Sitni luksuz u toku dana![]()
Mylene,podsjeti me nazdravlje tebi na majku rahmetli,ona je ovako merachila kafu...![]()
...
tacno 6 godina, brale
nothing comes from violence and nothing ever could
Odličan podkast.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
sretoh prije neki dan jednu djevojku, procaskasmo malo, kaze "uzas je radit za drugog"
sisa sa drzavne sise.
nothing comes from violence and nothing ever could
A ne, no će sa privatne...
Svaki dan je dobar za upiranje.
Pominje se vrijeđanje i kazne na Primjedbe na rad moderacije pa osjetih potrebu da izrazim svoje misli (ne i osjećanja) o tome. Kako kazniti čovjeka koji u diskusiji vjerovatno nije ni svjestan svog insistiranja na argumentima protiv čovjeka (koji ne moraju biti greška ako se poznaju karakter, postupci i motivacija sagovornika, u šta čisto sumnjam), bilo da je u pitanju pozivanje na porijeklo, na ton ili prosto hvatanje za riječi... Možda je pretpostavka da se ljudi na forumu koriste logikom da bi došli do zaključka koji je po njihovom mišljenju ispravan malo nategnuta, rasprave su uglavnom samo iznošenja mišljenja, rijetko svojih ali upravo ta "svoja mišljenja" često su obične "uvrede" ili pokušaji da se sagovornik isprovocira, svrsta u određenu grupu ili cringe nadimci umjesto imena onoga ko je predmet mržnje (ili prezira koji se primitivno izražava, mada u prezir je teško povjerovati). Naravno, logika nije svetinja, pa ni ja neću argumentovano pisati (nije mi do istraživanja) a i nemam sagovornika, već ču kratko da "izrazim svoje misli i osjećanja" a izgleda da će uvod bit duži od samog "izražavanja" pa ko pročita do kraja hvala mu.
Možda griješim (šalim se, ja nikad ne griješim) ali, kod nas, uvrede su najčešće naslijeđeni obrasci ponašanja, u našem društvu dosta ljudi odrasta (odrastalo je) u okruženju punom nasilja, uvreda, zlostavljanja, vulgarnosti... i potiskivanu frustraciju i bol sada manifestuju, zahvaljujući anonimnosti, na internetu. Može se reći i da je uvreda samo tuđe mišljenje ali mišljenje se svakako može ispoljiti na inteligentniji i originalniji način, a čovjek treba da uvredu prihvati kao najniži oblik komunikacije, bilo da je uvreda na lični račun ili na račun grupe kojoj osoba pripada, da shvati i razumije takve odgovore i tumačenja kao ono što jesu, potpuno nebitne provokacije koje ne pripadaju stvarnom svijetu već su mišljenja koja isključivo mogu anonimno da egzistiraju (opet, možda ja ne pripadam tom svijetu, možda takav svijet i ne postoji...) Pitanje je da li sankcionisati uvrede na forumu jer ko se osjeća uvrijeđeno sam je kriv za to. Možda uvrede na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi, čisto iz estetskih razloga. Po pravilniku foruma zabranjeno je:
1. Vrijeđati, omalovažavati, uznemiravati učesnike zbog vjerske, nacionalne, polne, stranačke
ili druge pripadnosti ili zbog neslaganja u stavovima.
2. Na uvrede odgovarati na isti način (uvredama).
3. Širiti mržnju, netrpeljivost i propagirati agresiju i nasilje.
...
6. Prepravljati imena ili se izrugivati nadimku (nick name-u) sagovornika.
7. Otvoriti raspravu o bilo kojem korisniku foruma ili analizirati 'psihološki profil' nekog
korisnika foruma.
8. Neistomišljenike nazivati ustašama, četnicima, komunjarama i sličnim imenima radi vrijeđanja.
...
12. Vrijeđati političare ili druge javne osobe krajnje nepristojnim imenima i riječima, kao i
prijetiti im ili pozivati na linč i nasilje protiv njih...
Iako su pogrdni nadimci koji se sa kreativnim ponosom dodjeljuju neistomišljenicima za pojedince možda sitna duševna, mentalna ili emocionalna zadovoljština i ohrabrenje pred životni pohod jer svaki dan teški put se mora preći (te se stoga, pretpostavljam, tolerišu) trebalo bi da razmisle kakvu poruku time šalju i kuda idu jer sjetimo se da je Diogen, cinik koji je inače odbacivao ljubaznost, lijepe manire i poštovanje kao proizvode licemjernih društvenih konvencija i napredne kulture, rekao da uvreda sramoti onoga ko je izgovara, a ne onoga kome je upućena.
If there's two things that I hate-
It's havin' to cook, and tryin' to date...
Jeste li se ovo "krpili" sinoć jeste... Boooožeeee Peetraaaaa
Da li je ova žena realnanisam imala pojma koje cEpanje na tekstove i komentare
Jutros sam isao da operem auto itd. i za to vrijeme je radila masina za sudje, pa sam nakon toga oprao svu robu i naravno istusirao se.
Kako sam bio u cinjenici da mi je sve cisto, nisam zelio da izlazim iz stana, da ne bih nesto isprljao, ni da spremam neku hranu da ne bih isprljao sudje.
Jeo sam sir, nisam imao hljeb a zelio sam ga. **** ga. Ne mozemo imati sve sto pozelimo u zivotu.
Sad sam malo gladan ali ne toliko, imam jos sira.
hm,fali Blue,fali...energija za petoro...dodushe mi smo svi penzići vishe,bi da prochitamo,ali nam je preteshko da mrdnemo guzicu da poneshto nashkrabamo...
...
To u svoje ime... ču - penzići :P Ja imam još dva dana, nazdravlje vama ;D
Ma ko će čitat...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Blumun i banovana cita moj post i nervira se, da li mislite da je bas usla u word i otkucala koju recenicu? ;D
Ne znam je li je ljepše popiti prije ili poslije završenog posla.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Tri, veli, stvari za bolji život:
1. Ne znam.
2. Nisam čula.
3. Ne sjećam se.
Spektakl bješe sinoć na Rozgu, odavno trg ne bješe tako pun. Kakva žena u svakom smislu, uh... Publika je položila ispit tako da je eto ona na nekom koncertu ovdje opet, vrlo brzo...
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)
Bookmarks