Da
Ne
Ирак није био НАТО мисија.
Афганистан је посебна прича, могли би да расправљамо о томе што су Руси тамо радили 9 година и што НАТО тамо ради 13 година, али то није толико битно за интерес Црне Горе.
Ми немамо морални пиједастал да причамо о злочинцима и злочину кад је држава чији смо конституент били, иза себе оставила један рањен Дубровник, један згажен Вуковар, једно осакаћено Сарајево, побијену западну Босну, преорану Посавину, 150.000 лешева, још више рањених и болесних људи.
Нова, Кнежевићев СНП, ин4с, СПЦ, који сад здушно против НАТО-а и "рата" тај морални пиједастал немају, јер није прошло толико много времена откад су свукли униформе ВРС и седмог батаљона.Џабе им сад што шаљу ђецу своју, као рецимо ту госпођицу Турковић, по НАТО скуповима са причама о миру и злочинцима, кад им још изнад камина висе слике Милошевића и Младића.
А мирише ми да ни ти ниси много далеко од те политике.
Но би било добро да се као велики православци умиримо, признамо своје злочине и окајемо своје гријехе, па тек онда некоме нешто да причамо.
Last edited by BAR; 11-04-14 at 19:05.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Мислим да има неколико официра и сви остали су углавном подофицири и војници.Што се подофицира тиче напредовање у служби значи само неки мали додатак на плату, а што се официра тиче, они напредују редовно сваке 4 године, а пракса је да се послије успјешно завршене ратне операције ванредно подијеле чинови, па чак то било као ономад кад их је Слобо дијелио послије "побједе" над НАТО пактом.Дал је то случај код нас не знам.
Last edited by BAR; 11-04-14 at 19:16.
Nije bilo nikakvog razloga ni nas da napadaju pa jesu, niti bilo koga, ako im dune, napraviće nešto, sigurno neće tebe ili Mila pitat ima li 'političkih i infrastrukturnih uslova'... Propadne li ovo novoiskrslo sa kruzerima, luka nema više izbora, a onaj turčin samo ulaže u nekakve ograde i sanacije gata koji nikome neće trebat (možda NATO-u)
Tebi nije ništa čudno to što NATO pravi zid ispred Rusije?
Opet, đe su ostali, i zašto nisu zvanično u NATO?
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Breaking News
http://edition.cnn.com/2014/04/11/wo...html?hpt=hp_c1
NATO-u smeta to što Rusija ima oružije, kakvi smradovi, Ruse treba ubit, još evo kažu da će možda napast Ukrajinu u roku od 12 sati
Najveća greška u modernoj istoriji zapada je što je ekonomski pomogla Rusiji da stane na noge i povrati se.
Sjećam se, nema ni 15 godina od tada, slike sa TVa kako su Rusi krepavali od gladi i smrzavali se, dobro se tih slika sjećam. A Putinko je ponizno, pognute glave išao na Zapad da traži ekonomsku pomoć.
Ne hrani pašče koje će te ujesti. Zadnje što nam je trebalo je da novi Hitler stigne sa istoka.
Uf jesu, pretrgli su se od pomoći. Aooo druže ne zebaj.
You can kill a player, but you can't kill the game
Не слажем се.
Штета би било жртвовати један велики народ само због тога што је имао несрећу да има Комунисте.
Проћи ће и ово препуцавање.Русија покушава да заштити неке своје интересе, и да поврати мало достојанства, а у суштини Русија је џин на стакленим ногама.
Будућност Русије није са Кинезима Индијцима, Монголским и Туркијским народима, већ са својима, Европом и Америком које су дужне да помогну Русији да се развије и модернизује.Мишљења сам као и прије да у пакету са Русијом треба да буду и Украјина и Бјелорусија.
Али ово су већ ствари за другу тему.
Last edited by BAR; 12-04-14 at 02:40.
САЈ и ЧСС Војске ЦГ, извели здружену тактичко показну вјежбу.
Иначе ове двије јединице већ годинама обављају заједничке обуке, и имају изузетну срадњу.
Добро би било да се ове двије јединице интегришу у једну специјалну војну јединицу, која би могла да обавља и полицијске послове, посебно мислим на обезбеђење личности, безбједоносне кризе, као и нека хапшења.Ионако је САЈ настао од војних кадрова, а не од полицијских.
У том случају требало би да се ПЈП боље опреми, да повећа бројно стање, да добије специјалистичке обуке и да он буде ударна песница МУП-а.Мислим да сам о томе и раније писао.
![]()
Last edited by BAR; 12-04-14 at 02:41.
Kakva je to glupa izjava? To daje NATO-u pravo da se ovako ponaša? Hitler sa istoka? Ti možda misliš da kada bi Rusija bila 5X moćnija sila imala neke osvajačke namjere?
Eto te kao ovi montenegrini, čim im neko spomene Srbiju, e to je zlo, oni oće veliku Srbiju, te Šešelj te Slobo te ovaj te onaj, isto tako za Putina.
'Ne daj Bože da se rusi pomame, kuku nama', a ovamo dajte NATO da pišaju po nama, još da im p******o k*****e?
Usput primjetio sam da, ljudi koji veličaju naše gospodare (a najviše ovog zadnjeg naravno), veličaju jednu od ove dvije velike sile, privrženi su njima kao kučići, kao da moraju da biraju, kao da će propast bez njih.
Podjsećaju me na Mimu u tri karte za holivud ako se ne varam, 'koji jezik učiš? -Ruski. -E od sjutra ćeš da učiš američki!'
Eno, Švajcarska i Monako nisu u NATO, raspadaju se, glad i bijeda, nema investicija, nema ko da ih brani, da im pošaljemo pomoć?
Švajcarsku i Monako upoređuješ sa nama? Ahahahahahha pa da li si ti pri zdravoj svijesti?
Da li ti znaš koje su, kao planina velike razlike između CG i dvije navedene zemlje? Zašto Švajcarsku vjerovatno niko nikad neće napasti? Žašto je Monako bogat? Koliko sivih ćelija je zaista potrebno da bi se razgraničilo ovo?
Razlog zašto Ruse nikako ne varim, a Amerikance, iako su totalno smiješna nacija gotivim, jesu - slobode.
U Rusiji proganjaju i ubijaju neistomišljenike, zatvaraju opozicionare, ubijaju i zatvaraju novinare, vidimo šta rade sa Pusi Rajot, tuku i maltretiraju LGBT populaciju. Ko zna koga je sve oladio Oleg Deripaska, zato mu je i bio zabranjen ulazak u USA dugo vremena, čovjek koji se ne libi ničega, a boji se Putina. Pa koliko je gvozdena ta Putinova čizma? Je li on državnik ili suveren, diktator?
Gledam Ruse ovdje, to je vrhunac nekulture, primitivizma i gadluka. Malo su blaži od Sjeverne Koreje a uz rame sa Kinom.
Zaista ne želim da se moja zemlja, moj narod a i ja svrstavaju sa njima, samo jer nam je zajedničko pravoslavlje.
Amerikanci, opet, koliko god bili blesava nacija, poštuju ljudska prava i slobode, i daju ti izbor, i ne moraš se bojati da ćeš biti skraćen za glavu ako javno iskažeš negodovanje. Daleko od toga da su uređena nacija, ali daleko bolji od Rusa.
Treće, naš cilj je svrstavanje uz Evropu i njene narode, koji su, svi ćemo se složiti, po kulturi, naprednosti, razvoju, slobodama, razlikuju od Rusa kao nebo i zemlja.
Rusi im nisu ni glib ispod nokta.
Opet, nema Crna Gora interese, nego njeni građani, a ne pamtim da te je neko proglasio crnogorskim firerom pa možeš govorit MI u ime svih nas i proglašavat ko je "pravi" Crnogorac i koje osobine (moralne, seksualne, religijske, političke itd) krase prave Crnogorce. Nijesam ja gazio ni Dubrovnik ni Vukovar ni Sarajevo i ne dugujem nikome ništa. Nit ih su gazili moji bližnji, a i da jesu, njihov grijeh nije moj grijeh. Možbit da jeste u tvojemu svijetu u kojemu nema čeljadi no postoje nacije i samo nacije i one nekako imaju (univerzalni) moral, interes, grijehe i ostalo što je čovjeku svojstveno. Koliko pamtim, na istoj ovoj temi si podršku etničkom čišćenju Kosova nazvao "legitimnim političkim mišljenjem" (sa kojim nijesi saglasan). To može bit zato što i ti imaš "političko mišljenje" o Romima, homoseksualcima i drugim manjinama, ko zna. Uzgred, niko te ne spriječava da objasniš kako si zaključio da sam politički blizu Miloševiću ili Mladiću.
O čemu govoriš? Zar nijesu tamo 90ih stigli demokratija i kapitalizam i sve procvjetalo kada su privatnici sve uzeli i izašli na slobodno tržište?
Te slobode, prava i izbori nijesu Amerikancima darovali nekakvi dobrotvori, nego su skupo plaćene vladajućoj klasi.
Last edited by RoNN|3; 12-04-14 at 10:19.
★
Kneževina Andora, Kneževina Lihenštajn, Kneževina Monako, Veliko Vojvodstvo Luksemburg, Republika Kipar, Republika San Marino, Republika Abhazija, Republika Kosovo, Turska Republika Sjeverni Kipar, Republika Južna Osetija, Prednjistrovska Moldavska Republika, Ostrvo Men i država-grad Vatikan su države (neke nepriznate, te nisu članovi UN) koje se nalaze na teritoriji Evrope i sve po teritoriji manje od Crne Gore.
Od tih država u NATO savezu su Lukseburg (kao osnivač). Ostali, pa, ako bi locirali države (ove u Zapadnoj Evropi) na NATO mapi mnoge su okružene NATO savezom.
Lukseburg je, dakle, po površini manja država od naše, a broj stanovnika je nekih 100.000 manje. Odličan primjer za poređenje.
Lukseburg ima nešto preko 1.000 vojnika, sa rezervnim sastavom ima nešto manje od 1.400. Bruto domaći prozvod ima vrjednost oko 50 milijardi eura, od toga se manje od 1% izdvaja za vojsku
Poređenje, mi imamo nešto preko 2.000 vojnika i mislim da se godišnje za VCG izdvaja iz buđeta oko 25 miliona eura (nisam siguran u ovaj podatak). Bruto domaći proizvod naše države je oko 7 milijardi eura.
Oko Luksemburga nema ratova svakih 10-15 god..
Sent from Tapatalk
#fakenews
Jel ovo jedan od onih uopštenih odgovora kad odgovor pravi nemaš?
Svi su narodi ove planete na ulicama tražili prava. Američki narod je za razliku od drugih, dobijao ta prava. Prava manjina, radnicka prava, prava zena, prava LGBT populacije, ustavom zagarantovana sloboda govora, u mnogo cemu su oni pioniri ili makar medju prvima.
Daleko od toga da sam Amerofil, nesto ih posebno ni ne volim, ali im skidam kapu za odnos prema svojem narodu, za slobode koje imaju, radnička prava i pravosudni sistem.
A Rusija je sušta suprotnost tome.
Naravno da je Amerika, u poređenju sa Rusijom, demokratska zemlja. Ali govoriti o slobodi medija, radničkim pravima i uspješnosti pravosudnog sistema u SAD i uzimati ih kao primjer kojem treba težiti može samo onaj ko o tome, u suštini, baš i ne zna mnogo.
Hoćeš li i ti kao RONNI3 da pričaš uopšteno ili ćeš da pokažeš na konkretnim primjerima gdje se to u USA grubo krše sloboda medija i radnička prava? Koliko vidim, većina sporova pred pravosuđem se okončava u korist radnika, čak i ona koja su nama prečudna tipa poklizao se na radnom mjestu, doživljava orgazme na radnom mjestu pa joj je dozvoljeno masturbiranje, sud presudio u njenu korist, zabranjeno je unositi banane u firmi jer jedan radnik ima fobiju od banana itd...
Kod njih je radna kultura da se radi non-stop, ali se plaćaju prekovremeni i plata zaista odgovara cijeni i količini rad, svi imaju besplatnu zdravstvenu zaštitu itd. Uvijek ima izuzetaka, ali je u generali njihov radni sistem (USA - EU) ono čemu sve zemlje teže, osim crnogorskog naroda, prošetam gradom u podne, sve, ali sve terase pune naroda do zadnjeg mjesta, kafeniše se, da dođe neko sa strane, mislio bi da nam je svaki radni dan neradni državni praznik.
@Domacin - Divlad - Xerxes itd, mislim da ni ti sam često ne razumiješ sebe što pišeš, jer većina onoga što ti napišeš kod normalnih ljudi se ni ne nađe u istoj rečenici, stoga 'ebi mi oca ako ikad znam što si htio da kažeš...
SAD je užas živi po pitanju prava radnika (ni Rusija ne stoji bolje). Jedino zašto su privlačni je zato što i kad te šutnu sa posla, nađeš novi za dva dana.
Njemačka je majka radnog naroda.
You can kill a player, but you can't kill the game
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks