Page 151 of 153 FirstFirst ... 51101141147148149150151152153 LastLast
Results 3,751 to 3,775 of 3815

Thread: [SOFTWARE] Pitajte...

  1. #3751
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    N/A
    Posts
    7,749
    Rep Power
    1351130

    Default

    Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Malware.
    Malware zakon.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

  2. #3752
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    8,112
    Rep Power
    135672

    Default

    Quote Originally Posted by darko cfc View Post
    Meni pomaze avira personal

    Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
    Probacu, hvala

    Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

  3. #3753
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,952
    Rep Power
    161416

    Default

    Quote Originally Posted by pumba View Post
    Probacu, hvala

    Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
    https://www.malwarebytes.com/
    https://www.zemana.com/

    https://www.hitmanpro.com/en-us.aspx
    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

  4. #3754
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,004
    Rep Power
    1130748

    Default

    Treba mi savjet:
    na sluzbenom kompjuteru treba da zamijenim HDD sa SDD-om.
    Na HDD-u je licencirani Windows 7 koji je dosao instaliran, nemam instalacioni CD od njega.
    Jasno je meni da sve mogu da odradim tako sto cu na HDD da napravim image, ugradim SSD i spustim image, ali ono sto bih takodje volio da izvedem je da na tom racunaru postavim freski Windows, ali, kao sto rekoh nemam instalacioni CD.

    Postoji li varijanta da instaliram privremeno novi piratski Windows 7, pa da naknadno unesem licencu/sertifikat/serijski broj od ovog licenciranog Windowsa? (i ako da, kako se to radi)

    Imate li neki drugi prijedlog kako ovo sve da zavrsim a da na kraju imam SSD sa fresko instaliranim licenciranim Windowsom?

    Kokoška

  5. #3755
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    17,911
    Rep Power
    1139604

    Default

    Ako je fabrički licenciran, onda je OEM licenca što znači da se ključ vezuje za matičnu ploču što opet znači da bucaj image tog HDD-a i odradi restore na SSD i sistem će biti aktiviran.
    Problem bi bio da hoćeš licencu da transferuješ na drugi računar, u tom slučaju je moguće odraditi to jedino sa retail licencom (naljepnica sa ključem)
    I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.

  6. #3756
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Treba mi savjet:
    na sluzbenom kompjuteru treba da zamijenim HDD sa SDD-om.
    Na HDD-u je licencirani Windows 7 koji je dosao instaliran, nemam instalacioni CD od njega.
    Jasno je meni da sve mogu da odradim tako sto cu na HDD da napravim image, ugradim SSD i spustim image, ali ono sto bih takodje volio da izvedem je da na tom racunaru postavim freski Windows, ali, kao sto rekoh nemam instalacioni CD.

    Postoji li varijanta da instaliram privremeno novi piratski Windows 7, pa da naknadno unesem licencu/sertifikat/serijski broj od ovog licenciranog Windowsa? (i ako da, kako se to radi)

    Imate li neki drugi prijedlog kako ovo sve da zavrsim a da na kraju imam SSD sa fresko instaliranim licenciranim Windowsom?
    Nemoj nikako piratsku verziju win 7 da instaliraš jer su velike šanse da ćeš uz njega dobiti i neku vrstu malare-a nego fino odeš na microsoftow sajt i skineš genuine kopiju, a što se tiče licencnog keya imaš NirSoftow alat pomoću kojeg možeš da saznaš koji ti je key i samo ga prepiši

  7. #3757
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,952
    Rep Power
    161416

    Default

    Ako je uefi bios, na tom računaru šibni odmah win 10 sa njihovog sajta na taj ssd i sam će se aktivirati sa digitalnom licencom.
    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

  8. #3758
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,004
    Rep Power
    1130748

    Default

    Quote Originally Posted by Vido89 View Post
    Nemoj nikako piratsku verziju win 7 da instaliraš jer su velike šanse da ćeš uz njega dobiti i neku vrstu malare-a nego fino odeš na microsoftow sajt i skineš genuine kopiju, a što se tiče licencnog keya imaš NirSoftow alat pomoću kojeg možeš da saznaš koji ti je key i samo ga prepiši
    Quote Originally Posted by Tivatech View Post
    Ako je uefi bios, na tom računaru šibni odmah win 10 sa njihovog sajta na taj ssd i sam će se aktivirati sa digitalnom licencom.
    Ne da odmah da se skine Windows, trazi prvo da se ukuca product key prije nego sto izbaci link za download ISO-a.
    Sjutra cu ga iskopat sa ovim NirSoft-om.

    Kokoška

  9. #3759
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    6,334
    Rep Power
    152782

    Default

    Samo skini sa microsoftovog sajta Media Creation Tool i izaberes da ti skine .iso

    p.s. evo ti direktni link to Tool-a
    https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
    .

  10. #3760
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,004
    Rep Power
    1130748

    Default

    Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Samo skini sa microsoftovog sajta Media Creation Tool i izaberes da ti skine .iso

    p.s. evo ti direktni link to Tool-a
    https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
    Kolko mi se cini, ovo je za Win10. Meni treba Win7 Pro

    Kokoška

  11. #3761
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,004
    Rep Power
    1130748

    Default

    Kako mi je NirSoft, tj ProduKey izbacio sa sluzbenog kompjutera dva razlicita product key-a, ovaj koji je ukucan prilikom instalacije i ovaj OEM, tj koji je vezan za maticnu.

    Koji god od ta dva da ukucam na microsoftovom sajtu za skidanje ISO windowsa, daje mi gresku, tj ne dozvoljava mi da ga skinem.

    Product key-eve imam, sto je najbitnije.

    Ima li jos alternativa kako da skinem provjereno cist windows?

    Kokoška

  12. #3762
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Kako mi je NirSoft, tj ProduKey izbacio sa sluzbenog kompjutera dva razlicita product key-a, ovaj koji je ukucan prilikom instalacije i ovaj OEM, tj koji je vezan za maticnu.

    Koji god od ta dva da ukucam na microsoftovom sajtu za skidanje ISO windowsa, daje mi gresku, tj ne dozvoljava mi da ga skinem.

    Product key-eve imam, sto je najbitnije.

    Ima li jos alternativa kako da skinem provjereno cist windows?
    Jel ti računar brendiran da nije HP u pitanju ?

  13. #3763
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,004
    Rep Power
    1130748

    Default

    Quote Originally Posted by Vido89 View Post
    Jel ti računar brendiran da nije HP u pitanju ?
    Jeste brendiran, nije HP.
    Desktop racunar je u pitanju, Lenovo.

    Kokoška

  14. #3764
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Jeste brendiran, nije HP.
    Desktop racunar je u pitanju, Lenovo.
    Onda moraš da tražiš od lenova da ti pošalju OEM win 7.iso sliku, imaš li naljepnicu na kućištu ?

    Edit: Možda sa donje strane ?

  15. #3765
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,004
    Rep Power
    1130748

    Default

    Quote Originally Posted by Vido89 View Post
    Onda moraš da tražiš od lenova da ti pošalju OEM win 7.iso sliku, imaš li naljepnicu na kućištu ?

    Edit: Možda sa donje strane ?
    Ima naljepnica, ali opet, cudno je sto je instaliran Win7 Pro, a naljepnica je Win8 Pro.

    Kokoška

  16. #3766
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,235
    Rep Power
    103372

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Ima naljepnica, ali opet, cudno je sto je instaliran Win7 Pro, a naljepnica je Win8 Pro.
    Skines ovaj programcic https://www.heidoc.net/php/Windows-ISO-Downloader.exe i preko njega skines ISO verziju programa koji ti treba. Izgleda da je Win7 izgubio podrsku. Mogu da potrazim disk za instal ali tek za 10 dana.
    Probaj na torente da skines verziju bez kljuca.

    Sa tim kljucem mozes da instaliras i Win10Pro. Njega vec mozes da skines preko ovog programa.

    EDIT: Poruka sa programa. Linkovi za skidanje Win7 i Office2010ce biti generisani u Srijedu 00:00h UTC i bice raspolozivi neko vrijeme, po principu Ko prvi djevojci, njemu djevojka.
    Sad vidim da na opciji Windows 7 (Avgust 201 moze da se skine.
    Last edited by JungleBoy; 19-07-19 at 16:27.
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  17. #3767
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    228
    Rep Power
    50758

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Ima naljepnica, ali opet, cudno je sto je instaliran Win7 Pro, a naljepnica je Win8 Pro.
    To nema veze. Ko ti je prodao licencu nije imao od win7. Bitno da ga je aktivirao ispravno

    Sent from my F3111 using Tapatalk

  18. #3768
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,952
    Rep Power
    161416

    Default

    NIje izgleda nego je zvanično. Od 1 januara 2020. Ms neće apdejtovati win 7 .
    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

  19. #3769
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,004
    Rep Power
    1130748

    Default

    Quote Originally Posted by JungleBoy View Post
    Skines ovaj programcic https://www.heidoc.net/php/Windows-ISO-Downloader.exe i preko njega skines ISO verziju programa koji ti treba. Izgleda da je Win7 izgubio podrsku. Mogu da potrazim disk za instal ali tek za 10 dana.
    Probaj na torente da skines verziju bez kljuca.

    Sa tim kljucem mozes da instaliras i Win10Pro. Njega vec mozes da skines preko ovog programa.

    EDIT: Poruka sa programa. Linkovi za skidanje Win7 i Office2010ce biti generisani u Srijedu 00:00h UTC i bice raspolozivi neko vrijeme, po principu Ko prvi djevojci, njemu djevojka.
    Sad vidim da na opciji Windows 7 (Avgust 201 moze da se skine.
    Vrh! Znaci ovaj ISO narezem i pri instalaciji ce mi traziti da ukucam product key svog licenciranog windowsa. Ukucam ga i to je to, nov i licenciran?

    E, da , i ako bude trazio da se ukuca, koji da ukucam, s obzirom na to da sam pomenuo vec da mi je ovaj programcic ProduKey iskopao dva product key-a:

    Last edited by DJuzla; 19-07-19 at 20:46.

    Kokoška

  20. #3770
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Možeš i naknadno da uneseš key, jer postoji mogućnost da pri/tokom instalacije bude tražen key ali ga ta kopija neće prepoznati. A key bi trebalo da je 237XE ......

  21. #3771
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    18,839
    Rep Power
    1124159

    Default

    Ne znam koji q se desio juce/danas...

    Microsoft je prijavljivao problem da ne moze da ostvari vezu sa mojim nalogom bla bla...

    Ok.. nasao sam nekako da to vratim, u samim podesavanjima, bez instaliranja bilo cega i ikakvih "trikova"..

    Ipak, dosta stvari ne funkcionise kako treba...

    Najprije sam primjetio pri otvaranju slika.. nece da otvori sliku nego prijavljuje gresku. Za svaku sliku tako, nebitno koji je format.

    To sam rijesio tako sto sam stavio drugi program da bude po 'default'-u (iskreno se ne sjecam ni koji je bio do sad)

    Drugi problem je recimo sam digitron koji dodje uz Windows. Nece da startuje, trika nema.

    Kao krene da se otvori i onda samo nestane, ne prijavljuje nikakvu gresku.

    Vjerujem da jos stvari ima problema ali sad ne znam dje sam jos vidio neke 'greske' a da sam ih iskulirao misleci da nisu bitne ali se sad skupilo vise toga...

    Najprije sam mislio da sam pokupio nesto sa neta iako ne bi trebalo jer slabo kad idem tamo dje ne treba...

    Ipak, skenirao sam sve i sa Anti Malware-om i sa NOD32, apsolutno nista nije pronadjeno.

    Kad je konkretno digitron u pitanju, odradio sam i 'reset' iz "Apps & Features" ali to nista nije promjenilo. Navodno bi to trebalo da ispravi bilo koju gresku sa njim ali nece da moze...

    Na kraju sam ga potpuno uklonio preko 'PowerShell'-a i onda krenuo da ga opet skinem sa 'Store'-a ali nece da moze, prijavljuje gresku i ne moze da instalira ebeni digitron.

    Ocigledno postoji neki problem sa samim Microsoft-om i mojim nalogom ali ne znam koji tacno problem i kako da ga rijesim...


    Any ideas?
    Last edited by Fidel Castro; 20-07-19 at 02:07.
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  22. #3772
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Kancelarija - Spawn stolica 250e
    Posts
    862
    Rep Power
    246584

    Default

    Win 10 smece od sistema, bice zauvijek sistem pun sitnih gresaka.

    Win7 majka svega. Ne bi se vise na desetku vratio da mi je svaki sekund koristenja tog sistema placen..
    Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "

  23. #3773
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    28,327
    Rep Power
    237954

    Default

    Samo što win 7 od 2020 neće dobijati podršku...

    Poslato sa kompaktne pisaće mašine Note 8 x2

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  24. #3774
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    18,839
    Rep Power
    1124159

    Default

    Znaci za one koji ne mogu da citaju onaj dug tekst... sve se svodi na to da mi 'Store' ne radi, tj. nista sa njega ne mogu da skinem a i ono sto je skinuto (poput digitrona) ne radi niti moze da se reinstalira.

    Cesljao sam net sinoc i pratio vise stvari ali nista nije rjesilo problem.
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  25. #3775
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,004
    Rep Power
    1130748

    Default

    Quote Originally Posted by REALista_05 View Post
    Win 10 smece od sistema, bice zauvijek sistem pun sitnih gresaka.

    Win7 majka svega. Ne bi se vise na desetku vratio da mi je svaki sekund koristenja tog sistema placen..
    Ni meni Win 10 nikad nije "legao".
    Posao, kuca, soba, lap top, sve su Win7 i dalje. Provjeren i pouzdan.

    Prije toga legendarni XP.

    Vistu i Windows 8 nijesam ni onjusio.

    Kokoška

Page 151 of 153 FirstFirst ... 51101141147148149150151152153 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 40356
    Last Post: Today, 08:09
  2. [HARDWARE] Pitajte...
    By Dutch in forum Hardware
    Replies: 3588
    Last Post: 17-08-19, 23:28
  3. Pitajte
    By POBR0 in forum Fudbal Soccer Nogomet Calcio...
    Replies: 5
    Last Post: 15-09-11, 11:59
  4. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 01:00
  5. Pitajte
    By IndijskaKonoplja in forum Sve i svašta
    Replies: 44
    Last Post: 02-11-10, 19:59

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •