Page 98 of 129 FirstFirst ... 4888949596979899100101102108 ... LastLast
Results 2,426 to 2,450 of 3209

Thread: Pitajte

  1. #2426
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    16,329
    Rep Power
    685089

    Default

    Ni PC ga ne prepoznaje... Cuje se onaj zvuk na kompu kao da je prikljucen USB ali kaze "USB Device Not Recognized".

    Tako da preko PC-ja ne mogu nista da uradim... Ako jr otvorim necu je vise zatvarat'
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  2. #2427
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,704
    Rep Power
    973820

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ni PC ga ne prepoznaje... Cuje se onaj zvuk na kompu kao da je prikljucen USB ali kaze "USB Device Not Recognized".

    Tako da preko PC-ja ne mogu nista da uradim... Ako jr otvorim necu je vise zatvarat'
    Onda ti ne ostaje nista drugo bez da je poneses kod nekoga...
    Sto se konkretno kamera tice, u Zagoricu blizu doma zdravlja ima neki lik sto popravlja kamere (nijesam siguran, al mislim da se zove Joco, il tako nesto), za njega znam odavno, ne znam je li u medjuvremenu "izronio" jos koji dobar majstor u pg.
    E sad, on je popravljao onu "staru skolu" kamera, sa elektronikom i dosta mehanike, tu tvoju bi mogao da pogleda, al pitanje je bi li znao da popravi taj tip kamere dje nema kapi mehanike i kod koje je ocigledno softverski problem.

    Mozda bi mogao da proba da je rasklopi da joj skine tu baterijicu za cuvanje podesavanja ili eventualno da te uputi kod koga dalje da ides.

    Drugo mjesto koje mi trenutno pada na pamet dje bi mogli da ti pomognu ili makar upute dalje kod nekog konkretnijeg je GPS centar u Mall of Montenegro.

    Kokoška

  3. #2428
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default Pitajte

    Treba mi pomoc oko izbora napajanja
    Asus B150 Pro Gaming/Aura
    Intel i5-7600
    Geforce GTX1050ti 4gb
    DDR4 8gb 2133mhz

    Do 70e bi dao


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #2429
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,657
    Rep Power
    80800

    Default

    Quote Originally Posted by Fildoc View Post
    Treba mi pomoc oko izbora napajanja
    Asus B150 Pro Gaming/Aura
    Intel i5-7600
    Geforce GTX1050ti 4gb
    DDR4 8gb 2133mhz

    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Fortron FSP HYDRO 700, tu je neđe cca 70-tak eur.
    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

  5. #2430
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    16,329
    Rep Power
    685089

    Default

    Na internet sam povezan kablom. Kabl je nesto stariji i na jedno mjesto se vidi da je izolacija ostecena iako su kablovi citavi.

    Sto se desava... Kad god se 'povuce' struja van 'regularne' potrosnje pa cak bilo to i paljenje svijetla od WC-a, mikser ili nesto sasvim peto... meni net nestane. Znaci ona ikonica dolje za mrezni internet je precrtana i neta nema dok se svijetlo WC-a opet ne ugasi, mikser zaustavi itd.

    Jel' moguce da je do kabla? Jel' moguce da tako mali potrosac kao sto je sijalica moze da prouzrokuje gubitak neta?

    Misljenja? Rjesenja? (promjena kabla pretpostavljam al' eto da pitam)
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  6. #2431
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,704
    Rep Power
    973820

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Na internet sam povezan kablom. Kabl je nesto stariji i na jedno mjesto se vidi da je izolacija ostecena iako su kablovi citavi.

    Sto se desava... Kad god se 'povuce' struja van 'regularne' potrosnje pa cak bilo to i paljenje svijetla od WC-a, mikser ili nesto sasvim peto... meni net nestane. Znaci ona ikonica dolje za mrezni internet je precrtana i neta nema dok se svijetlo WC-a opet ne ugasi, mikser zaustavi itd.

    Jel' moguce da je do kabla? Jel' moguce da tako mali potrosac kao sto je sijalica moze da prouzrokuje gubitak neta?

    Misljenja? Rjesenja? (promjena kabla pretpostavljam al' eto da pitam)
    Brate, ja mislim da tebi neko pravi skrivenu kameru.
    Mrezni kabal ne moze imati nikakve veze sa strujom.

    Teoretski je moguce da mikrotalasna dok radi moze da omete wireless signal, al da mrezni net nestane jer se nesto ukljucilo u struju, nema logike ni teoretski...

    Kokoška

  7. #2432
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    16,329
    Rep Power
    685089

    Default

    Aj objasni onda

    Znaci kad se upali svijetlo u WC koji je pored sobe cuje se ono kao da sklopka preskoci i meni net nestane...

    Ista stvar kad se bilo sto po kuci upali na struju od miksera, aparata za kafu itd.

    Ni ja ne kapiram, zato i pitah odje.. mozda bude neko pametniji od mene...
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  8. #2433
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Montenegro
    Posts
    2,090
    Rep Power
    8885

    Default

    To ti steka napajanje rutera 100 posto kad palis i gasisnesto drugo. Nesto ti nije u redu sa elektro instalacijom

  9. #2434
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    16,329
    Rep Power
    685089

    Default

    Napajanje rutera?

    No.

    Onda bi mi nestajao net i na drugim kompjuterima i wireless a desava se samom na mom.
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  10. #2435
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Podgorica Mother of Needy
    Posts
    5,206
    Rep Power
    358387

    Default

    To ti je do napajanja računara.

    Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    If there's two things that I hate-
    It's havin' to cook, and tryin' to date...​

  11. #2436
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,657
    Rep Power
    80800

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Na internet sam povezan kablom. Kabl je nesto stariji i na jedno mjesto se vidi da je izolacija ostecena iako su kablovi citavi.

    Sto se desava... Kad god se 'povuce' struja van 'regularne' potrosnje pa cak bilo to i paljenje svijetla od WC-a, mikser ili nesto sasvim peto... meni net nestane. Znaci ona ikonica dolje za mrezni internet je precrtana i neta nema dok se svijetlo WC-a opet ne ugasi, mikser zaustavi itd.

    Jel' moguce da je do kabla? Jel' moguce da tako mali potrosac kao sto je sijalica moze da prouzrokuje gubitak neta?

    Misljenja? Rjesenja? (promjena kabla pretpostavljam al' eto da pitam)
    Uđi u kontrol panel i u device manager nađi bojler ariston 70l pa update driver. Ako kaže da ti je instaliran zadnji drajver onda zamijeni grijač.
    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

  12. #2437
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,954
    Rep Power
    138837

    Default

    A jesi probao šta se dešava kad se pušti voda iz vodokotlića?


    Sent from my iPad using Tapatalk Pro
    Bolje imat no' nemat....

  13. #2438
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    16,329
    Rep Power
    685089

    Default

    Poceli smo da se salimo a ja problem i dalje imam...
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  14. #2439
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,121
    Rep Power
    76885

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Napajanje rutera?
    No.
    Onda bi mi nestajao net i na drugim kompjuterima i wireless a desava se samom na mom.
    A da probas kabal od tvog, pod istim okonostima samo u neki drugi ulaz na ruteru?
    Kad udjes u device manager, desni klik na LAN -> Prperties i u Power Management makni strik sa Alow...turn off this device to save power. Probaj to.
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  15. #2440
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Herceg Novi
    Posts
    11,232
    Rep Power
    273234

    Default

    Najjednostavnije je da probaš drugi kabal, jesi li?

  16. #2441
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Boka Boka Boka Boka Boka Kotorska
    Posts
    3,546
    Rep Power
    131140

    Default

    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Nekada davno. Ja moj IPS monitor drzim na 75Hz.
    Ja svoj kloknuo na 95Hz
    Those about to rock, we salute you!

  17. #2442
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Boka Boka Boka Boka Boka Kotorska
    Posts
    3,546
    Rep Power
    131140

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Poceli smo da se salimo a ja problem i dalje imam...
    Pricao sam sa drugom elektricarem, veli da je vrlo moguce da imas poveci problem sa instalacijama ti. da gubis nulu, sto znaci da kada upalis neki od tih aparata (svijetlo, mikser, stavec) on ti zatvori kolo i podigne fazu sa 280V na 300+V. To ces provjeriti tako sto ces iskopcati ruter iz struje i onda upaliti problematicnog potrosaca i provjeriti tinjalicom na uticnici od rutera imas li nulu na njoj i da li ti na fazi tinjalica gori normalnim ili pojacanim svjetlom. U slucaju da gori jace nego sto treba i/ili da nemas nulu znaci da imas posla sa losim spojem. Trebao bi onda dobro provjeriti sve osigurace i sve spojeve u spratnom ormaru. Ovakvo skakanje napona moze dodatno da oslabi vec los spoj i da dovede do manje havarije u vidu crkavanja uredjaja koji su na tom vodu.

    DISCLAIMER: Samo prepricavam sta mi je rekao, ja ama bas veze zive nemam sa strujom, pa mi ne zamjeri ako sam koji pojam pobrkao.
    Those about to rock, we salute you!

  18. #2443
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    16,329
    Rep Power
    685089

    Default

    Zahvaljujem, zvacu elektricara danas/sutra da vidim sto je muka...
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  19. #2444
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Podgorica
    Posts
    740
    Rep Power
    29

    Default

    Kakve su cijene laptopova i uopste racunara i tehnike u Albaniji. Jesu li jeftiniji od nas?

  20. #2445
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    N/A
    Posts
    6,975
    Rep Power
    1023833

    Default

    Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Pricao sam sa drugom elektricarem, veli da je vrlo moguce da imas poveci problem sa instalacijama ti. da gubis nulu, sto znaci da kada upalis neki od tih aparata (svijetlo, mikser, stavec) on ti zatvori kolo i podigne fazu sa 280V na 300+V. To ces provjeriti tako sto ces iskopcati ruter iz struje i onda upaliti problematicnog potrosaca i provjeriti tinjalicom na uticnici od rutera imas li nulu na njoj i da li ti na fazi tinjalica gori normalnim ili pojacanim svjetlom. U slucaju da gori jace nego sto treba i/ili da nemas nulu znaci da imas posla sa losim spojem. Trebao bi onda dobro provjeriti sve osigurace i sve spojeve u spratnom ormaru. Ovakvo skakanje napona moze dodatno da oslabi vec los spoj i da dovede do manje havarije u vidu crkavanja uredjaja koji su na tom vodu.

    DISCLAIMER: Samo prepricavam sta mi je rekao, ja ama bas veze zive nemam sa strujom, pa mi ne zamjeri ako sam koji pojam pobrkao.
    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Zahvaljujem, zvacu elektricara danas/sutra da vidim sto je muka...

    Ako su ti mijenjali brojilo, stavili ovo novo digitalno, obavezno neka ti to provjere. Meni tada nijesu dobro stegli zicu od nule i ona je pocela vremenom da grije i istopila leziste na brojilu. Instalacija ostala bez nule, doslo 380 V na instalaciju i jedno 1500 eura stete u kucu. Ruter, resiver, frizider, klima, muzicka linija, kompjuter, tri punjaca za mobilni, produzno, mikrotalasna,...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

  21. #2446
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    3,881
    Rep Power
    145639

    Default

    Krepao mi sinoc HDD...Mada sam to ocekivao vec neko vrijeme, pa sam odradio bekap na eksterni hdd...
    Seagate 320gb 2.5 inca...Zivot zapoceo u laptopu a nastavio u desktopu...Bog zna koliko puta sam kopirao stvari na njega jer se bavim fotografijom...
    A 2008 godiste, vala se isplatio

    U sred windowsa sinoc krenu da klikce(click of death)...Opalih restart i nece da digne sistem, prepoznaje ga bios i cujem da vrti, ali mislim da je ona ruka/igla posla na vjecna lovista...
    Ubacih neki IDE wd caviar black i dignuh ubuntu cisto da mogu neke osnovne stvarcice zavrsavat...

    Valjaju li cemu razno razni ssd diskovi s aliexpresa?Ne ulazu mi se neke velike pare u ovu konfiguraciju jer je vrijeme pregazilo



  22. #2447
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,506
    Rep Power
    117458

    Default

    Kakav crni ssd u masinu koja IDE kablove (moze da) koristi. Obichno nesto tu metni (i HD sentinel da mu prati zdravlje, ako imas sto bitno), super je to.

    A SSDi generalno, nije to lose, simpatichna/dobra fora, posebno za laptop, no ne bas tako idealna i eN puta bolja od HDD-a, kao sto ga ja glas ubio, u desktop okviru. Ovo za neko obichno, "opusteno" koriscenje i ekonomski aspekt koji je nama izrazito vazan.

    SSD, obichno posle ~6 godina pochinje da se raspada, HDD, ako se nafachno, moze dosta duze. S tim sto, i ovo je isto znachajno, SSD ne voli enorman broj write-read riljanja i sto ih je vise to mu je vijek kraci.
    Dobar chlanak SSD vs HDD ,
    Valjda čovek bre zna kad su ga klali, šta ti je!

  23. #2448
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Podgorica Mother of Needy
    Posts
    5,206
    Rep Power
    358387

    Default

    Evo i ovđe da pitam jer ima ljudi koji su poznavaoci elektronike i elektrike:
    E ovako, imam Omronov mjerač krvnog pritiska na baterije što radi ali ima ulaz za ispravljač/adapter od 6 V. Međutim, apoteka đe je kupljen nema ispravljač niti je došao s uređajem. Plus, izgleda da ga Veledrogerija ne nabavlja. Đe ima bolji izbor ispravljača, pretpostavljam 6V, 500, 600 mA ili 1A? Treba li još na nešto obratit pažnju što se output-a tiče?
    Ovaj Prizma prodaje ali ga nema ovđe da se kupi. Kakva smiju bit odstupanja od ovih istaknutih, 6V mora bit ali ovi mA i VA...

    Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Last edited by Raulio; 16-11-17 at 17:29.
    If there's two things that I hate-
    It's havin' to cook, and tryin' to date...​

  24. #2449
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    3,881
    Rep Power
    145639

    Default

    Quote Originally Posted by NexusVI View Post
    Kakav crni ssd u masinu koja IDE kablove (moze da) koristi. Obichno nesto tu metni (i HD sentinel da mu prati zdravlje, ako imas sto bitno), super je to.

    A SSDi generalno, nije to lose, simpatichna/dobra fora, posebno za laptop, no ne bas tako idealna i eN puta bolja od HDD-a, kao sto ga ja glas ubio, u desktop okviru. Ovo za neko obichno, "opusteno" koriscenje i ekonomski aspekt koji je nama izrazito vazan.

    SSD, obichno posle ~6 godina pochinje da se raspada, HDD, ako se nafachno, moze dosta duze. S tim sto, i ovo je isto znachajno, SSD ne voli enorman broj write-read riljanja i sto ih je vise to mu je vijek kraci.
    Dobar chlanak SSD vs HDD ,
    A sto znam, ima ploca 6 komada sata 3 konektora...Cisto bih ga stavio da mi na windows 10 ne stoji zauzece hdd-a na 100%...


    @Raulio podji u Quantum, ima sigurno taj adapter!
    Treba ti 6volti dc struje i minimum 600(ili 800 ne vidim sa slike) miliampera...A ako adapter ima vise miliampera ili ampera(tipa 1 amper) to nema veze, jer ce uredjaj da vuce samo onoliko koliko mu treba...Ali moras ispostovat dc struju, 6volti i taj minimum za miliampere



  25. #2450
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,506
    Rep Power
    117458

    Default

    Quote Originally Posted by Laz View Post
    A sto znam, ima ploca 6 komada sata 3 konektora...Cisto bih ga stavio da mi na windows 10 ne stoji zauzece hdd-a na 100%...
    100% disk usage problem ne resava ssd, javlja se i kod njih. A plocha ako je stara i kontroler joj nije optimizovan kako treba za ssd (sto ponekad upravo dovodi do 100% usage), bez obzira na broj konektora, to sto ces dobit, nije uvijek ono sto se reklamira.
    No recimo da sve bude pjesma, ako ti zaista ne trebaju nekakve lightning brzine (pojedinih operacija), mnogo ekonomichniji-razumniji izbor (jos uvijek-za nas) je HDD.
    No to je stvar lichne preferencije, vrijedi li nesto ili ne.


    Linus ima simpatichan video o tome,

    Valjda čovek bre zna kad su ga klali, šta ti je!

Page 98 of 129 FirstFirst ... 4888949596979899100101102108 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pitajte
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 36072
    Last Post: Today, 08:56
  2. pitajte za vas telefon
    By slavko in forum Mobilna telefonija i telekomunikacije
    Replies: 740
    Last Post: 31-10-13, 20:07
  3. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 03:00
  4. Pitajte
    By IndijskaKonoplja in forum Sve i svašta
    Replies: 44
    Last Post: 02-11-10, 21:59

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •