Daako nam dođe iz guzice u glavu... Nekad... Prije śutra...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Jasno je svima, samo im nije bitno.
Kolektivna odgovornost nam je na nivou mačeta od 5 mjeseci.
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
Боље да су кафиће и клубове затворили него школе чини ми се да је већи ризик ту него у школама.
Last edited by Brk; 14-03-20 at 07:21.
У школи па ако дође до заразе знаш са ким је био у контакту итд. па можеш дјеловати, овако сви по кафићима итд, па је немогуће похватати ко је све ту био и ко је са ким био у контакту.
Мада опет да се излуди кући.
Last edited by Brk; 14-03-20 at 07:27.
Uhapšena jedna osoba zbog kršenja propisa za suzbijanje zaraznih bolesti
https://m.cdm.me/hronika/uhapsena-je...aznih-bolesti/
mozda sad bude jasnije
nothing comes from violence and nothing ever could
Ovo je dobro. Ali ako nije neki uobrazeni vlasnik kafica....dzabe im posao.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Kod nas jedino pali represija ili panika, represija ne može zbog nepotizma što znači da ostaje samo da puštaju snimke ljudi koji dišu na škrge jer su im pluća izgorela od virusa, kako bi se onda primirili junaci.
U Srbiji situacija izmiče kontroli![]()
One Ring to Rule them all...
Dje im je onaj mamlaz od doktora što preporucije put u ITA u shoping...
Situacija u Njemackoj polako postaje nezdrava i neprijatna. Juce sam dobio "preporuku" od firme da smanjim dolaske na posao i da po mogucnosti posao radim od kuce. Kako bi se smanjio rizik od prenosenja corona virusa...
Trebam da iduce nedjelje podjem nakratko do Istanbula i jutros pokusavam da nadjem kartu na Turkish Airlines, ali nema letova tog datuma. Nema Frankfurt, nema Minhen...Mislim se, sto je ovo, majku mu...Za Turkish je vazda bilo karata....Onda nadjem da je Turkish obustavio letove za Njemacku do tamo nekog aprila.
Ja pobjegoh od virusa iz Azije, kad ovamo sad grdje no tamo. Azija se polako stabilizuje. Eo poslah mejl sefu odje da mu najavim odlazak iz Njemacke. Nema meni bez moje Azije.
ne znam samo cime ces kad su izlasci zabranjeni.
to sto vi tumacite zakone iz svojeg licnog vidjenja zakona, ne znaci mnogo u ovoj situaciji
preporuke nisu obavezujuce. kompanije mogu a i ne moraju da ih primjenjuju.Preporuke za vlasnike, upravljače i zakupce tržnih centara, velikih trgovinskih lanaca i maloprodajnih objekata , za sport i rekreaciju i bazena, igraonica za djecu i sličnih objekata da sprovode mjere koje imaju za cilj da spriječe okupljanja građana na ograničenom prostoru, dok se građanima savjetuje da na ovim lokacijama izbjegavaju stvaranje gužvi.
otprilike se svodi na sledeci scenario. stavis nekoga na vrata koji kontrolise. kazes mu sacekaj, ali on nece nego je bas zapeo. ti i ne smijes bas da ga zaustavis, pa on udje.
clanovi zakona koji se odnose na krivicunu odgovornost je da taj lik koji bas hoce da udje je zarazen, zna da je zarazen i svejedno podje medju vecu grupu naroda.
tako da bih vama ostalima malo preporucio da procitate sta je doneseno kao uredba vlade
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Last edited by Hell Raiser; 14-03-20 at 08:01.
Srbija će iszgubiti rat sa Coronom , slušam one "stručne" kretene koji pametuju da nema potrebe zatvarati škole jer virus ne može da zarazi djecu a jutros prvi pozitivni slučaj u HR u vrtiću, 166 djece na kućno posmatranje. Ali šta očekivati od zemlje u kojoj su klovnovi i šarlatani na najodgovornijim funkcijama? Potop!
Sa ovakvim neodgovornim odnosm Srbije prema epidemiji treba u roku od ODMAH da se uvede zabrana letova iz Srbije, u ovakvim okolnostima svi "razlozi" zašto ne treba su nebitni, bitni smo SAMO MI sebi. Što znači da u CG mogu da ulaze isključivo građani CG uz sve mjere opreza! Vrag je odnio šalu i tu više nema zajebancije!
Last edited by Tivatech; 14-03-20 at 08:06.
izdata je naredba, clanovi zakona su sledeci
U članu 287 zakona, u djelu krivičnih djela protiv zdravlja ljudi, a koji se tiče nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti piše da ko ne postupa po propisima, odlukama, naredbama ili nalozima kojima se određuju mjere za suzbijanje ili sprječavanje opasne zarazne bolesti, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
U članu 288 koji se tiče prenošenja opasnih zaraznih bolesti piše da ko ne postupa po propisima, odlukama, naredbama ili nalozima za suzbijanje ili sprječavanje opasne zarazne bolesti, pa usljed toga dođe do prenošenja te bolesti, kazniće se zatvorom do tri godine.
U članu 302, koji se tiče teških djela protiv zdravlja ljudi, između ostalog piše, da ako usljed djela iz člana 287 ovog zakonika neko lice bude teško tjelesno povrijeđeno ili mu zdravlje bude teško narušeno, učinilac će se kaazniti zatvorom od dvije do 12 godina.
ne znam u cemu je problem
Last edited by goozica; 14-03-20 at 08:02.
Broj oboljelih u Srbiji moze samo da eksplodira….imajuci u vidu kako se ponasaju njihove vlasti.
Avioni koji dolaze iz BG puni. Ako se to hitno ne zaustavi, dobicemo u jako kratkom roku desetine nultih pacijenata.
Sedmicu dana kasnije imacemo puno vise lokalno bolesnih. Kad se detektuje prvi oboljeli…..imacemo ih vec jako puno.
Nema sanse da sprijecimo dolazak ovoga u CG, ali mozemo da usporimo rast, tako sto cemo smanjiti broj nultih pacijenata.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
problem je sto ti mislis da vlasnik/vlasnici velveta treba da odgovaraju jer nisu otkazali koncert saka polumente. ja smatram da ne treba i da se te stavke zakona koje pominjes ne mogu primijeniti u situaciji sa velvetom.
i nema veze ko su i sta su. ne postoji nikakva mogucnost da potegnu ni prijavu, a ne da dodje do sudjenja.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
U Francuskoj 800 novih slucajeva.
Do skoro su imali oko 200 novih dnevno, tako da je ovo veliki porast.
Шта онда рећи за Словенију која има дебело преко 100 јуче прекјуче 50 само у тај дан. Ево сада читам корона очистила ваздух изнад Италије, у сваком злу опет буде нешто нешта добро макар мало.
The number of coronavirus cases in France jumped by 800 from Thursday to Friday, French Health Minister Olivier Veran said at a news conference.
kakve su ovo brojke. 800 zaraženih u roku od 24h, uf
Pacijent koji je bolovao od koronavirusa, otpušten je sa liječenja iz Kliničkog centra Vojvodine bez simptoma ovog virusa.
https://www.vijesti.me/svijet/balkan...n-sa-lijecenja
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks