Šta može biti problem sa gumom starom 1-2 godine ako je skladištena propisno?
Vidim ja da niste vi kupovali hleb u državnu pekaru kod nekadašnje pijace,preko puta Galenike,pa kad dođete na red kod čika u bijelom mantilu za pultom,vidite da je upravo stigla nova tura hljeba(10h am) i tražite jedan takav hljeb da kupite on kaže ne može i da vam hljeb od prethodne ture(6h am).Ako nećete tako..."sljedeći"
Naravno,ništa nije bio jeftiniji hljeb iz prve ture.
I eto nas svi danas živi i zdravi
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Pa ako su skladistene kako treba onda nista (to znaci temp 25C, vlaznost konstantna) ali kod nas vecina tih skladista nemaju prozore, klimu, milion gnijezda...
Zakonom je zabranjeno prodati gumu kao novu ako je starija od 52 nedelje.
Prema tome, šta da ti kažem?
Prihvatam izvinjenje koje je nepotrebno,jer gumu koja je stara dvije godine(pod uslovom da je pravilno skladištena a samim time, po nekim istraživanjima, istih karakteristika kao i guma stara 2 mjeseca) sigurno ćeš platiti manje nego istu gumu staru 2 mjeseca.Tako da ti je izbor omogućen(za razliku od čika prodavca hljeba od prije 35-40 godina),pa biraš oćeš li dati 400€ za set guma ili 320€ za isti set guma.
Last edited by joni; 18-09-25 at 14:29.
Ne znam za taj član zakona.Pa može li se uopšte guma ili bilo što u prodavnici kupiti kao drugačije u odnosu na novo?Kako mogu, u Kastelanu npr,prodavati "polovnu" gumu ili bilo što kao "nije novo"?
Ti ćeš bolje znati,jer je neko pisao ođe da je utvrđeno u EU da guma ako se pravilno skladišti tek se nakon 7(?!) godina ne može više prodavati.
Ako je guma starija od 52 nedelje onda ti moraju reci da je starija pa hoces ili neces.
Ako su ti namontirali gume stariju od godinu dana a nisu ti rekli prije ugradnje/placanja onda ide rusfaj.
@manouche, potvrdi.
Na koji se clan zakona pozivas? Pretpostavljam da je zakon o zastiti potrosaca, al kad sam listao za reklamaciju nekog alata to ne vidjeh.
Stigoše mišelinke iz castelane preko ananasa, dot mart 2025 sve 4 gume..
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Vec sam imao zimske iste i top su se pokazale i uzeh u njemacku set polovan kao nov. Dot 22/23 cini mi se.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Trebaju mi za šuru neke all season gume, 165/70R14 za Yaris 2007.
Bi li neko mogao ponuditi?
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Evo
Radije bi on nekog renomiranog proizvođača
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
A sprdam se, no banjo pakao cini sa kinezima hahaha
Bolje i svaka banjova guma nova za ove pare no neka polovnjaca za 20,30 eura... pa neka je miselin
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ima li neko preporuku za gumu 225/45R17 univerzalna?
Last edited by Cass; 27-09-25 at 12:16.
Hoces li Laufenn, 82 eura komad?
Je li vozio neko Yokohama bluearth winter v905
Valja li sto?
Nisam vozio ali mislim da je odlicna guma po reviews
evo ako nekog put nanese na Uvac (kod Priboja), cijene su kad se odradi povrat PDVa (samo se iznesu iz BiH preko mosta i unesu u srbiju). Po osobi 2 gume mozete odraditi a da ne plaćate pdv u srbiji a tu ih mozete i zamijeniti tj ugraditi (ko baca stare)
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Last edited by djuka_pv; 30-09-25 at 10:58.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks