Zbog velikog interesovanja?!
Privremene mjere donijete, na predlog Instituta za javno zdravlje su:
1) Zabrana uplovljavanja svih kruzera i jahti u luke: Bar, Budva, Kotor, Luka Kumbor- Portonovi, Tivat (Gat I i Gat li) i Zelenika, do 2. aprila 2020. godine; 2) Zabrana slijetanja i uzlijetanja aviona avio-kompanije „Freebird Airlines“, koja nije redovni avio-prevoznik, na Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat, za period od 13. do 19. marta 2020. godine;
3) Zabrana okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, vjerski, kulturno-umjetnički , privatni skupovi, obredi i manifestacije, u skladu sa zakonom);
4) Zabrana posjete licima koja se nalaze na bolničkom liječenju u zdravstvenim ustanovama i licima koja su smještena u ustanovama socijalne i dječje zaštite; 5) Zabrana posjete licima lišenim slobode i, pritvorenim licima, osim advokatima i sudskim vještacima po odluci suda i zabrana posjete i licima koja se nalaze na izdržavanju kazne zatvora, osim advokatima i sudskim vještacima po nalogu suda; 6) Prekid obrazovno-vaspitnog rada u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama, u trajanju od najmanje 15 dana, počev od 16. marta 2020. godine.
Tokom prekida ovog rada jednom od roditelja/staratelja/hranitelja/usvojitelja ili samohranom roditelju djeteta koje nije starije od 11 godina života obezbjeđuje se pravo na
plaćeno odsustvo sa rada, osim zaposlenim u zdravstvu; 7) Zatvaranje graničnih prelaza za putnički granični saobraćaj prema:
- Bosni i Hercegovini: Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča; granični prelaz: Šula – Vitina, na putnom pravcu Pljevlja – Foča;
- Republici Albaniji: Grnčar – Baškim, na putnom pravcu Plav – Skadar; Sukobin – Murićani na putnom pravcu Ulcinj – Skadar;
- Republici Hrvatskoj: Kobila – Vitina, na putnom pravcu Herceg Novi – Vitina – Dubrovnik,
- Republici Srbiji: Ranče – Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje; Vuče – Godova na putnom pravcu Rožaje – Tutin; 8) Zabrana putovanja iz Crne Gore u:
- Japan
- Francusku
- Njemačku
- Švajcarsku
- Dansku;
- Austriju 9) Stavljanje pod zdravstveno sanitarni nadzor povratnika / putnika u međunarodnom saobraćaju iz:
- Japana
- Francuske
- Njemačke
- Švajcarske
- Danske
- Slovenije
- Austrije 10) Uprava za imovinu da nabavi dodatne količine sredstava za higijenu, kao i sredstava za dezinfekciju ruku, radnog prostora i opreme, po prioritetima, a prvenstveno za potrebe vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova.
Napominje se da nepostupanje po mjerama ove naredbe podliježe krivičnoj odgovornosti, u skladu sa čl. 287 i 302 Krivičnog zakonika Crne Gore.
Sve je manje učenika gimnazije "Isidora Sekulić" iz Novog Sada koji dolaze u školu, otkako je dvoje đaka u samoizolaciji nakon što su bili u kontaktu sa zaraženima koronavirusom, izjavila je za N1 direktorka te škole Ružica Vukobratović.
i pored svega ovoga Srbija ne zatvara vrtiće, škole, fakultete
ps. svaki lokal u PG je noćas pun bio. ipak je ovome narodu preče izać’ od sopstvenog zdravlja. a i zdravlja naroda. i onda kažu komunizam loš, eee. nadam se da ćemo donijet uredbu neku da posle 18h ne radi ništa. koliko ja znam jedino u slučaju vanrednog stanja se može zabraniti (ograničiti) kretanje ljudi po gradu jel?
na konto ovog gore - Maksimus otkazao nastup Pejovića koji je trebao da bude sjutra veče
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by outline; 13-03-20 at 22:39.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ja se trudim da ispoštujem sve ovo što kažu i vjerovatno većina nas što prati forum.
Ali se sjetim one muke oko brasna i ulja prije neki dan i onda se, iskren da budem, prepanem ako situacija bude ono loša.
Evo noćas naroda kroz grad đe god se okreneš, ne cijepaju glavu o tome puno, na takve primjere mislim. Na one sto im je viber glavni izvor informacija itd itd
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Last edited by sparky; 13-03-20 at 22:34.
This time next year we'll be millionaires
Ja koliko sam se kretao poslom ova dva dana niko ništa ne poštuje.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
+ preporuka (vlasnicima, upravljačima i zakupcima tržnih centara, velikih trgovinskih lanaca i maloprodajnih objekata, objekata za sport i rekreaciju i bazena, igraonica za djecu i sličnih objekta, da sprovode mjere koje imaju za cilj da spriječe okupljanja građana na ograničenom prostoru).
Ali pazi kako su oni odgovorni, jado moj - uz praćenje, veli, svega gore navedenog. Mora da im je Šako donio testove iz Južne Koreje.
Last edited by Viscount; 13-03-20 at 22:43.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
i maske. oni ne postuju zabranu pusenja. i elit radi.
danas seruju po instagramu zabranu okupljanja aludirajuci na samo jedno, a onda izadju u grad. toliko o svijesti.
nothing comes from violence and nothing ever could
prije bi ove vlasnike velveta uhapsio nego Brdzu koji je sirio paniku .
No ne ide da te otac hapsi nikako
Ja vam kazem, na*eb*li smo ako se desi da se virus "vrćeo" tuda kroz narod u ovom periodu a onda izbije za 10-15 dana kad prođe inkubacija i krenu prvi simptomi.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
This time next year we'll be millionaires
evo još 2013.g. je naš Funestis o mogućoj epidemiji pisao ovdje na forumu https://forum.cdm.me/showthread.php?...3Bne-epidemije
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Svaka cast.
A na drugoj strani imamo :”zbog velikog interesovanja...”
No, ljudi su stoka...
A posle ce im neko drugi kriv biti ako odje dobijemo epidemiju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo mi se komšinica žali da niđe u Beogradu nema maski i sredstava za dezinfekciju
Ima li nestašice kod nas ?
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Trebamo li ponoviti jos 200 puta da maske obične ničemu ne služe, osim ako si zaražen?
Last edited by Rakun; 14-03-20 at 00:05.
Santana otkazao cijelu turneju Sako u sred frke siba. Svaka cast ekipi iz Velveta. Moze im ga bit.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
ne razumijem? Za njih ne važe zabrane i pravila? Ili će kad prime sto osoba da zatvore kafe? I po dva metra izmedju osoba će da im bude....eee kako su neki uvijek "privilegovni"...ili možda niejsu...
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Američki talk show se snimaju bez publike![]()
Kesić snima bez publike
Sent from my p20 lite using Tapatalk
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
I ovi ameri paničari izgleda
MIX 2
izvini, koje zabrane i pravila. drzava je dala "preporuku" da se ne prave guzve u zatvorenom. nije to javno okupljanje, jer narod ulazi i izlazi iz lokala...
ovo je ostalo da mi kao gradjani imamo obzira prema situaciji, sto je dobar vic.
odmah cu ti reci scenario. isti ti koji izlaze, kada se pojavi prvi slucaj, ce da traze da drzava zatvori sve lokale, sve prodavnice, sve trzne centre i da se zabiju tamo dje zive. i da pjevaju sa prozora i kukaju kako drzava nista ne radi...
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
nisi u pravu, al da si citao par postova prije, procitao bi i
Napominje se da nepostupanje po mjerama ove naredbe podliježe krivičnoj odgovornosti, u skladu sa čl. 287 i 302 Krivičnog zakonika Crne Gore.
nothing comes from violence and nothing ever could
Prvo ovdje su se ljudi opteretili mnogo oko toga sto rade u Srbiju i kako se ponašaju, i kako su oni glupi" a mi kao pametniji. Ostavite ih tamo na mir, imaju AV-a pa neka ih on lijeci. Mene zabolje sto ce oni da rade pravo da vam kazem.
Drugo ako u kafanu imate 200 ljudi koji su tu dosli zbog Šakiba, ili bilo koga, u zatvorenoj prostoriji, ma koliko oni izlazili i ulazili sto neko napisa, kako to ne smatrate (javnim) okupljanjem? Ne shvatam kriterijueme forumaša.
Poslato s Jadrana
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks