Brand name i7
Od 2 do 6 jezgri, uvecana brzina u obradi instrukcija, integrirani kontroler za trokanalni ddr3, ubrzan pristup podacima u cacheu i td. Mislim sve shto treba jedna nova generacija procesora.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nehalem_(microarchitecture)
Asus je izbacio prvu ploču za Nehalem procesore. ASUS P6T Deluxe. Ploča je zasnovana na X58 čipsetu.
http://www.digit-life.com/news.html?10/93/95
Brand name i7
Od 2 do 6 jezgri, uvecana brzina u obradi instrukcija, integrirani kontroler za trokanalni ddr3, ubrzan pristup podacima u cacheu i td. Mislim sve shto treba jedna nova generacija procesora.
\\OFL•GIC
Prvi testovi Nehalema:
>Hexus.net<
>AnandTech<
Ima poseban način overklokovanja, Turbo mode, Intel najavio zanimljive momente. Takodje poseban Power management, značajno unaprijedjen sistem. Za sad nije pokazao dobre performanse u igrama, ali treba imati na umu da su to tek industrijski primjerci, a spekulise se da i nije namijenjen gamerskoj populaciji. Više info i kompletni testovi u likovima iznad.
Najavio je MSI svoju x58 Eclipse i Gigabyte x58 extreme, slike su attach, i Asusova ploca P6T Deluxe kao poslednja...
Last edited by Loverclocker; 22-08-08 at 23:46.
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Ono što mi je žao je to da moj vodeni blok za cpu neće moći da ide na novi Socket. Šteta. Kada dođe vrijeme moraću da mijenjam i vodeni blok.
" For socket 1366 motherboards the holes are spaced 80mm apart, for socket 775 motherboard that distance was 72mm." :mad:
Evo malo "Spy" fotografija foxconn Reneissance ploce: http://www.techpowerup.com/69440/FOX...Spy_Shots.html
malo OC-inga:
Core i7 + Asus P6T X58 + 2x 4870X2 + LN2
procesor dobro trpi -120C temperaturu...
-->*-TRIATLON PG!-*<--
i ne treba da bude za gamersku populaciju, intel je uvijek vise nagi njao obradi matematickih podataka, serverima i slicnim stvarima i tu su bogovi, amd ce vas obradovat necim za igre , moraju se nedje podijeliti ja mlim
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
well Jonhy...to je vazda pricha bila kod domacih prodavaca "bolji ti je AMD za igre"... To je bilo jedno vrijeme kad je AMD bio generalno jeftiniji/jachi od Intela...Zbog novog integrisanog memorijskog kontrolera itd...Da ne pomionjem shto se ovdje uvijek promovishe shto jeftinija stvar, i najvishe prodaje/uvaljuje... Kasnije su stigli novi procesori Intela, sa sharovanim L2 keshom, shto se pokazalo boljim, kao i danashnja C2D arhitektura...
Velike su glasine da ce Shangai biti dosta kompetentan, i zadati probleme Intelu, troshiti duplo manje, a imati duplo bolje performanse...ali otom potom...
Trenutno je AMD dosta jak na Serverskom podrucju, prije svega zbog shtedljivosti opterona, i isplativijih racunica za firme..
Nehalem je nov CPU, a po glasinama nije ni namijenjen za igre. Bilo kako bilo, nek se kolju, ko je bolji, po nizoj cijeni uzima market share...Za danashnje igre E8xxx serija procesora sasvim dovoljna (a mnogo bolja od trenutne AMD ponude) za sve zahtjeve koje treba da odradi...
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Posto nisam u toku kolika je brzina ovom cudu ?
Kolko ocesh
![]()
\\OFL•GIC
cuo si od 2 do sest
ja necu kupovat sad komp mislim da mi se ne isplati zato sto izlazi novi socket
za osnovni info procitajte linkove koje smo ostavili...ne budite toliko lijeni...a ako ne znate engleski...nauchite ga...
-->*-TRIATLON PG!-*<--
^^ Ja sam napisao i na nashki, pa ne ide![]()
\\OFL•GIC
e sad ja mislim da ce intel novu generaciju procesora optimizovati i za gameing zato sto su inace vecina kupaca jakih procesora grafickih i ostalog upravo gameri
Uh! Ovi Inteli do sada nisu bili za igre.Koji ti procesor Player imaš te znaš da je Intel loš za igre! Koji je to AMD bolji za igre od Intela u toj klasi?
ja nisam rekao da je intel los za igre nego se prica da Nehalem procesori nece biti predvidjeni gamerskoj populaciji posto Core i7 koji je testiran na sajtovima je bolji u svemu ostalom od sadasnje generacije procesora osim u gamingu.Ali ja mislim da je to vise do neoptimizovanosti igara za nove procesore nego da su oni losi.Inace 32nm procesori su najavljeni za iducu godinu kao i Octo Core procesori takodje krajem 2009/pocetak 2010.Takodje ja sam Intel fanboy...
Evo sad ću da objasnim:
AMD je za IGRICE
INTEL je za IGRETINE
a Nehalem je svima TATA
:razz::razz::razz:
@Player,tužiće te Spacemaster (SX-Team) za krađu potpisa (mislim na ono "Malo je onih koji razumeju ono što je razumljivo, a opet nerazumljivo razumnim ljudima.")
jel istina da ploce sa novim socketom nece podrzavati DDR2 nego samo DDR3?
ih kad bi se svi ti procesori i sve te komponente proizvodile samo za igrice i gaming , pa ljudi ima i vazbijih stvari od toga a i postoje gamerske konzole kao sto su ps3,xbox i sl. koje su zakon sto se tice igara
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
ma samo je jedan proc najavljen, preliminarni testovi i sl...josh nishta se kompletno ne zna... kljucna stvar je trenutno taj test za igre koji upada u oko...nishta previshe uzbudljivo za mene...
bice jos modela Larabbe sa grafikom...itd...itd...
-->*-TRIATLON PG!-*<--
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks