Page 147 of 150 FirstFirst ... 4797137143144145146147148149150 LastLast
Results 3,651 to 3,675 of 3737

Thread: [SOFTWARE] Pitajte...

  1. #3651
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,564
    Rep Power
    188309

    Default

    Quote Originally Posted by nemam ti kad View Post
    Dako odgovori neko na ovo, ja sam malo googlao po svemu bi trebalo da moze da extenduje gledao sam i na youtube bas lika sa laptopa extendovao na dual ali mi nemoj vjerovat jer ne znam za sigurno, meni isto ovo treba za desktop, ima li ko da zna i koji tacno da se uzme vidim imaju sa dodatnim napajanjem za struju neki, ajmo neko ko se razumije?
    Spliter ne moze da extenduje sliku. To sto si vidio je vjerovatno nesto drugo. Spliter radi bukvalno dupliranje slike. Imam ih nekoliko i sluze da se multiplicira slika (clone funkcija) na vise monitora/televizora

  2. #3652
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    ║▌║█║▌║▌║█
    Posts
    1,918
    Rep Power
    514438

    Default

    Pa sto treba nama odje tacno da prikljucimo 2 monitora na 1 hdmi u PC?
    edit: evo posle malo istrazivanja znam tacno sto nam treba, treba nam 2 hdmi ulaza na pc umjesto 1 ili bilo koja 2 druga + adapteri lol...
    Last edited by nemam ti kad; 20-03-19 at 17:28.
    [goozica]: "Ae jan, pusti druge ljude"

  3. #3653
    Join Date
    May 2017
    Posts
    74
    Rep Power
    6817

    Default

    Sent -poslato
    Delivered - primljeno
    Read - procitano

    poruku si poslao. on je nije primio, uopste, ili mu nije stigla notifikacija na telefon o novoj poruci od tebe. naravno ako ste prijatelji.
    probajte na vajberu, kad posaljete nekome poruku ko nema pristup internetu, nikad nece pokazati 2 najka, nego 1
    najk je referenca za strik u donjem desnom uglu poruke
    uzdravlje

    Quote Originally Posted by REALista_05 View Post
    Zasto poruka ne moze da stigne na fb ? Stoji samo da je poslata ali nije dostavljena. (I ne, nisam blokiran hehe)

  4. #3654
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    6,507
    Rep Power
    70804

    Default

    Ljudi, koristim sestrin laptop (koji nije palila godinu dana... Fujitsu Lifebook AH531 cini mi se) jer svoj slomih... I prikacim se doma na Wifi, a ono ne moze NIKUDJ. Bukvalno 100kb/s na torent na jade (a isti taj torent sam skinuo bio u Kotor prekljuce na full brzinu), speedtest kaze 5.1 Mb/s (a inace imam 40 ) a ni tih 5.1 ne izvuce sto je najjace. Naravno na telefon sve ok, full.
    Moze li bit kakav limit da je stavljen ili nesto, mozda je i do hardwarea problem, al bas ne znam.. ima li ko kakvu ideju? Izludje me.

  5. #3655
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    1,375
    Rep Power
    52281

    Default

    Quote Originally Posted by efamouspg View Post
    Ljudi, koristim sestrin laptop (koji nije palila godinu dana... Fujitsu Lifebook AH531 cini mi se) jer svoj slomih... I prikacim se doma na Wifi, a ono ne moze NIKUDJ. Bukvalno 100kb/s na torent na jade (a isti taj torent sam skinuo bio u Kotor prekljuce na full brzinu), speedtest kaze 5.1 Mb/s (a inace imam 40 ) a ni tih 5.1 ne izvuce sto je najjace. Naravno na telefon sve ok, full.
    Moze li bit kakav limit da je stavljen ili nesto, mozda je i do hardwarea problem, al bas ne znam.. ima li ko kakvu ideju? Izludje me.
    Ovako prvo što mi NAM pada, je da provjeris drajvere. Vidji ima li kakav apdejt za to.

    Koji Win koristis?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #3656
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    6,507
    Rep Power
    70804

    Default

    Drajveri su up to date, lise par za zvuk.
    Win7.

    Posle cu provjerit i na LAN desava li se isto.

  7. #3657
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    885
    Rep Power
    13385

    Default

    Quote Originally Posted by nemam ti kad View Post
    Pa sto treba nama odje tacno da prikljucimo 2 monitora na 1 hdmi u PC?
    edit: evo posle malo istrazivanja znam tacno sto nam treba, treba nam 2 hdmi ulaza na pc umjesto 1 ili bilo koja 2 druga + adapteri lol...
    Znaci nista....
    Napisah vec, probao sam USB 3.0 -> HDMI i MiraCast. Uzas zivi...i jedno i drugo.
    Ako nesto saznas, a da radi ok, salji pm

    P.S. Jedino sto imam od Video izlaza je HDMI, tako da mi ove opcije iz tvog edit-a ne mogu pomoci :/

  8. #3658
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,907
    Rep Power
    1030762

    Default

    Quote Originally Posted by efamouspg View Post
    Drajveri su up to date, lise par za zvuk.
    Win7.

    Posle cu provjerit i na LAN desava li se isto.

    Za sad je sumnja na drajvere, probaj da ih reinstaliras.

    Jesi li ga probao na jos koju wifi mrezu?
    Kako se ponasa sa brzinom interneta na lan kabal?

    Kokoška

  9. #3659
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    6,507
    Rep Power
    70804

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Za sad je sumnja na drajvere, probaj da ih reinstaliras.

    Jesi li ga probao na jos koju wifi mrezu?
    Kako se ponasa sa brzinom interneta na lan kabal?
    Nisam probao za Wifi, al jesam na LAN... LAN full sve pici, cim ga iskopcah, momentalno opao skroz.
    Za drajvere ne mogu isprobat prije sledeceg vikenda..

  10. #3660
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    18,393
    Rep Power
    1003116

    Default

    Planiram da zamjenim glavni SSD na kojem je Windows 10 i dosta toga.

    Ima li kakvog nacina da se sacuva sto vise podataka, konkretno mislim na instalacije? Ili ide ono staro "jovo nanovo" sa instaliranjem svega ponovo? Nisam istrazivao Win10 uopste pa ne znam kako to sad ide...

    A sto je sa instalacijama vecih programa i igrica na drugom disku? Sigurno ima bitnih fajlova i na glavnom SSD-u pa bi morao da trazim 'path'-ove za svaku od tih?

    Da ne guglam sad i trazim odgovore na 100 pitanja a nije ni frka sa odgovorom pa mi je blize ovako, iz prve ruke...
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  11. #3661
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,019
    Rep Power
    178677

    Default

    Kloniraj postojeći disk na novi


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    Bolje imat no' nemat....

  12. #3662
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    718
    Rep Power
    43965

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Planiram da zamjenim glavni SSD na kojem je Windows 10 i dosta toga.

    Ima li kakvog nacina da se sacuva sto vise podataka, konkretno mislim na instalacije? Ili ide ono staro "jovo nanovo" sa instaliranjem svega ponovo? Nisam istrazivao Win10 uopste pa ne znam kako to sad ide...

    A sto je sa instalacijama vecih programa i igrica na drugom disku? Sigurno ima bitnih fajlova i na glavnom SSD-u pa bi morao da trazim 'path'-ove za svaku od tih?

    Da ne guglam sad i trazim odgovore na 100 pitanja a nije ni frka sa odgovorom pa mi je blize ovako, iz prve ruke...

    meni je stari disk bio pri kraju , pa sam napravio image na externi hdd,pa potom stavio novi ssd ,i sadrzaj (iz slike) na novi ssd. To sve lagano sa Macrium Reflectom. Ima ga na novom Hirensu,koji je (zadnja verzija) baziran na win 10 PE-u.
    Napravi sliku tog diska i prebaci je na novi,kao da se nista nije desilo.Trebalo bi da radi odma. Jedino ne znam podesavanja win10 za ssd,mozda
    se on automatski podesava.JA sam win7 (posto sam bacio image, taj isti win 7 i sve ostalo, na novi ssd) stelovao po uputsvima sa Mreze.

  13. #3663
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,019
    Rep Power
    178677

    Default

    Ima besplatnih alata za kloniranje gomila (Hirens, Acronis, dd na linuxu,...). Možeš stari disk -> image pa image -> novi disk, možeš direktno stari disk -> novi disk (prikačiš oba na neki drugi "živi" računar preko onih externih usb kutija za disk)..
    Bolje imat no' nemat....

  14. #3664
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    218
    Rep Power
    5104

    Default

    Planiram da kupim polovan MacBook 15 sa "retina ekranom" i sa onom starom "gumenom" tastaturom ne kao ovi novi koji imaju plasticne tipke kao obican lap top, do koje god da trazim ? Našao sam ovdje ali je 13" a god je (Early 2011) a i ne znam kakva im je tastatura koje god je promijenjena ? Ako imate neki koristan komentart pišite.
    Last edited by Vido89; 31-03-19 at 19:40.

  15. #3665
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4,476
    Rep Power
    170059

    Default

    Drži li ko kurseve i ima li škola za Adobe premiere, photoshop itd... ?
    Zaštićen si ka' međed u CG

  16. #3666
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Kancelarija - Spawn stolica 250e
    Posts
    729
    Rep Power
    191095

    Default

    A
    Quote Originally Posted by safra View Post
    Drži li ko kurseve i ima li škola za Adobe premiere, photoshop itd... ?
    Imas na youtube sve sto ti treba od toga kako da upalis PS do pravljenja zeznutih stvari. Sve korak po korak. Ima i veliki broj torenta dje su pravljeni kursevi.

    Bar sam ja tako naucio sasvim regularno da koristim programe..
    Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "

  17. #3667
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4,476
    Rep Power
    170059

    Default

    Nije za mene no za jednog što voli diplome da skuplja
    Isto sam mu ja rekao...
    Zaštićen si ka' međed u CG

  18. #3668
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,907
    Rep Power
    1030762

    Default

    Treba mi nesto za Internet Explorer, pretpostavljam da se to zove skripta.
    Bukvalno da mi robotizuje proceduru koja obuhvata logovanje na jednu stranicu, klikanje na odredjena polja u svrhu pracenja nekog stanja i da to ponavlja na svakih npr 15-20 minuta.
    Jos ako bi postojala skripta koja bi to sve radila u pozadini i alarmirala ako ta kljucna vrijednost za pracenje naraste preko zadate vrijednosti, to bi bilo idealno.

    Znate li postoji li nacin da se nesto ovakvo skarabudzi?

    Kokoška

  19. #3669
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Podgorica
    Posts
    143
    Rep Power
    3491

    Default

    Quote Originally Posted by Vido89 View Post
    Planiram da kupim polovan MacBook 15 sa "retina ekranom" i sa onom starom "gumenom" tastaturom ne kao ovi novi koji imaju plasticne tipke kao obican lap top, do koje god da trazim ? Našao sam ovdje ali je 13" a god je (Early 2011) a i ne znam kakva im je tastatura koje god je promijenjena ? Ako imate neki koristan komentart pišite.
    Pretpostavljam da kad kazes "gumenom" tastaturom mislis na rubber dome ili nesto drugo?

    Retina macbook pro 15 se proizvodi od 2012, novi modeli sa novom tastaturom i touchbarom od 2016, tako da ako mislis na staru retinu trazi modele od 2012-2015, s tim da ti je ovaj od 2015 nesto bolji jer ima bolje performanse i force touch trackpad, ali uglavnom ista konstrukcija kao 2012.

  20. #3670
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    718
    Rep Power
    43965

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Treba mi nesto za Internet Explorer, pretpostavljam da se to zove skripta.
    Bukvalno da mi robotizuje proceduru koja obuhvata logovanje na jednu stranicu, klikanje na odredjena polja u svrhu pracenja nekog stanja i da to ponavlja na svakih npr 15-20 minuta.
    Jos ako bi postojala skripta koja bi to sve radila u pozadini i alarmirala ako ta kljucna vrijednost za pracenje naraste preko zadate vrijednosti, to bi bilo idealno.

    Znate li postoji li nacin da se nesto ovakvo skarabudzi?

    trazi autohotkey i njemu slicne.
    mada za to citanje vrijednosti ces vjerovatno malo morat znat skript jezik datog programa.

  21. #3671
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,907
    Rep Power
    1030762

    Default

    Stric je pokupio virus, tacnije ransomware pod imenom Norvas.
    Fajlovi su kriptovani, dodijeljena im je nova ekstenzija. Naravno da rucna izmjena ekstenzije ne obavlja posao jer pustanje tog fajla javlja da je doslo do greske.
    Kako su fajlovi na drugoj particiji racunara, ni reinstalacija windowsa ne rjesava problem.
    Kako je u pitanu ransomware, tvorac ucjenjuje, tj trazi uplatu od 980 dolara da raskodira fajlove i vrati sve u stanje prije zaraze, sto naravno ne dolazi ni u razmatranje

    Da li je iko imao iskustva sa ransomware-om ili mozda sa konkretno ovim Norvasom.
    Sa kojim softverom ili procedurom da rijesim problem?
    Molim za savjete i uputstva kako da mu maknem ovu gubu.

    Kokoška

  22. #3672
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,815
    Rep Power
    111256

    Default

    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

  23. #3673
    Join Date
    May 2018
    Posts
    57
    Rep Power
    9007

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Stric je pokupio virus, tacnije ransomware pod imenom Norvas.
    Fajlovi su kriptovani, dodijeljena im je nova ekstenzija. Naravno da rucna izmjena ekstenzije ne obavlja posao jer pustanje tog fajla javlja da je doslo do greske.
    Kako su fajlovi na drugoj particiji racunara, ni reinstalacija windowsa ne rjesava problem.
    Kako je u pitanu ransomware, tvorac ucjenjuje, tj trazi uplatu od 980 dolara da raskodira fajlove i vrati sve u stanje prije zaraze, sto naravno ne dolazi ni u razmatranje

    Da li je iko imao iskustva sa ransomware-om ili mozda sa konkretno ovim Norvasom.
    Sa kojim softverom ili procedurom da rijesim problem?
    Molim za savjete i uputstva kako da mu maknem ovu gubu.
    https://id-ransomware.malwarehunterteam.com/

    Ovdje postavi sta ti se trazi i saznaces mozes li decrypt podatke za dz ili ne

  24. #3674
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,907
    Rep Power
    1030762

    Default

    Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    https://id-ransomware.malwarehunterteam.com/

    Ovdje postavi sta ti se trazi i saznaces mozes li decrypt podatke za dz ili ne
    FAQ:
    Can you decrypt my data?
    No. This service is strictly for identifying what ransomware may have encrypted your files. It will attempt to point you in the right direction, and let you know if there is a known way of decrypting your files. Otherwise, there is no automated recovery attempts, as each case is different.

    ,ali hvala svakako

    Kokoška

  25. #3675
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,217
    Rep Power
    91172

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Stric je pokupio virus, tacnije ransomware pod imenom Norvas.
    Fajlovi su kriptovani, dodijeljena im je nova ekstenzija. Naravno da rucna izmjena ekstenzije ne obavlja posao jer pustanje tog fajla javlja da je doslo do greske.
    Kako su fajlovi na drugoj particiji racunara, ni reinstalacija windowsa ne rjesava problem.
    Kako je u pitanu ransomware, tvorac ucjenjuje, tj trazi uplatu od 980 dolara da raskodira fajlove i vrati sve u stanje prije zaraze, sto naravno ne dolazi ni u razmatranje

    Da li je iko imao iskustva sa ransomware-om ili mozda sa konkretno ovim Norvasom.
    Sa kojim softverom ili procedurom da rijesim problem?
    Molim za savjete i uputstva kako da mu maknem ovu gubu.
    Ja koga znam, do sad su svi placali da bi dobili podatke nazad. Nisam cuo da je neko vratio te podatke dekodiranjem.
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

Page 147 of 150 FirstFirst ... 4797137143144145146147148149150 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [HARDWARE] Pitajte...
    By Dutch in forum Hardware
    Replies: 3527
    Last Post: Yesterday, 15:39
  2. [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 39565
    Last Post: 23-06-19, 06:50
  3. Pitajte
    By POBR0 in forum Fudbal Soccer Nogomet Calcio...
    Replies: 5
    Last Post: 15-09-11, 11:59
  4. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 01:00
  5. Pitajte
    By IndijskaKonoplja in forum Sve i svašta
    Replies: 44
    Last Post: 02-11-10, 19:59

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •