Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 25 of 126

Thread: Sto je ovo- zar su i tetke i strine opasne ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Sto je ovo- zar su i tetke i strine opasne ?

Evo citam sad na PCNEN-u :

Posljednji update: 13. Dec 2006, 21:20
    Zabranjen protest ispred Ambasade SAD

Crnogorska policija zabranila je protest porodica i prijatelja Albanaca, optuženih za planiranje terorističkih akcija u Crnoj Gori. Protest je trebalo da bude održan u podne ispred ambasade SAD u Podgorici.
    Kako prenosi Radio Antena M, portparol američke ambasade Saša Brajović rekao je novinarima da je policija prije nekoliko dana obavijestila ambasadu a je skup zabranjen.

A ima li dje da se cuje zasto je ovaj protest rodbine i prijatelja zabranjen? Da nije protestiranje kao jedno od ljudskih prava slucajno postalo protuzakonito ?
    Jesu li tetke , strine, ujaci i prijatelji toliko opasni po ove dvije drzave ; veliku i malu ? Cime su to tako isprovocirali policiju da im se zabranjuje okupljanje?
    Meni se cini da se ova policija previse "sjekira" oko protesta jer Ameriku ni milionski pretestanti nijesu mnogo uzbudjivali a ne saka jada tamo nedje bogu iza nogu.
    Ili je to netko opet krivo protumacio znacenje pridruzivanja partnerstvu pa misli da ovo moze nesto pokvarit.
    Ili je samo sve i dalje po starom "Bit ce kako ja kazem jer mi se moze " ...
    Sramota.
    Naljutićemo se ako nas Srbija ne kazni!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Drzavna RTCG,
    ne skida GENERALE; POPOVE I LOPOVE sa ekrana.

UREDNICI SU ZALJUBLJENI U UNIFORME I MANTIJE,
    DA SE ZNA KO JE IZVRSHNA VLAST,
    NAVIKA JE JEDNA MUKA SA DUBROVACHKOG RATISHTA,
    SAD CE NATO; DA SLIKAJU SLEDECIH DVIJE DECENIJE.

TREBA STANOVNICI DA VIDE KO IMA ORUZJE:

VLAST JE VLAST,
    A UREDNICI UREDNICI.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Drzavna RTCG,
    ne skida GENERALE; POPOVE I LOPOVE sa ekrana.

UREDNICI SU ZALJUBLJENI U UNIFORME I MANTIJE,
    DA SE ZNA KO JE IZVRSHNA VLAST,
    NAVIKA JE JEDNA MUKA SA DUBROVACHKOG RATISHTA,
    SAD CE NATO; DA SLIKAJU SLEDECIH DVIJE DECENIJE.

TREBA STANOVNICI DA VIDE KO IMA ORUZJE:

VLAST JE VLAST,
    A UREDNICI UREDNICI.
    ahahahhaha nemas pojma koliko ti zahvaljujem sto me vazda dobro nasmijes

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nedavno sam se zgrazala nad malobrojnim i uglavnom maloumnim komentarima povodom gomile gluposti izvaljene od one neuke i zatucane Bebe Dzakovic koja na opasku da daje seksisticke izjave odgovara "Ma hajte, molim vas, kakav sex, ja sam zena u godinama " .
    I neka to, nego jos veli "svejedno joj je hoce li biti na toj funkciji". Pa ko normalan moze imati imalo ocekivanja da je ona ,koju ta funkcija ne zanima , dosita moze braniti prava zana.
    Spominjem ovo zato jer se 50% stanovnista barem bioloski ako ne i kulturoloski moze prepoznati u pojmu "zena" (iako to ne cine) a kako je tek biti dio jedne manjine koja se uglavnom pominje s dozom sumnjicavosti...
    I sad je enekima od njih palo na pamet da protestiraju?
    Ako vec nitko nece stati uz njih kao dio te manjine, a ko ce braniti pravo na proteste ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Dobro mi reche bivsha supruga DANKINJA, 1982-3,

poshto joj puche pritka po guzici od kulturnog Brskucanina,

ZASHTO SAM JA LUDA; DA BRANIM PL(r)AVO ALBANACA (dok nas helikopteri nadlijecu pravac Kosovo),
    KAD ZENE, NEMAJU NIKAKVO PRAVO.

DOK UMJESTO ZENA, IMAMO BEBE,
    ZVIJEZDE I ZVJEZDICE NA DRZAVNOJ RTCG,
    RUJNA ZORA, NECE SVITAT.

A MUGI NEKA PODIZE KREDITE DA GRADI PODGORICU,
    A ALBANCI IZ TUZI NEKA OTPLACUJU,
    NEBILO ODIT U JAMERIKU.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Milijana View Post
    Ako vec nitko nece stati uz njih kao dio te manjine, a ko ce braniti pravo na proteste ?

Milijana,
    crnogorska 'javnost' (lise malog broja izuzetaka) najradje bi uhapsila i sve te zene i strine,(a ne da ih podrzi) posto je njihovu bracu, muzeve, oceve definitivno proglasila krivima. Da otvoris 'narodnu dusu' sve bi one Malisore streljali na sred Podgorice.
    A mozda i treba: vazda hajvani potrce da se prvi isprse kad god drzavi(vlastima) zatreba, pa neka sad prvi u nezavisnoj prime odlikovanja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Citam jos jedanput ovu vijest i iz nje vidim da je izgleda predstavnik americke ambasade obavijestio nasu javnost da je policija zabranila skup ispred njihove zgrade.
    Ne pominje se ime nekog iz policije koji je dao izjavu za javnost jer im izgleda to nije na listi prioriteta.Ne pominje se ni motivacija ; jeli to policija procijenila da bi moglo doci do nekog urnebesa ? Zar je i familija toliko opasna :roll:
    Tetkama i strinama porucujem da sad u kalendar upisu jos protesta ispred svih mogucih ambasada radi zabrane ovog protesta .
    Ako imaju snage, od mene im veliko hvala pa iako nijesmo rod . Izgleda su mi svojiji no svoji "rodjeni" a i zene u CG zajedno s njima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Izgleda ovdje nikome nisu potrebna zagarantirana ljudska prava; ni zenska, ni manjinska, ni pravo na protestiranje...
    Ima li idje na svijet zadovoljnije zemlje pitam se ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nema zadovoljnijih ljudi nigdje na svijet!
    Stari covjek, preko 80 godina ima, po cijeli dan gleda prenos skupstine i neprestano psuje opoziciju sto nece da glasa za neke, tamo, uredbe ili zakone - o privatnim penzionim fondovima, na primjer, i tome slicno - ne razumjevajuci ni sustinu tih akata, a potpuno neopazeno mu prolazi vijest da ce vlada 'nauciti gradjane da stede' (bas tako se kaze!)kada im udvostruci cijenu struje...koju njegova penzija ni sada ne moze da placa...pa ti sad vidi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by monitor View Post
    ... vlada 'nauciti gradjane da stede' ...
    Zvek.
    Naucit ce brzo, vjezbaju dobro i opetovano a sad evo znaju da se to zove "stednja".
    Stedi se i na pameti, i na zdravom razumu, na pravima...
    Jos samo da oce pocet "stedit" na rodbinskim vezama unutar institucija ka ispred ambasada...
    Jadno...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zbilja ocaj :mad: samo mi nije jasno kako ih nije sramota da se pojave u javnost sa takvom bijednocom od saopstenja... :hammer:
    Kako Vaša bolest ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sada sam provjerila www americke ambasade u Podgorici, i (jos uvijek)nema izjave o ovom slucaju. Mozda se izjasne uskoro. Chitajuci nashe vijesti, tesko je zakljuchiti da li su trazili dozvolu za odrzavanje skupa ili su nashi skup zabranili i prije nego su ovi trazili, ili su ga samo najavili...djao ce im ga znat.

A sto ces....demokratija....sloboda govora....prvi amandman.....trta vrta...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto ima da protestvuje familija onih koji su planirali napad na drzavu???Zar je tu potreban komentar???Nema potrebe da se oni bune!!!Ti ljudi su planirali teroristicki napad i tu je kraj.Ne znam cemu ovaj topic uopste.Ajde zatvarajte ovo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Rvasanin View Post
    Sto ima da protestvuje familija onih koji su planirali napad na drzavu???Zar je tu potreban komentar???Nema potrebe da se oni bune!!!Ti ljudi su planirali teroristicki napad i tu je kraj.Ne znam cemu ovaj topic uopste.Ajde zatvarajte ovo...

Chekaj da ih PRAVEDNI SUD OSUDI,
    kaD PANE SUDSKA PRESUDA, BICE PROGLASHENI krivcima,
    DO PRESUDE SU ZA MENE NEVINI
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Chekaj da ih PRAVEDNI SUD OSUDI,
    kaD PANE SUDSKA PRESUDA, BICE PROGLASHENI krivcima,
    DO PRESUDE SU ZA MENE NEVINI
    Slazem se. Jedino je rijech "pravedni" malchice diskutabilna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rvasanin View Post
    1.) Rece ti Milovan da se prvo skoci pa kaze hop.
    2.) A dalje, jeli sad i familija kriva zato sto je familija ?
    Moze bit je jos krivlja jer im se ocito cini da je u pitanju neka nepravda ili barem nepravilnost ?
    3.) Nijesmo ispred americke ambasade u Podgorici da nas se rasceruje bez objasnjenja.
    4.) U civiliziranom svijetu bi netko ove ljude prvo pustio da protestiraju i iskazu svoju slobodnu volju koja im je zakonima zajamcena, nadlezni organ bi ih primio, saslusao, primio te prituzbe koje imaju i ... razmotrio. Sve to uz javnost koliko okolnosti odpustaju , objasnjenje i postovanje njihovih prava.
    Postovanje njihovih prava ne znaci da se ispostuju njihove primjedbe vec da se razmotre i u skladu sa propisima donese odluka.
    U takvom drustvu i s takvim nacinom ljudi razvijaju povjerenje u sistem u kojem zive i protestiraju ispred svojih institucija a ne traze pravdu pred tudjima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A bas me potegoste za jezik pa ne mogu da ne dodam da drzavnih neprijatelja u ovu nasu malu nezavisnu ima vise no idje na svijet i ne mora ih se traziti exkluzivno u Tuzi . Ima ih odoka bar jedno 15 % radikalnih .
    Eto su i u mantijama blagosiljali teror i zlo , slikavali se s redenicima i kojekakvim krvavijem oruzjem pa se ne hapse no ih se u ruke ljubi a o drzavi i narodu ne mogu progovorit bez anatema i proklinjanja javno i dokumentirano.
    Kuj cemo s njihovim strinama i tetkama ? Treba li i njih rascerivat ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

One u CRNE MANTIJE,
    shto vele da smo mi KOPILAD, njih od BOGA ne smiju dirat, a ove u SIVOMASLINASTE njih DJAVO CHUVA od MINULOG RADA PO KONAVLIMA.

Samo su nam ONI KOJI NAM DAROVASHE CRNU GORU AVIONIMA IZ JAMERIKE,
    krivi za SVU MIZERUJU I TERORIZAM,
    ONO JE BILA CHISTA DEMOKRATIJA IZNAD SARAJEVA I DUBROVNIKA.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default U Nedjelju Protest Članova Porodica UhapŠenih U Akciji “orlov Let”

Dobili dozvolu

Podgorica - Protesti porodica Roka i Kolje Dedvukaj, koji su optuženi u aferi “Orlov let”, nakon što im je policija zabranila da se juče okupe ispred ambasade SAD, najavljeni su za nedjelju u podne.
    Katarina Dedvukaj, sestra i rođaka Roka i Kolje, kazala je “Vijestima” da je juče u razgovoru sa pomoćnikom načelnika podgoričkog Centra bezbjednosti Milošem Radulovićem uspjela da se dogovori o terminu održavanja mirnih protesta, te da im je dozvoljeno da se okupljaju tri dana.

- Ako je Crna Gora demokratska država, nema razloga da zabranjuje mirna okupljanja. Ispred zgrade ambasade SAD okupljaćemo se zato što su Roko i Kolja američki državljani koji su optuženi za terorizam bez bilo kakvih dokaza - rekla je Katarina Dedvukaj.
    Ona je istakla da očekuju da će biti primljeni na razgovor sa nekim od američkih službenika kako bi im objasnili razloge njihovog protesta.

- Tražimo dokaze na osnovu kojih su ljudi uhapšeni i mučeni. Potvrđeno je da su žrtve policijske torture, ali još niko nije odgovarao za to. Želim da im kažem da svog brata, kada sam ga vidjela prije sedam dana, nijesam prepoznala jer je bio izobličen od batina - kazala je ona.
    Jučerašnji protest, kako je rekla, nije dozvoljen jer su nadležni “mislili da će odustati i da će se okupiti veliki broj ljudi”.

- Ne znam da li će nam se pridružiti članovi porodica ostalih optuženih u aferi “Orlov let”, a u narednih nekoliko dana ćemo odlučiti da li da pozovemo građane Malesije da nam daju podršku - rekla je Dedvukaj.
    Portparol ambasade SAD Saša Brajović je rekao da su prije nekoliko dana iz policije dobili obavještenje da je skup na toj lokaciji zabranjen.

M.C.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zbilja ocaj samo mi nije jasno kako ih nije sramota da se pojave u javnost sa takvom bijednocom od saopstenja...
    koga?
    Americku ambasadu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nema potrebe da se ikom ista zabranjuje.

A je li istina da i dalje drze te ljude u zatvore bez ikakvih dokaza??
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A sto ces....demokratija....sloboda govora....prvi amandman.....trta vrta...

Inace je to u ameriku strasno zastupljeno posebito kod crnaca meksikanaca indijanaca itd itd itd !
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pravo na mirne demonstracije spada u jedno od osnovnih demokratskih dostignuca i o tome ne treba posebno raspravljati. Medjutim, iz ove vijesti nije jasno da li se ovdje radi o zabrani uopste ili samo o zabrani ispred americke ambasade. U slucaju da je ovo drugo, nisam bas siguran da to nema nikakve veze sa Amerikancima. Druga stvar je motiv organizovanja takvog skupa od strane porodice (cisto sumnjam da je to samo porodica u pitanju, ali ajde). Ne znam na sta bi to licilo da kad god je neko osumnjicen ili okrivljen za neko djelo izadje porodica da protestvuje.
    Ali, ono sto je kljucna stvar ovdje je da su ti ljudi optuzeni za terorizam, dakle za vrlo, vrlo, ozbiljnu stvar. Nema ovdje veze jesu li to Albanici ili neko drugi, ajde da zaboravimo na trenutak da su to Albanci. Znaci postoji konkretna optuzba koja je potkrijepljenja, kolko se moglo vidjeti, prilicno jakim dokazima. Njih treba, naravno, kroz sudski proces i potvrditi, ali gadjati se ovdje pravnickim floskulama da je neko nevin dok se to sudski ne procesuira je nesvrsishodno. Po toj logici je nevin znate i Ratko Mladic iako svako normalan zna za sto je taj covjek odgovoran. Nevini su onda i svi koji su pocinjeli neka djela a iz bilo kojeg razloga nisu nikad procesuirani. Nisu nevini vec samo njihova krivica nije sudski potvrdjena. Tim prije sto se ovdje, kao sto rekoh, radi o optuznici za terorizam koja se svuda u svijetu tretitra na najozbiljniji moguci nacin. Znaci, uplekao si se u teske stvari, sorry nema milosti. Vidite li vi koja se muka cini oko terorizma, to nijedna zemlja ne dozvoljava, naprotiv bori se svim sredstvima i cesto ogranicava prava svih gradjana zbog prijetnje od terorizma. Toliko se daleko ide.
    Osim toga, obzirom da su dio optuzenih americmi drzavljani, javili bi se do sad Amerikanci, budite sigurni, da nisu prilicno uvjereni da sve to itekako ima osnove. Osim ako to sve nije dio neceg mnogo krupnijeg a onda nam ga je djavo odnio.
    Nema ovdje niko nista protiv Albanaca, ni generalno, a posebno ne protiv Albanaca u Crnoj Gori, to su gluposti. Ja i dalje vjerujem da Crna Gora ima najbolji odnos sa svojim manjinama i uopste odnose medju narodima koji je potvrdjen mnogo puta. Ali radi se o KONKRETNIM ljudima i o KONKRETNIM optuzbama.
    A "porodica" ako bas oce da protestvuje treba im dozvoliti, pa da vidimo sta imaju da kazu osim, nisu oni majke mi.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Eto,sad se diglo oko nasih lovaca iz Tuzi,i sad ih ka neko brani...
    A biste li branili tako da su recimo i ovi iz opozicije imali oruzje za lov i da su spremali da odvoje shever 4ever???
    I treba zabranit sve skupove,sto ce da se pomijecu po ulica,da im djeca ne znaju dje im je familija,da nam kralja naloze da se ugriju...
    Neka ljudi...
    Ako su pohapseni ima razlog neki.
    Pa nisu valjda isli u lov sa mapama,zastavama,bombama...
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by challenger View Post
    Pravo na mirne demonstracije spada u jedno od osnovnih demokratskih dostignuca i o tome ne treba posebno raspravljati. Medjutim, iz ove vijesti nije jasno da li se ovdje radi o zabrani uopste ili samo o zabrani ispred americke ambasade. U slucaju da je ovo drugo, nisam bas siguran da to nema nikakve veze sa Amerikancima. Druga stvar je motiv organizovanja takvog skupa od strane porodice (cisto sumnjam da je to samo porodica u pitanju, ali ajde). Ne znam na sta bi to licilo da kad god je neko osumnjicen ili okrivljen za neko djelo izadje porodica da protestvuje.
    Ali, ono sto je kljucna stvar ovdje je da su ti ljudi optuzeni za terorizam, dakle za vrlo, vrlo, ozbiljnu stvar. Nema ovdje veze jesu li to Albanici ili neko drugi, ajde da zaboravimo na trenutak da su to Albanci. Znaci postoji konkretna optuzba koja je potkrijepljenja, kolko se moglo vidjeti, prilicno jakim dokazima. Njih treba, naravno, kroz sudski proces i potvrditi, ali gadjati se ovdje pravnickim floskulama da je neko nevin dok se to sudski ne procesuira je nesvrsishodno. Po toj logici je nevin znate i Ratko Mladic iako svako normalan zna za sto je taj covjek odgovoran. Nevini su onda i svi koji su pocinjeli neka djela a iz bilo kojeg razloga nisu nikad procesuirani. Nisu nevini vec samo njihova krivica nije sudski potvrdjena. Tim prije sto se ovdje, kao sto rekoh, radi o optuznici za terorizam koja se svuda u svijetu tretitra na najozbiljniji moguci nacin. Znaci, uplekao si se u teske stvari, sorry nema milosti. Vidite li vi koja se muka cini oko terorizma, to nijedna zemlja ne dozvoljava, naprotiv bori se svim sredstvima i cesto ogranicava prava svih gradjana zbog prijetnje od terorizma. Toliko se daleko ide.
    Osim toga, obzirom da su dio optuzenih americmi drzavljani, javili bi se do sad Amerikanci, budite sigurni, da nisu prilicno uvjereni da sve to itekako ima osnove. Osim ako to sve nije dio neceg mnogo krupnijeg a onda nam ga je djavo odnio.
    Nema ovdje niko nista protiv Albanaca, ni generalno, a posebno ne protiv Albanaca u Crnoj Gori, to su gluposti. Ja i dalje vjerujem da Crna Gora ima najbolji odnos sa svojim manjinama i uopste odnose medju narodima koji je potvrdjen mnogo puta. Ali radi se o KONKRETNIM ljudima i o KONKRETNIM optuzbama.
    A "porodica" ako bas oce da protestvuje treba im dozvoliti, pa da vidimo sta imaju da kazu osim, nisu oni majke mi.

Neka ljudi protestvuju koliko oce, nadam se da nece imat uticaja na sud. A posebno se nadam da ce sudstvo bit nepristrasno i poshteno. Da su, kojim slucajem, optuzeni za terorizam i pohapsheni, bili Srbi - pffffff pa HILJADU mitinga ih ne bi moglo spasit i oprat!
    Ovako se, pod izgovorom demokratije, pokushavaju spasit braca, ujaci, strichevi i rodbina jer su AMERICHKI drzavljani. Jos ako su Albanci, pfff potegne se vjekovni suzivot Albanaca i Crnogoraca i eto ti odma oslobadjajuce presude, na lijepe ochi. Cush SESTRA oce da bude upucena u proces jado moj, i jos tvrdi da optuženi za terorizam bez bilo kakvih dokaza , ih...najbolje MUP raport da joj podnosi redovno.

Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)