Ovdje se zimski turizam svodi na vikende tokom kojih ima struje. Moze lock na ovu temu do sredine jula kad pocne sezona. Pa cemo je opet zakljucat sredinom avgusta.
A kad epcg povećava cijenu struje, svi se bune. E ne može i jare i pare.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ovdje se zimski turizam svodi na vikende tokom kojih ima struje. Moze lock na ovu temu do sredine jula kad pocne sezona. Pa cemo je opet zakljucat sredinom avgusta.
imas pravo mada za zimsku sezonu se nema sta ni pricat........
glavni put ka zabljaku je zatvoren u centru sezone.no coment!nema masina za ciscenje........:tranquillity:
je li moguće da su stubovi pali jer neko skida nekakve djelove koje može preprodati ili šta već sa stubova?! Znači, za krađe šahtova i takvih djelova stubova, bih tretirala kao krađu državne imovine i napravila posebni zakon za ta činjenja, vrlo strog, 5 godina Spuža, i za one koji to kupe i za one koji ukradu, jednako, pa izvolite braćo Crnogorci! Udrite koliko možete! Bruka jedna i tačno treba klizište za cijelu CG sram nas bilo!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Moguce je , lopova kod nas ne fali. No je ovo bilo vazda pa im nije ni čudo što su se svi spuštili u Podgoricu i na primorije. Ko će gore na onu zimu izdržati bez struje,zatvorenih puteva,nemaštine?
Ludilom maskiram dosadu
Imaju bas velike plate u EPCG i distribucijama. Ja mislim da im je prosjek plata oko 1000eur.
imaju ali ja sam mislio na ovo preko plate.![]()
Mislim da nema na samim stubovima nekih skupih djelova koji se kradu i prodaju, skupi su bakar i aluminijum to su zice i zbog njih ne padaju stubovi ako se uklone jer su stubovi ti koji nose to je jasno svakome. Prije ce biti da se trazi opravdanje sto se mreza ne odrzava, sad u ovoj situaciji neko treba da nadoknadi stetu turistickim preduzecima, zamislite koliko ovo kosta hotele po Kolasinu recimo. Ti stubovi sto su pali trebali su da su zamijenjeni jos proslog ljeta sigurno, ali treba dijeliti vrhunske plate i radnicima, a mozete misliti upravljackom timu, treba ponesto i sponzorisati, treba drzati nekoliko desetina miliona kod prve da bi bila likvidna, tako da stubovi nijesu mogli doci na red.
Ski centar "Savin kuk" i "Javorovača" su otvoreni,"Kolašin 1450" i "Vučje" sjutra ponovo počinju sa radom,ali će biti loše vrijeme za ovaj vikend.
Last edited by minjo; 18-01-13 at 17:01.
Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.
e ovo ti je istina.bio sam do prekjuce na Zabljaku to je pa moram reci najblaze neozbiljno.tolika je neorganizacija,ma pokajah se sto sam i prismrdio gore.stojao sam zavijan 3 sata sa porodicom u autu,ma nije za pricu sto su mi rekli i dezurni u policiji itd.a hoteli no coment.
E tako.. Ne radi se prvenstveno o "ljepoti" nego o HIGIJENI grada i Drzave. I "pozdrav" za onu PR gospodju iz komunalnog koja je izjavila da CG gradjani nijesu civilizovani na nivou da bi imali tako nesto.. Sramotno.DIREKTOR „ČISTOĆE” BORISLAV ĐURANOVIĆ NAJAVLJUJE NOVE PROJeKTE
Podzemni kontejneri za ljepši gradPodgorica bi u dogledno vrijeme, po ugledu na velike gradove u regionu, mogla dobiti podzemne kontjenere čime bi se značajno popravio izgled grada. Direktor „Čistoće” Borislav Đuranović navodi da o ovoj investiciji uveliko razmišljaju i prave analize.
- O uvođenju podzmenih kontejnera razmišljamo intezivno, pravimo analize, ali to nije nimalo jednostavno. Skupo je ali je za grad mnogo ljepše. Ova investicija ne zavisi samo od finansija već treba odrediti lokacije i sagledati mogućnost pravljenja zbog podzemnih instalacija. Negdje će vam zasmetati PTT instalacije, negdje vodovod, negdje nemate dovoljno površine koja vam treba. Sve to nije jednostavno uklopiti, ali sve ima svoje vrijeme. Doći će i podznemni kontejneri na red – kaže Đuranović.
Đuranović navodi da im nesavjesni građani pričinjavaju štetu paleći kontejnere.
- Dešava se da se komšije posvađaju, pa se preko kontejnera bračunavaju. Guraju se od kapije do kapije. Imamo problema sa građanima koji nam pale posude za odlaganje otpada. Cijena jednog kontejnera je 315 eura, ali to nikoga nije briga. Mi se trudimo da kontejnere postavimo na svim lokacijama, da budu zadovoljeni svi saobraćajno-tehnički uslovi. Svako bi da mu je kontener blizu ali niko ga neće ispred svoje kuće – rekao je Đuranović.
Prvi čovjek gradskog preduzeća kaže da će im ove godine prioritet biti da održe visok nivo i kvalitet čistoće javnih površina.
- Prioriteti će nam biti da održimo visok nivo i kvalitet čistoće javnih površina i higijenu grada, da uklonimo i saniramo nelegalna odlagališta raznog kabastog otpada po komisijskom popisu i saglasnosti Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj. Osim osnovnih djelatnosti, nastavićemo da se bavimo pružanjem dopunskih usluga koje se odnose na održavanje rijeka i vodotoka - kaže prvi čovjek „Čistoće”.
Borislav Đuranović navodi da im problem predstavlja izlivanje rijeka koje za sobom ostavlja veliku količinu smeća.
- Izlivanje rijeka i potoka veliki su problem koji je teško u potpunosti sanirati. Mi dajemo sve od sebe da ih čistimo, produbljujemo i tako spriječimo poplave. Ako se nešto desi na primjer oko Savinog potoka kao što je to bio slučaj prije dva, tri mjeseca kada se izlio to pokušava nama da se nametne. Međutim, to nije naša obaveza. Savin potok dijelom prolazi kroz privatnu imovinu, i ako bi neko htio da uđe mehanizacijom morao bi da traži dozvolu od tog vlasnika, a pitanje je da li će to vlasnik da dozvoli. Mi smo svakako pripravni da pomognemo kad god zatreba - kaže Đuranović.
Vi.R.
Konik posebno problematičan
„Čistoći” bi bilo lakše kada bi se disciplinovali građani.
- Nije lako promijeniti navike građana koji bacaju smeće na sve strane. Na Koniku imamo poseban problem, naročito u Ulici Španskih boraca i u dijelu Ulice Husinskih rudara. Tako građani koji preturaju po kontejnerima, izbacuju smeće i razbacuju ga naokolo. Toga ima i po gradu, pogotovo vikendom – rekao je Đukanović.
Pi ar Čistoće, Senada Mulešković dodala je da se svijest građana mora mijenjati.
-Mi ulažemo maksimalne napore da apelima i kampanjama koje organizujemo utičemo na građane. Nivo čistoće u gradu je mnogo veći, a i manje je divljih deponija. Trudićemo se i dalje da higijenu svedemo na još visočiji nivo kakav glavni grad zaslužuje – kaže Muleškovićeva
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 24-01-13 at 20:14.
Zakon i komunalna policija.. Ali jok, oni samo prate dok ne obuljave ko je gdje parkirao i koliko da bi pokupili novac.. Greota..VANDALI SE RAZMAHALI U CENTRUUništene klupeKlupe u okolini gradske fontane na Trgu Republike, osvanule su u djelovima. Iako bi centar grada trebalo biti najočuvaniji, izgleda da vandali ne mare za to. Nadležni organi bi trebali osmisliti bolji sistem zaštite kako bi se spriječilo sve češće uništavanje gradskog inventara, koji je tu u službi građana. S.R.
Hvala Lepo
skupo im 300 eura za kamere...jeftinije kupovati nove klupe
She is only here to annoy herself!
nek stave metalne klupe. To nece vandali moc unishtit.
pokusaj da sjednes u PG ljeti na nesto metalno...
She is only here to annoy herself!
A ovo oko Roma.. Pa nek doticni gospodin Djuranovic ode do Tirane pa nek vidi smije li iko to raditi od Roma.. A za poklopce za sahtove, svaki na svom mjestu (na svakom poklopcu godina postavljanja).. Sto li je to tako, a Roma imaju iha...
Hvala Lepo
Arapi sa njihovim prekrasnim letjelicama u Tivtu.
Qatari Diar u utorak predao dokumentaciju za građevinsku dozvolu za hotelski kompleks.
Last edited by minjo; 25-01-13 at 18:21.
Ih.. ja mislila neki "sitnis" od g. Djukanovica pa da se pohvalimo...
Sigurno nece doci vozom
Hvala Lepo
Sem Kataraca i Egipćani su došli da obiđu svoje posjede.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks