Page 289 of 726 FirstFirst ... 189239279285286287288289290291292293299339389 ... LastLast
Results 7,201 to 7,225 of 18137

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    2,543
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Davne 1990. sam u Engleskoj iznajmio auto (sjecam se... Ford Siera). Krenuli smo iz Londona za Plimut. Nakon malo vise od sat vremena, auto se iz cista mira ugasio. Iz govornice pokraj puta smo nazvali i objasnili sta se desilo. Rekli su nam da sacekamo, da ce poslati novo auto. Nakon dva sata stigla je nova Siera i za njom mini-sleper da odvezu stari auto i vozaca koji nam je dovezao novog forda. No nije tu kraj price. Potpisali smo neke formulare i dobili 18 Ł kao nadoknadu za izgubljeno vrijeme.
    Mozda je sada i kod njih drugacije.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Kako si nedokazan, da li bi ti tako postupio da se nađeš u sličnoj situaciji ili bi pokušao da se snađeš i zakrpiš gumu da te ne oderu? Koliko vidim svi mi sa foruma se dobro raspitamo o uslovima i cijenama svega i svačega, prije putovanja. Ja bih prvi sebe smatrao za govedo da uzmem rentacar a ne znam koja su mi prava i obaveze.
    Nijesam nedokazan majka mu stara. Nijesu svi snalazljivi kao balkanci. Likovi su bili 30km od najblizeg grada ne pricaju nas. Ponudio da im posaljem slep iz zhb nijesu htjeli jer su smatrali da je odgovornost agencije da pokupe auto i njih jer su im dali puknutu gumu... Eto ukratko
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Pa u tome je stvar, ne možeš imat stav zajebali ste me i ispravite grešku a nemaš dokaza. Radim i ja sa strancima tako da znam odlično kako se njihova ljubaznost pretvara u čvrst stav ako nemaš dokaz da su nešto zeznuli. Naplatiće ti svoju grešku bez ikakvih problema i spavaće kao beba poslije toga tako da mi nismo neki izuzetak od pravila po tom pitanju.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    208
    Thanked in
    127 Posts

Gando,nije 500e nego 352,24e ja sam bio prisutan jer dijelimo kancelariju sa Hertzom.. 500 + pdv je depozit,od tog iznosa naplaceno je 352 ostalo odblokirano. U pravu si da klijenti sve slikaju,tako da su vjerovatno provjerili i gumu a zatim potpisali cek listu i slozili se sa tim da je se ok. Ne ulazim u to je li rezervna guma bila probijena ili ne al sam i sam svjedok da ti isti stranci izmisljaju kojekakve stvari prilikom nastale stete

Sent from my Sony Z5 premium

Thanks Thanks Given 
    2,101
    Thanks Thanks Received 
    3,753
    Thanked in
    1,579 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Davne 1990. sam u Engleskoj iznajmio auto (sjecam se... Ford Siera). Krenuli smo iz Londona za Plimut. Nakon malo vise od sat vremena, auto se iz cista mira ugasio. Iz govornice pokraj puta smo nazvali i objasnili sta se desilo. Rekli su nam da sacekamo, da ce poslati novo auto. Nakon dva sata stigla je nova Siera i za njom mini-sleper da odvezu stari auto i vozaca koji nam je dovezao novog forda. No nije tu kraj price. Potpisali smo neke formulare i dobili 18 Ł kao nadoknadu za izgubljeno vrijeme.
    Mozda je sada i kod njih drugacije.
    Ovdje bi ti neki naplatili generalnu i djelove i ruke jer samim tim sto si sjeo u auto prihvatio si da ono radi odlicno. To sto ne nosis dijagnostiku sa tobom je tvoj problem.
    Ali da ga odguras do servisa jer sto bi zvao slepu ako ti je crkao motor?
    f6

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Ovdje bi ti neki naplatili generalnu i djelove i ruke jer samim tim sto si sjeo u auto prihvatio si da ono radi odlicno. To sto ne nosis dijagnostiku sa tobom je tvoj problem.
    Ali da ga odguras do servisa jer sto bi zvao slepu ako ti je crkao motor?
    Jes a na zapadu šalju helikopter za tebe ako ti prsne guma i dobijaš gratis masažu i 428 eura za pretrpljeni strah. Ovi Gandijevi doktori izgleda ne prave razliku između 500 i 300 i kusur eurah.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro si ti prvo njemu povjerovao dje ti je pljunuo koju banku za smjestaj ili sta vec, pa ti je lako da ga branis a sve na osnovu njegove price. Da je tebi neko slomio auto bi li ga pustio da ode i to sve na njegovu englesku rijec? Cojvek je sve lijepo potpisao prilikom preuzimanja auta i nije imao primjedbi, tako da moze samo da izmislja i da se pravda. A to sto je kolega navodio vozaca slep sluzbe do jedan sat posle ponoci jer vozac nije mogao da nadje vukojebinu u koju se zavukao sa autom, pa iscijepane gume i iskrivljene felme, sto cemo sa tim moj Crnogorac? Da ga pustimo da ide jer je on tako rekao? Kako bi oni tebi 500 funti naplatili ne bi te ni pitali, pa se ti zali u Crnu Goru kad dodjes.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Oni su mi rekli tako jer su kontali da su im skinuli depozit...

Iz kotora firma Oasis prije 10 dana, prevrnu se 4 engleza sa nisanom 7km od zabljaka po onom snijegu. Dovezli slepu i novo auto. Free of charge. I tako se to radi...
    Dokaz ne dokaz... Radi se o tome sto ako hocemo da gradimo renome turisticke destinacije ne mozes po usima da klepas... Mora se tim ljudima izaci u susret. I sad ce oni fino da opljuju agenciju po netu, da se cimaju i cuda i samo covjek sebi napravi problem...

Quote Originally Posted by refresh65 View Post
    Dobro si ti prvo njemu povjerovao dje ti je pljunuo koju banku za smjestaj ili sta vec, pa ti je lako da ga branis a sve na osnovu njegove price. Da je tebi neko slomio auto bi li ga pustio da ode i to sve na njegovu englesku rijec? Cojvek je sve lijepo potpisao prilikom preuzimanja auta i nije imao primjedbi, tako da moze samo da izmislja i da se pravda. A to sto je kolega navodio vozaca slep sluzbe do jedan sat posle ponoci jer vozac nije mogao da nadje vukojebinu u koju se zavukao sa autom, pa iscijepane gume i iskrivljene felme, sto cemo sa tim moj Crnogorac? Da ga pustimo da ide jer je on tako rekao? Kako bi oni tebi 500 funti naplatili ne bi te ni pitali, pa se ti zali u Crnu Goru kad dodjes.
    Nista se od toga ne bi desilo da su ljudi radili svoj posao i da su im dali ispravnu rezervnu gumu.

Ljudima vjerujem jer nema razloga da lazu.

I ja sam bio do 2 budan tu noc i prevodio i cimao se sa milicijom i sa vozacem i sa gostima. Ali to mi je u opisu posla. Ono sto je u opisu posla rentacara je da se osigura da je sve ispravno.

Jesu li gosti trebali da izvade rezervnu gumu i da je stave na auto da vide jel prsla? Naravno da ne... Ali opet to je nas Crnogorski profesionalizam. Samo kolji
    Last edited by Gandalf_White; 08-05-16 at 10:53.

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Tako stigosmo od izdušene gume u gepeku do iskrivljenih felmi i iscijepanih guma, kako su naivni ti doktori u PM.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ok ako ti tako velis.. Ali bilo dje drugo bi dobili ispravnu rezervnu
    Gandalfe, Hertz je najveca smecarska rentacar agencija. Koristio ih 2 puta i uvijek je bilo problema sa njima. Danas bi ih uzeo samo iz varijante da prelazim granicu sa vozilom i odtavljam u drugoj drzavi, ili tipa uzmem u hn vozilo, a ostavim na zabljaku. Za sve ostalo je agencija koju treba izbjegavati. I ovo ti govorim iz iskustva sa njima u GB i u ESP.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Evo me je zvao drugar sa Zabljaka sto radi dolje da mi objasni situaciju. Njima je bilo receno da ce morati da plate, ali oni su mislili da ne moraju, mislili da im osiguranje ne pokriva gume. I onda su meni izjebali glavu i zvali me 50 puta jutros.

Tako da cu se izvinuti ljudima iz Herca.

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Tako da cu se izvinuti ljudima iz Herca.
    A meni ništa hahaha

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    A meni ništa hahaha
    eo i tebi... :*

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nekada stvarno mislim da bijem izgubljene bitke...

Dva gosta - otac i sin. Doktori nauka oba, predaju u londonu. Pet dana pricam o lishajevima jer je jedan herbolog za lisajeve. Titraj, vozi, hrani, pricaj o CG sve savrseno...

Pukla im je guma bila i rezervnu im da rentacar isto probijenu tako da je rentacar morao da salje slep sluzbu da pokupi auto.

Sad me zovu sa aerodroma naplacuju im 500eur za svih 5 guma + slep servis... I to ne bilo koji rentacar nego Hertz...

Ljudi sagoreli... I ja bih
    Druže, ja i ti smo jutros razgovarali i objasnio sam ti sve, preuzeli su ispeavno auto a vratili sa 3 probušene gume (od kojih 2 potpuno uništene), 2 felne oštećene i automobil zakačen odozdo, naplaćeno im je 296€+PDV, dobili predračun od servisa i fakturu od nas, i ne kapiram šta ti hoćeš? Ti valjda znaš gdje je Bobovo i zamisli gdje su oni tražili lišajeve, na istom mjestu su mogli naći gobline i zmajeve, i onda zamisli kako tuda voze dva profesora iz Londona Toyotu Aygo !?
    Ukratko, nema potrebe da nas brljaš bez razloga, šta bi ti uradio da su tebi polomili prozore na sobi koju si im iznajmio?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Šplah View Post
    Druže, ja i ti smo jutros razgovarali i objasnio sam ti sve, preuzeli su ispeavno auto a vratili sa 3 probušene gume (od kojih 2 potpuno uništene), 2 felne oštećene i automobil zakačen odozdo, naplaćeno im je 296€+PDV, dobili predračun od servisa i fakturu od nas, i ne kapiram šta ti hoćeš? Ti valjda znaš gdje je Bobovo i zamisli gdje su oni tražili lišajeve, na istom mjestu su mogli naći gobline i zmajeve, i onda zamisli kako tuda voze dva profesora iz Londona Toyotu Aygo !?
    Ukratko, nema potrebe da nas brljaš bez razloga, šta bi ti uradio da su tebi polomili prozore na sobi koju si im iznajmio?
    Drug,
    evo sam se fino izvinuo, objasnjeno mi je fino sta se desilo. Oni su mene zvali jutros 50 puta, daj pomazi opljackase me. Rekli su necemo platit evo sad tjeraju da placamo itd itd

Ja vodjen iskustvom kako nase ljude siluju dje stignu mislio sam da je vasa krivica, jer sve sto su mi rekli govorilo je u njihovu korist.

Nazvao me Dejo sve mi do detalja objasnio i eto rijesen problem.

Poslao sam im mail sad i kraj price, fino sam se izvinio i eto ga

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Englezi su gospoda.

Thanks Thanks Given 
    2,101
    Thanks Thanks Received 
    3,753
    Thanked in
    1,579 Posts

Kad neko krene obracanje sa druze , posle zareza prekinem citanje
    f6

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Gandalfe, Hertz je najveca smecarska rentacar agencija. Koristio ih 2 puta i uvijek je bilo problema sa njima. Danas bi ih uzeo samo iz varijante da prelazim granicu sa vozilom i odtavljam u drugoj drzavi, ili tipa uzmem u hn vozilo, a ostavim na zabljaku. Za sve ostalo je agencija koju treba izbjegavati. I ovo ti govorim iz iskustva sa njima u GB i u ESP.
    Koliko ja znam, Hertz-CG nije "pravi" Hertz sto se tice ostavljanja Hertz-CG vozila u drugoj zemlji i obrnuto.
    Last edited by A+A; 08-05-16 at 14:03.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ne znam iskreno. Nekoliko puta sam koristio usluge lokalnih pg agencija, a jedini dodir koji imam sa njima je taj sto prodjem pored njih na aerodromu. Po logou sam mislio da je Hertz sistem onakav kako funkcionise svugdje po svijetu. Samo sam rekao da imam losa iskustva sa njima, i to ne u CG vec vani

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Ne znam iskreno. Nekoliko puta sam koristio usluge lokalnih pg agencija, a jedini dodir koji imam sa njima je taj sto prodjem pored njih na aerodromu. Po logou sam mislio da je Hertz sistem onakav kako funkcionise svugdje po svijetu. Samo sam rekao da imam losa iskustva sa njima, i to ne u CG vec vani
    Ja sam takav odgovor dobio od Hertz-Österreich kad sam planiorao ici kolima iz Beca u CG prije dvije godine dana. Sto se tice super osiguranja, ja obicno kupujem godisnji super waiver koji mi kosta oko 50 eura i koji vazi sirom citave Europe i gotovo je.

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,494
    Thanked in
    2,641 Posts

Rekoh vam ja. To je do Hertza u njih i CG nema veze sa tim.

@Gandalf_White previše vjeruješ zapadnjacima...

Poslato sa sjajne pisaće mašine Note 5 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Rekoh vam ja. To je do Hertza u njih i CG nema veze sa tim.

Poslato sa sjajne pisaće mašine Note 5 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    Upravo tako. Meiner Meinung nach, cijene su im vece od ostalih, dok su uslovi najnepovoljniji.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post

E vjerovao bi i ti kunem ti se da znas sta im rade ovi nasi "ugostitelji"

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Na http://www.montenegro-traveler.com/ trazim smjestaj krajem maja u Titu, 2 osobe, 3 noci, nema slobodnih apartmana. Znaci, turizam ce da razaljuje i ove godine

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post
    Na http://www.montenegro-traveler.com/ trazim smjestaj krajem maja u Titu, 2 osobe, 3 noci, nema slobodnih apartmana. Znaci, turizam ce da razaljuje i ove godine
    Jel to u tivtu, ocu ti viđet što
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Page 289 of 726 FirstFirst ... 189239279285286287288289290291292293299339389 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)