Vjerovatno je i više, ali:
Godišnji prihod u SAD se iskazuje u srednjoj neto cifri, a onda se ovdje poredi sa bruto prosječnom zaradom.
Median/srednja nije isto što i average/prosječna. Srednja u konačici ne računa najveće i najniže plate nego traži broj od koga 50% stanovništva zarađuje više i drugih 50% manje i zbog toga je po vrijednosti uvijek manja od prosječe, ali puno bolje oslikava stvarno stanje.
Plus, ovdje neko krije prave brojeve o srednjoj neto zaradi kao zmija noge, tako da možemo samo da nagađamo da li zarađujemo 6 ili 8 puta manje od Amerikanaca.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Last edited by guvarana; 05-10-25 at 20:26.
Stay salty.
Da li znate koliko ostaje amerima od njihove plate?
Prema tome, šta da ti kažem?
Eto rekosmo da im je plata 5 ili koliko god puta veća. Meni je samo nepoznanica kako mogu da prodaju Corrolu Cross, koja se prodaje kod nas za 34.400, za nešto preko 20k?
Ko se tu najviše "ugradi" kod nas - diler, država, neko drugi?
Zašto je u Srbiji Duster 16k, a kod nas 21k?
Sve zavisi čime se bavi tamo, ne možeš da generalizujes. Prosječnom balkancu bez škole koji radi regularan posao, gradjevina ili portir kako oni to zovu "super" vjerovatno ne ostane nista kad plati sve režije, kredit....kupi hranu itd. A ako mu ostane nešto to je vjerovatno vrlo malo.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Nije bitno kolika je plata vec koliko ti ostane od plate. Vecina je tamo na 0.
bila je i ona toyota kod nas za 18-19k na akciju, kao sto pisah prijatno sam se iznenadio kad sam vidio kakva je...jes bijela al opreme ima dovoljno za svakodnevno auto, motor ok za grad i okolo
Sad mi je jasno za Duster, hvala ti.
Za Corollu Cross nije. Kako to da je kod nas 34k a u Americi 20k
Vidim da pominju onu najjeftiniju staru Corollu koja nije što i nova Corolla Cross. Nova Corolla Cross nije bila kod nas ispod 34k
Ko uzima tih ekstra 14k, ko se najviše ugrađuje?
Kada je Corolla Cross za US trziste i Corolla Cross za nase trziste, uporedjujete babe i zabe.
Prvo, bazna, pistolj Corolla Cross u USA je 24135 dolara. U pitanju je 2.0 benzinac sa celicnim felmama, crnim branicima, H4 sijalicama i rotkapama.
Na tu cijenu dodaj 1400 dolara destination charge, 500-900 dolara dealer fee i na sve to 8,25% poreza i to je ukupno 28615 dolara. Treba da kazem da je ova Corolla proizvedena u SAD, ne u Japan.
Kod nas se prodaje Corolla Cross 2.0 Hybrid, koja serijski ima LED, 18" al. felme, connected services i td, za 34000 eura.
Ajde sad da vidimo koliko je Corolla Cross hybrid u SAD. Bazna je 29945 dolara. Ako dodamo 1400 destination charge, 500-900 dolara i na sve to 8,25% i cifra na kraju je 34905 dolara. U praksi, hibridne Toyote evo 3 godine se ne mogu dobiti ni po MSRP-u nego su izmislili dealer adjustment i na to uvijek dodaju par hiljada, ali dobro, to je nesto drugo. Jeste jeftinija tamo, ali nikako 17000 eura.
Vidji mu Lada unutrasnjost za 42k
Pakao
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Nakratko sam razmisljao da ga kupim prije 3-4 godine, novoga, sve dok ga nisam vidio uzivo i probao.
Prave se u Americi koliko mi se cini. Vidjelo se iz aviona da po zavrsnoj obradi ne pripada evropskom trzistu.
Vozacko sjediste kratko, bez mogucnosti izvlacenja sjedeceg dijela, CVT mijenjac pa se motor uzasno dere....
Tad je bio oko 56,000 eura, KAR a ne auto za te pare!!!
RAV4 je za njega televizija u boji.
Nije, Highlander je svakom pogledu bolji auto.
E pa ovo je nevjerovatno sto ljudi lupe i ostanu zivi.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Koliko koštaju nove baterije (i zamjena) za Camry hybrid?
A za koju Camry hybrid? Sa 24 modula, sa 32 ili 34? Prva gen TCH, 2 gen, 3 gen? Li-Ion ili NiMH?
Nešto nema pojedinosti o baterijama
2500.
Jebo ih Discount tire.
I kod nas ti je ista situacija.
Ma bio auto repossessed sad sam studirao Carfax I trice, znaci nije imao ni za mjesecnu ratu a ne za krstene gume
Ako spuste cijenu dobro onda mozda razmislim.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks