"The Mars Project" ("Das Marsprojekt"), written by Wernher von Braun in 1948. In the book, von Braun outlines his vision for a manned mission to Mars, and he refers to the leader of the Martian government as "Elon." While this reference is purely coincidental, it has garnered attention because of the similarity to Elon Musk, who is a prominent figure in the push for Mars colonization through his company SpaceX.
It's important to note that the term "Elon" in the book is used as a title, not a proper name, and it was written long before Elon Musk was born.
Sent from my S23 ultra using Tapatalk
Znaš što je meni palo na pamet, sobzirom da bi ovakvi projekti kao što je putovanje na Mars trajalo 2 ipo godine, to, između ostalog, zahtijeva dosta resursa po pitanju hrane, vode, kiseonika itd. Skoro negdje sam čitao da je valjda Britanska neka firma za iskopavanje vrijednih metala sa dna okeana i mora naišla bila ne neke crne krše misleći da je u pitanju litijum ili neki sličan metal, da bi sasvim slučajno otkrili da su to neki krši koji su stari milijardu godina i oni sami po sebi proizvode velike količine kiseonika. Do sada se znale da najveći postotak kiseonika u vazduhu proizvode alge u moru, pa mi je palo na pamet možda ako bi oni tačno provalili kako ovaj krš uslovno rečeno "proizvodi" kiseonik mogli to znanje da iskoriste da naprave neki uređaj na tom principu koji bi im služio za proizvodnju kiseonika kad idu na te dugotrajne misije kao što je ova misija na Mars, da na taj način od svemirskog broda naprave neki zatvoreni ekosistem, đe barem neće strahovati od manjka kiseonika.
Ne znam u suštini sam više pratila o bazama na Mjesec što je daleko bliže i izvodljivije neđe postavih dokumentarac kako to misle da izvedu.
Fora ovo za Mars je da bi tamo samo bilijarderi imali u planu tako da Solid ti i ja možemo ovako da gledamo kako ti pokusni kunići svojevoljno plaćaju sume novca da ih prebace sa planete.
Šalu na stranu kad uhvatim vremena pogledaću o čemu pišeš zvuči zanimljivo.Ono što je bitno za Zemlju jesu te istraživačke stanice na Mjesecu radi samog uvida u druge uslove i kako nešto da primjene na Zemlji.A Zemlji je veći problem višak CO2 sve više koji kad već pominjep Okean ne može da ga apsorbuje zbog nekog gornjeg neprobojnog sloja iako bi Okean najviše da nije toga to regulisao.
Klima je poremećena,zbog toga.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
No pasaran!
evo ga klip koji detaljno objašnjava tu proizvodnju kisoenika bez fotosinteze:
Pogledaću a jesu to ove alge?
Wow.
https://ocean.si.edu/ocean-life/plan...ke-thank-ocean
Znači da nije ovih algi mi bi pocrkali.
Šalu na stranu zanimljivo baš vrijedi pogledati.
No pasaran!
Sveobuhvatan doC o Apollo programu.
No pasaran!
Dec it.
No pasaran!
Lijepo ti je ovo.
No pasaran!
Jes, ovo sam ja ufatio ovaj kadar iz James Webb-a, dobar sam fotograf xD
Ah te fotke i fotke nisu ništa naspram osjećaja čovjeka ispod zvjezdanog neba u planini noću samoga sa sobom i zvjezdama.
I to nijedan foto/aparat uhvatiti ne može.
No pasaran!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks