Page 131 of 131 FirstFirst ... 3181121127128129130131
Results 3,251 to 3,271 of 3271

Thread: Pitajte...

  1. #3251
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    55
    Rep Power
    9834

    Default

    Koci mi laptop zestoko a plus bih da vratim windows 7 jer mi je jednostavniji...
    pa ako mozete da mi preporucite neki servis u Pg

  2. #3252
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Podgorica
    Posts
    2,840
    Rep Power
    76

    Default

    Quote Originally Posted by spodo View Post
    Koci mi laptop zestoko a plus bih da vratim windows 7 jer mi je jednostavniji...
    pa ako mozete da mi preporucite neki servis u Pg
    067/639-003 Slaven

    Nece ti to niko bolje od njega napraviti ...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    069/100-100

  3. #3253
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    217
    Rep Power
    2055

    Default

    Zna li neko dje kod nas mogu da kupim ovo?


  4. #3254
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    N/A
    Posts
    6,338
    Rep Power
    715274

    Default

    Pogledaj u Tehnomax na stari aerodrom, oni imaju tih dzigedzajki.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

  5. #3255
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    26
    Rep Power
    0

    Default

    svaki put kad gasim racunar - Windows 10, uvijek mi se pojavi pri gasenju neki Error memorije i da kliknem OK.

    Provjerio sam memoriju vise puta, pise da je sve uredno, ne znam zasto se ovo pojavljuje...

  6. #3256
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,401
    Rep Power
    783167

    Default

    Windows 7 MAMA!!!

    Kokoška

  7. #3257
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,890
    Rep Power
    33723

    Default

    Quote Originally Posted by SunshineRain View Post
    Zna li neko dje kod nas mogu da kupim ovo?

    U datalink mislim da imas ovo.

  8. #3258
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    217
    Rep Power
    2055

    Default

    Kupio danas. Hvala

    Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

  9. #3259
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Danilovgrad
    Posts
    953
    Rep Power
    14

    Default

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.jpg 
Views:	22 
Size:	12.7 KB 
ID:	158198
    Da li je neko od vas forwardovao portove preko 4g rutera Huawei B315S-22 (telekom mobilni internet) ?
    Podesih sve ali ne radi... :/

  10. #3260
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,401
    Rep Power
    783167

    Default

    Postoji li neka DOS komanda kojom mogu da provjerim brzinu protoka ka jednom serveru (sajtu). Dakle brzinu, ne ping.
    Treba mi komanda, jer racunar sa kojeg to treba da se testira nema privilegiju instalacije softvera, a adresa tog sajta je jedina propustena kroz firewall centralnog rutera.

    Ako bi neko iskopao neko korisno rjesenje, bio bih jako zahvalan.

    Kokoška

  11. #3261
    Join Date
    May 2018
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Postoji li neka DOS komanda kojom mogu da provjerim brzinu protoka ka jednom serveru (sajtu). Dakle brzinu, ne ping.
    Treba mi komanda, jer racunar sa kojeg to treba da se testira nema privilegiju instalacije softvera, a adresa tog sajta je jedina propustena kroz firewall centralnog rutera.

    Ako bi neko iskopao neko korisno rjesenje, bio bih jako zahvalan.
    https://github.com/sivel/speedtest-cli

    Radi na sve vodece operativne sisteme(windows, linux, macOS) nisam siguran za DOS ali probaj.

  12. #3262
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,401
    Rep Power
    783167

    Default

    Ok, hvala, probacu.

    Ima li jos neko rjesenje u slucaju da uspijem da iskamcim da se loguje kao administrator, tj sa privilegijama da da nesto moze instalirati?
    Mogucnost testa ka adresi toga odredjenog servera kao mogucnost ostaje i dalje. Ali to nije problem, jer je svakako poenta test brzine prema tome serveru.

    Kokoška

  13. #3263
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    21
    Rep Power
    0

    Default

    ovo što ti je jigsaw predložio radiće ako imaš instaliran python interpreter i ako možeš da pristupiš speedtest.net serverima, što tebi vjerovatno nije od koristi.
    pri testiranju preuzimaš i vraćaš na server neke fajlove, tako da u tvom slučaju možeš testirati brzinu samo ako na serveru imaš vpn/ftp/web server sa pravom upisa i čitanja, pa testiranje odradiš ručno.

  14. #3264
    Join Date
    May 2018
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Uff ako je tako komplikovano moras nam dati jos podataka. Daj mi tacnu verziju DOS-a i po mogucnosti taj sajt, takodje sam jako znatizeljan sta pokusavas da uradis?

  15. #3265
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,401
    Rep Power
    783167

    Default

    Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Uff ako je tako komplikovano moras nam dati jos podataka. Daj mi tacnu verziju DOS-a i po mogucnosti taj sajt, takodje sam jako znatizeljan sta pokusavas da uradis?
    Sluzbeni racunari jedne firme nude jedan online servis. Usluga tog servisa koji moze da funkcionise iskljucivo preko Internet Explorera jako sporo radi.
    Do racunara nije, vec sam prilicno siguran da je do njihove veze, tj protoka koji je propusten za ovaj servis.

    Kako je jos sklapanjem ugovora (pored ostalih tehnickih zahtjeva) definisano koliki su protok obavezni da obezbijede da bi servis funkcionisao kako treba, ovo se ipak desava.
    Zelim da izmjerim protok na njihovim racunarima da bih im zacepio usta i dokazao im da servis ne funkcionise upravo zbog toga, jer uporno tvrde da je sa protokom sve u redu.

    Kao sto rekoh, mozda neki softver i mogu instalirati, ako nekog zamolim na kvarno da se loguje kao admin, ali "gadjati" mogu samo adresu tog sajta, jer, kao sto vec napisah, jedino ona propustena kroz njihov firewall.

    Ne bih da pomislis da sam nezahvalan, ali ne bih smio otkrivati koja je adresa u pitanju. Verzija DOS-a je ona koja dodje sa Windowsom 7.

    Kokoška

  16. #3266
    Join Date
    May 2018
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Sluzbeni racunari jedne firme nude jedan online servis. Usluga tog servisa koji moze da funkcionise iskljucivo preko Internet Explorera jako sporo radi.
    Do racunara nije, vec sam prilicno siguran da je do njihove veze, tj protoka koji je propusten za ovaj servis.

    Kako je jos sklapanjem ugovora (pored ostalih tehnickih zahtjeva) definisano koliki su protok obavezni da obezbijede da bi servis funkcionisao kako treba, ovo se ipak desava.
    Zelim da izmjerim protok na njihovim racunarima da bih im zacepio usta i dokazao im da servis ne funkcionise upravo zbog toga, jer uporno tvrde da je sa protokom sve u redu.

    Kao sto rekoh, mozda neki softver i mogu instalirati, ako nekog zamolim na kvarno da se loguje kao admin, ali "gadjati" mogu samo adresu tog sajta, jer, kao sto vec napisah, jedino ona propustena kroz njihov firewall.

    Ne bih da pomislis da sam nezahvalan, ali ne bih smio otkrivati koja je adresa u pitanju. Verzija DOS-a je ona koja dodje sa Windowsom 7.
    A gle, ne mora to da bude do protoka samo. Internet Explorer je poznat kao prespor browser. Takodje, moze biti da sajt na koji se povezujes(na kojem je taj online servis) veoma daleko od nas te je konekcija losta(tj spora). Prije svega, odradi tracert komandu i pogledaj na koliko mjesta si dosao dok ne dodjes do te lokacije(Sto vise mjesta to gore), komanda ide ovako tracert IP(IP toga servera). Kad odradis to problem moze biti u samom serveru i mozda non-stop prima previse zahtjeva te je svakome sporiji. Jedino sto ti ostaje, ako nista od navedenog ne uspije, jeste da se povezes na ruter i provjeris sve sam(Ukoliko nije zasticen sifrom/username-om) a jedino T-Com to radi koliko sam vidio, mtel i ostali ne(jer su retardi).

  17. #3267
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    2,261
    Rep Power
    75404

    Default

    interesuje me jedna stvar, reinstalirao sam komsiji kompjuter i instalirao skoro sve drajvere ali za graficku mi uopste nije trazio driver-e jer je on automatski postavio drivere za vga integrisanu karticu, sad na bilo koji 'gpu detect' mi pokazuje da je graficka ova integrisana vga, ali mi ne pronalazi ovu pci graficku karticu, otvarao sam kompjuter i vidio da ima ova eksterna kartica ali mislim da je slabija, jer nema ni ventilator, znaci neki stariji model ali na nju ne pise nista, niti koja je marka nista, i sad ne znam kako da natjeram da je kompjuter prepozna niti kako da nadjem drivere za nju, pokretao sam bio intel, nvidia i amd detektore ali ne prepoznaje.. ovaj isti problem sam davno imao i sa svojim kompjuterom ali se ne secam kako sam to rijesio. Zna li neko?
    Ćao.

  18. #3268
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    titograd
    Posts
    1,318
    Rep Power
    11105

    Default

    Lg smart tv poslo mi pozadinsko osvijetljenje ima li da znate nekog dobrog i povoljnog tv servisera samo me ne saljite kod djecevica

    Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

  19. #3269
    Join Date
    May 2018
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Solid View Post
    interesuje me jedna stvar, reinstalirao sam komsiji kompjuter i instalirao skoro sve drajvere ali za graficku mi uopste nije trazio driver-e jer je on automatski postavio drivere za vga integrisanu karticu, sad na bilo koji 'gpu detect' mi pokazuje da je graficka ova integrisana vga, ali mi ne pronalazi ovu pci graficku karticu, otvarao sam kompjuter i vidio da ima ova eksterna kartica ali mislim da je slabija, jer nema ni ventilator, znaci neki stariji model ali na nju ne pise nista, niti koja je marka nista, i sad ne znam kako da natjeram da je kompjuter prepozna niti kako da nadjem drivere za nju, pokretao sam bio intel, nvidia i amd detektore ali ne prepoznaje.. ovaj isti problem sam davno imao i sa svojim kompjuterom ali se ne secam kako sam to rijesio. Zna li neko?
    Skini program cpuid cpu-z i tu ce ti pisati svi detalji o hardveru racunara. Kada skines, instaliras i otvoris program idi na "Graphics" sekciju i tu ces imati da biras koju graficku zelis da vidis. Ukoliko ne mozes da pogledas obije znaci da je PCI graficka disable-ovana ili ne radi. Ukoliko je disable-ovana, sve sto treba da uradis jeste da udjes u Device Manager i pod Display Adapters pogledas ima li ista ucitano, ukoliko nema znaci da graficka ne radi. Takodje, ako bas nista nije uspjelo udji u BIOS i pogledaj da li tamo mozes da odaberes koju graficku racunar da koristi.

  20. #3270
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    2,261
    Rep Power
    75404

    Default

    Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Skini program cpuid cpu-z i tu ce ti pisati svi detalji o hardveru racunara. Kada skines, instaliras i otvoris program idi na "Graphics" sekciju i tu ces imati da biras koju graficku zelis da vidis. Ukoliko ne mozes da pogledas obije znaci da je PCI graficka disable-ovana ili ne radi. Ukoliko je disable-ovana, sve sto treba da uradis jeste da udjes u Device Manager i pod Display Adapters pogledas ima li ista ucitano, ukoliko nema znaci da graficka ne radi. Takodje, ako bas nista nije uspjelo udji u BIOS i pogledaj da li tamo mozes da odaberes koju graficku racunar da koristi.
    probao sam vec ovo ovo sto si mi rekao ranije ali na cpuZ program mi izbaca samo ovu vga, a u bios nisam umio da nadjem graficku, a u device manager isto samo ima ova vga.. , haos. Ali probacu sjutra to da mu napravim ako bude moglo ako ne, da smo zdravo, tebi fala na odgovoru.
    Ćao.

  21. #3271
    Join Date
    May 2018
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Posto u mom IT sektoru nema posla sto se tice Crne Gore bacio sam se malo na posao za ljetnji raspust vezano za 3D dizajn, tj modelovanje. U pitanju je realisticna Podgorica, radjena u Unreal Engine-u(i pratecim programima naravno), sve da bude kako jeste u PG sa sto realnijim modelima/teksturama(da znam da je malo ambiciozno ali to je vise hobi nego posao). Pa me interesuje da li ima vajde od toga u smislu da li bi neko platio za ovo cudo?

Page 131 of 131 FirstFirst ... 3181121127128129130131

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pitajte
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 33902
    Last Post: Today, 21:47
  2. Pitajte
    By Dutch in forum Hardware
    Replies: 2889
    Last Post: 20-06-18, 07:52
  3. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 02:00
  4. Pitajte
    By IndijskaKonoplja in forum Sve i svasta
    Replies: 44
    Last Post: 02-11-10, 20:59

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •