutke uz nepredviđene promejne ritmova, gitarske rifove i veoma interesantne solo bas dionice”, kazao je Šundić.

Prema njegovim riječima, reakcije na dosadašnji program Bedem festa su fantastične, te je uvjeren da će ovo biti najbolje izdanje festivala.

Jednodnevne i trodnevne promo ulaznice mogu se kupiti putem sajta www.e-tickets.me a za dva dana će biti dostupne i na gotovo 20 lokacija “Tobacco S Press” trafika.
    Dosadašnji izvođači Bedem festa su: Josipa Lisac, Magnifico, Vampiri, E Play, Ajs Nigrutin, Brut, Bigru i Paja Kratak
    https://onogost.me/zabava/najavljeni...a-bedem-festu/
    Last edited by Mylene; 23-07-25 at 15:21.

Thanks Thanks Given 
    351
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    1,249 Posts

Sjutra počinje festival knjiga “Autor na korzou”

Sedmi međunarodni Festival knjiga „Auto(r) na korzou“, biće otvoren sjutra(24. jul) na Trgu slobode u Nikšiću u 20 časova i trajaće do 10. avgusta.U okviru Festivala održaće se ljetnji salon knjige i džez festival.

Kao prvi gosti Festivala „Auto(r) na korzu“ predstaviće se književnik iz Banjaluke Zoran Kostić i njegova supruga, Jelena Trepetova Kostić. Oni će na nikšićkom Trgu slobode govoriti Kostićevu poeziju, fragmente iz Kostićevih sonetnih vijenaca i drama na srpskom i na ruskom jeziku.

Organizator festivala je Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore, glavni urednik programa je književnik Radomir Uljarević, a medijator programa Milica Bakrač.
    Festival se kao i prethodnih godina održava u saradnji sa Turističkom organizacijom Nikšić i Javnom ustanovom „Zahumlje“, a pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić.

Od 30. jula do 4. avgusta, na nikšićkom Trgu slobode održaće se muzički, džez festival.

Nastupi poznatih domaćih i regionalnih izvođača počinjaće u 21 č. Urednik džez festivala biće književnik Mirko Rakočević.
    https://mladiniksica.me/sjutra-pocin...utor-na-korzu/

Thanks Thanks Given 
    351
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    1,249 Posts

Održan okrugli sto u okviru projekta podrške RE zajednici u Nikšiću

U okviru projekta „Podrška RE zajednici u Nikšiću za punu uključenost u našem društvu“, NVO Medija tim organizovao je okrugli sto pod nazivom „Koraci ka bržoj inkluziji“, s ciljem promocije modela bolje saradnje lokalne samouprave i RE nevladinih organizacija.

Skupu su prisustvovali predstavnici više sekretarijata lokalne uprave, predstavnici RE NVO sektora, kao i organizacija civilnog društva koje se bave pitanjima socijalne inkluzije.

Miloš Nenezić, rukovodilac Kancelarije za zaštitu ljudskih i manjinskih prava i saradnju sa civilnim sektorom pri Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje opštine Nikšić, predstavio je rezultate lokalne samouprave u radu sa RE zajednicom. Poseban akcenat stavljen je na projekte realizovane kroz program „Romacted“, koji se sprovodi uz podršku Evropske unije, kao i na ciljeve Lokalnog akcionog plana za inkluziju RE populacije, koji se nalazi u završnoj fazi izrade.

Saradnja između lokalne uprave i RE organizacija ocijenjena je kao relativno dobra, ali su predstavnici romskih NVO istakli potrebu za uključivanjem šireg spektra romskih organizacija u radne grupe koje će pratiti sprovođenje lokalne i nacionalne strategije za integraciju, saopšteno je iz Medija tima.

Tokom skupa predstavljen je i Priručnik o socijalnoj inkluziji RE zajednice, koji je izradio Medija tim, uz stručnu podršku Alfa centra.

“Ovaj priručnik nastao je kao odgovor na potrebu da se proces brze integracije RE populacije podrži kvalitetnim teorijskim osnovama, ali i praktičnim smjernicama. U teorijskom dijelu priručnika obrađuju se ključni pojmovi i pristupi kao što su marginalizacija, interkulturalnost, antidiskriminacija i participacija. Takođe se analizira normativni i institucionalni okvir u Crnoj Gori, identifikujući prepreke i mogućnosti za unapređenje politika integracije RE zajednice. Posebna pažnja posvećena je lokalnom kontekstu, uz prikaz primjera dobre prakse i preporukama za buduće djelovanje u cilju stvaranja društva jednakih prava i mogućnosti”, navodi se u saopštenju NVO Medija tima.

Zaključeno je da je za uspješnu inkluziju RE zajednice potrebno raditi na promociji kvalitetnijih modela saradnje između lokalnih vlasti, RE populacije i NVO sektora, kroz veću informisanost, bolju zastupljenost RE predstavnika u procesima donošenja odluka, jačanje obrazovanja i zapošljavanja, te aktivnije učešće u društvenoj zajednici.

Projekat „Podrška RE zajednici u Nikšiću za punu uključenost u našem društvu“ realizuje NVO Medija tim uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore.
    https://onogost.me/drustvo/odrzan-ok...ici-u-niksicu/

Thanks Thanks Given 
    351
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    1,249 Posts

Humanitarni teniski turnir u Nikšiću od 21. do 24. avgusta

Teniski klub "Nikšić" biće domaćin trećeg po redu humanitarnog teniskog turnira, koji će se održati od 21. do 24. avgusta. Prijave za učešće su otvorene do 18. avgusta, a sav prihod od turnira biće usmjeren u dobrotvorne svrhe.

Turnir se organizuje u više kategorija muška (singl i dubl), ženska i veterani (45+).

Kotizacija iznosi 20 eura, dok je za svaku dodatnu kategoriju potrebno doplatiti još 10 eura.

Organizatori su obezbijedili hranu i piće za sve učesnike.

Turnir organizuje grupa entuzijasta okupljenih oko stranice @recreativo_niksic, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem brojeva 068-402-429 i 068-707-300.

“Dođite da igramo tenis i budemo humani!”, poručili su organizatori turnira.
    https://onogost.me/sport/humanitarni...do-24-avgusta/

Thanks Thanks Given 
    351
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    1,249 Posts

Održane radionice za pripadnike romske zajednice u Nikšiću

Dvije interaktivne radionice za 25 učenika/ca od 6. do 9. razreda iz romske i egipćanske zajednice održane su u Nikšiću. Fokus radionica bio je na prepoznavanju i prevenciji vršnjačkog nasilja – šta je, kako reagovati i kome se obratiti.

Kroz razgovor i vježbe, djeca su učila o empatiji, solidarnosti i važnosti međusobnog poštovanja.

Aktivnosti su dio neformalnog Mini akcionog plana za opštinu Nikšić a isti je dio projekta ,,Djelovanje svih aktera u lokalnim zajednicama za socijalnu inkluziju Romkinja i Egipćanki u Crnoj Gori” koji podržava MInistartsvo ljudskih i manjinskih prava.
    https://mladiniksica.me/odrzane-radi...ice-u-niksicu/

Thanks Thanks Given 
    351
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    1,249 Posts

Beti Đorđević otvara prvi SyNK fest u Nikšiću

Novi muzički festival u Nikšiću, ovog puta na temu džeza, počinje danas i trajaće do 4. avgusta. Prvo izdanje SyNK festa, sa podnaslovom “Jazz na krozou” biće održano na nikšićkom Trgu slobode, a tokom narednih pet večeri publika će imati priliku da uživa u bogatom repertoaru i džez muzici.

“U programu su izuzetna imena džez scene, tako da će publika imati pravi doživljaj”, ističe se u najavi.

Festival večeras, u 20 časova, otvara bend Beti Đorđević i prijatelji. Prije koncerta će biti upriličen razgovor sa Beti Đorđević i Brankom Markovićem o savremenim tokovima “klasike XX vijeka”, kako džez odavno nazivaju ljubitelji muzike.

Razgovor će voditi umjetnički direktor SyNK festa Mirko Rakočević.

Nakon toga, slijedi koncert sastava koji, pored čuvene Beti Đorđević, čine i: saksofonista Max Kočetov, pijanista Milovan Paunović, Branko Marković za kontrabasom i bubnjar Luka Jovičić.

Džez festival organizuje se u okviru sedmog međunarodnog Festivala knjiga “Auto(r) na korzou“ koji je otvoren 24. jula na Trgu slobode u Nikšiću i traje do 10. avgusta, a koji organizuje Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore, u saradnji sa Turističkom organizacijom Nikšić i Javnom ustanovom “Zahumlje”, a pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić.
    https://rtnk.me/kultura/beti-djordje...est-u-niksicu/

Thanks Thanks Given 
    351
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    1,249 Posts

Milorad Žižić: Borba protiv Danca moguća u Nikšiću

Crnogorski profesionalni bokser Milorad Mićko Žižić pobijedio je u Kelnu domaćeg borca, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Leona Marića, u meču za rejting na rang listi.

Do 14. trijumfa na profesionalnom ringu, “čelična pesnica” nikšićkog boksa stigla je nokautom u drugoj rundi.

Žižić se nakon tri godine vratio na ring, a posljednji meč radio je 26. januara 2022. godine, kada je slavio protiv gruzijskog borca Meraba Gukasinija za titulu prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji, verzije WBU.

“Bio je to povratnički meč koji sam odradio kvalitetno. Samopouzdanje se vidjelo kroz način borbe, uradio sam sve što je trener zahtijevao, i svakako sam zadovoljan prikazanim”, kazao je Žižić za Portal Mladi Nikšića.

Meč protiv Marića bio je uvertira za duel sa prekaljenim Dancem Kimom Poulsenom. Probitno mjesto okrašaja trebalo je da bude Berlin, a velika je vjerovatnoća da Žižić boksuje pred domaćom publikom.

“Čeka me iskusan borac, sa mnogo pobjeda na profesionalnom ringu, prvobitni termin meča planiran je za 30. avgust u Berlinu, ali sa svojim timom zhapočeo sam pregovore, pa postoji velika vjerovatnoća da protiv Danca boksujem u Nikšiću. Za mene bi to bio dodatni motiv, da poklonim svom gradu bokserski spektakl, kao što je to bio slučaj prethodnih godina, a u uvodnim borbama nastupili bi eminentni borci iz regiona”, istakao je Žižić.

Za izazove u magičnom prostoru među konopcima Žižić se priprema u City Fitnessu, gdje kako navodi ima sve neophodne uslove u saradnji sa fitnes trenerom Draškom Radojičićem, a o bokserskom dijelu se, kao što je i ranije bio slučaj brine Jovan Todorović.

“U City Fitnessu, koji je, mogu slobodno reći, moja druga kuća, imam sve neophodne uslove za kvalitetnu pripremu. Trenažni proces nastavljen je bez pauze. Sa fitnes trenerom Draškom Radojičićem radim treninge snage, za bokserski dio i taktiku zadužen je moj dugogodišnji trener Jovan Todorović. Osjećam se odlično, željan sam treninga, borbe, dokazivanja, ići ću na pobjedu u svakom meču, a što je možda i najbitnije u potpunosti sam sazrio kao borac”, kazao je Žižić.

Ni nakon tog duela nema odmora – popularnog Mićka 11. novembra u Akri, u Gani, očekuje meč u deset rundi.

“Dobili smo poziv za meč protiv čuvenog Patrika Alote, vrhunski rangiranog i ozbiljnog boksera. Gdje god ima ponuda, idem i borim se. Nemam više 18 godina, da bih mogao da kalkulišem i biram rivale. Mislim da mogu da pobijedim svakog na svijetu, da sam najjači udarač u svojoj kategoriji”, ne krije optimizam iskusni Nikšićanin.

Jedno je sigurno, novim povratkom u ring Žižić je, bez obzira na ishod narednih mečeva, pokazao da je pobjednik.
    https://mladiniksica.me/milorad-zizi...uca-u-niksicu/

Thanks Thanks Given 
    6,186
    Thanks Thanks Received 
    5,816
    Thanked in
    3,366 Posts

Stanko Muratovic 22 godine ,snimljeno 1962 godine kad je zubima podigao 3 stola ali ta 3 stola su od punog drveta a ne ka danas iverica neka...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,186
    Thanks Thanks Received 
    5,816
    Thanked in
    3,366 Posts

Thanks Thanks Given 
    6,186
    Thanks Thanks Received 
    5,816
    Thanked in
    3,366 Posts

Ovo pjevaju NVO aktivisti iz Niksica....

Thanks Thanks Given 
    351
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    1,249 Posts

Tripković: Ostavili smo Nikšić da pomognemo Podgorici, a nagrađeni su samo njihovi vatrogasci

Prvo ovo..

Neophodno je i napraviti sistem u kojem se jasno zna šta je čija obaveza, ističe Tripković i dodaje da javnost mora da zna da vatrogasac iz Nikšića ne može tek tako da ode u Podgoricu da gasi požar.
    Pa onda ovo:

"Mi smo dobrovoljno išli za Podogricu. Ostavili smo Nikšić na 'cjedilu' da bi njima pomogli i malo nas boli ako je tačna informacija da su premijer i gradonačelnik Podgorice odgovorili samo vatrogascima iz Podgorice da dobiju nagradu. Mi ne radimo to iz finansijskih razloga, već zbog nekih drugih stvari. Nadamo se da je sve samo nesporazum i da će biti obuhvaćeni i ljudi koji su pomagali Podgorici, jer treba da podsjetimo javnost da je u Podgorici bilo više ljudi sa strane, nego njihovih vatrogasaca. Ne bi bilo u redu da se odvajamo i dijelimo, a ako takva odluka ostane na snazi proizvešće neke druge posljedice na duže staze, a samo zato što neki, koji su na vlasti, ne prepoznaju trenutak ili zakon koji trenutno važi. Taj zakon nama ne dozvoljava da odemo na ispomoć bez odluke državnih organa jer mora da se urede mnoge stvari – ko će platiti dnevnice, osiguranje, gorivo… a to trenutno nije uređeno. A sve to kad se uredi, samo će građani imati korist", navodi Tripković.
    Ostatak teksta:

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ovi-vatrogasci

Nikšić se ne ostavlja na cjedilu, i to dobrovoljno. I još bi nagradu za to.

Thanks Thanks Given 
    351
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    1,249 Posts

Promovisan roman „Kopile” – svjedočanstvo o brutalnosti i grubosti u ophođenju prema nježnijem polu

JU „Zahumlje“ je u okviru avgustovskog repertoara Nikšićke kulturne scene upriličila promociju romana „Kopile“, autora Srećka Vučkovića.
    Novi roman sugrađanina Srećka Vučkovića nije lako štivo. To je tekst koji bez uljepšavanja prikazuje sliku svijeta i karakter čovjeka. I jedno i drugo znaju biti brutalni i surovi prema slabijem i nježnijem biću. Zato autor bira da jasno i glasno progovori o onome o čemu se ne priča dovoljno, stajući tako u odbranu poniženih i povrijeđenih, od društva odbačenih i žigosanih na sudu časti kojim predsjedava patrijarhat. Roman „Kopile” je svjedočanstvo o brutalnosti i grubosti u ophođenju prema nježnijem polu, o čemu se ne priča dovoljno, a još manje piše i što u odsustvu javne osude eskalira u porodično nasilje, kazao je Vanja Bulić, novinar, književnik i TV-voditelj.

“Ovo je istinit događaj po kojem je on radio, iz jednog mesta u Crnoj Gori. Naravno, tu ima I nadgradnje književne, ali dok se ne bude o tome pričalo na pravi način to će se samo širiti I širiti. Mi je žao što su obe izdavačke kuće Laguna i Vulkan žene čitale knjigu. I obi su bile preplašene kada su je pročitale. Rekle su “ pa ovo je strašno, kod nas je svašta događa, a mi ćemo sad još jednu takvu knjigu da objavimo. Uplašile su se, jer stvarno ne da su mučne scene, nego mučna je cela priča, ta atmosfera toga što se događa i što se završava tako krvavo na kraju, a krene od nečega što je ljubav, dakle dobijete nešto što je plod ljubavi I na kraju se završi sa mecima u srcu” – kazao je Bulić.

Teško je, kaže, napisati ovakvu knjigu i još teže je objaviti. Angažovane teme traže hrabre pisce i još hrabrije izdavače. Nažalost, izdavači danas moraju da se povinuju pravilima tržišta koja glase: knjiga je roba, a roba vrijedi ukoliko ima kupca.

“Urednici moraju da garantuju određeni tiraž. Dakle, kad uradite knjigu, morate da garantujete da se isplati tiraž I izdavaćkoj kući I onome koje je pisao knjigu. Danas su knjige, na sreću ili nažalost ne znam, takve da one više liče na scenarija, zato što pisac dok piše mora da pobedi ono što je slika, što je televizija i što je film. Vi imate u “Ratu i miru” na dvadeset strana opis francuskog i ruskog vojnika. Danas je dovoljno da kažete francuski vojnik, to smo svi gledali hiljadu puta, niko neće da čita to, zaboravljajući da nije vrednost u tome. Ali, nažalost, danas nas brzina tera da gutamo knjige na jedan drugačiji način” – ističe Bulić.

Roman Kopile, uz prethodna dva – Krva dolina i Prokleta zemlja, čini svojevrsnu trilogiju koja bi uskoro mogla prerasti u tetralogiju.

“Ovaj roman je treći dio trilogije. Naznake za to imamo u prvom romanu. To je jedna lijepa priča, jedna romansa, u Veneciji, između Line i Balše. Ona je na četvrtoj godini studija ekonomije, lijepa, iz jednog planinskog kraja Crne Gore. Ljubav koja se negdje, ovo što kaže Ivan, tog Luku iznjedriti, to nedužno stvorenje, koje doživljava to što doživljava” – kazao je profesor književnosti, Mihailo Perošević.

Roman “Kopile” dostupan je u Delfi knjižerama u Srbiji. U Crnoj Gori ga još nema u prodaji. Međutim, on je našao svoju publiku čak i u Hrvatskoj, kaže autor.

“Moramo se boriti za kulturu, moramo se boriti za mjesto da knjiga pobijedi polusvijet. Ja kažem, nijesu parole, knjigom protiv nekulture” – istakao je Vučković.

Moderatorka večeri bila je Kristina Radović, istoričarka umjetnosti i urednica programa u JU Zahumlje.

https://rtnk.me/kultura/video-promov...jeznijem-polu/

Thanks Thanks Given 
    6,186
    Thanks Thanks Received 
    5,816
    Thanked in
    3,366 Posts

roditelji djece koja pohađaju osnovnu školu od strane Opštine će na tekući žiro-račun dobiti iznos od 50 eura za kupovinu školskog pribora i opreme”, kazao je Dejan Ivanović, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

Za ovaj vid podrške porodicama, koji podrazumijeva i izmjenu Odluke o pravima iz socijalne i dječije zaštite, iz lokalnog budžeta biće izdvojeno 350 hiljada eura.

Posteno

16. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,892
    Thanks Thanks Received 
    3,497
    Thanked in
    1,568 Posts

Evo jes rekose, po 50e po uceniku ce biti uplaceno na zr roditelja.

Sent from my BVL-N49 using Tapatalk
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    6,186
    Thanks Thanks Received 
    5,816
    Thanked in
    3,366 Posts

19. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Прошлог петка у позоришту премијера представе Отац. Топла препорука.
    Тешка је, разарајући, поготово ако је неко имао у породици сличан проблем, проблем деменције. Гајовић, главни глумац, одличан.

Thanks Thanks Given 
    6,186
    Thanks Thanks Received 
    5,816
    Thanked in
    3,366 Posts

Veselin i Milorad “Mićko” Žižić, Nikšićke čelične pesnice
    Nikšić se oduvijek ponosio svojim sportskim velikanima, a među njima posebno mjesto zauzimaju otac i sin Veselin i Milorad “Mićko” Žižić. Obojica su svojim uspjesima u ringu pronijeli ime Nikšića i Crne Gore širom regiona i svijeta.
    Veselin Žižić, legenda nikšićkog boksa, bio je petostruki seniorski prvak Crne Gore i balkanski šampion iz 1979. godine, kada je u Tulči osvojio zlato i bio proglašen najboljim bokserom prvenstva. Njegova borbenost, sportski duh i predanost ostavili su dubok trag u istoriji boksa, ali i u razvoju mladih generacija sportista u svom gradu.
    Njegov sin, Milorad “Mićko” Žižić, nastavio je očevim stopama i postao simbol savremenog crnogorskog profesionalnog boksa. Mićko je nosilac titule svjetskog prvaka po WBU verziji u poluteškoj kategoriji, kao i bivši WBC mediteranski šampion i omladinski IBF prvak svijeta. Njegovi mečevi, prepoznatljivi po srčanosti i tehničkoj preciznosti, donijeli su mu respekt u evropskom i svjetskom ringu.
    Zajedno, Veselin i Mićko Žižić predstavljaju snagu, tradiciju i ponos Nikšića dokaz da se sportskim radom, upornošću i karakterom mogu graditi šampioni kroz generacije.

Thanks Thanks Given 
    24,041
    Thanks Thanks Received 
    9,901
    Thanked in
    7,407 Posts

Propaganda Bar,
    Veljko Vučurović (solo) na akustičnoj gitari..
    I ova trojica iz Sancho Pansa benda.Svirke za pamćenje.

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Srećne oči…
    "Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"

No Rich Parents

24. The Following User Says Thank You to diVerso For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,041
    Thanks Thanks Received 
    9,901
    Thanked in
    7,407 Posts

Quote Originally Posted by diVerso View Post
    Srećne oči…
    Veljko Vučurović je bolje izvodio Vranjkovića od samog Vranjkovića.Probaj jednom da naletiš.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Jes da sam te se uzelio ali ipak necu doci, ne izlazim uvece, ne da mi zena… ako bude neka dnevna svirka, javi

No Rich Parents

Thanks Thanks Given 
    24,041
    Thanks Thanks Received 
    9,901
    Thanked in
    7,407 Posts

Quote Originally Posted by diVerso View Post
    Jes da sam te se uzelio ali ipak necu doci, ne izlazim uvece, ne da mi zena… ako bude neka dnevna svirka, javi
    Njemu se ne zna kad mu je svirka ja slučajno nalećeh poslije neke smor svadbe tako da možda i preuveličavam.
    A za ovo boldovano što da ti rečem kad nestanu riječi tu je muzika.

28. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Naucio, sto se prije coek pomiri s tim lakse mu bude posle

P.S. autogeni trening je dobar, mozda najbolji nas produkt, i ne gusimo temu, ipak nismo OFF

No Rich Parents

30. The Following User Says Thank You to diVerso For This Useful Post:

Page 13 of 18 FirstFirst ... 391011121314151617 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)