Page 122 of 138 FirstFirst ... 2272112118119120121122123124125126132 ... LastLast
Results 3,026 to 3,050 of 3429

Thread: Pitajte...

  1. #3026
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,655
    Rep Power
    80778

    Default

    Quote Originally Posted by Pozitiva View Post
    Hvala DJuzla, mene ovo jedan ortak plovi tuda , pa bih ga iscimao za mene da mi uzme ponesto -toliko koliko moze donijeti ali ne znamo ni gdje ,ni na koju adresu ni sta je to jeftinije tamo,kad bi neko imao odje sa tacnom adresom gdje je to,da mu kazem pa kada uplovi da malo proseta, napisacu u toku dana mjesta luka u kojima izlazi, uglavnom tamo gdje izadju u blizini luke su bruka jake cijene bas zbog moreplovaca na koje pokusavaju da zarade.

    Sent from my Mi-4c using Tapatalk
    U Kini, u zvaničnim prodavnicama koje regularno posluju , telefoni poznatih brendova su skuplji nego kod nas na sivom tržištu. Telefoni koji se tamo prodaju u sivoj zoni su uglavnom "skidani" sa mreže ili refurbished. Takvi uređaji su jeftiniji od 50-100 eur nego kod nas ali praktično nemaš nikakvu garanciju.
    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

  2. #3027
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,655
    Rep Power
    80778

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Izadje mu na nos ova komedija...
    Objektivno, nije još, ali će kad tad.
    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

  3. #3028
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    somewhere in a private place
    Posts
    8,179
    Rep Power
    101230

    Default

    Quote Originally Posted by Tivatech View Post
    U Kini, u zvaničnim prodavnicama koje regularno posluju , telefoni poznatih brendova su skuplji nego kod nas na sivom tržištu. Telefoni koji se tamo prodaju u sivoj zoni su uglavnom "skidani" sa mreže ili refurbished. Takvi uređaji su jeftiniji od 50-100 eur nego kod nas ali praktično nemaš nikakvu garanciju.
    Evo ja pronadjoh zvaničnu prodavnicu koja sigurno regularno posluje i novi iphone X košta 999 €
    https://item.jd.com/16414812052.html#none
    deuscroix

  4. #3029
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,655
    Rep Power
    80778

    Default

    Sigurno? Kako znaš? Provjerio si u njihov registar i poresku upravu ? Jedna od 100.000 online prodavnica, vidiš da prodaju sve i svašta? Uostalom, cijena od 1005 eur i nije značajno povoljnija za 64GB X, za koji eur više možeš ga nabaviti i kod nas bar će ti reklamacija biti olakšana u slučaju nekog nedostatka.
    Last edited by Tivatech; 01-01-18 at 16:12.
    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

  5. #3030
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    210
    Rep Power
    5104

    Default

    Quote Originally Posted by pg020 View Post
    Format ce da ukloni lazne bs ako ih ima
    Prvi put čujem da postoje lažni bad sektori ...

    Quote Originally Posted by pg020 View Post
    Ako je npr bs negde na polovini hard diska a on je veliki 500gb, onda pravis tri particije, jednu od 250gb, drugu od 10gb, trecu od 240gb. Ideja je da potrefis da bs bude na ovoj maloj particiji od 10gb i ako jeste jednostavno ides Delete partition i obrises je tako da sada umjesto jedne particije sa pocetka od 500Gb, imas jednu od 250 na koju kasnije instaliras system i drugu od 240 koju naimenujes kao Data i koristis za podatke.
    Ja koliko znam hdd kada pronađe bad sector on samo upiše njegovu lokaciju u "page" fajl, premjesti podatke sa bad sektora na prazni dio diska koji je za to predviđen i furaj dalje, taj page fajl se nalazi u EEPROM-u, stariji hdd-ovi su imali 8 pinski eeprom čip koji je čuvao podatke koji je sve sektor "BAD", danas je to integrisano u glavni qcf 128 piniski ili veći čip pa je i transfer diska i "page" file-a skoro nemoguć.

    Last edited by Vido89; 05-01-18 at 04:59.

  6. #3031
    Join Date
    May 2009
    Location
    White Lodge
    Posts
    14,513
    Rep Power
    722599

    Default

    Kvalitetan preglednik fotografija?
    The more things change, the more they stay the same.

  7. #3032
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,655
    Rep Power
    80778

    Default

    Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Kvalitetan preglednik fotografija?
    Fastone http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
    Vrijedi svaki euro koji nisi dao za njega.
    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

  8. #3033
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    6,889
    Rep Power
    68702

    Default

    Slazem se, godinama ga koristim. Lagan, brzo radi.

  9. #3034
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    2,668
    Rep Power
    145835

    Default

    IrfanView je odlican pogotovo ako nekom treba automatizacija i batch funkcije
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.

    Have a parachute.

  10. #3035
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    855
    Rep Power
    64790

    Default

    jutros sam u 09:08 pozvao broj koji zovem svaki dan..pricao nekih pola sata,
    kad sam prekinuo poziv.. u listu poziva u to isto vrijeme mi je bio pozivan jos jedan
    broj, koji nikada nisam imao u telefonu..i nisam ga ni tada okrenuo jer sam odmah dobio vezu
    na ovom prvom..
    sto je najbolje na taj "fantomski" broj ima registrovan neki fb nalog.. potpuno nepoznate osobe,
    moguce i lazni profil.
    Je li se kome nesto slicno desavalo i zna li ko o cemu se radi?


  11. #3036
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Kotor
    Posts
    2,140
    Rep Power
    12203

    Default

    Quote Originally Posted by Tivatech View Post
    Fastone http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
    Vrijedi svaki euro koji nisi dao za njega.
    Mogu li se i compress-ovat fotografije sa ovim programom?
    Juce sam morao ubacit .png sliku u jedan pdf i tako ga nabudzio za minimum 2mb.

  12. #3037
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    6,889
    Rep Power
    68702

    Default

    Mogu.

  13. #3038
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    TIVAT
    Posts
    1,326
    Rep Power
    5479

    Default

    Sinoc ugasih laptop i sad eo nema sanse da se upali. Mislim upali se i samo logo treperi. I tako non stop.nece ni da pokrene reinstalaciju... ne znam sto mu je sad bi ga zapalio

  14. #3039
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    N/A
    Posts
    6,917
    Rep Power
    973300

    Default

    Izvadi bateriju pa je vrati za minut. Pocni od toga prvo.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

  15. #3040
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    TIVAT
    Posts
    1,326
    Rep Power
    5479

    Default

    A jesam. Ali nista... promjenih hard disc u laptop i proradio. Kad je isntalirao windows tada probah taj hard koji imace kao ne radi... ali sve bi ok. Sad ne znam koji mu je

  16. #3041
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    ║▌║█║▌║▌║█
    Posts
    1,687
    Rep Power
    366799

    Default

    Crka mi je tablet (Acer Iconia One 8 B1-850), odradio sam "root" po nekim uputstvima sa interneta i prestao je WiFi da mi radi, restartovah ga prikaze se onaj logo i ne mice dalje od toga, pola sata je tako stojao. Nakon toga probah "recovery", opet ne radi, onda odradih "factory reset" i dalje nista... Na internet nema nidje da se nadje da se skine ROM/Firmware ili kako se to vec zove da napravim bootabilno na microsd da ga reinstaliram, ne razumijem se ima li iko da mi moze dat neki koristan savjet?

  17. #3042
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,648
    Rep Power
    953069

    Default

    Quote Originally Posted by nemam ti kad View Post
    Crka mi je tablet (Acer Iconia One 8 B1-850), odradio sam "root" po nekim uputstvima sa interneta i prestao je WiFi da mi radi, restartovah ga prikaze se onaj logo i ne mice dalje od toga, pola sata je tako stojao. Nakon toga probah "recovery", opet ne radi, onda odradih "factory reset" i dalje nista... Na internet nema nidje da se nadje da se skine ROM/Firmware ili kako se to vec zove da napravim bootabilno na microsd da ga reinstaliram, ne razumijem se ima li iko da mi moze dat neki koristan savjet?
    Nije ti crkao. Eventualno si ga brickovao, mada danas to nije kao prije, i ako ga jesi "brickovao", opet ima nade da ga vratis u zivot.
    Taj rom mu jednostavno nije legao. Ono sto treba da uradis je da udjes u recovery i da ponovis ucitavanje sa drugim (odgovarajucim) romom.
    Posto ti ne mozes da udjes u recovery, moras komplet proces da ponovis od pocetka:
    -udji u bootloader. to sam siguran da mozes. ako ne kombinacijom pritiska hardverskih dugmica, onda iz cmd-a, kad ga spojis na pc.
    -preko pc-a mu prenesi i ucitaj drugi (ili isti) recovery fajl.
    -prenesi mu novi rom na memoriju telefona sa pc-a i nemoj po foldera, nego direktno na root.
    -pokreni recovery
    -ucitaj rom koji si prenio
    -ako ne prodje, ponavljaj sa drugim romovima dok ne proradi.

    Kod recovery-a, kad usnimavas rom, bitno je u "mount" cekiras "system".
    Na youtube tutorijala kolko oces. Ako dje zapne, javljaj se na PM.

    edit:
    evo ti jedan detaljan, lijepo objasnjeni tutorijal, doduse ne sa tabletom, nego sa smartfonom, al poenta je procedura kako bi ovo sto sam ispisao trebao da odradis.

    Last edited by DJuzla; 10-01-18 at 19:15.

    Kokoška

  18. #3043
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    12,151
    Rep Power
    168953

    Default

    treba mi rpedlog za dobar media server....
    koristim plex, i apliakcija za windows mi je ok, ali mi se nikako ne svidja za web os.... spora je, premotavanje i ubrzavanje je lose lose lose rijeseno, tj skoro pa i da ne postoji... a i ne prikazuje nasa slova kod prevoda....
    LG video player apliakcija za takve stvari mi je odlicna, ali ne mogu preko nje da pristupim fajlovima koje serujem preko plex-a.

    p.s.
    malo cackah podesavanja plex-a, i vidim da je DLNA ukljucen, probah opet preko TV apliakcije da pristupim i radi.... ali sad ne prikazuje subtitle... iako je u svakom folderu, i sa istim imenom kao video fajl...
    Last edited by E_K_V; 10-01-18 at 19:35.

  19. #3044
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    ║▌║█║▌║▌║█
    Posts
    1,687
    Rep Power
    366799

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Nije ti crkao. Eventualno si ga brickovao, mada danas to nije kao prije, i ako ga jesi "brickovao", opet ima nade da ga vratis u zivot.
    Taj rom mu jednostavno nije legao. Ono sto treba da uradis je da udjes u recovery i da ponovis ucitavanje sa drugim (odgovarajucim) romom.
    Posto ti ne mozes da udjes u recovery, moras komplet proces da ponovis od pocetka:
    -udji u bootloader. to sam siguran da mozes. ako ne kombinacijom pritiska hardverskih dugmica, onda iz cmd-a, kad ga spojis na pc.
    -preko pc-a mu prenesi i ucitaj drugi (ili isti) recovery fajl.
    -prenesi mu novi rom na memoriju telefona sa pc-a i nemoj po foldera, nego direktno na root.
    -pokreni recovery
    -ucitaj rom koji si prenio
    -ako ne prodje, ponavljaj sa drugim romovima dok ne proradi.

    Kod recovery-a, kad usnimavas rom, bitno je u "mount" cekiras "system".
    Na youtube tutorijala kolko oces. Ako dje zapne, javljaj se na PM.

    edit:
    evo ti jedan detaljan, lijepo objasnjeni tutorijal, doduse ne sa tabletom, nego sa smartfonom, al poenta je procedura kako bi ovo sto sam ispisao trebao da odradis.

    Imas jako opsiran PM...

  20. #3045
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,648
    Rep Power
    953069

    Default

    Quote Originally Posted by nemam ti kad View Post
    Imas jako opsiran PM...
    Copy/paste cu dio PM-a koji sam ti poslao, mozda nekom moze valjati:


    -Prva stvar- prije nego sto ista krenes da radis, moras imati sve odgovarajuce drivere instalirane na PC. Nijesam 100% siguran, al ovaj MTP driver koji nemas je glavni razlog zasto nemas vezu izmedju tableta i pc-a.
    -Drugo, sa starim,fabrickim recoveryem ne mozes nista. Gotovo da je neupotrebljiv.
    Bootloader ti je ono kad stoji po sred ekrana ikonica pingvina ili onog robota polozenog na ledja sa otvorenim stomakom. To je mod u kojem telefon prima komande sa pc-a. Moras dakle naci komandu da uvedes telefon u bootloader mod (isto neka kombinacija hardverskih dugmica).
    -Kad na tabletu upalis bootloader mod, ti preko pc-a nakon toga njemu preko cmd-a zadajes komande i stavljas fajlove na njega.
    Prvi fajl koji stavljas je recovery file, da bi na tabletu zamijenio ovaj stari fabricki recovery mod sa novijim, kao sa snimka (ovaj sa crnom pozadinom i plavim poljima). Tek kad njega usnimis, mozes dalje da ucitavas romove (tj android operativni sistem) za tablet.
    -romove, tj te .zip fajlove NE EKSTRAKTUJES, vec ih na memoriju tableta ili sd memoriju postavis kakvi jesu, dakle ostavljas ih u .zip ekstenziji.
    -dalje, udjes hardverskim komandama u novi recovery mod koji si ubacio upravo (crna pozadina, plava polja) i odes u opciju "mount", i pored ostalih vec cekiranih stavki, cekiras i opciju "system".
    -izadjes iz mounta, odes na polje "install" i tu na browse biras rom (.zip fajl androida) koji zelis da ucitas.

    U principu, to bi trebalo da je to, sa malim odstupanjima u cmd komandama kad gadjas tablet dok je u bootloader modu.

    Kokoška

  21. #3046
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    ║▌║█║▌║▌║█
    Posts
    1,687
    Rep Power
    366799

    Default

    za ovoga coeka!!! Javljam ti sutra na PM kako je proslo da ne spamujem odje, HVALA!

  22. #3047
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,111
    Rep Power
    60395

    Default

    Quote Originally Posted by nemam ti kad View Post
    Crka mi je tablet (Acer Iconia One 8 B1-850), odradio sam "root" po nekim uputstvima sa interneta i prestao je WiFi da mi radi, restartovah ga prikaze se onaj logo i ne mice dalje od toga, pola sata je tako stojao. Nakon toga probah "recovery", opet ne radi, onda odradih "factory reset" i dalje nista... Na internet nema nidje da se nadje da se skine ROM/Firmware ili kako se to vec zove da napravim bootabilno na microsd da ga reinstaliram, ne razumijem se ima li iko da mi moze dat neki koristan savjet?
    Kod Acer tableta/telefona, svaki uredjaj ima odgovorajuci Android sistem koji se poklapa sa verzijom maticne ploce. Ako si skinuo neki drugi, nece dobro raditi na tome. A mislim da je originalni skoro nemoguce naci na netu.
    Ajde mi posalji serijski broj tableta ako ga jos ima.
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  23. #3048
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    ║▌║█║▌║▌║█
    Posts
    1,687
    Rep Power
    366799

    Default

    Quote Originally Posted by JungleBoy View Post
    Kod Acer tableta/telefona, svaki uredjaj ima odgovorajuci Android sistem koji se poklapa sa verzijom maticne ploce. Ako si skinuo neki drugi, nece dobro raditi na tome. A mislim da je originalni skoro nemoguce naci na netu.
    Ajde mi posalji serijski broj tableta ako ga jos ima.
    Poslato na PM...

  24. #3049
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    282
    Rep Power
    30092

    Default

    Isto bih preporucio da stavis rom na class 10 sd karticu. Ja imam stari tablet acer iconiu nije trebalo kad sam je rutovao, ali za par drugih android telefona jeste

    sent from sluzbeno putovanje

  25. #3050
    Join Date
    May 2009
    Location
    White Lodge
    Posts
    14,513
    Rep Power
    722599

    Default

    Jel ima neki free način za otklanjanje geo-lokacijskih ograničenja, konkretno za striming sa hrvatskog weba?
    The more things change, the more they stay the same.

Page 122 of 138 FirstFirst ... 2272112118119120121122123124125126132 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pitajte
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 35641
    Last Post: Today, 17:05
  2. Pitajte
    By Dutch in forum Hardware
    Replies: 3189
    Last Post: 07-11-18, 14:01
  3. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 03:00
  4. Pitajte
    By IndijskaKonoplja in forum Sve i svašta
    Replies: 44
    Last Post: 02-11-10, 21:59

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •