Originally Posted by
Platinum
-Ne treba govoriti za nekog da je bog (namjerno malim slovom), a jednako za zensko da je boginja.
-Ne postoje lijepi i ruzni ljudi, nisu nikad ni postojali.
-Ne smije (zapravo i ne moze) se neko nekome svidjati na osnovu izgleda.
-Covjek ne treba da drzi kucne ljubimce, jer u 99.99% slucajeva nema nikakve koristi vec samo stetu od njih na razne nacine.
-
Dalje malo pravila....'vako meze(s) (ti ili jaran)...vazda kad zemsko stoji ili sjedi sa muskom osobom i ljubimcem a kanis joj napravit ulet - ne obracas se zemskoj no muskoj strani a poglavito u slucaju da se ne zna je li muski djecko ili bratko.
Prvo zablenes u njih ki tele, dobro im odmjeris crte lica, noseve, brade, jagodice, nozdrve, usi, obrve, oci (pogled) i onda sve to procesuiras u glavi i zapazas ima li ikakvijeh slicnosti - tj. meze li biti da su bratko i sestra.
Kad i ako vidis da nema vecije slicnosti onda ono ozgor vec napisano - obracas se samo njemu - iako on ne drzi kuckova - konkretno - Pobratime koji ti je ovo pas, kako se pari, kad se pari, umije li da trci po snijegu, zna li da pliva, koja je podrasa, ima li pedigre, sta mu dodje basset Janko sedmostruki sampion Smotre pasa u Kalesiji, koje komande ima koje nema, glasa li na izbore u Savnik....uglavnom svatio si sustinu..
E! Ako njemu skoci pritisak od tvoije pitanja on ce ti rec da mu sjases sa.....vrata, da je to bizin djeverike kapitalke do njega i da on nema pojma o toj tematici...
Dakle, znaci, ovaj, elem - nije joj bruda!
Ako joj vec nije bruda, onda joj je djecko, e sad kakav je to djecko koji sa djevom vodi kucka (c kao Cipelici) kod veterinara, to je tema za sebe...
U svakom slucaju ako joj je djecko batali...
Idemo sad na varijantu da joj je burazer...logicno za razliku od djecka on ponesto i zna o psu, sta je u horoskop, koja mu je slava, i da ta rasa uglavnom glasa SNP...
Dalje znas sam, necu te ja neznaven valjda ucit....mlatis nesto...da bi i ti da kupis toga snaucera...jazavicara...engleskog bul terijera...i da bi volio da ti oni dadu (Katnic) neke savjete, prije toga pitas je li muzjak ili zenka...poslije 7(!) minuta kao slucajno kazes da bi volio da kupis kontra pol..(onda tacno posle 7 minuta) i da bi se mogli dogovorit da se kuckovi smuvaju jednog dana, okote malu bizincad, koja bi se potom tovila i prodavala za velike novce, za koje biste sljedeceg ljeta mogli otici na more u...Kastel Luksic. Ako se smuhate. Ako se ne smuhate....ona ce solde potrosit na feniranje svog jazavicara a ti standardno na kladionicu...
Ako je plavusa mezes joj slobodno izgovorit onu poeziju pri vrhu prosle stranice koju sam ispisao, ali samo ako joj je majka starobokeljka a caca starorozajac, ili obrnuto - ako nisu, ni u kom slucaju! To bi bila kobna greska!
Ako je djeverika kako velis fizicki privlacna treba da znas da je vjerovatno i podosta uobrazena, neemotivna i razmazena i da bi uvijek vise voljela svoju dlacicu trepavice sa donjeg ocnog kapka no tebe. - To ne treba da te obeshrabri vec da se junacki porvas sa njenom trepavicom i zauzmes njeno mjesto..
A i generalno sa zemskije...ne moras filosofirat ba...uleti drito, prava ce pravo to cijenit, bujrum... - Os ti da odemo..ima u KIC serijal...bangladeskog filma?! A posle toga te vodim da njupamo kadaif i da posrkamo po jednu bozu?!
E! ako ona tu zadigne svoju....desnu cokoladnu bananicu, zakoluta ocima, pa te znacajno pogleda, skrene na sekundu pogled u stranu i kaze - Kaj veli ovaaaj pooo-bro?! E onda.... - ili budi sarmantno govedo..ili reci da ipak moras doma da spremas Rimsko pravo..
Koji godj izbor da ti ja dam bio bi pogresan, a neki od ta 2 mora bit... Tu lekciju moras sam proc. Prec.
-
Eto, jos jednom iscitat 4 crtice koje sam ispisao gore na pocetak, i koje najiskrenije zastupam i preporucujem svakom insanu. Bez toga nis ovo drugo nema smisla.
I nista bez ljubavi. Povjerenja, postovanja, prijateljstva, vjernosti i odanosti. Gledanja na zemsku kao na svoju sestru, majku, cerku. Ni jednoj zemskoj ne tezi ako nes podastrijet pod vas iskrenu ljubav i emocije. Rucno tkane.
E onda tek narihtas grijanje...
Bookmarks