Page 142 of 147 FirstFirst ... 4292132138139140141142143144145146 ... LastLast
Results 3,526 to 3,550 of 3672

Thread: Pitajte...

  1. #3526
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1,344
    Rep Power
    24424

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ne bih mogao iz iskustva da pricam...

    Mislim da su razlike minimalne ali da su ljudi generalno imali vise problema sa njim a nisam istrazivao kojih konkretno...

    Clan Play cak prodaje bas taj (S model) ovdje: https://forum.cdm.me/showthread.php?...iaomi-TV-box-S

    pa mozes tu procitati komentare a doci ces i do ovog link-a: https://www.tomsguide.com/us/xiaomi-...view-5985.html

    U principu, ja bi pokusao da nadjem MiBox 3 koji je provjereniji i izgleda ima manje problema... Mozda ga jos neko pored Multicom-a ima, isto sa garancijom i svim sto ide uz to. Mozda ga cak i oni imaju ali su ga sklonili kako bi prodavali ovaj novi kojeg imaju u mnogo vise komada... Ne kosta te nista da pitas.
    Red je da na ovakvom kvalitetnom postu, da se zahvalim.
    Hvala Fidel.


    Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

  2. #3527
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    17,631
    Rep Power
    939683

    Default

    Ziv bio.

    Ako sto bude trebalo, javi.. Moze i na PP.

    Vecina nas koji imamo MiBox 3 ili slicne uredjaje imamo Kodi sa 'Green Build'-om (Balkan) i ja pored njega jedino koristim YouTube. Nista vise ne koristim niti mi treba.

    Vise informacija ces naci i na forumu a jos vise na FB grupama kao i na YT snimcima sa koracima oko same instalacije.

    Ako dje zaglavis, javi.

    Pozdrav.
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  3. #3528
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    nema trika da mogu da edit-ujem hosts fajl iz C:\Windows\System32\drivers\etc, govori mi da taj fajl koristi neki drugi program. Ni preko safe mode-a ne može, ni kad omogućim mojem user-u prava editovanja, ni kad uđem na notepad prekko "Run as Administrator". Jedino što sam uspio za sad je to da izbrišem ovaj fajl preko programčića koji se zove unlocker, i to mora da se restartuje kompjuter da bi se izbrisao taj fajl. I kad se restartuje on ga izbriše i automatski windows kreira novi prazni hosts fajl. Da li postoji neki način ili program koji detektuje koji sve procesi koriste ovaj fajl, pa da ih ja isključim preko task manager-a i nakon toga editujem faj?
    Ćao.

  4. #3529
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    PG
    Posts
    5,346
    Rep Power
    539799

    Default

    Quote Originally Posted by Solid View Post
    nema trika da mogu da edit-ujem hosts fajl iz C:\Windows\System32\drivers\etc, govori mi da taj fajl koristi neki drugi program. Ni preko safe mode-a ne može, ni kad omogućim mojem user-u prava editovanja, ni kad uđem na notepad prekko "Run as Administrator". Jedino što sam uspio za sad je to da izbrišem ovaj fajl preko programčića koji se zove unlocker, i to mora da se restartuje kompjuter da bi se izbrisao taj fajl. I kad se restartuje on ga izbriše i automatski windows kreira novi prazni hosts fajl. Da li postoji neki način ili program koji detektuje koji sve procesi koriste ovaj fajl, pa da ih ja isključim preko task manager-a i nakon toga editujem faj?
    pauziraj privremeno antivirus. na notepad run as administrator. iz notepada open c win sys drivers etc...meni ovako uvijek uspije

    Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

  5. #3530
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    ja nemam antivirus
    Ćao.

  6. #3531
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    17,631
    Rep Power
    939683

    Default

    Mora da je AV ili FW koji koristi fajl ili ga zakljuca 'for safety reasons'.

    Ako nemas nijedan poseban antivirusni program provjeri ima li Windows-ovog kao sto je 'Windows Defender'.

    Ako nemas ni to onda provjeri podesavanja Firewall-a. Potpuno ga iskljuci na par minuta dok ne izmjenis taj fajl a onda nemoj zaboravit' da ga vratis.
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  7. #3532
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    691
    Rep Power
    41519

    Default

    Quote Originally Posted by Solid View Post
    nema trika da mogu da edit-ujem hosts fajl iz C:\Windows\System32\drivers\etc, govori mi da taj fajl koristi neki drugi program. Ni preko safe mode-a ne može, ni kad omogućim mojem user-u prava editovanja, ni kad uđem na notepad prekko "Run as Administrator". Jedino što sam uspio za sad je to da izbrišem ovaj fajl preko programčića koji se zove unlocker, i to mora da se restartuje kompjuter da bi se izbrisao taj fajl. I kad se restartuje on ga izbriše i automatski windows kreira novi prazni hosts fajl. Da li postoji neki način ili program koji detektuje koji sve procesi koriste ovaj fajl, pa da ih ja isključim preko task manager-a i nakon toga editujem faj?
    kome pripada taj hosts file? je li SYSTEM nalog
    skini: https://docs.microsoft.com/en-us/sys...wnloads/handle
    iz cmd shella kucaj: handle C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
    ili samo handle hosts

  8. #3533
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Kancelarija - Spawn stolica 250e
    Posts
    579
    Rep Power
    164618

    Default

    Zasto ne mogu da objavim slike u temi " dupe - grudi " kaze adult image greska a prilicno su lagane i normalne slike. Ili sam dobio neku zabranu ??
    Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "

  9. #3534
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    Quote Originally Posted by napalm View Post
    kome pripada taj hosts file? je li SYSTEM nalog
    skini: https://docs.microsoft.com/en-us/sys...wnloads/handle
    iz cmd shella kucaj: handle C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
    ili samo handle hosts
    izbaca mi "handle is not recognised as internal or external command..."
    mada evo vidjeh da postoji slican program Process explorer, pa cu vidjet moze li mi on pomoc da rijesim ovaj problem.
    Last edited by Solid; 02-02-19 at 13:17.
    Ćao.

  10. #3535
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    691
    Rep Power
    41519

    Default

    Quote Originally Posted by Solid View Post
    izbaca mi "handle is not recognised as internal or external command..."
    mada evo vidjeh da postoji slican program Process explorer, pa cu vidjet moze li mi on pomoc da rijesim ovaj problem.

    kad upalich cmd kucaj : c:\putanja\do\handle\programa\handle.exe hosts

    ako nisi koristio consolne programe nikad nadji na youtubu kako.
    Last edited by napalm; 02-02-19 at 13:41.

  11. #3536
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    Kad odradim ovo direktno za hosts file, izbaca mi "No mathcing handles found.". Ali kad odradim za etc folder gdje se nalazi hosts file, izbaca mi ovo:

    Ćao.

  12. #3537
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    N/A
    Posts
    7,454
    Rep Power
    1194285

    Default

    Valjda treba obratno, prvo putanja do fajla pa onda komanda
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

  13. #3538
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    u ovom etc folderu ne mogu da editujem samo ova 2 file-a hosts i lmhosts koja ovdje izbaca, ostale file-ove mogu da editujem bez problema.
    Ćao.

  14. #3539
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Kancelarija - Spawn stolica 250e
    Posts
    579
    Rep Power
    164618

    Default

    Prekopiraj ta dva fajla u neki bzv folder, i tamo probaj da ih edit. I kad uspijes prekopiraj ih nazad u orginalni folder , tj. Zamijenis ih.
    Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "

  15. #3540
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    proba sam to, ne moze, javlja istu gresku kao kad hocu da ih editujem.
    Ćao.

  16. #3541
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    691
    Rep Power
    41519

    Default

    Quote Originally Posted by Solid View Post
    proba sam to, ne moze, javlja istu gresku kao kad hocu da ih editujem.
    1)koji win koristis ??

    2) da nije 'read only' hosts fajl? Najbolje ako je tako debillan problem,cije resenje je


    1. Open the c:\windows\system32\drivers\etc\ folder in your file-manager;
    2. right-click the hosts file;
    3. select Properties;
    4. un-tick Read-Only;
    5. click Apply;
    6. click Continue (to perform the action with administrator privileges).


    3)Probaj ugasit UAC, pa probaj onda. Klikni na 'start' pa search polje pa kucaj UAC. Pa spusti klizach na minimum.

    4) ugasi dns client ,cmd.exe ,pa kucaj sc stop Dnscache, sacekaj 5-6 sekundi. Probaj odradit hosts fajl. Pa ubali dns client sa sc start Dnscache . Ovo 100% nece upalit ali vise nemam ideje.

    Kako znash da nisi zarazen nekim zlocaverom ,koji ima driver komponentu pa filtrira pristup hosts fajlu?
    Last edited by napalm; 02-02-19 at 17:26.

  17. #3542
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    ovaj hosts fajl je zasticen ka polarni medved izgleda.
    @napalm Windows 7.

    nije ni to sa read only, to sam prvo provjerio. Sto je najgore od svega, uspio sam da izbrisem neke adrese koje su bile unutar hosts fajla, i sad ne mogu da ih vratim pu..

    UAC mi je vec na never notify

    znas li ti sto znaci ovo PID: 4 sto mi vrace za ova dva fajla? i ovo 5CC: i 5D0:
    Last edited by Solid; 02-02-19 at 17:23.
    Ćao.

  18. #3543
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    691
    Rep Power
    41519

    Default

    5cc i 5d0 su 'handle'-ovi, deskriptori u terminologiji OSova. To je neki broj preko koga OS vodi evidenciju o pojedinim resursima/objektima. PID je slicno nesto,to je proces identifikator,svaki proces ima svoj. Izgleda da imas neki dll koji se ucitao u kontekst 'system' procesa i *ebe te/nas.


    Ako imas team viewer mogao bi probat pogledat. U tom slucaju skini (MI) process explorer.
    Last edited by napalm; 02-02-19 at 17:49.

  19. #3544
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    Quote Originally Posted by napalm View Post
    1)
    Kako znash da nisi zarazen nekim zlocaverom ,koji ima driver komponentu pa filtrira pristup hosts fajlu?
    e to je dobra ideja, sad cu (jer nisam odavno) opalit jedan sken sa malewarebytes.
    Ako je to, to je onda neki dobri virus kad se on uopste ne prikazuje u process explorer.
    Last edited by Solid; 02-02-19 at 17:49.
    Ćao.

  20. #3545
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    691
    Rep Power
    41519

    Default

    ako ne upali mozda bolje da probash pasivno skeniranje, gdje se os ne pali ngo preko butabilnog os sa fleske ili ubacit hard u drugi komp. Ali probaj prvo to klasicno.

  21. #3546
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    to je zesca procedura onda, ja sam samo htio da instaliram jedan program koji mi zahtijeav da u hosts fajl upisem 2 adrese, i sva ova pandorina kutija se otvorila oko toga je zbog tog nekog programa (addictive drums).
    Ćao.

  22. #3547
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    skenirah kompjuter i nadje mi malwarebytes jedan maliciozni registry key, izbrisah ga, zatim restartovah kompjuter i sad moze da se edituje hosts fajl. AAAAAAAAAAAAAAAAAAA JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. Fala vi svima
    Ćao.

  23. #3548
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    to me CIA spijunira, pa su mi ubacili malware
    Ćao.

  24. #3549
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    691
    Rep Power
    41519

    Default

    Quote Originally Posted by Solid View Post
    skenirah kompjuter i nadje mi malwarebytes jedan maliciozni registry key, izbrisah ga, zatim restartovah kompjuter i sad moze da se edituje hosts fajl. AAAAAAAAAAAAAAAAAAA JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. Fala vi svima
    mozes li izbacit naziv kljuca ,tj. puno ime.Zivo me interesuje kako je to zakljucalo hosta fajl.Mozda isti pokrece neki program.

  25. #3550
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,337
    Rep Power
    251544

    Default

    evo ga sve li mu..

    Ćao.

Page 142 of 147 FirstFirst ... 4292132138139140141142143144145146 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pitajte
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 38509
    Last Post: Yesterday, 15:01
  2. Pitajte
    By Dutch in forum Hardware
    Replies: 3389
    Last Post: 12-04-19, 17:55
  3. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 01:00
  4. Pitajte
    By IndijskaKonoplja in forum Sve i svašta
    Replies: 44
    Last Post: 02-11-10, 19:59

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •