Page 190 of 652 FirstFirst ... 90140180186187188189190191192193194200240290 ... LastLast
Results 4,726 to 4,750 of 16299

Thread: Formula 1!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by WOODSTOCK View Post
    eto toliko o onome da torque utice na ubrzanje vise od hp
    Ne ne sinek, torque - elasticnost; KS - ubrzanje

P.S. Od 2011 pocinje sasvim nova era u F1, turbo motori pogonjeni dizlom.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,914
    Thanked in
    2,845 Posts

A ne no na plin :roll:
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    5 Posts

znam ja sta je hp a ta torque,nego je ranije bila rasprava dje su suprotno tvrdilili,a ja sam mislioda je od megana motor

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    A ne no na plin :roll:
    Kazu da ce turbo motori koristit bio dizel. To je rekao Max.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Luis Hamilton, sampion GP2 serije, bice drugi vozac McLarena za narednu sezonu
    Dont miks grendmas end frogs.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by X3M View Post
    ma sta drugi? PRVI! 8)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by X3M View Post
    Hvala Bogu sto su oterali smrada.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

navijacu protiv njega jer je crnac

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

SCHUMACHER PROGOVORIO O STVARIMA IZ PROŠLOSTI

Michael Schumacher je, kao umirovljeni sedmerostruki svjetski prvak, odlučio otkriti i objasniti nekoliko isječaka iz svoje karijere o kojima se već godinama pokušava saznati prava istina.

U razgovoru s njemačkim novinama Suddeutsche Zeitung, Schumacher je izjavio kako je njegov pokušaj izbacivanja Jacquesa Villeneuvea sa staze na posljednjoj utrci sezone 1997. na Jerezu jedini trenutak kojeg bi ispravio u svojoj karijeri. "Kada bih se našao u situaciji gdje bih mogao ispraviti nešto u svojoj karijeri, onda bi bilo to," rekao je Schumacher u intervjuu.

Michaelov plan izbacivanja Kanađanina iz utrke kako bi se domogao trećeg naslova prvaka nije uspio. Nijemac je nakon sudara izletio sa staze i ostao zaglavljen u pješčanoj zamci, a naslov prvaka pripao je Villeneuveu.

FIA je kasnije odlučila kazniti Michaela zbog namjernog izazivanja nesreće te ga je diskvalificirala oduzevši mu sve bodove koje je osvojio tijekom sezone.

U razgovoru sa spomenutim novinama, Schumacher je također objasnio zašto nije htio otići na sprovod Ayrtona Senne koji je, uz Rolanda Ratzenbergera, poginuo tijekom Grand Prixa San Marina u Imoli, 1994. godine.

"U motosportu sam proveo 20 godina i nikada nisam imao loše iskustvo," rekao je. "Tog vikenda nije poginuo samo Senna, već i Roland Ratzenberger. Intenzivno sam raspravljao sam sam sa sobom o smrti dvojice ljudi i upitao se: "što F1 i utrkivanje za mene još uvijek znače?"
    Upravo zbog toga sam odlučio propustiti Ayrtonov sprovod kako bih otišao testirati.

Morao sam znati da li mogu nastaviti voziti i da li me utrkivanje još uvijek uveseljava.

Također, jedan od razloga je da nisam htio tugovati u javnosti. Kasnije sam u samoći posjetio Ayrtonov grob, zajedno sa svojom ženom Corinnom."

U istom intervjuu, Michael je otkrio zašto su propali razgovori s McLaren-Mercedesom, jednim od potencijalnih timova kojemu se mogao pridružiti nakon što je 1995. godine napustio Benetton s dvostrukom titulom prvaka na svojem računu.

"Zapravo, s McLaren-Mercedesom sam imao nekoliko sastanaka, kao, na primjer, u Monaku 1995. godine. Ali, primijetio sam da si baš i ne pristajemo."

Upitan koji je bio razlog takvog zaključka, Michael je odgovorio: "McLaren, ili govoreći iskreno, McLarenov šef Ron Dennis. S Mercedesom je sve išlo prilično dobro i sigurno bismo našli pravi put, ali Ron Dennis je imao drugačiju viziju funkcioniranja F1 momčadi."

Iako su neki smatrali da je pravi razlog Schumacherovo zahtijevanje da bude broj jedan u momčadi, Nijemac je odbacio takvu mogućnost te je dodao: "To nikada nisam zahtijevao, ni kontraktualno ni verbalno, u svojoj cijeloj karijeri.

Moje viđenje je da na početku sezone oba vozača dobivaju jednake materijale i da su izjednačeni u svakom pogledu. Ali, čim postane jasno da je jedan vozač brži od drugog, tada ga momčad mora podržati."

TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Germany's retired seven-time Formula One Champion Michael Schumacher will return to the track for the first time on December 2 when he takes part in a go-kart race in his hometown of Kerpen.

The 37-year-old Schumacher, who retired after finishing fourth in the Brazilian Grand Prix at the end of the season, will be the star attraction at the race, although fans and the media will not be able to see him as it is behind-closed-doors.

Schumacher started racing go-karts at the age of four and became European champion before switching to Formula One.

TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

thumbs up za hamiltona. aj, pa da vratimo titulu ove godine! alonso je spreman da u stilu pravog ljugavca uzme jos jednu..

p.s. fabija, dizel u f1? dje si to procitao?
    Liberty and justice

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

evo su poceli da testiraju. Honda ima novi besni crni bolid
    McLaren solidno poceo, Ferrari najbolji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ferari im opet daje po prknu, i van sezone!

Pozdrav svim feraristima :devil: , lijepo ve je ponovo vidjet, posle mjesec dana bana!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jos jedna u nizu Montoyinih uspjesnih trka:

http://www.f1racing.net/en/news.php?newsID=135377

Slike:

http://img.photobucket.com/albums/v4...fireball-4.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v4...ire-ball-3.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v4...jpm-fire-1.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v4...ire-ball-2.jpg

Mika opet u McLaren, Alonso se ozenio.....

Results
    1 L. Badoer Ferrari 01:16.317 88
    2 H. Kovalainen Renault 01:16.609 119
    3 R. Kubica BMW 01:16.729 65
    4 L. Hamilton McLaren 01:17.077 87
    5 R. Barrichello Honda 01:17.190 115
    6 M. Gené Ferrari 01:17.340 83
    7 R. Schumacher Toyota 01:17.359 92
    8 N. Piquet jr. Renault 01:17.428 95
    9 T. Glock BMW 01:17.632 100
    10 C. Klien Honda 01:17.774 105
    11 D. Coulthard Red Bull 01:17.876 83
    12 J. Trulli Toyota 01:18.019 72
    13 A. Davidson Super Aguri 01:18.045 111
    14 N. Karthikeyan Williams 01:18.087 78
    15 S. Speed Scuderia Toro Rosso 01:18.528 95
    16 M. Ammermuller Red Bull 01:18.741 71
    17 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 01:18.798 99
    18 M. Häkkinen McLaren 01:19.340 79

Last edited by Fabia_Elegance!; 30-11-06 at 19:56.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jel to onaj stari badoer

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Luca Badoer, treca godina u Ferrari.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kako treca ja mislim da deset godina testira za njih

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mika samo testira na kratko, davace predavanja protiv drink&drive i mozda bit savjetnik, nece vozit za mclaren

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ma ne treba nam mika nista kad su tu alonso i hamilton. ja stvarno smatram raikkonena najboljim vozacem u drustvu, ali mi je malo neobuzdan. mada se ne bih iznenadio da od briatoreovog finca vrhunski vozac ispadne..
    Liberty and justice

Thanks Thanks Given 
    6,662
    Thanks Thanks Received 
    6,348
    Thanked in
    2,652 Posts

mika hainiken :devil: sta bi sa tim covjekom... kad je ono batalio, 2001-02?

Sjecam se da sam u onovnoj imao nedje neku kesu dje je Mika stajao ispred bolida... Vrhunska je kesa bila.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Bad Boy View Post
    ma ne treba nam mika nista kad su tu alonso i hamilton. ja stvarno smatram raikkonena najboljim vozacem u drustvu, ali mi je malo neobuzdan. mada se ne bih iznenadio da od briatoreovog finca vrhunski vozac ispadne..
    Ali ja mislim da Hamilton je ipak premlad, gle on ima 20 godina i mora da se trka protiv Alonsa i kompanije. Ja mislim da on nije spreman za to, vrijeme ce pokazati.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Razgovarajući s novinama Suddeutsche Zeitung, Michael Schumacher je izjavio kako se suosjećao s Fernandom Alonsom kada je kažnjen zbog kontroverznog blokiranja Felipea Masse na kvalifikacijama za V.N. Italije.

Iako je Renaultova momčad imala čvrste dokaze da je razmak između Alonsa i Masse bio prevelik da bi u bilo kojem trenutku Španjolac namjerno blokirao Ferrarijevog vozača, FIA je tog vikenda kaznila aktualnog svjetskog prvaka brisanjem triju najboljih kvalifikacijskih vremena, zbog čega je nedjeljnu utrku startao s desete pozicije, umjesto s pete. Takva odluka FIA-e pokrenula je lavinu glasina u paddocku koje su počele širiti sumnje da izvršno tijelo favorizira momčad iz Maranella.
    Možda najglasniji od svih bio je upravitelj Renault F1 tima, Flavio Briatore, koji je tvrdio kako FIA pokušava namjestiti prvenstvo. Međutim, kada je pariška automobilistička organizacija najavila istragu, Talijan se odmah utišao.

Schumacher je u intervjuu spomenuo kako ga je Alonsova kazna podsjetila na njegovo kažnjavanje na britanskom Grand Prixu 1994. godine, kada je zbog ignoriranja crne zastave, koju je zaradio zbog pretjecanja u krugu zagrijavanja, suspendiran na dvije utrke.

"U tom trenutku moje shvaćanje situacije je bilo: sve su to bile špekulacije, a ja sam bio prikazan kao razjareni bik," rekao je Schumacher, prisjećajući se svojeg kažnjavanja. "Imali smo veliko vodstvo u prvenstvu i ta je kazna bila vrlo prikladna. FIA je razvila trend pravila udovoljavanja protiv nas, a reakcija Flavija Briatorea nije nam nimalo pomogla."

"Kada se Alonso osjećao nepošteno kažnjenim i kada je sumnjao u urotu protiv sebe, suosjećao sam se s njim jer sam razumio njegovu reakciju i ona me podsjećala kako sam se ja osjećao 1994. godine," nastavio je Michael. "Upravo sam mu to rekao kada smo se nakon utrke na Monzi susreli na aerodromu u Ženevi."

"Nisam ignorirao crnu zastavu," rekao je Nijemac kada je bio upitan što se točno dogodilo toga dana na Silverstoneu. "Jednostavno ju nisam vidio. Ali, ne govorim da tada nisam napravio pogrešku, samo želim reći da ni FIA nije bila potpuno nevina. Jednostavno mi nije bilo jasno zašto sam baš ja, od svih drugih ljudi, morao biti nečija žrtva."
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ali ja mislim da Hamilton je ipak premlad, gle on ima 20 godina i mora da se trka protiv Alonsa i kompanije. Ja mislim da on nije spreman za to, vrijeme ce pokazati.
    pa, i tim prije, mozda. alonso je kurvin sin, snaci ce se on, a ovaj je tu da pomogne. a za koju godinu ce biti nesto i od hamiltona, kazu da je jako talentovan, ali je bogami opak izgleda i kovalainen!
    Liberty and justice

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kovalainen ce bit bolji od Fizichelle.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ferari i u pripremama najjaci! A Kimi svracao da gleda probe, hehehe. Al ce da deeereee!

Page 190 of 652 FirstFirst ... 90140180186187188189190191192193194200240290 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks