Page 129 of 134 FirstFirst ... 2979119125126127128129130131132133 ... LastLast
Results 3,201 to 3,225 of 3346

Thread: Pitajte

  1. #3201
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Boka Boka Boka Boka Boka Kotorska
    Posts
    3,918
    Rep Power
    161045

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Pomagao sam drugu da zamijeni termalnu pastu na laptopu HP G62, sve je to odradjeno super, ali nakon sklapanja nece da se upali.
    Blinkaju led diode power, f12, caps lock i lan.

    Sve je super pazljivo i precizno odradjeno i tvrdim da nije doslo ni do kakvog fizickog ostecenja i da su svi kablici i fletovi prikljuceni kako treba.
    Zna li ko sto moze biti problem?
    Moze bit staticki elektircitet. Probaj da ostavis latop nekoliko sati/dana da samo izdusi, zvuci glupo ali zna da pomogne. Statik je zajebana stvar, vrlo lako zna da sprzi nesto na ploci. Isto tako probajte prije vracanja baterije i punjaca da ispritiskate sve dugmice na laptopu, da se isprazne kondenzatori, pa tek onda upalit.
    Da niste slucajno neku dobru pastu stavili, a niste procitali manual? Ima par vrsta koje provode elektricitet, sto bi znacilo da ako je nista diretkno i samo na IHS i heatsink stavili, ako vam je procurilo nedje sa strane po substratu i onim malim elementima, da je doslo do spoja i da se nesto sprzilo
    Those about to rock, we salute you!

  2. #3202
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Send me location
    Posts
    4,858
    Rep Power
    663634

    Default

    Valja li cemu ova igracka za najosnovnije stvari tipa gledanje filmova, youtube, word itd?

    https://www.multicom.me/racunari-i-o...013-59885.html


  3. #3203
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Podgorica
    Posts
    7,366
    Rep Power
    342265

    Default

    Kad se iznese lap top napolje ekran u vrh pokazuje rozu boju kao linija, onda roz cio ekran kad se upali i ništa se ne vidi. Kad se unese u kuću na toplo sve ok radi.

    Kontam da mu je flet kabal? Da se skupi na zimu, na toplo rašire one žičice i da ok prenosi sliku?
    Kolko može bit opravka?
    Poliranje farova 10€ do 15€ (komplet)
    Poliranje automobila od 40€ do 70€

    Više informacija u inbox.

  4. #3204
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,153
    Rep Power
    79625

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Pomagao sam drugu da zamijeni termalnu pastu na laptopu HP G62, sve je to odradjeno super, ali nakon sklapanja nece da se upali.
    Blinkaju led diode power, f12, caps lock i lan.

    Sve je super pazljivo i precizno odradjeno i tvrdim da nije doslo ni do kakvog fizickog ostecenja i da su svi kablici i fletovi prikljuceni kako treba.
    Zna li ko sto moze biti problem?
    Ajde ga rasarafi, resetuj BIOS vadjenjem baterije i ponovnim vracanjem i pokusaj da ga startujes bez sarafa.
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  5. #3205
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,781
    Rep Power
    983554

    Default

    Quote Originally Posted by JungleBoy View Post
    Ajde ga rasarafi, resetuj BIOS vadjenjem baterije i ponovnim vracanjem i pokusaj da ga startujes bez sarafa.
    Bateriju sam morao da mu vadim svakako, jer je "upakovana" u onaj izolator iz kojeg viri zica da se prikopca na plocu preko konektora.
    Tako da ostavljanje biosa bez napona nije rijesilo problem.

    Ima li ko jos ideja?

    Kokoška

  6. #3206
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Boka Boka Boka Boka Boka Kotorska
    Posts
    3,918
    Rep Power
    161045

    Default

    Đe kupit vertical GPU mount?

    Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    Those about to rock, we salute you!

  7. #3207
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    2,817
    Rep Power
    228241

    Default

    Dje uzeti KVR svitch koji radi sa bezicnim misom/tastaturom?
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.

    Have a parachute.

  8. #3208
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,256
    Rep Power
    141945

    Default Pitajte

    Trebalo bi da radi svaki koji je na USB. KVR samo prenese signal do USB portova. Tako da nema veze koji je samo dok je KVR sa USB a ne sa PS2 prikljucima
    Dje tacno uzeti nemam pojma. Odavno nisam vidio da ih neko ima u maloprodaji. Pogledaj u onoj radnji u Metalci ako si iz PG, oni su imali takvih stvari koje se ne traze svaki dan

  9. #3209
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    flyin' to the moon
    Posts
    3,672
    Rep Power
    101277

    Default

    KVM (keyboard, video, mouse) imas u veleprodajama (PIN recimo) sto znaci da i maloprodaje mogu da ga povuku...Pozovi par poznatijih i provjeri.


  10. #3210
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    2,817
    Rep Power
    228241

    Default

    Hvala narode, odlucio sam da je najjeftinije KVM naruciti sinterneta i salija

    Ranije, jedan od KVM-ova koji sam koristio imao je USB (starija varijanta, USB 1) i bezini mis (USB 2) nije funkcionisao , zato i pitah
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.

    Have a parachute.

  11. #3211
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    8,781
    Rep Power
    983554

    Default

    Dje cu u Pg naci celije za bateriju za laptop?

    Nije mi zbog para kolko bih ustedio da kupim novu bateriju kolko mi je nesto izazov da radim oko toga.

    Kokoška

  12. #3212
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,673
    Rep Power
    90922

    Default

    Ne trudi se, sve baterije od laptopa imaju "suicid" u firmveru tako da zamjenom ćelija nećeš dobiti ništa osim mrtve baterije koja se neće puniti. To jednino funkcioniše na kineskim batrerijama sa modifikovanim softverom bez suicida a i te su rijetke.
    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

  13. #3213
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Bar
    Posts
    52
    Rep Power
    3

    Default

    Jedno pitanje, nadam se da sam na pravom mjestu. Preko powerline adaptera (jedan lan izlaz) povezan mi je smart tv lan kablom. Na istom mjestu imam apple tv koji bih istop zelio povezati kablom, pa je pitanje kako to najbolje odraditi. Da li mi moze lan splitter to zavrsiti ili bi moglo (moralo) ici preko LAN switch-a?
    Hvala na odgovoru

  14. #3214
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Mandalay
    Posts
    9,957
    Rep Power
    61755

    Default

    Uzmi neki mali 5-port lan switch.
    Who let the dogs out

  15. #3215
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    10,664
    Rep Power
    38277

    Default

    Nije bas hardwaresko pitanje al aj, imam jedan kabl sto mi prolazi ivicom hodnika do sobe, mimo kupovine nekih malih kanalica,cime bih drugo mogao da ga zalijepim/ucvrstim za ivice a da nije neko busenje i sl. Kabl je dovoljno mali da bi kanal bio veci od njega duplo pa ako mogu nekako sto da ne, jedino me brine tokom ciscenja itd da se ne cima i prekine a iako je po coskova sto znam mozda se nekad stane na njega pa da se ne prekine.. S druge strane, optiku ce uskoro da pocnu pustat ljudima u moju zgradu (vec je sprovedena kroz nju i vecinu naselja) pa je ovo samo privremeno koji mjesec, kasnije ce se mijenjat sve vjerovatno.
    Probah sa selotejpom no se lako mice a i izolir plus ruzno izgleda
    Last edited by N_L; 06-01-19 at 03:29.
    rm -rf /

  16. #3216
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Montenegro
    Posts
    2,137
    Rep Power
    8886

    Default

    Quote Originally Posted by N_L View Post
    Nije bas hardwaresko pitanje al aj, imam jedan kabl sto mi prolazi ivicom hodnika do sobe, mimo kupovine nekih malih kanalica,cime bih drugo mogao da ga zalijepim/ucvrstim za ivice a da nije neko busenje i sl. Kabl je dovoljno mali da bi kanal bio veci od njega duplo pa ako mogu nekako sto da ne, jedino me brine tokom ciscenja itd da se ne cima i prekine a iako je po coskova sto znam mozda se nekad stane na njega pa da se ne prekine.. S druge strane, optiku ce uskoro da pocnu pustat ljudima u moju zgradu (vec je sprovedena kroz nju i vecinu naselja) pa je ovo samo privremeno koji mjesec, kasnije ce se mijenjat sve vjerovatno.
    Probah sa selotejpom no se lako mice a i izolir plus ruzno izgleda
    Pistolj za vruce lijepljenje. Dobro drzi, prozirno je, lako se skine kasnije

    Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

  17. #3217
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Zimovrel
    Posts
    15,028
    Rep Power
    518999

    Default

    Obujmica sa ekserom
    Lako se zakuca jos lakse vadi, nece nidje

    Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

  18. #3218
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Podgorica
    Posts
    687
    Rep Power
    176915

    Default

    Evo jedno `matoro` pitanje .... Imam kantu od kompa koja me sluzi kolko toliko ok za ovih par programa sto koristim.. Uzeo sam ssd od 260gb da ga malo `poguram` i to je banja leglo i sad posto imam nevjerovatnih 3giga rama (samo dva slota, a i komp mi podrzava samo 8gb) u jedan slot je od 2giga u drugi od 1, e kontam dobro bi bilo uzet jednu od 4giga, al koliko vidim za ddr2 njih skoro i da nema !? A kad potrazim malo dalje sto bi se reklo po i bajovima, ekspresovima i tako tim sajtovima naletim na ddr2 od 4gb al tu odma u naslovu stoji samo za AMD, a ovaj moj je INTEL ... Neko kaze da to nema blage veze s vezom, ono ima li ko kakav savjet, jel to isti djavo ? Il sto da cinim, a da to nije da bacim komp u smece i kupim novi Hvala...
    ●●●●●●●●●●●◦◌◦●●●●●●●●●●●

  19. #3219
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    1,605
    Rep Power
    35708

    Default

    Quote Originally Posted by Tri_Srca View Post
    Evo jedno `matoro` pitanje .... Imam kantu od kompa koja me sluzi kolko toliko ok za ovih par programa sto koristim.. Uzeo sam ssd od 260gb da ga malo `poguram` i to je banja leglo i sad posto imam nevjerovatnih 3giga rama (samo dva slota, a i komp mi podrzava samo 8gb) u jedan slot je od 2giga u drugi od 1, e kontam dobro bi bilo uzet jednu od 4giga, al koliko vidim za ddr2 njih skoro i da nema !? A kad potrazim malo dalje sto bi se reklo po i bajovima, ekspresovima i tako tim sajtovima naletim na ddr2 od 4gb al tu odma u naslovu stoji samo za AMD, a ovaj moj je INTEL ... Neko kaze da to nema blage veze s vezom, ono ima li ko kakav savjet, jel to isti djavo ? Il sto da cinim, a da to nije da bacim komp u smece i kupim novi Hvala...
    Sobzirom da si rekao da comp ne koristis za neke zahtjevne programe ne vidim potrebu da bacas pare na jos 1 GB memorije vise. Elem ako ti se bas trose pare i hoces 4 GB onda kupi jos jednu od 2 GB. Ja sam ih nalazio na ebay polovnih ili novih ili na www.crucial.com ali su skuplje. Da bi bio siguran da kupujes dgovarajucu vidi prvo koja je ta tvoja od 2 GB. To mozes preko nekih od programa za skeniranje hardvera ili isto preko sajta www.crucial.com automatskim skeniranjem ili rucnim unosenjem podataka o compu ili maticnoj ploci.

  20. #3220
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Montenegro
    Posts
    3,491
    Rep Power
    68720

    Default

    Kupovao ja.
    Fora je u Low i High Density RAM.
    Uzeo sam Samsung 2x4GB DDR2 sa ebaya za nekih 20€. Kupio prije 2 godine, radi perfektno.
    High Density su nijansu sporije i predviđene su isključivo za AMD ili Intel. Nikako univerzalne.

    Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

  21. #3221
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Podgorica
    Posts
    687
    Rep Power
    176915

    Default

    Apolo a to mi je zadnja varijanta, jer sam mislio, no se pogresno izrazih da uzmem makar jednu od 4, a u drugi slot da ostane ova od 2gb, pa zbog toga... Mada u krajnjem slucaju svakako je (pretpostavljam) bolje 4 nego 3, koristim foto$op za obradu fotki koje radim, al sve to amaterski logicno ...

    mur3633 Pa to je odlicno, znaci ako budem porucivao da uzmem `high density RAM` i da se ne obazirem ako pise samo za AMD ? .. To bi mi bila jos bolja varijanta dvije po 4gb ...
    ●●●●●●●●●●●◦◌◦●●●●●●●●●●●

  22. #3222
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    27,846
    Rep Power
    197327

    Default

    Otvori kućište i vidi oznake na dva postojeća modula.
    Kupi od 4Gb sa istim oznakama i to je to...

    Poslato sa kompaktne pisaće mašine Note 8 x2

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  23. #3223
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    61
    Rep Power
    3

    Default

    Ako ti je Intel cpu, ove memorije sa aliexpressa kojima u opisu stoji da su samo za AMD 100%nece raditi.

    Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
    Last edited by boro.durkovic; 07-01-19 at 22:48.

  24. #3224
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    10,664
    Rep Power
    38277

    Default

    Vidim taj pistolj kosta 2e ako je to to a izgleda mi kao nesto samo preciznije da stavi lijepak? A busit ili kucat eksere u keramiku ne mogu pogotovo jer ko sto rekoh ovo je privremeno, ocekujem do 3 mjeseca max da ce bit sve rijeseno pa sad samo da stoji fino pri ivicama i ok je, ako se prekine ovaj lik mi je dao 20 metara kabla svakako lol
    rm -rf /

  25. #3225
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    42° 26' 11.00" N 18° 41' 46.00" E
    Posts
    3,673
    Rep Power
    90922

    Default

    Intel bios ne može da pročita AMD EPP informacije sa SPD čipa pa jednostavno ne vidi taj modul od 4GB na ploči. U SPD čipu su uz JEDEC informacije i informacije koje služe da bios optimalno konfiguriše sistem, kod AMD-a su to EPP a kod intela XMP. Oba biosa mogu da prepoznaju JEDEC podatke ali Intel ne čita AMD-ov EPP tako da 4GB za AMD sigurno neće raditi na Intel biosu.
    • Na kraju je sve u redu, ako nije, onda to nije kraj ...

Page 129 of 134 FirstFirst ... 2979119125126127128129130131132133 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pitajte
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 37471
    Last Post: Yesterday, 23:40
  2. pitajte za vas telefon
    By slavko in forum Mobilna telefonija i telekomunikacije
    Replies: 740
    Last Post: 31-10-13, 19:07
  3. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 02:00
  4. Pitajte
    By IndijskaKonoplja in forum Sve i svašta
    Replies: 44
    Last Post: 02-11-10, 20:59

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •