Page 2 of 147 FirstFirst 1234561252102 ... LastLast
Results 26 to 50 of 3674

Thread: [HARDWARE] Pitajte...

  1. #26
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,612
    Rep Power
    12

    Default

    Pitanje: da li mogu da se nakacim na wireless ruter preko wireless acces pointa ? i da isti kasnije ostali koriste da se nakace na taj acces point?
    I don't suffer from insanity.I just enjoy it every moment.

    We are all anonymous.

  2. #27
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,276
    Rep Power
    104922

    Default

    Quote Originally Posted by BANDITO View Post
    e ovako, kupio sam novu bateriju za laptop, i moram li da je formiram ili samo stavim i koristim.
    Preporucuje se da se baterija kalibrise na svakih 100 punjenja, tj. da se isprazni do 0 i napuni do 100%. Takodje se preporucuje da se bez punjaca drzi do min 40%, a nakon toga da se stavi na punjac.
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  3. #28
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,276
    Rep Power
    104922

    Default

    Quote Originally Posted by b02 View Post
    Pitanje: da li mogu da se nakacim na wireless ruter preko wireless acces pointa ? i da isti kasnije ostali koriste da se nakace na taj acces point?
    pa access point tome i sluzi ((:
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  4. #29
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Evo me doma
    Posts
    4,207
    Rep Power
    326021

    Default

    Quote Originally Posted by JungleBoy View Post
    Preporucuje se da se baterija kalibrise na svakih 100 punjenja, tj. da se isprazni do 0 i napuni do 100%. Takodje se preporucuje da se bez punjaca drzi do min 40%, a nakon toga da se stavi na punjac.
    Šta ti je to kalibracija? Kako da znamo da smo na 99-tom punjenju , da pišemo recke?
    Neki proizvođači su ostavili opciju u biosu da iščitaju eprom u bateriji i kratka punjenja pobrišu kako se ne bi brojala u limitiranom broju punjenja. Mnoge baterije su softverski limitirane na cca 1000 punjenja nakon čega power kontroler jednostavno ne dozvoljava da se baterije pune na 100% kap., tobož da ne bi došlo do eksplozije. Kažem tobož jer 99% tih baterija imaju termičku zaštitu koja spriječava eksploziju. Li-ion baterije za NB imaju u sebi "natprosječno inteligentne" kontrolere punjenja za razliku od bat. za mobitele. To je jedan mali računar, sa procesorom, softverom, strujnim regulatorima i komunikacijskim portom, zato su i tako skupe.
    Last edited by Tivatech; 16-05-11 at 17:00.

  5. #30
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,276
    Rep Power
    104922

    Default

    Vremenom racunar prestaje da daje tacnu informaciju koliko je baterija puna/prazna, pa se radi kalibrisanje sistema prema trenutnom kapacitetu baterije. A to drugo otprilike, na svaka 3 mjeseca npr.
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  6. #31
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,915
    Rep Power
    5935

    Default

    Quote Originally Posted by memyselfandi View Post
    samo si to trebao kopirati na google, google je nas prijatelj ..hdmi 1.2a
    pa to sam i radio prije nego sam pitao ovdje jer je na nekoliko linkova pisalo da je 1.2, a na nekoliko 1.3...
    i onda nadjem da su svi hdmi kablovi isti... O_o
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME


  7. #32
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,612
    Rep Power
    12

    Default

    Quote Originally Posted by JungleBoy View Post
    pa access point tome i sluzi ((:
    ne mogu nikako da se nakacim aces pointom na ruter ...
    I don't suffer from insanity.I just enjoy it every moment.

    We are all anonymous.

  8. #33
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,915
    Rep Power
    5935

    Default

    nema veze sa racunarima, al ima veze sa slabom strujom pa cu odje pitat,

    imam "teslinu kuglu" ili kako li se vec zove, u kojoj je limenka "shark"-a spakovana i to je kao reklama. e sad, nedje se djeo adapter,
    a na samu kuglu ne pise koji napon/struju koristi, pa ako neko ima istu ili slicnu, nek napise karakteristike adaptera da nadjem drugi

    hvala
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME


  9. #34
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,356
    Rep Power
    259350

    Default

    moj drug je ima i kada mu je pregorio adapter, stavio je neki od rutera, nekih 12v sa cca 600ma. radi odlično, mada treba vidjet koji je model i sl, nijesu svi isti.
    069 306 504

  10. #35
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,915
    Rep Power
    5935

    Default

    ja udjenuh neki od rutera 12 v, ali 1200 ma i samo je zadimio

    nego, spojih lap top na tv preko hdmi kabla i nema zvuka na tv. jel moguce da je do duzine kabla, jer naleceh da se to zna desavat ako je kabal duzine preko 5 metara?
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME


  11. #36
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    19,990
    Rep Power
    120109

    Default

    Imam ja jedno hardware-sko pitanje.
    Naime s vremena na vrijeme mi Pioneer 112D DVD-RW u Nero izbaci Power Calibration Error. Otvarao sam ga očistio prašinu iako je na sami laser nije bilo, provjerio sam kablove i napon i struja su OK i odradio sam update firmware-a za DVD pisač.
    E sve bi bilo super da jedan dan sa njim ne narežem ni jedan DVD a sjutradan 10 bez problema.
    Je li otišao u vječna lovišta ili je neki drugi problem?
    Čitah po internetu i sve sam probao ali nema rješenja.
    Windows 7 64bit, Nero 9 čini mi se da je u pitanju. IMAPI soluciju nijesam u Windows 7 mogao nać.
    Last edited by hercules; 30-05-11 at 09:27.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

  12. #37
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    418
    Rep Power
    0

    Default

    vjecna lovista, spremi 15 eura za nofi

  13. #38
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Evo me doma
    Posts
    4,207
    Rep Power
    326021

    Default

    Quote Originally Posted by hercules View Post
    Imam ja jedno hardware-sko pitanje.
    Naime s vremena na vrijeme mi Pioneer 112D DVD-RW u Nero izbaci Power Calibration Error. Otvarao sam ga očistio prašinu iako je na sami laser nije bilo, provjerio sam kablove i napon i struja su OK i odradio sam update firmware-a za DVD pisač.
    E sve bi bilo super da jedan dan sa njim ne narežem ni jedan DVD a sjutradan 10 bez problema.
    Je li otišao u vječna lovišta ili je neki drugi problem?
    Čitah po internetu i sve sam probao ali nema rješenja.
    Windows 7 64bit, Nero 9 čini mi se da je u pitanju. IMAPI soluciju nijesam u Windows 7 mogao nać.
    Ja sam izludio bio od te poruke jednom... onda sam se sjetio da probam na drugi medij, raspakovao jedan acme shit dvd sa podlogom za štampu i narezao ga normalno. Ispalo je da su mediji od verbatima nešto felerični, kupio sam nove i sve ok.

  14. #39
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,399
    Rep Power
    485

    Default

    Quote Originally Posted by SNAKE View Post
    ja udjenuh neki od rutera 12 v, ali 1200 ma i samo je zadimio

    nego, spojih lap top na tv preko hdmi kabla i nema zvuka na tv. jel moguce da je do duzine kabla, jer naleceh da se to zna desavat ako je kabal duzine preko 5 metara?
    nije do toga,ne vjerujem imao bi i sa slikom problema...Postoji vise opcija...prva da ti nije pusten zvuk softverski,provjeri podesavanja za "high def. audio device" u opcijama graficke kartice...druga da je stariji tip hdmi kabla koji ne provodi zvuk,tj probaj sa nekim drugim hdmi kablom...ponekad se desava, mada nijesam vidio slucaj na laptopu,moras spojiti plocu i graficku jednim kablom bas zbog zvuka kroz hdmi...ili jednostavno hdmi port na tvom laptopu nema tu mogucnost...u tom slucaju onaj onaj kabal sa 2 cinca i kraj...Pozz...
    Last edited by Djosla; 30-05-11 at 12:20.

  15. #40
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    19,990
    Rep Power
    120109

    Default

    Quote Originally Posted by Imas PM View Post
    vjecna lovista, spremi 15 eura za nofi
    Najmanji problem je kupit novi DVD-Rw. Imaš neki prijedlog?
    Quote Originally Posted by Tivatech View Post
    Ja sam izludio bio od te poruke jednom... onda sam se sjetio da probam na drugi medij, raspakovao jedan acme shit dvd sa podlogom za štampu i narezao ga normalno. Ispalo je da su mediji od verbatima nešto felerični, kupio sam nove i sve ok.
    Nećeš vjerovat, sinoć ovo probah i reže normalno. Verbatim diskove neće (inače nešto smrde užasno na zapaljenu plastiku) koje sam kupio kod Kneževića. Neke oće neke ne.
    Izvadih odnekud nekih ACME disk stari i narezao ga je normalno. I naredni Verbatim.
    Nije neki pisač još je IDE veza a nije puno ni rezao vala. Ima li zbilja kako način da se provjeri koliko je diskova narezao?
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

  16. #41
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,915
    Rep Power
    5935

    Default

    Quote Originally Posted by Djosla View Post
    nije do toga,ne vjerujem imao bi i sa slikom problema...Postoji vise opcija...prva da ti nije pusten zvuk softverski,provjeri podesavanja za "high def. audio device" u opcijama graficke kartice...druga da je stariji tip hdmi kabla koji ne provodi zvuk,tj probaj sa nekim drugim hdmi kablom...ponekad se desava, mada nijesam vidio slucaj na laptopu,moras spojiti plocu i graficku jednim kablom bas zbog zvuka kroz hdmi...ili jednostavno hdmi port na tvom laptopu nema tu mogucnost...u tom slucaju onaj onaj kabal sa 2 cinca i kraj...Pozz...
    ne razumijem se bas u tu problematiku, ovo je lap top, win7 je instaliran na njega. nikakve drajvere nisam naknadno instalirao (osim za blutut cini mi se), sve je to pokupio iz win-a. dje mogu vidjet te opcije za high def audio na grafickoj kartici?
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME


  17. #42
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    418
    Rep Power
    0

    Default

    desni kljik na maj kompjutor pa manage i device manager

  18. #43
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,915
    Rep Power
    5935

    Default

    iscacka sam tuda, al ja nidje ne vidim nesto interesantn osto bi moga kliknut ne bi li se sto promijenilo
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME


  19. #44
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,915
    Rep Power
    5935

    Default

    skidoh zadnje drajvere za graficku,

    eo sam malo procacka i u nvidia control panel i naletio na ovo



    al nema sile da mogu nac dje da enabl-ujem ahdodjavola
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME


  20. #45
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,399
    Rep Power
    485

    Default

    Quote Originally Posted by SNAKE View Post
    skidoh zadnje drajvere za graficku,

    eo sam malo procacka i u nvidia control panel i naletio na ovo



    al nema sile da mogu nac dje da enabl-ujem ahdodjavola
    Na pravom si mjestu...to bi trebalo tu da se podesi...
    E sad pod pretpostavkom da je odgovarajuci port i kabal tj da pustaju zvuk mogao bi da probas sledece...
    Posto ti je opcija iskljucena idi u device manager i vidi da li su ti instalirani high definition audio drajveri,posto mislim da ih nijesi instalirao pa ti je zato opcija iskljucena, uvijek instaliraj odgovarajuce drajvere bez obzira sto ti sedmica sve to lijepo odradi...otprilike treba ovako nesto da imas:



    Naravno ne mora biti realtek...Ovaj drajver se instalira uz drajvere za zvucnu karticu ali nekad se instaliraju uz drajver graficke kartice(dosta cesto kod atijevih kartica)...Znaci skini drajvere za zvucnu...instaliraj pa probaj onda promijenis podesavanje u nvidia control panel-u...ako ne uspijes pisi pa da probamo nesto drugo...Pozzz
    EDIT: Jesi probao ovo "customize" opcije?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	untitled.JPG 
Views:	106 
Size:	41.8 KB 
ID:	58473  
    Last edited by Djosla; 31-05-11 at 16:52.

  21. #46
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,915
    Rep Power
    5935

    Default

    skidoh zadnje drajvere za win7 direkt sa realtek-ovog sajta, instalirao i sve radi ok

    hvala pogolemo na pomoci
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME


  22. #47
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,231
    Rep Power
    66

    Default

    Quote Originally Posted by ThaHool View Post
    Interesuje da li je cijena/kvalitet ovoga laptopa dobra?

    565€
    jes brate

  23. #48
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,231
    Rep Power
    66

    Default

    ako budete uzimali laptopove nojte nikad:Lenovo,Acer,Asus i samo da znate najgori modli HP laptopova su Pavilion znam iz iskustva(serviser sam)

  24. #49
    Join Date
    May 2005
    Location
    Podgorica
    Posts
    6,501
    Rep Power
    2014

    Default

    Ovaj crklo mi je napajanje prilikom one grmljavine nedje cetvrtak/petak kad li bi...
    Uzeo novo prikachio i opet slichni problem...

    Ovako poslije grmljavine krecem da palim comp, monitor radi, comp sav bljeshti normalno ka vazda ali nema nikakve slike na monitoru samo stoji crno...

    Izbacih kabal od napajanja napolje na 5 minuta i vrnuh ga unutra, podizhe se sistem sve normalno, ali ga ja ugasih na alt+F4 da bi ga zatvorio jer sam ga bio otvorio da usisam prashinu i krenuh ponovo da ga upalim trt, krenu da se pali, opali sam restart i ugasi se nije ga mogao bog otac vishe upalit (samo shto sad nije htio ni struju da povuche ono da comp zasvijetli nego jednostavno nishta nije prima stoji kao kad je ugashen) pa tobosh dodjoh do zakljuchka da je napajanje te ga zamijenih danas ali opet isti problem krenu da se pali svijetli kucishe, radi monitor ali nema slike na monitoru ni u bios da udje ni nishta nego samo crno stoji kao da je ugashen.

    Zna li ko tachno u chemu je problem ili je imao neko mozhda slichno iskustvo...?
    Inache sam veliki maler shto se tiche da mi neshto krepa na comp (ovaj je stvarno radio perfektno eo dvije godine do ove ubazdjele grmljavine u jun mjesec...)

  25. #50
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Podgorica, Montenegro
    Posts
    14,291
    Rep Power
    43019

    Default

    ja se nadam da nije ali sve lici kao da ti je crkla matinca ploca :/

    dosta cesto se desi da probije napajanje i da osteti plocu ...
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Page 2 of 147 FirstFirst 1234561252102 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 41203
    Last Post: Today, 21:07
  2. Pitajte
    By cvxcomputers in forum Internet
    Replies: 20
    Last Post: 05-05-18, 05:44
  3. Pitajte
    By POBR0 in forum Fudbal Soccer Nogomet Calcio...
    Replies: 5
    Last Post: 15-09-11, 11:59
  4. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 01:00

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •