Page 168 of 168 FirstFirst ... 68118158164165166167168
Results 4,176 to 4,200 of 4200

Thread: [SOFTWARE] Pitajte...

  1. #4176
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,164
    Thanks Thanks Given 
    575
    Thanks Thanks Received 
    68
    Thanked in
    48 Posts
    Rep Power
    93137

    Default

    Quote Originally Posted by Sharpz View Post
    Taj od 17 karaktera je obično za aktiviranje RCS-a.

    Uđi u Messages->Settings->Chat Features i disabluj to.
    Sta je RCS?

    Sent from my SM-G955F using Tapatalk

  2. #4177
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    6
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    0

    Default

    Je li proba ko ovu novu NVIDIA grafičku karticu, valja li što?

  3. #4178
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    3,127
    Thanks Thanks Given 
    129
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    64 Posts
    Rep Power
    76162

    Default

    Quote Originally Posted by efamouspg View Post
    Zadnjih 10 dana mi se raspada WiFi, ne moze 10% da izvuce, a na LAN sve ok. Gugla sam cini mi se solidno i pokusao od stavljanja DNS, pa do network reseta, pa do update drivera, pa do brisanja drivera i opet instaliranja i jos ponesto. Ponekad krene normalno, al to je kratkog daha. Probao sam i na drugi WiFi da se konektujem, opet vrlo sporo (LAN nisam probao na drugi WiFi, al ne sumnjam da bi sve bilo ok). Nekad se zadesi i da potpuno prekine konekciju pa moram da ga troubleshootujem da bi se vratio u zivot. Isti WiFi na sve telefone i ostale uredjaje radi besprekorno. Moguce i da je problem do WiFi card, al reko da vidim ima li jos kakvih rjesenja, ASUS K555L je u pitanju.
    Mogao bi malwars ili virus biti pa ga skeniraj ako nece onda mu reinstaliraj windows.

  4. #4179
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Andromeda
    Posts
    8,868
    Thanks Thanks Given 
    378
    Thanks Thanks Received 
    713
    Thanked in
    365 Posts
    Rep Power
    1653515

    Default

    Ima li neka normalna Chrome ekstenzija za skidanje video fajlova sa neta?
    Ne bakce mi se sad sa posebnim programima.
    'šta to zida sinko, koga sestra brani,
    koliko je love pokupio brat'

  5. #4180
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    996
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    17 Posts
    Rep Power
    64142

    Default

    Quote Originally Posted by technus View Post
    Ima li neka normalna Chrome ekstenzija za skidanje video fajlova sa neta?
    Ne bakce mi se sad sa posebnim programima.
    Za neke sajtove ce ti radit sfrom.net
    Mozes direktno da ga koristis u formi sfrom.net/link_do_poznatih_video_sajtova

  6. The Following User Says Thank You to napalm For This Useful Post:


  7. #4181
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    382
    Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts
    Rep Power
    17399

    Default

    Pitam se kakva je svrha postaviti da dns serveri budu google-ovi 8.8.8.8 i 8.8.4.4 kada će opet sve jedno računar pitati ruter koji je njegov dns, pa će onda ruter pitati ISP-a koji je njegov dns pa tako još na desetak dns servera (kad se traži trance rute) vide se serveri koji su kontaktirani kako bi se došlo do 8.8.8.8 dns servera i kako bi nam on odgovorio da se neki sajt nalazi na toj i toj ip adresi, zar nije bliži dns server od ISP-a ?

  8. #4182
    Join Date
    May 2018
    Posts
    323
    Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    24 Posts
    Rep Power
    24901

    Default

    Quote Originally Posted by Vido89 View Post
    Pitam se kakva je svrha postaviti da dns serveri budu google-ovi 8.8.8.8 i 8.8.4.4 kada će opet sve jedno računar pitati ruter koji je njegov dns, pa će onda ruter pitati ISP-a koji je njegov dns pa tako još na desetak dns servera (kad se traži trance rute) vide se serveri koji su kontaktirani kako bi se došlo do 8.8.8.8 dns servera i kako bi nam on odgovorio da se neki sajt nalazi na toj i toj ip adresi, zar nije bliži dns server od ISP-a ?
    Zato sto se onda ide direktno od toga odredjenog DNS servera koji si postavio. Kad tvoj ruter pita ISP-ov DNS on ne salje samo jednom DNS-u zahtjev nego vise njih, pa i onda ti kojima stigne zahtjev salju vise ostalih DNS servera zahtjeve dok se ne nadje to sto se trazi. A ovako preko servera i pita se Google pa ako on ne nadje on pita ostale.

  9. #4183
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    25,045
    Thanks Thanks Given 
    835
    Thanks Thanks Received 
    1,334
    Thanked in
    742 Posts
    Rep Power
    30

    Default

    Zna li neko zasto mi ne prikazuje tweet-ove...



    Znaci preko Chrome-a i Mozilla-e NE prikazuje.

    Preko Opere i Edge-a prikazuje.



    Znaci nije nista do kompa...

    Probao sam da ugasim adblock-er jer je to prvo sto mi je palo na pamet (imam ga i na Chrome-u i na Mozilla-i a nemam na Operi i Edge-u) ali i nakon gasenja istog, situacija je ista...

    Da li treba agresivnije da se "ukloni" adblocker ili mislite da je nesto sasvim drugo u pitanju?

  10. #4184
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    4,601
    Thanks Thanks Given 
    218
    Thanks Thanks Received 
    709
    Thanked in
    246 Posts
    Rep Power
    675904

    Default

    Odjednom mi ne radi zvuk na laptopu, ni na zvucnicima ni na slusalicama. Pokusah sve varijante sto sam sam moga, podesavanja, reinstalacija drajvera, nista ne pomaze. Kome bih to mogao sjutra ponijeti da pogleda?

  11. #4185
    Join Date
    May 2018
    Posts
    323
    Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    24 Posts
    Rep Power
    24901

    Default

    Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Odjednom mi ne radi zvuk na laptopu, ni na zvucnicima ni na slusalicama. Pokusah sve varijante sto sam sam moga, podesavanja, reinstalacija drajvera, nista ne pomaze. Kome bih to mogao sjutra ponijeti da pogleda?

    Jesi li ga nosio nedje ili nesto kad se to desilo? Moze biti da su se otkacili sa ploce a moze biti i nesto softverski. Javi mi se kad ti odg pa cu danas pogledati.

  12. #4186
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Bar
    Posts
    33
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    Moze li mi neko reci koji je najbolji program za flesovanje biosa grafickih kartica koje su rudarile.Ne moze na njih da se stavi driver sa sajta nego prvo mora da se flesuje bios.
    Servis, otkup i prodaja racunara i lap topova. Tel: 069-722-277

  13. #4187
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    996
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    17 Posts
    Rep Power
    64142

    Default

    Quote Originally Posted by Epidemijolog View Post
    Moze li mi neko reci koji je najbolji program za flesovanje biosa grafickih kartica koje su rudarile.Ne moze na njih da se stavi driver sa sajta nego prvo mora da se flesuje bios.
    odes na sajt proizvodjacha kartice i tamo nadje alat za doticnu karticu. Eventualno neki univerzalni ako postoji. Ali najbolje da koristish oficijalni od proizvodjacha.

  14. #4188
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Bar
    Posts
    33
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    Hvala na odgovoru.Uspio sam.
    Servis, otkup i prodaja racunara i lap topova. Tel: 069-722-277

  15. #4189
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Danilovgrad
    Posts
    988
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts
    Rep Power
    8653

    Default

    Ima li kakva fora da se kupi ova mjesecna pretplata za Adobe Photoshop i Illustrator sto nude za US za 9.99$?
    Probao sam ali kazu da kod nas moze samo za 19.99$, mada bih se zakleo da sam nedje vidio da je "global" offer...
    Pokusah platit i sa PayPal-om, Master i Visa karticom ali nema sanse...

  16. #4190
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Danilovgrad
    Posts
    988
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts
    Rep Power
    8653

    Default

    Edit: ne dodje Illustrator
    Upisah billing address u USA i prodje pa cemo vidjet

  17. #4191
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Montenegro
    Posts
    1,095
    Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    17 Posts
    Rep Power
    171527

    Default

    Ima li neko preporuku za screen recorder za Windows koji bi mogao da posluži za snimanje konferencijskog video poziva (video/audio)?

    Sent from my SM-N975F using Tapatalk

  18. #4192
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,729
    Thanks Thanks Given 
    48
    Thanks Thanks Received 
    52
    Thanked in
    26 Posts
    Rep Power
    69097

    Default

    @Dasho Obs

  19. The Following User Says Thank You to Mr_G_rUzNi For This Useful Post:


  20. #4193
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    11,321
    Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    38 Posts
    Rep Power
    1418566

    Default

    Ekipo, posto licno nemam ama bas nikakvog iskustva sa Apple-ovim racunarima i njihovim operativnim sistemima, imam da vam poslajem na upit problem od druga:
    Desava mu se da kad upali ArchiCad, da mu se iMac ugasi.
    Daje ovu poruku:



    a prilikom ponovnog paljenja, dobija ovaj, rekao bih, report:



    Ima li neko iskustva, zna li ko kako da se rijesi problem?

    Kokoška

  21. #4194
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    996
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    17 Posts
    Rep Power
    64142

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Ekipo, posto licno nemam ama bas nikakvog iskustva sa Apple-ovim racunarima i njihovim operativnim sistemima, imam da vam poslajem na upit problem od druga:
    Desava mu se da kad upali ArchiCad, da mu se iMac ugasi.
    Daje ovu poruku:

    Kod klikne na edit , dobije li log koji je napravio ArchiCad? Moze li kako taj log okacit na tinypaste.com ili negdje ?

  22. #4195
    Join Date
    May 2018
    Posts
    323
    Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    24 Posts
    Rep Power
    24901

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Ekipo, posto licno nemam ama bas nikakvog iskustva sa Apple-ovim racunarima i njihovim operativnim sistemima, imam da vam poslajem na upit problem od druga:
    Desava mu se da kad upali ArchiCad, da mu se iMac ugasi.
    Daje ovu poruku:



    a prilikom ponovnog paljenja, dobija ovaj, rekao bih, report:



    Ima li neko iskustva, zna li ko kako da se rijesi problem?

    Ovo se desava samo sa tim programom? Je li mu se prije negdje desavalo da mu se restartuje iz cista mira?

  23. #4196
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    11,321
    Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    38 Posts
    Rep Power
    1418566

    Default

    Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Ovo se desava samo sa tim programom? Je li mu se prije negdje desavalo da mu se restartuje iz cista mira?
    Izgleda samo sa ArchiCadom. Dao sam mi link da skine drugi i instalira, pa cemo da vidimo sa tom verzijom oce li se problem ponoviti.

    Kokoška

  24. #4197
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    21,489
    Thanks Thanks Given 
    368
    Thanks Thanks Received 
    593
    Thanked in
    325 Posts
    Rep Power
    445667

    Default

    Ahhhh nemoguće da na macOS ima problema. To ti je hiperbola iluzija.

    Možda pomogne:
    https://archicad-talk.graphisoft.com...ic.php?t=68229

    Sve u svemu moraće na Arhi 22 ili noviji da ide.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

  25. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:


  26. #4198
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    4,409
    Thanks Thanks Given 
    258
    Thanks Thanks Received 
    245
    Thanked in
    149 Posts
    Rep Power
    104902

    Default

    Ljudi,dajte mi neki link za win 10?
    Treba da instsliram neki lap top,ima neku verziju sa diska,al cijeli disk unisten i nece da ocita win.


    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

  27. #4199
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,729
    Thanks Thanks Given 
    48
    Thanks Thanks Received 
    52
    Thanked in
    26 Posts
    Rep Power
    69097

    Default

    @miovrag koristi ovo da napravis instalacioni usb https://www.microsoft.com/en-us/down...-download-tool

  28. #4200
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Montenegro
    Posts
    1,095
    Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    17 Posts
    Rep Power
    171527

    Default

    Quote Originally Posted by Mr_G_rUzNi View Post
    @Dasho Obs
    Hvala na preporuci, OBS radi odlično.

    Imam sa njim jedan problem koji ne znam da li je moguće riješiti.
    OBS je podešen da izvori sa kojih snima zvuk budu Desktop audio i Microphone. S obzirom da ne koristim slušalice nego zvučnike, snimljeni zvuk ima eho, dupliraju se ova dva izvora koja se snimaju. Ukoliko ostavim samo da snima Desktop audio eho se ne pojavljuje ali se onda glas osobe koja je ispred mikrofona ne nalazi na snimku.
    Može li se ovo riješiti kroz podešavanja ili je korišćenje slušalica jedino rješenje?

    Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Page 168 of 168 FirstFirst ... 68118158164165166167168

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 46237
    Last Post: Yesterday, 17:00
  2. [HARDWARE] Pitajte...
    By Dutch in forum Hardware
    Replies: 3993
    Last Post: 23-11-20, 08:04
  3. Pitajte
    By POBR0 in forum Fudbal
    Replies: 5
    Last Post: 15-09-11, 12:59
  4. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 02:00
  5. Pitajte
    By IndijskaKonoplja in forum Sve i svašta
    Replies: 44
    Last Post: 02-11-10, 20:59

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •