Sent from my SM-A546B using Tapatalk
![]()
fani ting iz,za sad se još nije pročulo i prošle generacije ima za pristojne cifre po zapadu.
Ne postoji ovo.
Prema tome, šta da ti kažem?
Toyota rav 4 ... 2007 godiste... sad se jedan momak sa njom prevrnuo , mogu reci slobodno da je bio u bilo koje drugo manje auto groma ne bi cuo...
znaci samo Rav 4 2007 i nista vise
i ja gledao proslo ljeto ispred mene lansiranje clia u vazduh 3 metra i zavrsavanje direkt na krov ( pojahali se tocak o tocak) na sred magistrale u 8 ujutro...momak izasao, ni po prstu...auto slomljen, al stubovi drze
dosta kola proizvedenih zadnjih 15 godina prolazi testove jacine krova i stubova
zapravo ti je veca sansa da prezivis neko prevrtanje nego ceono ili bocno udaranje
Da li je Volvo i dalje vrhunac u bezbjednosti?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zatvoreno poglavlje LS-a:
https://pressroom.lexus.com/2026-lex...-the-original/
A kako dobro izgleda ovaj auto
Htio bih da provjerim i zamijenim ulje u automatik mjenjacu, Toyota Yaris, 1.5vvti iz 2019 je u pitanju. Cvt je ako trebam biti tacan.
Vidim po netu da se ispod filtera vazduha nalazi mjerac koji se drzi na saraf 10.
Kod mene je tu dzek, a pored njega imam mali čep(slika 2), na koji nema mjeraca.
Ne nailazim nidje na info kako se u ovom slucaju provjerava kolicina ulja, jasno da mogu dosuti kroz tu rupu?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Nema mjeraca kod njega. Ispustis ulje na donji saraf i onda uspes Toyota WS do sarafa za punjenje.
Udubio sam se u problematiku tek sada, a ne mogu editovati gornji post.
S desne strane je saraf sa oznakom FE ,tu se sipa ulje predpostavljam? CVT fluid FE je tip ulja ako sam dobro, ima li ga kod nas u ponudi?
7.5L staje?
Postupak bi bio sledeci, ako sam nedje falio ispravite me
1. Odrnuti cep na karter, ispustiti ulje, izaci ce oko 1L
2. Ispod tog čepa ima jos jedan za isti kljuc, otvrnuti njega, izvaditi cep i neku lulu izaci ce ostali dio ulja.
3. Skinuti karter, zamijeniti filter, oprati i vratiti karter.
4. Vratiti luku i unitrasnji čep.
5. Supati ulje na gornji cep sa oznakom Fe dok ne pocne da preliva
6. Upaliti auto , zagrijati ulje na 50+ stepeni.
7. Sipati ulje i uporedo proci kroz svaki polozaj mjenjaca dok ne pocne da preliva dolje na svaki, vrati glavni čep na karteru.
Jesam li nesto preskocio?
Cekaj, je li to hibrid ili obicni?
Obicni benzin, 1.5vvti, 110ks.
Aaaa, to je K312.
Prilikom mjerenja temp treba da bude izmedju 94 i 113F.
Ovo ostalo sam ok poslozio?
Ima li filtera i ulja u maloprodaji?
Manje vise jesi.
Imas li dijagnostiku koja ima opciju za temperaturu mjenjaca?
Sto se filtera tice, samo da se poruci. Rok je do 7 dana.
Ulje imam Febi.
Last edited by TAKUMI; 29-09-25 at 22:09.
Imam Launch x431 za to.
Mrsko mi je cekati dok stigne to.
Vidjecu sjutra sto mi je raditi.
Takumi...kako toyota sebi dozvoli ovsko nesto da izadje iz salona...dacia je bolje sklopljena od ovoga...
Pitam jer mi nije jasno da su dozvolili da im ovako nesto izadje sa njihovim znakom
Znaci kvalitet plastika velika 0...to se sve uvija i skripi..auto tek izaslo iz salona
Sent from my SM-F956B using Tapatalk
Last edited by E_K_V; 02-10-25 at 19:31.
Pa druze, to nije Toyota. To je Pezo sa Tojotinim znakom. Ista prica i sa Proace.
Ista prica kao sa Pezoom 107 i Citroenom C1. Samo su promijenili znak, sve je kao Toyota Aygo.
Onda imas Mitsubishi Outlander ili kako se zove, Pug 4007 i neki Citroen je bio. Samo su umjesto Mitsu znaka zalijepili znakove ovih poluproizvoda.
Last edited by TAKUMI; 02-10-25 at 20:06.
Kakvi su im uopste ti 1.5 motori sto stavljaju u Corollu isl?
3 cilindra. Sve ti je jasno.
Vjerovatno ce biti pouzdan i interesantan nekome ko nema blage veze o autima i zanima ga prevozno sredstvo od A do B.
Slican motor je u Yarisa Cross hybrid ali ga ovdje spasava elektromotor.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks