Originally Posted by
nikolaf7
Od pocetka im je taktika bila da ne ulaze u krvave gradske borbe nego da ih opkole, ako ti mislis da su pogrijesili moguce da jesu, ali ima i jako oprecnih analiza. Ne znam sta je Grozni osjetio ali imas tu realnost na terenu, pa kome vjerujes vise.
Na kraju kakav im je tacno plan necemo jos neko vrijeme znati, ali sigurno nije taktika lvl srednja skola kao sto se ovdje provlaci.
A ja citao kako im je Sojgu unaprijedio vojsku i bas je doveo u red i modernizovao...ili oni lazu ili lupas gluposti
Sent from my phone
Ne ide ti čitanje baš najbolje, a o lupanju nemoj da si tako strog prema sebi..
Imaš masu snimaka upravo na topiku koji ti pokazuju u kakvom stanju im se nalazi osnovna oprema, Ukrajinci im se sprdaju sa stanjem u kojem su im tenkovi/transporteri, snimak dnevnog sledovanja Ru armije kojoj je istekao rok prije 7 godina, masu logističkih poteškoća u vidu nestanka goriva/municije/hrane je baš lako opisati kao "napredna i profesionalizovana vojska".. Ne moraš da veruješ meni, pogledaj snimke koji nema potrebe da iko montira ili fejkuje da bi prikazao stanje u kom se nalazi ta oprema i vojska, Ukrajinci su to isto doživjeli kad su im se ušetali u Krim, Donjeck i Lugansk.. Što ih tada nisu pomlatili, ostaje misterija.. Dok je danas druga priča..
Da se većina vas okane propagande i da počne da čita informacije koje su dostupne i sa jedne i sa druge strane, manje bi se čudili i potezali floskulu "a đe ćeš na Rusiju"..
Samo se zapitaj zašto RU armija ne objavljuje brojke sopstvenih žrtava? Ako su već objektivni i slično..
Plus ovi što lupaju brojke, Ukr raspolaže sa 250000 regularne vojske, 200000 rezerve + teritorijalna odbrana + dobrovoljci..
Usled sistema kojeg su usvojili nakon debakla '14, uveli su rotaciju u služenju vojnog roka pa se tako preko 400000 ljudi obučavalo u borbama na Krimu, Lugansku, Donjecku..
Brojke koje su Rusi slali u Siriju ne prelaze par hiljada, jer im je većinu posla tamo odrađivala Wagner grupa (privatna vojska pod patronatom Kremlja)..
Za dalji kontekst, guglajte kako su "slomili" Grozni/Gruziju, đe su imali daleko veću brojnost i nadmoć od neprijatelja..
Imate vaskoliki internet i sve ovo možete pročitati, ne dozvolite da vam Zed drma kavez, hvala na pažnji.
Last edited by Zedd; 02-03-22 at 12:40.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Bookmarks