View Poll Results: Koju listu podrzavte za SO Podgorica?

Voters
183. You may not vote on this poll
  • Koalicija za evropsku Podgoricu – dr Miomir Mugoša – DPS – LP - BS

37 20.22%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Podgorice „SDP čist izbor – prof. dr Vujica Lazović”

33 18.03%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Glavnog grada Stranke srpskih narodnjaka – Dobrilo Dedeić

3 1.64%
  • „Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, (SNP, Nova, PzP....

71 38.80%
  • Ne izlazim na glasanje

39 21.31%
Page 71 of 88 FirstFirst ... 216167686970717273747581 ... LastLast
Results 1,751 to 1,775 of 2198

Thread: Podgorica, izbori 23.05.2010. godine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Kad procitam da neko pise kako je SDP nacionalisticka, sovinisticka... stranka valjam se od smijeha jer autor tog teksta pojma nema znacenje tih rijeci.

Srecom,u CG su od te vrste stranaka ostale samo NOVA i neke beznacajne male stranke poput radikala i slicnih.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja ne mogu prezalit sto SNP nije izasao samostalno na izbore... Radije vidjeti DPS sa njima u koaliciji no sa ovim "odborashkim" profiterima iz SDP-a.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Besmrtni monase, kako ti i ime kaze, zivjeces vjesno

Podrzavam ovaj tvoj post, i mislim da si u pravu sve.

Ali ja i dalje ostajem pri teoriji da za Crnogorce nije demokratija, nego anarhija u najekstremnijem obliku jedno dva mjeseca, a onda posle nje uspostavljanje diktature, da zeljezo puca, eto.
    To sam i j mislio kad sam kritikovao Tita i sistem mu...ALI NISAM BIO U PRAVU!

Bez obzira na sposobnosti manjina treba da ima *pozitivnu diskriminaciju* i to je PRAVA STVAR....ne forsirati kad je ocita nepravda, ali ipak neka Romi osjete da ima za njih mjesta na ovome svijetu iako nisu mozda podjednako dobri u neposrednoj utakmici, ali za one koji su tu negdje-njih izabrati.

Sad bih tako radio i SIGURAN SAM DA SAM U PRAVU...t.j. da je titoizam bio upravu u ovom pitanju.
    Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ja ne mogu prezalit sto SNP nije izasao samostalno na izbore... Radije vidjeti DPS sa njima u koaliciji no sa ovim "odborashkim" profiterima iz SDP-a.

Hvala Lepo
    Dako im ovo bude nauka da su gradjanska stranka i da im druge gradjanske stranke po prirodi stvari trebaju biti blize od bilo koje nacionalno opredijeljene.

POzdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma treba organizovati drugi krug izbora, da vidimo koga će narod podržati. Glupo je sad da jedna mala stranka odlučuje o pobjedniku. Neka se ogledaju Evropska Podgorica i Bolja Podgorica, u drugom krugu i riješena stvar. A Vujica neka za neke iduće izbore kao dio svoje političke predizborne kampanje organizuje koncert Metallice, a ne Crvene Jabuke, pa možda i osvoji 51% i sam formira vlast. :yipiiii:
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Besmrtni monah View Post
    Ma treba organizovati drugi krug izbora, da vidimo koga će narod podržati. Glupo je sad da jedna mala stranka odlučuje o pobjedniku. Neka se ogledaju Evropska Podgorica i Bolja Podgorica, u drugom krugu i riješena stvar. A Vujica neka za neke iduće izbore kao dio svoje političke predizborne kampanje organizuje koncert Metallice, a ne Crvene Jabuke, pa možda i osvoji 51% i sam formira vlast. :yipiiii:
    To bi bilo savrseno.

Nosilac liste DPS o rezultatima glasanja u glavnom gradu

Mugoša: Zadovoljan sam sa 4+

Podgorica - Zadovoljan sam rezultatom. Nije odličan, ali je vrlodobar. Osvojili smo veliku pobjedu - više od 43.000 glasova. To je bio komentar dr Miomira Mugoše, nosioca liste DPS za glavni grad, nakon što je kasno sinoć ta partija proglasila pobjedu na izborima u Podgorici sa 28 osvojenih mandata.
    Na pitanje koliko je DPS spremna na ustupke SDP-u, s obzirom da nije osvojila apsolutnu vlast, Mugoša je odgovorio da njegovu partiju niko neće ucjenjivati.
    - DPS je u usponu. Ni SDP, niti bilo koja druga partija nas ne može ucjenjivati, niti mi možemo izgubiti vlast u Podgorici – kazao je Mugoša.
    On je, na pitanje da li će već sjutra pozvati SDP na razgovore, kazao da nema razloga to da čini.
    - Imamo naše dogovore i nije korektno da govorim o tome, a da se ne čuje i druga strana – rekao je Mugoša.
    Komentarišući ocjene iz opozicije da se regularnost izbora može dovesti u pitanje zbog određenih brisanja sa biračkog spiska i premještanja na drugi, Mugoša je kazao: „ko gubi, ima pravo da se ljuti”.
    - Još dok izbori nijesu ni počeli, njihova priča je bila da su neregularni – kazao je Mugoša.
    Mugoša je podsjetio da mu mandat gradonačelnika Podgorice traje još godinu i po i kazao da će nastaviti taj posao da obavlja „profesionalno i sa istim tempom”, kako bi do kraja opravdao povjerenje gradjana.

Sekulić: I dalje smo najjači
    - DPS je popravila rezultat u svim opštinama, bez obzira da li je nastupila u koaliciji ili samostalno – kazao je politički direktor te partije Predrag Sekulić.
    Sekulić je, u sali nekadašnje zgrade Vlade, prepunoj članova i simpatizera DPS, kazao da je ta partija osvojila vlast u Andrijevici i Žabljaku, popravila rezultat u Pljevljima, a najjača je stranka u Kolašinu.
    - DPS je i dalje najjača partija u Podgorici. Bićemo i dalje na vlasti u Rožajama, dio vlasti u Plavu, a ubjedljivo smo najjači u Danilovgradu, Ulcinju, Tuzima i Golubovcima. Bijelo Polje i Bar niko nikad nije dovodio u pitanje, pa nije ni sada – kazao je Sekulić.

I. K.
    Pobjeda

Srce je.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mugi mugi mugi mugi
    :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne odgovori mi ti, no nema veze...poimanje demokratije kao utakmice 2 protivnika je za one koji bi se najradije sklonili u veću masu, odakle se hrabtije može viknut...Stanje koje je imanentno crnogorskom mentalitetu, pa ili si za Moma ili Mila junače---prelomi.
    No ne znam što ova neki ođe izvršavaju forumaški harikiri karikirajući rezultate jedne "minorne" i "beznačajne" partije koju eto podržava samo 10.000 Podgoričana koji su dovoljni pismeni da ispune glasački listić.

p.s Sinoć je na proslavi išla Metallika, Creed i Nickelback, ako te interesuje baš toliko, opraštaj što je prifalilo Mitra Mirića, trubača iz Guče i sličnog
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo da se i ja javim... Prezivjeh nekako i ovaj poraz, cudo je kako se covjek ne nervira kad ne ocekuje mnogo.
    U sustini, zao mi je sto se nisu desile promjene, mada je u ovom trenutku to bilo i prilicno nemoguce...
    Fin pocetak za bijele kosulje, ako me poslusaju moze se napredovati
    znaci, sad konkretizacija programa u pljevljima, sinhronizovano politicko djelovanje, pustanje himne bez zadnja dva stiha i nekako da se zastava ukombinuje, mozda uvodjenjem drzavne i narodne...ne znam, ali se resenje mora naci i za to!!!
    uspjeh je sto su ljudi koji su na proslim izborima (sto i nije bilo tako davno) dolazili sa slikama karadzica, trobojkom itd itd itd, na zavrsnoj konvenciji Bolje Crne Gore aplaudirali i Batricevicu na pomen liberala, i Radulovicu na izjave o njegovoj ljubavi prema CG... Ja problema nemam ni sa himnom, ni sa zastavom, ali i ti ljudi zive u CG i zaista zelim da pocnu da je smatraju svojom drzavom i da vise prevazidjemo pricu o crnogorcima i ********ma...
    Cestitam ko slavi, dako i ja nekad budem u toj situaciji
    Progress, not perfection!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Ne odgovori mi ti, no nema veze...poimanje demokratije kao utakmice 2 protivnika je za one koji bi se najradije sklonili u veću masu, odakle se hrabtije može viknut...Stanje koje je imanentno crnogorskom mentalitetu, pa ili si za Moma ili Mila junače---prelomi.
    No ne znam što ova neki ođe izvršavaju forumaški harikiri karikirajući rezultate jedne "minorne" i "beznačajne" partije koju eto podržava samo 10.000 Podgoričana koji su dovoljni pismeni da ispune glasački listić.

p.s Sinoć je na proslavi išla Metallika, Creed i Nickelback, ako te interesuje baš toliko, opraštaj što je prifalilo Mitra Mirića, trubača iz Guče i sličnog
    Da, to je vaša SDP-ovska klasična retorika ocrnjivanja neprijatelja. Ko god ne podržava vaše ideje, odmah treba ići u Guču i guslati o Kosovskom boju. I sad kažeš kako je vaša politika različita od Mandićeve.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Da, to je vaša SDP-ovska klasična retorika ocrnjivanja neprijatelja. Ko god ne podržava vaše ideje, odmah treba ići u Guču i guslati o Kosovskom boju. I sad kažeš kako je vaša politika različita od Mandićeve.
    A sta ce da rade? S chim ce na politichku scenu?
    Nemaju nista drugo da ponude.
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Djavolica View Post
    Evo da se i ja javim... Prezivjeh nekako i ovaj poraz, cudo je kako se covjek ne nervira kad ne ocekuje mnogo.
    U sustini, zao mi je sto se nisu desile promjene, mada je u ovom trenutku to bilo i prilicno nemoguce...
    Fin pocetak za bijele kosulje, ako me poslusaju moze se napredovati
    znaci, sad konkretizacija programa u pljevljima, sinhronizovano politicko djelovanje, pustanje himne bez zadnja dva stiha i nekako da se zastava ukombinuje, mozda uvodjenjem drzavne i narodne...ne znam, ali se resenje mora naci i za to!!!
    uspjeh je sto su ljudi koji su na proslim izborima (sto i nije bilo tako davno) dolazili sa slikama karadzica, trobojkom itd itd itd, na zavrsnoj konvenciji Bolje Crne Gore aplaudirali i Batricevicu na pomen liberala, i Radulovicu na izjave o njegovoj ljubavi prema CG... Ja problema nemam ni sa himnom, ni sa zastavom, ali i ti ljudi zive u CG i zaista zelim da pocnu da je smatraju svojom drzavom i da vise prevazidjemo pricu o crnogorcima i ********ma...
    Cestitam ko slavi, dako i ja nekad budem u toj situaciji
    Lijepo je pozitivno razmišljati.
    a priča o simbolima je jedan od onih dobrih spinova DPSDPa
    Na konvencijama DPSa su se vijorile i crnogorske i bošnjačke i albanske zastave, ali se alarm uvijek pali kad se vidi trobojka.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,323
    Thanked in
    3,171 Posts

DPS neuporedivo više pali narod nacionalističkim pričama. Sreća po njih pa se narod prima još uvijek na to. 'Ne dajte se vlikoj srbiji, ne dajmo srbima da nas opet stave pod svoje'. E tako se to radi, najlakše je strahom manipulirati ljudima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    DPS neuporedivo više pali narod nacionalističkim pričama. Sreća po njih pa se narod prima još uvijek na to. 'Ne dajte se vlikoj srbiji, ne dajmo srbima da nas opet stave pod svoje'. E tako se to radi, najlakše je strahom manipulirati ljudima.
    DPS ipak radi dosta stvari koje se ne vide ni u kampanjama, ni u medijima. Rezultat tihih poteza nevezanih za krupne riječi sa promocoija se vidi po rezultatu u Andrijevici i Beranama.

Srbija, zastava i himne su bile namijenjene biračima bliskim SDP-u, koji su generalno nezavisniji u svom izboru
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    DPS ipak radi dosta stvari koje se ne vide ni u kampanjama, ni u medijima. Rezultat tihih poteza nevezanih za krupne riječi sa promocoija se vidi po rezultatu u Andrijevici i Beranama.

Srbija, zastava i himne su bile namijenjene biračima bliskim SDP-u, koji su generalno nezavisniji u svom izboru

Odrali su ih u Beranama,ali je Andrijevica za mene bas pravo iznenadjenje.Znao sam da nece bit prevelika razlika,ali sam mislio da ipak nema sanse da tamo pobijede-jos mi je cudnije da je SDP taj koji donosi prevagu.Zamisli to prije nekih 5-6 godina.
    Sto se tice Berana,ja mislim da ovaj put postoji dobra sansa da se Petnjici da opstina,jer kako trenutno stvari stoje-Berane mogu da dobiju i bez nje.
    Ne znam sta rade aktivisti DPS-a,ali mi se svidja sto vise nema one napetosti i sto se ljudi vise ne gledaju mrko-poprijeko kao na izborima prije referenduma.Skoro pa da se ni ne primjecuje da su izbori

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    472 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    DPS neuporedivo više pali narod nacionalističkim pričama. Sreća po njih pa se narod prima još uvijek na to. 'Ne dajte se vlikoj srbiji, ne dajmo srbima da nas opet stave pod svoje'
    Ne bih reka da su tako ofregali ove u Berane.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    To sam i j mislio kad sam kritikovao Tita i sistem mu...
    A Bone, kad si to kritikovao Titov sistem? 1994, kad je samo dio SUBNORa ostao da ga brani, a?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Ima li ko iz Andrijevice na forumu?
    Ako ima da mi objasni kako je moguce da prosrpska opcja izgubi tamo.
    Mislim, to mi zvuci kao da Nova dobije izbore na Cetinju. ScFi.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    3,187
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

Ko o čemu Srbi o poštenju, eto kako I meni je nekad djelovalo nemoguće da dps dobije na CT pa eto...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Moguce je moguce... S ljudima se zbori...
    Rekoh li ja da ce Andrijevicani doci k razumu?

Hvala Lepo

p.s. Samo ne znam koje je selo glasalo za g. Alku ... E to mi je promaklo.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Ko o čemu Srbi o poštenju, eto kako I meni je nekad djelovalo nemoguće da dps dobije na CT pa eto...
    Da je ostatak Crne Gore u svakom trenutku glasao kao Cetinjani, danas bi imali mnogo manje problema.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Potrudicemo se da (SDP) bude statisticka greshka

Barem od Bozica do Cecuna i Konjuha... moja teritorija..
    Babovici, Jukici, Dragovici, Dubaci, Lalovici, Novovici, Drecuni... Poneko se vratio i glasaju tamo.

Hvala Lepo

p.s. Zaboravih babine - Djulici
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Da je ostatak Crne Gore u svakom trenutku glasao kao Cetinjani, danas bi imali mnogo manje problema.
    Na Cetinje je DPS dobija izbore skoro uvijek. Jedina razlika izmedju Cetinja i cijele Crne Gore je sto na Cetinje chetnici nemaju, niti su ikad imali, dovoljno snage ni glas da im se cuje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    Ima li ko iz Andrijevice na forumu?
    Ako ima da mi objasni kako je moguce da prosrpska opcja izgubi tamo.
    Mislim, to mi zvuci kao da Nova dobije izbore na Cetinju. ScFi.
    Nisam iz Andrijevice ali imam nekog znanja.

Pisao sam već par puta, pa da ponovim. Andrijevica je siromašna opština koja je bila "pod sankcijama" od 1997. Kako su "pale" sve opštine u okruženju, ostala je sama, bez ikakve pomoći sa strane i poslovičnog zatvaranja očiju Vlade Crne Gore. Ostavljena sama sebi, lokalna uprava je radila šta zna i umije od to malo budžeta. I takva Andrijevica nije podlegla bjesomučnom zapošljavanju, nego je opština bila na optimalnom nivou. Jednostavno, nisu ih imali od čega plaćati.
    Za to vrijeme Opštine Plav i Berane su primale nove radnike i obezbjeđivale nova radna mjesta.

Ekonomija Andrijevice ne postoji, a to što ima uglavnom je zaposleno u državnim institucijama ili kod privatnika koi su članovi DPS.
    Totalni slom je nastao zatvaranjem fabrike Soko Štark, koja je zapošljavala 100 ljudi što je za Andrijevicu kao Rudnik, željezara i Trebjesa zajedno za Nišić.

Iz godine u godinu, ljudi su vidjeli da se od srpstva ne živi, a danajci iz DPS su mudro prilazili svakoj kući i odrađivali posao.

Ponavljam i opet ću, teška ekonomska situacija je natjerala Andrijevičane da se ovako okrenu. Vrlo teška

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Imam više problema sa ovim stavom.

Referendumsko pitanje i referendumski stavovi nemaju veze sa nacionalizmom. Tu se radi(lo) o državnom, ne o nacionalnom pitanju.
    Nisam mislio na referendumske stavove.Jasno je potpuno tu koji je pravi stav.Mislio sam na stvari koje sam objasnio dolje u tekstu.

Quote Originally Posted by madgod
    To štelovanje fokusa nije nimalo jednostavno, naročito kada za to ne postoji politički interes. Fokus je na identitetskim pitanjima zato što se time, u najvećoj mjeri, osvajaju glasovi (to važi za praktično sve učesnike na političkoj sceni CG). Ljudima je to i te kako bitan kriterijum za izbor svojih političkih predstavnika. Crna Gora JESTE zaglavljena u 2 mjeseca prije referenduma, i još uvijek tvrdim da SDP nema moć niti da je zaglavi, niti da je odglavi odatle.
    Ne postoji kratkorocni politicki interes,tacno.Dugorocni itekako postoji.SDP jeste postigla uspjeh,ali ce morati da profilise svoje stavove i po drugim vazhnim pitanjima.Vrijeme kada se na identitetskim pitanjima mogu iskljucivo osvajati glasovi prolazi,a ulazak CG u NATO ce biti ekser u kovcheg takvoj strategiji.

SDP svojim upornim trudom da po svaku cijenu zadrzhi fokus na identitetska pitanja chini shtetu i sebi(dugorocno),i Crnoj Gori.Zato ih i ne podrzhavam,iako protiv same strategije kao strategije nemam nishta protiv iz nekih "idejnih" ili kvazimoralnih razloga.Samo mislim da je losa.

Ne bih baš rekao da je ovo toliko bitan dio politike SDP-a da se nadje na prvom mjestu zamjerki.
    Samo sam nabrojao 1,2,3;nije rangirano po mjestima.

Težnje CPC, bez obzira što ja mislio o vjerskim organizacijama generalno, su legitimne. Teme koje CPC pokreće, a koje se uglavnom tiču vlasništva nad objektima koji predstavljaju spomenike kulture u Crnoj Gori, jesu osjetljive, ali ne vidim zbog čega bi ih trebalo ignorisati. Čak i to malo sljedbenika koje CPC ima su uglavnom tu jer su antagonizovani od strane aktuelnog vlasnika gore pomenutih objekata i organizacije koja je u prošlosti više puta i narušavala gradjanski mir u Crnoj Gori.
    Opet ponavljam,ja ne sporim legitimitet nicijih tezhnji.Ja samo pokusavam da ocijenim,koliko je moguce objektivno,kakve posledice takve tezhnje imaju za CG.

Za mene to jeste obično i očekivano, za SDP je to način da prikupe političke poene, ali u suštini - to su reakcije na poteze povučene od strane Srbije. Zvanična Srbija je i te kako svjesna (ili bi bar morala biti) posljedica sopstvenih odluka i poteza. Preduslov za dobre (i ravnopravne) odnose je želja obije strane da održava te odnose. Opet ponavljam - SDP nije toliko bitan faktor u Crnoj Gori da bi sami mogli da utiču na odnose izmedju Crne Gore i Srbije.
    Jasno je da je SDP dio jedne shire grupacije u suverenistickom bloku kojoj je interes konstantno kvarenje tih odnosa.I to iskljucivo iz potrebe za skupljanjem politickih poena.

Inace,mijeshanje Srbije u CG poslove nije jednostrano,postoji i mijeshanje CG u poslove Srbije.Shto je naravno i prirodno,za obije strane.

Ne vidim potrebu(osim ove koje sam vec pomenuo-skupljanje politickih poena) za oshtar nastup prema Srbiji koji forsira SDP.Jesam za adekvatnu reakciju na svaki,aj da kazhemo,negativni potez Srbije prema CG,ali nisam za raspirivanje sukoba,chega je SDP glavni glasnogovornik.Jer priznacesh,optuzhivanje nekog za zavjeru svako malo bash i nije dobar pocetan korak u uspostavljanju dobrih odnosa.A dobri odnosi sa Srbijom nam trebaju,kao i sa svim ostalim drzhavama u regionu,jer su one(uz nato i eu organizacije,naravno),najvazhnije za CG.

Da se konkretno vratim na posljednji incident koji se naročito i tiče SDP-a - odlaganje posjete Beogradu - niko mi ne može prodati priču da su razlozi za to isključivo tehničke prirode. To je jednostavno diplomatski žargon za "**** off", naročito očigledan u situacji kad favoriti Srbije na crnogorskoj političkoj sceni od toga mogu da izvuku direktnu korist, i još dodatno isprovociraju ishitrenu reakciju Krivokapića. Krivokapić, koji je u velikoj mjeri politička sirovina, je nažalost nasjeo na to, i dao Srbiji priliku da iz te situacije izadje kao pobjednik.
    Upravo je Krivokapic izvukao korist iz tog dogadjaja,jer je chitavu kampanju posle toga zasnovao na tome kako se Srbija mijesha u izbore.Nisu ni ljudi u vladi i skupshtini Srbije blesavi(osim Jeremica),pa da mu tako daju vjetar u ledja.Tako mislim da se tu radi o necem drugom,a ne o sirovosti.

Ne mogu reći da baš pomno pratim političku scenu zadnjih par godina, ali ovo nešto nisam primijetio. Čuo sam jedino izjave tipa "oni koji su na referendumu bili protiv nezavisnosti", ili "oni koji nisu bili na našoj strani", ali to se više svodi na onaj stav koji je za tebe prihvatljiv. Kao i uglavnom sve zamjerke SDP-u - obrni, okreni, najveća zamjerka većine ljudi je to što oni ne žele u koaliciju sa opozicionim partijama, i upravo odatle i potiče priča o "ultranacionalistima".
    Pa ni ja ih ne nazivam ultranacionalistima,to sam vrlo jasno rekao.

Ne radi se o bilo kakvoj želji za dodatnim obezbjedjenjem, bar što se mene lično tiče (a vjerujem i ljudi u SDP-u). Radi se o stavu da ljudi koji su glasali protiv suvereniteta države u kojoj se bave politikom NE MOGU biti njeni legitimni predstavnici na bilo kom nivou, bar dok vrlo decidno i nedvosmisleno ne odustanu od svog referendumskog stava. Ne zato što postoji opasnost da bi mogli "revidovati" referendum ako dodju na vlast (teško izvodljivo), nego jednostavno zato što je pogrešno da oni budu ti koji će državu predstavljati, i čiji će jedan od zadataka upravo biti čuvanje i odbrana suvereniteta protiv kog su se borili.
    Sad i ti sa realpolitike preskoci na principe i dosljedne stavove Ako cemo vec principijelno,slazhem se da je pogreshno da takvi predstavljaju drzhavu,ali je onda isto tako pogreshno,da druga strana pricom do besvijesti o takvim ljudima maskira svoje promashaje po ovim "zhivotnim" pitanjima,a ima ih zaista mnogo.
    Deserve's got nothing to do with it.

Page 71 of 88 FirstFirst ... 216167686970717273747581 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)