Page 162 of 165 FirstFirst ... 62112152158159160161162163164165 LastLast
Results 4,026 to 4,050 of 4123

Thread: [SOFTWARE] Pitajte...

  1. #4026
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Podgorica
    Posts
    4,077
    Thanks Thanks Given 
    303
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    25 Posts
    Rep Power
    154683

    Default

    Ako imas 4 izlaza na ruteru sta ce ti swich?
    Jesi probao tako da povezes?

    Sent from my P 30 pro using Tapatalk
    Satelitski resiveri/Oprema
    [email protected]

  2. #4027
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,137
    Thanks Thanks Given 
    50
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    23 Posts
    Rep Power
    12711

    Default

    Quote Originally Posted by darko cfc View Post
    Ako imas 4 izlaza na ruteru sta ce ti swich?
    Jesi probao tako da povezes?

    Sent from my P 30 pro using Tapatalk
    kod telekoma su 2 porta za internet a druga dva su za resivere tj samo TV

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

  3. #4028
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    2,723
    Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    22 Posts
    Rep Power
    75898

    Default

    Pa zar ti nisu dovoljna 2 za internet. Smart tv moze i na wifi.

  4. #4029
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    84
    Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    13
    Thanked in
    10 Posts
    Rep Power
    12

    Default

    Moze li mi neko objasniti sledeci problem. Drug mi je dao lap top da mu reformatiram, presporo radi i na windows 10 je. Treba da ga vratim na windows 7, mnogo puta sam reformatirao komp do sad, tj. reinstalirao Windows, ali sad nikako nece da krene s ovog cd-a sto imam.. iskače mi neka glupost, kao nema drajvera za CD rom? A prije toga normalno krene, odaberem jezik, vremensku zonu itd...

  5. #4030
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,491
    Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    7940

    Default

    Quote Originally Posted by darko cfc View Post
    Ako imas 4 izlaza na ruteru sta ce ti swich?
    Jesi probao tako da povezes?

    Sent from my P 30 pro using Tapatalk
    Nisam proba jer mi je ruter u prizemlje a ja sam na sprat, a mogu samo jedan kabal da provucem.


  6. #4031
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,491
    Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    7940

    Default

    Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    kod telekoma su 2 porta za internet a druga dva su za resivere tj samo TV

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Obiljezeni su sa lan1 lan 2 lan3 lan4, pojma nemam koji je za sto.


  7. #4032
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Montenegro
    Posts
    1,059
    Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts
    Rep Power
    171527

    Default

    Lan 1 i Lan 2 za Extra TV, Lan 3 i Lan 4 za internet.
    Ako nedostaje utičnica za internet na Lan 3 ili Lan 4 spojiti svič.

    Sent from my SM-N960F using Tapatalk

  8. The Following User Says Thank You to Dasho For This Useful Post:


  9. #4033
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Montenegro
    Posts
    5,585
    Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    142
    Thanked in
    107 Posts
    Rep Power
    196824

    Default

    Quote Originally Posted by Kanda90 View Post
    Moze li mi neko objasniti sledeci problem. Drug mi je dao lap top da mu reformatiram, presporo radi i na windows 10 je. Treba da ga vratim na windows 7, mnogo puta sam reformatirao komp do sad, tj. reinstalirao Windows, ali sad nikako nece da krene s ovog cd-a sto imam.. iskače mi neka glupost, kao nema drajvera za CD rom? A prije toga normalno krene, odaberem jezik, vremensku zonu itd...
    Skini Rufus pa naprži Win7 na flešku, onda će da krene 100%

    Treba ti samo Win7 ISO.

    I ako budeš pokretao u Rufusu, nemoj da ti opcija bude GPT, već MBR.

  10. The Following User Says Thank You to mur3633 For This Useful Post:


  11. #4034
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Podgorica
    Posts
    4,077
    Thanks Thanks Given 
    303
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    25 Posts
    Rep Power
    154683

    Default

    Quote Originally Posted by Lommy View Post
    Nisam proba jer mi je ruter u prizemlje a ja sam na sprat, a mogu samo jedan kabal da provucem.
    Djeluje mi da je problem s tim swichom sto imas...

    Sent from my P 30 pro using Tapatalk
    Satelitski resiveri/Oprema
    [email protected]

  12. #4035
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    30,208
    Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    176
    Thanked in
    121 Posts
    Rep Power
    352345

    Default

    Quote Originally Posted by Kanda90 View Post
    Moze li mi neko objasniti sledeci problem. Drug mi je dao lap top da mu reformatiram, presporo radi i na windows 10 je. Treba da ga vratim na windows 7, mnogo puta sam reformatirao komp do sad, tj. reinstalirao Windows, ali sad nikako nece da krene s ovog cd-a sto imam.. iskače mi neka glupost, kao nema drajvera za CD rom? A prije toga normalno krene, odaberem jezik, vremensku zonu itd...
    Možda ti laptop ne podržava Win 7.
    Koji je procesor u njemu?

    Quote Originally Posted by Lommy View Post
    Moze li pomoc?
    Imam telekomov magenta paket. Ruter je sa 4 lan ulaza. Na jedan mi ide kabal do switcha i odatle idu za:
    -Ps4 (za onlajn igru)
    -Smart tv
    -U drugi tv risiver

    To sam ja poveza i radilo je kao po dana. Onda izgubim vezu pa resetujem ruter i vrati se veza. Drugi put opet izgubim vezu i pa se vrati ali ne i na ovaj tv risiver. U glavnom tu je problem. Risiver ne radi dok se ne resetuje ruter. Izbaca mi poruku da ne moze da nadje IP adresu ili da ne moze da se poveze sa internetom. I tako stalno puca veza i ja resetujem ruter. Sto mi je ciniti?
    Extra Tv ide u LAN 1 ili 2.
    Switch služi za PS4 i Smart TV

    Ako gore imaš jedan kabal onda ga koristi za Extra Tv, a TV i PS4 zakači na WiFi.

    Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  13. #4036
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    PG
    Posts
    1,410
    Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    12 Posts
    Rep Power
    31782

    Default

    Imam pitanje.Juče mi je uskočio virus kada sam instalirao neki 3rd party itunes (3utools).Nisam se još sreo sa takvim virusom.Cpu lock na 100% a task manager se gasi čim pokušam da ga otvorim.Ok nakon toga kreće instalacija raznih softvera i svega sto prati standardnu proceduru uklanjanja virusa.Obrišem te silne programe ,ali task manager nema šanse da može ostati u funkciji ,radi pola sekunde i zatvara se,i dolje dje su background apps po 100 puta se otvaraju aplikacije ,nisam ni to uspio riješiti .Ok reko nema veze ,ide reinstalacija.

    I tu ja ulazim u windows 10 reset this pc ,dont keep files .Zabaguje na 100% preparing for reset.Dobro reko nema veze ,stavim win 10 na usb i u bios pokrenem instalaciju instaliram ispocetka i windows zabaguje na log on tu sam već krenuo garanciju od ssd-a da tražim
    I sjetih se da nisam formatirao disk ,formatiram reinstaliram i evo radi .
    Kako je moguće da su i pored toga što sam izabrao opciju dont keep files and apps ostali neki maliciozni fajlovi?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  14. #4037
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,330
    Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    149
    Thanked in
    94 Posts
    Rep Power
    330334

    Default

    pokupio si neki rootkit virus najvjerovatnije. ostao ti je u system reserved particiji. ne moras ni da formatiras. delete partition ce obrisati NTFS tabelu i rekreirati je ponovo. licno smatram i da je bolje u takvim situacijama, ako bas moras da reinstaliras. licno izbjegavam reinstalacije osim ako bih zakacio kakav kriptovirus

    Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

  15. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:


  16. #4038
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,455
    Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts
    Rep Power
    9627

    Default

    Quote Originally Posted by Lommy View Post
    Moze li pomoc?
    Imam telekomov magenta paket. Ruter je sa 4 lan ulaza. Na jedan mi ide kabal do switcha i odatle idu za:
    -Ps4 (za onlajn igru)
    -Smart tv
    -U drugi tv risiver

    To sam ja poveza i radilo je kao po dana. Onda izgubim vezu pa resetujem ruter i vrati se veza. Drugi put opet izgubim vezu i pa se vrati ali ne i na ovaj tv risiver. U glavnom tu je problem. Risiver ne radi dok se ne resetuje ruter. Izbaca mi poruku da ne moze da nadje IP adresu ili da ne moze da se poveze sa internetom. I tako stalno puca veza i ja resetujem ruter. Sto mi je ciniti?
    Kakvih savjeta za ovo, vojmja ocaaa...

    Udji na podesavanja rutera, imaš u lan dijelu da podesis koji ti je port za net. Izaberi 2,3,4 a 1 ostavi za risiver. Neka ti kabal od 1 ide do risivera, ostala 3 zakaci po zelji i makni switch. Poz.

  17. #4039
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,491
    Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    7940

    Default

    Quote Originally Posted by Dasho View Post
    Lan 1 i Lan 2 za Extra TV, Lan 3 i Lan 4 za internet.
    Ako nedostaje utičnica za internet na Lan 3 ili Lan 4 spojiti svič.

    Sent from my SM-N960F using Tapatalk


    Quote Originally Posted by darko cfc View Post
    Djeluje mi da je problem s tim swichom sto imas...

    Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Extra Tv ide u LAN 1 ili 2.
    Switch služi za PS4 i Smart TV

    Ako gore imaš jedan kabal onda ga koristi za Extra Tv, a TV i PS4 zakači na WiFi.
    Quote Originally Posted by Winamp View Post
    Kakvih savjeta za ovo, vojmja ocaaa...

    Udji na podesavanja rutera, imaš u lan dijelu da podesis koji ti je port za net. Izaberi 2,3,4 a 1 ostavi za risiver. Neka ti kabal od 1 ide do risivera, ostala 3 zakaci po zelji i makni switch. Poz.
    Ka sto sam reka, samo mogu jedan kabal da dovedem iz rutera, za sva tri korisnika: ps4, smart tv i tv risiver. A wifi je prespor u tom dijelu kuce.
    Iako se problem pojavio prvih 2 dana, evo od tada sve radi ok, preko ISTOG kabla. Hvala


  18. #4040
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    290
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    16570

    Default

    Pozdrav forumaši,
    Ovako imam mali semafor programčić koji treba da izmijenim odnosno da dodam 3 polja za svaku boju na semaforu po jedno polje u kom se
    može unijeti brij sekundi koliko će ta boja na semaforu da bude upaljena crvena, žuta i zelena. Ne treba mi gotov projekt već samo smjernice
    kako mogu da to uradim, kreiram dugme trajanjeZeleno, trajanjeZuzo i trajanjeCrveno i na dnu dodam dugme "Promijeni" e sad kako da izmijenim
    dužinu trajanja koliko je svijetlo upaljeno ?

    Code:
    Dim intSekunda As Integer
    Dim boja As Integer ' 0 - crvena, 1 - zuta, 2 - zelena
    Dim bsmjer As Boolean ' u kojem smjeru sa zute: True - na zelenu, false - na crvenu
    Dim secCrvene As Integer
    Dim secZute As Integer
    Dim secZelene As Integer
    Dim ugasenaCrvena As Long
    Dim ugasenaZuta As Long
    Dim ugasenaZelena As Long
    Dim upaljenaCrvena As Long
    Dim upaljenaZuta As Long
    Dim upaljenaZelena As Long
    
    Private Sub Form_Load()
    
    ugasenaCrvena = RGB(120, 0, 0)
    ugasenaZuta = RGB(120, 100, 0)
    ugasenaZelena = RGB(0, 100, 0)
    upaljenaCrvena = RGB(255, 0, 0)
    upaljenaZuta = RGB(255, 255, 0)
    upaljenaZelena = RGB(0, 255, 0)
    
    secCrvene = 5
    secZute = 2
    secZelene = 12
    
    bsmjer = True
    
    
    lblCrveno.BackColor = upaljenaCrvena
    lblZuto.BackColor = ugasenaZuta
    lblZeleno.BackColor = ugasenaZelena
    
    End Sub
    
    Private Sub Text1_Change()
    
    End Sub
    
    Private Sub Text2_Change()
    
    End Sub
    
    Private Sub Text3_Change()
    
    End Sub
    
    Private Sub Timer1_Timer()
    intSekunda = intSekunda + 1
    If boja = 0 Then
        ' Crvena je boja, pogledati koliko sekundi
        If intSekunda < secCrvene Then
            ' I dalje je crvena - sve isto
        Else
            ' prelazimo na zutu
            intSekunda = 0 ' anulira se odbrojavanje
            boja = 1
            lblCrveno.BackColor = ugasenaCrvena
            lblZuto.BackColor = upaljenaZuta
            lblZeleno.BackColor = ugasenaZelena ' Ovo ne mora, vec je ugasena
    
        End If
    ElseIf boja = 1 Then
        ' Zuta je boja, pogledati koliko sekundi
         If intSekunda < secZute Then
            ' I dalje je zuta
        Else
            ' prelazimo na zelenu ili crvenu
            If bsmjer Then
                boja = 2 ' na zelenu
                intSekunda = 0 ' anulira se odbrojavanje
                lblCrveno.BackColor = ugasenaCrvena ' Ovo ne mora, vec je ugasena
                lblZuto.BackColor = ugasenaZuta
                lblZeleno.BackColor = upaljenaZelena
            Else
                boja = 0 ' na crvenu
                intSekunda = 0 ' anulira se odbrojavanje
                lblCrveno.BackColor = upaljenaCrvena
                lblZuto.BackColor = ugasenaZuta
                lblZeleno.BackColor = ugasenaZelena ' Ovo ne mora, vec je ugasena
            End If
            intSekunda = 0
            bsmjer = Not bsmjer ' sledeci put u suprotnom smjeru
        End If
    Else
        ' Zelena je boja, pogledati koliko sekundi
        If intSekunda < secCrvene Then
            ' I dalje je zelena
        Else
            ' prelazimo na zutu
            intSekunda = 0
            boja = 1
            lblCrveno.BackColor = ugasenaCrvena ' Ovo ne mora, vec je ugasena
            lblZuto.BackColor = upaljenaZuta
            lblZeleno.BackColor = ugasenaZelena
        End If
    End If
    
    
    End Sub

  19. #4041
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    892
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts
    Rep Power
    47997

    Default

    Quote Originally Posted by Vido89 View Post
    Pozdrav forumaši,
    Ovako imam mali semafor programčić koji treba da izmijenim odnosno da dodam 3 polja za svaku boju na semaforu po jedno polje u kom se
    može unijeti brij sekundi koliko će ta boja na semaforu da bude upaljena crvena, žuta i zelena. Ne treba mi gotov projekt već samo smjernice
    kako mogu da to uradim, kreiram dugme trajanjeZeleno, trajanjeZuzo i trajanjeCrveno i na dnu dodam dugme "Promijeni" e sad kako da izmijenim
    dužinu trajanja koliko je svijetlo upaljeno ?
    Ako sam dobro shvatio ti hoces da se vrijeme trajanja svijetla mijenja preko unosa u text box za svaku boju. Tri komada ukupno.

    Vidi ovo: https://pastiebin.com/5e9af9b6b532c
    Procitaj komentare unutar koda, pa ces pohvatat brzo. Kod nije testiran. Nemam i ne radim u VB.netu. Ali ces se brzo snaci siguran sam. Gresaka ima sigurno oko sintakse ili oko
    koristenja enum tipa. Igraj se, pohvatat ces brzo. Uostalom koncept kad uhvatis lako ces sam napravit isto ili slicno.

  20. The Following User Says Thank You to napalm For This Useful Post:


  21. #4042
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    2,723
    Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    22 Posts
    Rep Power
    75898

    Default

    Kako cu najlakse i najbrze konvertovati 1.6 GB mkv u avi fajl? Jedan sajt online sto sam probao nikad za nikad.
    Last edited by Apolo; 19-04-20 at 15:11.

  22. #4043
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    301
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    30514

    Default

    Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Kako cu najlakse i najbrze konvertovati 1.6 GB mkv u avi fajl? Jedan sajt online sto sam probao nikad za nikad.
    Wondershare media converter

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk

  23. The Following User Says Thank You to nikolica For This Useful Post:


  24. #4044
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    892
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts
    Rep Power
    47997

    Default

    Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Kako cu najlakse i najbrze konvertovati 1.6 GB mkv u avi fajl? Jedan sajt online sto sam probao nikad za nikad.
    i ovaj je dosta jednostavan: http://www.pcfreetime.com/formatfactory/

  25. The Following User Says Thank You to napalm For This Useful Post:


  26. #4045
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    301
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    30514

    Default

    Quote Originally Posted by napalm View Post
    i ovaj je dosta jednostavan: http://www.pcfreetime.com/formatfactory/
    Brao, ovaj je odlican isto. Koristio sam ga kad je izasao. Mozes da nalijepis prevode, namjestis izgled prevoda...

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk

  27. #4046
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Andromeda
    Posts
    8,588
    Thanks Thanks Given 
    218
    Thanks Thanks Received 
    421
    Thanked in
    244 Posts
    Rep Power
    1496566

    Default

    Koji program da koristim da upravljam PC-em sa telefona a da mi se ne gasi sam posle izvjesnog vremena kao npr. TeamViewer?
    I da reprodukuje sliku PC-ja na tel.
    'šta to zida sinko, koga sestra brani,
    koliko je love pokupio brat'

  28. #4047
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Titograd
    Posts
    667
    Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    27 Posts
    Rep Power
    111796

    Default

    Chrome Remote desktop

  29. The Following User Says Thank You to Ickorz For This Useful Post:


  30. #4048
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Andromeda
    Posts
    8,588
    Thanks Thanks Given 
    218
    Thanks Thanks Received 
    421
    Thanked in
    244 Posts
    Rep Power
    1496566

    Default

    Odlicna je za sad, ispunjava sve zahtjeve, zahvaljujem
    'šta to zida sinko, koga sestra brani,
    koliko je love pokupio brat'

  31. #4049
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Podgorica
    Posts
    342
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts
    Rep Power
    30873

    Default

    Radi li vam Popcorn Time? Kad udjem u program samo je crn ekran, reinstalirao i ista situacija. Probao stare verzije i isto ne mogu.

    Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока
    Dobar si, a? Ščime se baviš?

  32. #4050
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    >>>>>068 033045
    Posts
    3,033
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    10 Posts
    Rep Power
    52120

    Default

    Sve normalno radi.

    Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (2 members and 1 guests)

  1. miovrag,
  2. gentleman

Similar Threads

  1. [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 44175
    Last Post: Yesterday, 13:59
  2. [HARDWARE] Pitajte...
    By Dutch in forum Hardware
    Replies: 3865
    Last Post: 27-05-20, 21:29
  3. Pitajte
    By POBR0 in forum Fudbal
    Replies: 5
    Last Post: 15-09-11, 11:59
  4. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 01:00
  5. Pitajte
    By IndijskaKonoplja in forum Sve i svašta
    Replies: 44
    Last Post: 02-11-10, 19:59

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •