Sanse nema da za 20mjeseci 260racunara,klime i ostala cuda koja su radila 24h potrose samo 204.000e
Nego mnogo,mnogo vise..
Nije im trebao niko.Imali su svoju trafostanicu,svoju zgradu,tafostanica na olac i sproveli struju direkt..
Mogu bit' optuzeni samo za kradju struje...
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Pošto naši bajni novinari nemaju veze šta je djelatnost elektrodistributivnog a šta elektroprenosnog sistema i vole da se gađu pojmovima, pretpostavljam da su mislili na distribuciju. Pošto mi je to struka svaki put kad vidim tako neku vijest oko energetike bude mi loše koliko su neprecizni.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Koje je napajanje za ove kompjutere, da li trose 1kW, sigurno trose, eto racunaj 252 racunara * 1Kw*24h= 6048 kW dnevno *30 dana= 181 440 kW mjesecno, a nisam racunao 10 split jedinica.
E sad kako mogu da se prikljuce na postojeci sistem tj svoju trafostanicu? Valjda ima mjesecno odrzavanje svake trafostanice i neko bi vidio da se neko ilegalno prikljcio, mislim nemoguce da nisu imali nekoga da im to pegla koga su debelo placali.
Znaci izmedju 900 000 evra i milion, ako ne i vise su potrosili struje za 2 godine.
Last edited by Whisperer; 08-10-20 at 16:17.
@17.posa Pa zašto da ne protestuju ispred cedisa? Odakle se cedis naplacuje? Je li sa računa?
Last edited by pumba; 08-10-20 at 16:24.
Ne bih se smio zaklet', ali mi se isto cini da je to onako kako ja kazem
@Djalac
@Whisperer
Nekako se olako upustiste u taj račun. A biće neki vještak koji će utvrdit koliko su mogli da potroše.
Sto se tiče vlasništva nad TS, bas teško da nije u vlasništvu CEDISa.
Pa neki vjestak je i kazao 204.000e
Sto prosto nije moguce.
Ti volis da kontriras i ako nemas info.
Zasto tesko.Pa dosta investitora ima svoju trafostanicu.
Tako da to nije rijedak slucaj da trafostanica privatna. Eto ti je u centra pored pinka,nije drzavna.
Last edited by Djalac; 08-10-20 at 16:49.
Nije mi do kontre sad, a info nemam, to si u pravu. Orjentaciono bih mogao i da dam procjenu je li ovaj omasio kao vještak, ali ne znam ništa vezano za rudarenje bitcoina. Koji racunar tu treba za to, koliko dnevno treba da radi taj racunar, koji su Split sistemi korišteni, koliko oni dnevno rade.
Vlasnistvo trafostanica za stambene zgrade je uglavnom CEDISovo.
Last edited by 17.posa; 08-10-20 at 17:03.
Pa kako istrcis tako![]()
Pa uglavnom nije 100%
kazali smo ti da rade 24h bez prestanka.
Klime vjerovatno takodje jer 250kompjutera isto zagrijava prostoriju u suterenu fino.
A u pg 50Stepeni ljeti.
Toliko vuce struje da se skoro ne isplati legalno to radit.
Dobro, mozda sam malo precerao sa cijenom, ali imas uz racun i kako sam da sracunas potrosnju, tako da svako moze da izracuna nije to tesko ne treba vjestak da me ubjedjuje, ja sam uzeo da svaki kompjuter trosi 1kW na sat, a moze bit da je duplo, znajuci kakve su masine za mining, plus imas 10 split jedinica koje moraju isto tako 24h da hlade prostor dje rade masine (a i one torse od 1.5kW na sat pa i vise), a ako su to radili 2 godine, ispod 500 000 evra nema sanse da su potrosili (najvise zavisi koliko su stvarno jake te masine). E sad naravno da ce vjestak da utvrdi jesu li radile te masine po 24 h, i split jedinice. Ali mi je nelogicno da imas odjednom toliku mjesecnu potrosnju i da ti nije cudno kako to, nego dvije godine se to desava dok ne kazes ajde da ovo neko provjeri ( i to sad posle smjene vlasti), znaci neko im je pomagao.
Vi ne citate novine.Pa imate ponesto informacija u novinama.
Kako ce oni u distribuciji da znaju da potrosnja velika? Kad covjek ne postoji kao potrosac.Crpi struju,kako on,tako i sitni nelelegalni potrosaci.Ali ne mogu oni znati odakke i koliko se crpi. Prije svega i puca im kad se naplate od nas.
A stanarima zgrade bilo cudno da neka firma,neki ljudi dilaze nit znaju sto je ni ko je i sto se radi .Nije ovo istraga Cedisa bila ili po njihovim informacijama.
Kako god.Oduzet svu imovinu i u tvorza 15god.
Kolko su mogli zaradit na rudarenje, pustite kolko su potrosili
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...izvodni-proces
Aooo partijski spavači sabotiraju nezavisnu i objektivnu RTCG
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
https://borba.me/nova-vlast-da-se-po...u-unaprijedio/
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Puštite to ajmo malo o partizanima i četnicima, nismo davno.
Oće li se ikad srušiti ovaj sistem, bojim se da neće, kako je ovo sve povezano kroz čitavu državu, nema toga ko će razmrsit, kum, sestra, tetka, ljubavnice, zaovićić, jebač, babina komšinica pih.
Ovaj iz Pošte se primakao Žugiću po ovom pitanju. Mada je Žugić išao do nivoa zapošljavanja zeta žene koja mu čisti kuću. I to je veza. A veze su i najbolji drug jedne ćerke, najbolja drugarica druge ćerke, tadašnji momak ćerke, sve je to pozapošljavao. O bliskim rođacima i familijama političara, sudija i drugih funkcionera dovoljno je već rečeno i objavljivano u novinama. A za ovoga iz Pošte nikad nisam čuo. Svakome li je dato da rapsolaže državnom firmom ili institucijom kao privatnom prćijom.
A tek kada se nova generacija uveže :lolblue:
Za 500 godina možda i mrdnemo
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks