Drakonskije kazne, sprovođenje kazni (a ne veze), milicija na svakoj dionici puta đe su izlazi iz grada i onda da se smanji broj ali stra` me da od ovoga neće ništa bit...
Drakonskije kazne, sprovođenje kazni (a ne veze), milicija na svakoj dionici puta đe su izlazi iz grada i onda da se smanji broj ali stra` me da od ovoga neće ništa bit...
sve je to lijepo i naravno da treba,ali moje misljenje je sem naravno bolje kontrole saobracaja ne bi bar bilo zgoreg malo i putevi i preglednost dohvate.ne mora za pocetak nista sad neko ludilo,eto npr siblje i rastinje koje ubija preglednost.
propalo se kad treba neko da nas vuce za rukav.
kamere fino pa blic pa posta i cao.
nothing comes from violence and nothing ever could
Na sve to bi dodao i ogromnu odgovornost koju imaju instruktori vožnje..
Auto-skole nisu radile jedan duži period zbog korone pa kad su krenuli sa radom to je bila fešta.. sve su bukvalno natrpali u 20 dana od početka do dobijanja vozacke..
A plus vecina "instruktora" su kursadzije i likovi koji su zalutali u prostoru i vremenu.
Sad su nam ulice pune anti-vozaca, bombe u saobraćaju na svaki ćošak
Sent from my M2101K7AG using Tapatalk
Pisao sam kako sam nekoliko puta ,,fore radi" na dionici Cetinje - Podgorica (i obrnuto) podesio tempomat na 70 km/h (na dosta dijelova puta i to je preko ograničenja), ta preticanja jer se vučem po putu... Jelšine - Postojna (Slovenija, dobar put, pominjem ga jer sam tuda vozio) na skoro cijeloj dužini ima ograničenje 50 km/h, nikome nije palo na pamet preticanje, a ima dionica urađenih kao pista... Da, gdje može biti problem?
Sent from my moto e5 using Tapatalk
nekada davno prije 20 i kusur godina časopis Auto (ne znam da li izlazi više) je u saradnji sa jednom auto-školom organizovao školu defanzivne vožnje sa isječcima i savjetima koji su izlazili u novinama, princip je važan pogotovo za motoriste i svodi se na to da ne možeš da računaš da imaš prednost jer ne znaš ko ti dolazi sa druge strane i da moraš dobro procjenjivati namjere drugih učesnika u saobraćaju jer je bitnije da ostaneš zdrav i čitav nego hoćeš li pustiti nekome prednost koju imaš
primjera radi preticanje ne izvršavam kad idem uzbrdo srednjom trakom ako nisam siguran da me onaj odozgo nije vidio i da neće krenuti u mene, nekoliko puta sam morao da obustavim preticanje i da se sklonim u desnu traku zbog takvih idiota, nažalost eto ima ljudi koji ne mogu u sekundi dvije da donesu odluku već automatski računaju da imaju prednost i desi se šta se desi...
kad vozite morate da zaboravite na pune isprekidane linije semafore signalizaciju itd. sve ono što vam je bitno je procjena drugih učesnika u saobraćaju i njihovih namjera
She is only here to annoy herself!
Ne bih prošao na zeleno što dobro neću pogledat lijevo i desno šanse nema.
I meni je vala neshvatljiva ta vožnja kad vidi crveno i gazi ga do pred 10 metara prije semafora i onda pobada kočnicu.
Em što nema nikakvog smisla, em ta vožnja nije ekonomična
Xaxa, nije baš da dobro pogledam, ali kroz PG kad vozim trudim se da perifernim vidom osmotrim da se nije zaletio kakav bilmez.
Forever young, i want to be forever young
Ja volim da se kotrljam jer em punim bateriju em ne trosim kocnice em cekam manje ispod semafora. Juce, zenska neka, iza mene kod pokojnog hotela City, prvo idem 3 na sat preko lezeceg, onda lagano ubrzanje do 30 jer vidim da je kod Uniona crveno, maknem nogu s gasa da regenerisem to malo struje a ova bez zmigavca me pretice, upane odmah ispred mene i onda gascina i jako kocenje. Na sljedece semafore kod US ambasade paralelno, preko lezeceg kod ANB-a paralelno, na semafore kod Vektre iza mene jer su je zajebali pjesaci na zebru preko puta redakcije Vijesti.
Sve je to OK i *****ise zbog njihovih kocnice i vece potrosnje, ali ovi sto mi voze u branik…to nikako ne mogu da svarim.
Prema tome, šta da ti kažem?
Postovanje propisa (brzine i distance prevashodno) je doprinos koji se od vozaca ocekuje.
Kakvo pravljenje kolone ako vozim 50, đe je ograničenje 50...
Ja se pitam svaki dan što prolazi kroz glavu DEBILIMA koji voze 70/80/100+ bulevarom kroz Donju Goricu... Vjerovatno nece da prave kolonu iza sebe...
Odavde ---------->
Dovde <-----------
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Ti si druze promasio ne temu no forum
Pricamo o otvorenom putu i udesima.
Ako pise 50, ne znaci da treba da vozis 50 nego znaci do 50.
Drugo, pitaj vozace vase firme koliko na sat voze kad su pod tovar nizbrdo. Ne mogu preko 20-25 na sat zbog kocnica i zaleta. Ti vozaci su obavezni da stanu ako ima kolona iza njih.
Poenta je da moraju voziti sporo. Ja npr. vozim u koloni iza slepera i ne preticem sve dok ne idu svi izmedju mene i slepera. Znam, to nije seksi ali jbg.
Dalje, kad smo kod spore voznje, ni prespora nije ugodna ali barem necemo nikoga ubiti.
Last edited by TAKUMI; 07-04-22 at 13:16.
Frende, evo gledaj clip....
https://m.youtube.com/watch?v=iTceW9GmLTg
Zakonom ti ne moze nista as soon as nemas drugu tablu da minimalnom brzinom.
Imas npr. speed limit 70, trucks 60, minimum 55.
kad im dune pišu kaznu i na 51, ako hoćeš da budeš bezbjedan i da poštuješ zakon realno ne možeš da voziš stalno 50 nego maks. 45 jer bi inače gledao stalno u tablu, a pošto kazaljke na 90% auta lažu bar 10% to znači da bi vozio realnih 40 km/h
She is only here to annoy herself!
Imamo i mi na nekim djelovima sa tri trake minimalnu od 50kmh a maksimalnu 80kmh za odredjenu traku.
U pravilniku (ne zakonu) stoji da vožnja manja od trećine vrijednosti maksimalno dozvoljene brzine može da se podvede pod ,,nije prilagođena brzina", odnosno da se smatra opasnom vožnjom (znam i osobu koja je platila kaznu zbog toga, radar je snimio na pravcu pored aerodroma). Dakle, ako je ograničenje 60 km/h može se smatrati opasnom vožnjom ako voziš manje od 20 km/h. Ugrožavanje bezbjednosti (po zakonu) je ako voziš 80 km/h.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Po svemu sudeci izgleda da u Crnoj Gori nema vece kazne nego kad stignes nedje a neko te pita - sto ti je trebalo toliko dugo?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks