Page 963 of 988 FirstFirst ... 463863913953959960961962963964965966967973 ... LastLast
Results 24,051 to 24,075 of 24690

Thread: Crash / sudari u CG

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    991
    Thanked in
    714 Posts

Milionski profiti su osiguravajućim kućama u 2024god.

2. The Following User Says Thank You to Biznismen Podgorica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    185
    Thanks Thanks Received 
    643
    Thanked in
    349 Posts

Imas zakonsko pravo da uradis auto u ovlasceni servis preko osiguranja pa neka se oni ganjaju s njima posle..

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Thanks Thanks Given 
    18,910
    Thanks Thanks Received 
    8,821
    Thanked in
    4,276 Posts

Quote Originally Posted by Majx View Post
    Imas zakonsko pravo da uradis auto u ovlasceni servis preko osiguranja pa neka se oni ganjaju s njima posle..

Mislim da ovlašteni ili bilo koji drugi servis ne počinje popravku dok ne lednu pare po predračunu.Do tad...auto po ledini

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Quote Originally Posted by rzeljko View Post
    Totalna šteta je, ugrubo, oko pola stvarne štete jer računaju da ti je ostalo oko pola auta koje ti možeš prodati (otpad, u djelove...) - što realno nema veze s mozgom ali jbg.
    Procjenu servisa (defektažu) ti ne refundiraju, šlepu da, ali mislim samo jednu. Ako ti je auto starije onda se računa amortizacija a to ti bude i do 50% od cijene dijela u (ovlašćenom) servisu pa ti je zato manje plaćeno nego što ti je servis obračunao

Edit
    Dodatni troškovi (gorivo, rent a car, ako ko uzme i sl.) - ništa ne refundiraju. Taksisti imaju nešto smiješno za dnevnicu ostali ništa (ne znam za rent a car agencije)

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Tako je sve sto si napisao.
    Auto je bilo 2019to god tako da su odbili preko 50%
    Za sve imaju caku i racunicu samo da ne isplate koliko bi trebali

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Mislim da ovlašteni ili bilo koji drugi servis ne počinje popravku dok ne lednu pare po predračunu.Do tad...auto po ledini

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Ma kakav zakon i bakraci, sve je napravljeno samo da nam sklepaju pare.
    Zakon je takav da ako odvedes auto u ovlasceni da ga rade a osiguranje ti procjeni totalnu stetu na osnovu iznosa stete iz ovlasenog i ako posalju njihovog procjenitelja da vidi stanje onda ti moras iz svog dzepa doplatiti taj iznos ovlascenom jer osiguranje ce ti isplatiti samo onoliko koliko procjene stetu/totalnu. A meni se nije davalo jos 10k+ da vozim havarisano auto a i pitanje kako bi to ovlasceni odradio.....tako da najebes u svakom slucaju ni kriv ni duzan.

7. The Following User Says Thank You to NoLimit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,552
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Kod mene sve suprotno. Osiguranje pokrilo stetu u cjelosti. Ne znam ima li veze sto je sve ovlasceni radio. Procjena osiguranja je bila upola manja od servisa ali su sve platili.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Kod mene sve suprotno. Osiguranje pokrilo stetu u cjelosti. Ne znam ima li veze sto je sve ovlasceni radio. Procjena osiguranja je bila upola manja od servisa ali su sve platili.
    pa nauci i nas ostale kako.

Thanks Thanks Given 
    185
    Thanks Thanks Received 
    643
    Thanked in
    349 Posts

Moraju da ti plate sve samo im racun ponesi i to je to, meni je drug advokat i rekao mi je bas tako i tako je bilo...
    osmanagic radio ali je bas poduze bilo, tipa 3-4 mjeseca...

Thanks Thanks Given 
    3,552
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    pa nauci i nas ostale kako.
    Gospodjetina se prestrojila u mene na najvecu pravinu u Podgorici. Vozila paralelno sa mnom naisao trkac sa bijelim cliom i svirao da se makne jer mu se zuri ona pricala na telefon a orjentacije u prostoru bez. Epilog je bio blatobran zguzvan branik rascijepan. Zvao MUP napravili zapisnik.

Posao u osiguranje slikali auto ponio zapisnik i isplatili neku svoju stetu. Na moje pitanje [emailom] mogu li ja sad auto u ovlasceni da povedem jesu li oni zavrsili odgovor je bio da mogu.

Ovlasceni procijenio da osim blatobrana i branika treba drzace nekoliko senzora, maska, resetka, spojler, sijalice, potkrilo i jos nekih plastika i poslao osiguranju i meni na mail. Osiguranje doplatilo do iznosa predracuna vez PDV-a. Kad je auto odradjeno poslali su fiskalizovanu fakturu i doplatili PDV. I ja bijah iznenadjen a onda cuh ovo sto @Majx pise da su valjda na sudu par slucajeva osiguranja izgubila kada je u pitanju popravka u ovlasceni servis. Ako sam laz cuo laz i prenosim.

Thanks Thanks Given 
    2,002
    Thanks Thanks Received 
    6,210
    Thanked in
    2,891 Posts

Slična situacija, sve je isplaćeno osom PDV-a (prošlo četri mjeseca, još čekamo PDV). Relacija Lovćen kasko - Mazda ovlašćeni servis.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Ok, nesto sam razumio ali ne sve.

Nakon prvostepene procjene stete i isplate neke male cifre vi ste dosli do predracuna iz ovlascenog servisa i nakon upucene zalbe osiguranju na iznos koji su vam isplatili, oni su isplatili jos novca - to se poklopilo sa cifrom bez pdv ali su na kraju vama isplatili i pdv sto znaci da su iz 3x isplatili kompletan iznos?

Thanks Thanks Given 
    3,552
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Nisam pisao nikakvu zalbu. Servis poslao na email obracun osiguranje odgovorilo da prihvata. Ja sam samo citao emailove.

Jedino su mrni greskom uplatili novac a ja ga proslijedio servisu.

Thanks Thanks Given 
    9,065
    Thanks Thanks Received 
    6,528
    Thanked in
    2,554 Posts

Kad radite u ovlasceni sve se plati
    Medjutim kad je totalna steta e tu i oni vjerovatno gledaju da zajebu

Sent from my SM-F766B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,621
    Thanks Thanks Received 
    6,725
    Thanked in
    4,030 Posts

Nema one famozne amortizacije od 30%?
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Nije tako bar u mom slucaju sa sve advokatom i predobrim odnosima sa ovlascenim. Znaci oni su iz lovcena procjenili da auto u havarisanom stanju vrijedi 9000 a ostatak da se proda za nekih 5000 to pokriva ono sto su i kako su procjenili da auto polovno vrijedi nekih 13000€ i to je to.
    Oni imaju pravo i koriste ga kad god mogu da procjene totalnu jer imaju vise prostora da ti smanje vrijednost i povecaju vrijednost zdravih djelova.
    A tu smo mi korisnici u k.urcu jer je meni potpuno shvatljivo sto je njima jeftinije i bolje da plate 9000 nego ovlascenom 18000 ili vise kad bi se svaki šaraf i zabica stavila na papir.
    Kao sto rekoh advokat je rekao da se mozemo zaliti/tuziti dodatno ali da ce to potrajat i da imaju pravo da zatraze dodatna neka vjestacenja i provjeru te stete kao i cijena sto je ovlasceni napisao.
    Da sam isao na to da mi ga popravlja ovlasceni opet bi izvisio jer lovcen ne bi platio sve to, nego bih ja morao ucestvovat u svemu tome a to mi se nije nikako isplatilo niti radilo.
    Ja sam mislio da je to dosta drugacije i da se auto moze odvesti u ovlasceni i neka se oni prepucavaju je li to toliko ili nije a ja na kraju da dobijem popravljeno auto i opet budem na gubitku jer bi se zavelo zajedno sa slikama sta je sve havarisano i ja prvi ne bi kupio tako auto, stoga sam opet na gubitku jer nisam smece koje bi napisalo "nikad udaran" i da se tresem oce li ga neko odvest u ovlasceni dje ce potencijalnom kupcu srce stat kad vidi slike i sve ostalo

18. The Following User Says Thank You to NoLimit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Znam dosta slucajeva dje su drugi bili isplaceni i vise nego sto je ta steta ali to su manje havarije, blatobran, retrovizor, felna...
    A onda od cigana koji me je udario ne mogu nista izvuc ili bih mogao potrazivati tu razliku izmedju isplate od osiguranja i stvarne stete po ovlascenom ali i to je natezanje, rocista....a taj cigan nije dosao niti nazvao niti jednom da pita kako sam, da pita zbog svoje guzice da ga ne teretim dodatno...nego sam vidio i saznao da nema gaca na g.uzicu i jos ja treba da mu legnem na zivot.
    Ali jbg sve sto si bolji to losije prolazis u danasnjem ludilu.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Kad radite u ovlasceni sve se plati
    Medjutim kad je totalna steta e tu i oni vjerovatno gledaju da zajebu

Sent from my SM-F766B using Tapatalk
    Cekaj, ne moze da se radi dok se ne plati a ovlasceni servis je servis, nije advokat da se prepucava i pogadja sa osiguranjem.

Ostecen sam ja i ja sam prijavio stetu osiguranju, oni treba da isplate stetu meni a ne servisu. Ja sam napravio predracun u ovlasceni servis, sve i da sam ja htio mozda oni nemaju slobodnih termina a i zasto bih ja to placao njima pa se posle prepucavao sa osiguranjem?

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Cekaj, ne moze da se radi dok se ne plati a ovlasceni servis je servis, nije advokat da se prepucava i pogadja sa osiguranjem.

Ostecen sam ja i ja sam prijavio stetu osiguranju, oni treba da isplate stetu meni a ne servisu. Ja sam napravio predracun u ovlasceni servis, sve i da sam ja htio mozda oni nemaju slobodnih termina a i zasto bih ja to placao njima pa se posle prepucavao sa osiguranjem?
    Tu su ti dvije opcije, da das auto da ti ga radi ovlasceni i da se oni naplacuju izmedju sebe, ti nemas nista sa tim.
    Ili da uzmes da ti pare uplate na racun pa da se na to zalis uz neke racune/predracune koje oni mogu i ne moraju da prihvate.
    Ako prihvate onda ti je to super pa ti mozes to poslije popraviti sam ili kod nekog drugog, nisi obavezan u ovlasceni ali jedno veliko ali mozda ti ne uplate koliko ti mislis da treba jbg.
    Ja sam svakako u gubitku nekih 5000€ jer sam auto prodao 4000€ bez ikakvog natezanja samo da ga maknem, auto sa predjenih 84 000km i tako dalje.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Nisam znao da postoji ta opcija da se ovlasceni prepucava sa njima.

O kojim zakonima se govori i dje se mogu procitati?

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

A jos da kazem da nas iz policije/tuzilastva nije niko jos pozvao jer kako kazu murjaci to tako mora da ide jer je bio malo tezi udes i bilo je povrijedjenih osoba, pa oni predaju tuziocu dje on formira predmet uz sve izvjestaje vjestaka sa lica mjesta i policjski izvjestaj ali evo TEK 5 mjeseci i jos uvijek niko nista povodom toga. Dae vjecna

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,623
    Thanked in
    2,374 Posts

Mene je co'ek 9. juna udario dok sam vozio motor. Pored svih drugova iz policije, vjestaka pustih koji su me ubijedjivali da sam ja kriv, tuzilastvo prije 5 dana pokrene postupak dje sam ja ostecena strana. Nisam htio da se prikljucujem gonjenju, samo naknadi materijalne stete. A malo mi je falilo jer me ostavio na ulicu da krvarim kao pseto dok nisu drugovi dosli po mene.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    253
    Thanked in
    133 Posts

Nešto me zanima, koliko su vam stara auta?
    Ima li pravila za auta stara 3 god, 5 god, 15 god itd da.se mogu na osnovu zapisnika popravljati i osiguranje da platiti u ovlašćeni servis?

Thanks Thanks Given 
    185
    Thanks Thanks Received 
    643
    Thanked in
    349 Posts

Meni je Opel bio 2004god

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Quote Originally Posted by Mr_G_rUzNi View Post
    Nešto me zanima, koliko su vam stara auta?
    Ima li pravila za auta stara 3 god, 5 god, 15 god itd da.se mogu na osnovu zapisnika popravljati i osiguranje da platiti u ovlašćeni servis?
    2019.

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    253
    Thanked in
    133 Posts

Meni je Opel bio 2004god

Što znači da nema pravila za godišta auta, već svako može u ovlašćeni da uradi popravku i da štetu osiguvarajuće društvo isplati ovlašćenom servisu?

Page 963 of 988 FirstFirst ... 463863913953959960961962963964965966967973 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)