Mojsije, uzimas li wizz priority ili dodatnu torbu kad uzimas karte?
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Mjerkam i ja Siciliju na jesen. Ako stigneš napiši malo detaljnije.
Jeste uzimali rent a car, ili javni prevoz i pješaka?
Sent using Tapatalk
#fakenews
Da se nadovežem. Rentacar, kakva je situacija sa parkingom?
I did it for me. I liked it. I was good at it. I felt alive. - Walter White
Po dan u svaki grad je sasvim dovoljno. Valja se bazirat u 1 ili 2 mjesta, pa odadle day trips...
Najbolje je busom, mada moze se i vozom. Ja ne volim rentacar jer ne bih da razmisljam o parkingu, saobracaju itd...
Za sat-dva se svuda stize javnim prevozom. Interbus, Etna i Sais su 3 glavne autobuske kompanije. Na sajtove je red voznje, cijene, mogu se online kupiti karte, tajminzi u minut tacni.
Alternativa je trenitalia, isto ok prevoz.
Sve su stanice u centru, tako da po gradovima svuda moze pjeske lagano.
Mesina nije turisticki grad, tako da se moze preskociti.
Redjo, prekoputa Mesine, je vrijedan posjete. Trajekt je 3e, pola sata voznje.
Valja makar 2-3 mjeseca unaprijed rezervisati...
Parking na tirana aerodrom P2 je nepune 3e dnevno. Ako je on pun, odma prekoputa Airport hotel ima svoj ogroman i bezbjedan parking po istoj cijeni.
Sicilijanci imaju sijestu od 1-4 ili 5 popodne, kad je masu mjesta(butika, kafea, marketa...) zatvoreno, sto je interesantno, cak i u turistickim mjestima. Ali svakako ostane ponesto otvoreno, nije bas ghost town
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Ovakva mjesta i obilazak van sezone i bez guzvi je san. Savrseno
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Ne znam samo kako je za malu đecu, je li bolje gledat nešto urbanije.
U maju testiram u Zagreb kako će se ponašati.
Sent using Tapatalk
#fakenews
Nase iskustvo i drugara nam sa djecom slicnih godina je da ih jedva stizemo.
Drzimo se ranaca, cak sam se i ja navikla, javnog saobracaja i tabana. Preferiramo krace, direktne letove i puteve od tri-cetiri dana.
Gledam smjestaj za Amaterdam, prvi put idemo nas 6. Ne mogu da vjerujem da bas nema ni 1 stan da se izdaje, ili ja ne umijem da nadjem
Mora imati, sad gledah za neke random datume u maju i ima.
Jesu li svi odrasli, koji datumi?
#fakenews
Jesu, jesu...trazio sam na bookind i airbnb...sve mi pokazuje na oko 20km od centra, vjerovatno su to neka manja mjesta
18-21 maj
Airbnb: http://bit.ly/3Z10ffC
Booking: https://bit.ly/3FDPrgS (imaš asa lijeve strane da biraš samo apartmane ako te isključivo oni interesuju)
#fakenews
Zahvaljujem
Kupio sam karte za Budipestu preko Wizzair-a iz Podgorice za april. 2 karte sam platio 120€.
Sad gledam da uplatim wizz priority i ne mogu da vjerujem da je u oba smjera oko 60€ po osobi.
Prije znam da je bilo vazda oko 15-20€ u oba pravca priority.
Zna li ko da li se cijena priority-ja smanjuje kako se priblizava datum polaska pa rekoh da cekam jos koji dan.
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks