Može li se iPhone otkljucati ako je carrier-locked?
ajfon najskuplji
Nema veze sa cackanjem, windows se sam zakljucava na bitlocker randomly u 2 slucaja - security update i/ili bios update
Meni se desilo 2x sa licenciranim windowsima da trazi kljuc nakon update-a
Kolegi se desilo da mu je bios upgrade ukljucio bitlocker i zakljucao sve... SRECOM je postojao nacin da se kroz bio deinstalira update i to je otkljucalo disk ili sve ode...
provjeri da se i tebi nije sta slicno desilo (ovo sa biosom)
Može li se iPhone otkljucati ako je carrier-locked?
ajfon najskuplji
Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "
Nakon isteka ugovora moze.
Google mi ne daje opciju da pokupim storage. 15GB što dođe besplatno uz nalog je popunjeno, kada se izabere opcija "dokupi", ne prikazuje nikakvu opciju od onih standardnih 100/200GB...
Sent from my S23 Ultra using Tapatalk
Those about to rock, we salute you!
Zna li neko najlaksi nacin (Windows, Linux?) da se preimenuju fajlovi (sortorani po datumu izmjene) u
Folder/subfolder1
Folder/subfolder2
Folder/subfolder3...
prema listi fajlova koja se nalaze u FolderLista:
subfolder1.txt
subfolder2.txt
subfolder3.txt...
Ovo mogu uradit u XYplorer ali nije me volja copy-pastovat hiljadu puta a nidje nisam naso neku Linux komandu.
Prvo što mi pada na pamet je da pišeš shell ili python skriptu, ali pretpostavljam da to ne znaš.
Sent from my S23 ultra using Tapatalk
Tako Mi onih koji čupaju grubo, i onih koji vade blago...
Naravno da ne mogu.
Naso sam ovo na stackexchange (bez tog sajta nista sam ne bih uradio) i malo editovao:
cd "Folder/subfolder1" && paste -d' ' <(ls -t -- *.jpg) "FolderLista/subfolder1.txt" | xargs -n2 mv --
Ubacio sam "--" na kraju jer neki fajlovi sa liste sadrze "-" pa mi je izbacivalo error 'B' ili 'I'
+ poslije ls
Last edited by dadic; 07-09-24 at 12:59.
Chatgpt ce ti izbacit to sto ti treba uz 1-2 prompta, najlaksa varijanta.
Ima li preporuka za program će automatski sinhronizovati sadržaj dva foldera, tako da jedan uvijek bude identična kopija drugog? Google izbacuje više prijedloga, ali bolje ako ima nešto što provjereno i pouzdano radi…
Konkretno, na poslu koristim server kao mrežni drajv za čuvanje podataka, koji nije online dostupan. Htio bih da jedan folder sa njega sinhronizujem sa folderom koji se nalazi na mom računaru, u Dropbox-u ili OneDrive-u.
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
ja sam, doduse bas davno, sinhronizovao Dropbox preko windowsove hardlink opcije (preko command prompt). Ali ovo je bilo bas davno i ferceralo je bez problema dok mi je trebalo.
Prije toga sam koristio TotalCommander za rucnu sinhronizaciju. Vjerovatno se i on moze automatizovati.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Nisam siguran moze li postaviti u onedrive backup mrezni folder , vala cu bas sjutra u kancelariju probati ali mislim da ne moze
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
One Drive je instaliran na računaru, kao jedan od foldera na drajvu C: i u sebi ima više podfoldera.
Server je mrežni drajv (recimo M u kom se nalazi podfolder XY, koji bi trebalo da ima svoju kopiju na lokaciji C:/OneDrive/XYcopy.
Možda One Drive to može da uradi, ali ja ne znam kako...
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Ima program koji se zove FreeFileSync koji može tako neke radnje da ti odradi ja mislim, jer sam davno neđe njega korostio za neku sličnu stvar, sad se sjetih. Probaj njega.
Sent from my S23 ultra using Tapatalk
Tako Mi onih koji čupaju grubo, i onih koji vade blago...
Pa on ti je dao odličnu ideju.
Post #4866
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ne bi bilo korektno da ogovaram ljude koji nisu na forumu al ukratko, neznanje je tu dovelo do toga da taj NAS i ne radi bas najbolje.
Je li ko koristio linux na windows preko wsl-a? Ima li kakvih ogranicenja?
Ima, feature je namijenjen samo za bash i osnovne komande i tjt. nemas opciju za GUI i performanse su meh, mozes pokrecati razne servise ali je stabilnost upitna.
Da li neko ima problem sa logovanjem preko FireFox-a?
Posto je u pocetku bio jedan jedini sajt (Skrill konkretno) koji je pravio problem.. za koriscenje njega sam morao da predjem na Chrome gdje se uloguje odma dok na Mozilli vrti u nedogled.
Onda su poceli i drugi sajtovi da prave problem... evo nocas recimo Notino gdje na FireFox-u vrti 'login' do besvjesti a na Chrome se odma uloguje.
Zna li neko do cega moze bit' ovo?
(FireFox azuriran na posljednju verziju - 131.0 (64-bit)
Last edited by Fidel Castro; 07-10-24 at 21:57.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks