Pitanje: da li mogu da se nakacim na wireless ruter preko wireless acces pointa ? i da isti kasnije ostali koriste da se nakace na taj acces point?
I don't suffer from insanity.I just enjoy it every moment.
We are all anonymous.
Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
067-733-723
Šta ti je to kalibracija? Kako da znamo da smo na 99-tom punjenju , da pišemo recke?
Neki proizvođači su ostavili opciju u biosu da iščitaju eprom u bateriji i kratka punjenja pobrišu kako se ne bi brojala u limitiranom broju punjenja. Mnoge baterije su softverski limitirane na cca 1000 punjenja nakon čega power kontroler jednostavno ne dozvoljava da se baterije pune na 100% kap., tobož da ne bi došlo do eksplozije. Kažem tobož jer 99% tih baterija imaju termičku zaštitu koja spriječava eksploziju. Li-ion baterije za NB imaju u sebi "natprosječno inteligentne" kontrolere punjenja za razliku od bat. za mobitele. To je jedan mali računar, sa procesorom, softverom, strujnim regulatorima i komunikacijskim portom, zato su i tako skupe.
Last edited by Tivatech; 16-05-11 at 18:00.
Vremenom racunar prestaje da daje tacnu informaciju koliko je baterija puna/prazna, pa se radi kalibrisanje sistema prema trenutnom kapacitetu baterije. A to drugo otprilike, na svaka 3 mjeseca npr.
Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
067-733-723
nema veze sa racunarima, al ima veze sa slabom strujom pa cu odje pitat,
imam "teslinu kuglu" ili kako li se vec zove, u kojoj je limenka "shark"-a spakovana i to je kao reklama. e sad, nedje se djeo adapter,
a na samu kuglu ne pise koji napon/struju koristi, pa ako neko ima istu ili slicnu, nek napise karakteristike adaptera da nadjem drugi
hvala
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
moj drug je ima i kada mu je pregorio adapter, stavio je neki od rutera, nekih 12v sa cca 600ma. radi odlično, mada treba vidjet koji je model i sl, nijesu svi isti.
069 306 504
ja udjenuh neki od rutera 12 v, ali 1200 ma i samo je zadimio
nego, spojih lap top na tv preko hdmi kabla i nema zvuka na tv. jel moguce da je do duzine kabla, jer naleceh da se to zna desavat ako je kabal duzine preko 5 metara?
Imam ja jedno hardware-sko pitanje.
Naime s vremena na vrijeme mi Pioneer 112D DVD-RW u Nero izbaci Power Calibration Error. Otvarao sam ga očistio prašinu iako je na sami laser nije bilo, provjerio sam kablove i napon i struja su OK i odradio sam update firmware-a za DVD pisač.
E sve bi bilo super da jedan dan sa njim ne narežem ni jedan DVD a sjutradan 10 bez problema.
Je li otišao u vječna lovišta ili je neki drugi problem?
Čitah po internetu i sve sam probao ali nema rješenja.
Windows 7 64bit, Nero 9 čini mi se da je u pitanju. IMAPI soluciju nijesam u Windows 7 mogao nać.
Last edited by hercules; 30-05-11 at 10:27.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
vjecna lovista, spremi 15 eura za nofi
nije do toga,ne vjerujem imao bi i sa slikom problema...Postoji vise opcija...prva da ti nije pusten zvuk softverski,provjeri podesavanja za "high def. audio device" u opcijama graficke kartice...druga da je stariji tip hdmi kabla koji ne provodi zvuk,tj probaj sa nekim drugim hdmi kablom...ponekad se desava, mada nijesam vidio slucaj na laptopu,moras spojiti plocu i graficku jednim kablom bas zbog zvuka kroz hdmi...ili jednostavno hdmi port na tvom laptopu nema tu mogucnost...u tom slucaju onaj onaj kabal sa 2 cinca i kraj...Pozz...
Last edited by Djosla; 30-05-11 at 13:20.
Najmanji problem je kupit novi DVD-Rw. Imaš neki prijedlog?
Nećeš vjerovat, sinoć ovo probah i reže normalno. Verbatim diskove neće (inače nešto smrde užasno na zapaljenu plastiku) koje sam kupio kod Kneževića. Neke oće neke ne.
Izvadih odnekud nekih ACME disk stari i narezao ga je normalno. I naredni Verbatim.
Nije neki pisač još je IDE veza a nije puno ni rezao vala. Ima li zbilja kako način da se provjeri koliko je diskova narezao?
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
ne razumijem se bas u tu problematiku, ovo je lap top, win7 je instaliran na njega. nikakve drajvere nisam naknadno instalirao (osim za blutut cini mi se), sve je to pokupio iz win-a. dje mogu vidjet te opcije za high def audio na grafickoj kartici?
desni kljik na maj kompjutor pa manage i device manager
iscacka sam tuda, al ja nidje ne vidim nesto interesantn osto bi moga kliknut ne bi li se sto promijenilo![]()
skidoh zadnje drajvere za graficku,
eo sam malo procacka i u nvidia control panel i naletio na ovo
al nema sile da mogu nac dje da enabl-ujem ahdodjavola![]()
Na pravom si mjestu...to bi trebalo tu da se podesi...
E sad pod pretpostavkom da je odgovarajuci port i kabal tj da pustaju zvuk mogao bi da probas sledece...
Posto ti je opcija iskljucena idi u device manager i vidi da li su ti instalirani high definition audio drajveri,posto mislim da ih nijesi instalirao pa ti je zato opcija iskljucena, uvijek instaliraj odgovarajuce drajvere bez obzira sto ti sedmica sve to lijepo odradi...otprilike treba ovako nesto da imas:
Naravno ne mora biti realtek...Ovaj drajver se instalira uz drajvere za zvucnu karticu ali nekad se instaliraju uz drajver graficke kartice(dosta cesto kod atijevih kartica)...Znaci skini drajvere za zvucnu...instaliraj pa probaj onda promijenis podesavanje u nvidia control panel-u...ako ne uspijes pisi pa da probamo nesto drugo...Pozzz
EDIT: Jesi probao ovo "customize" opcije?
Last edited by Djosla; 31-05-11 at 17:52.
skidoh zadnje drajvere za win7 direkt sa realtek-ovog sajta, instalirao i sve radi ok
hvala pogolemo na pomoci![]()
ako budete uzimali laptopove nojte nikad:Lenovo,Acer,Asus i samo da znate najgori modli HP laptopova su Pavilion znam iz iskustva(serviser sam)
Ovaj crklo mi je napajanje prilikom one grmljavine nedje cetvrtak/petak kad li bi...
Uzeo novo prikachio i opet slichni problem...
Ovako poslije grmljavine krecem da palim comp, monitor radi, comp sav bljeshti normalno ka vazda ali nema nikakve slike na monitoru samo stoji crno...
Izbacih kabal od napajanja napolje na 5 minuta i vrnuh ga unutra, podizhe se sistem sve normalno, ali ga ja ugasih na alt+F4 da bi ga zatvorio jer sam ga bio otvorio da usisam prashinu i krenuh ponovo da ga upalim trt, krenu da se pali, opali sam restart i ugasi se nije ga mogao bog otac vishe upalit (samo shto sad nije htio ni struju da povuche ono da comp zasvijetli nego jednostavno nishta nije prima stoji kao kad je ugashen) pa tobosh dodjoh do zakljuchka da je napajanje te ga zamijenih danas ali opet isti problem krenu da se pali svijetli kucishe, radi monitor ali nema slike na monitoru ni u bios da udje ni nishta nego samo crno stoji kao da je ugashen.
Zna li ko tachno u chemu je problem ili je imao neko mozhda slichno iskustvo...?
Inache sam veliki maler shto se tiche da mi neshto krepa na comp (ovaj je stvarno radio perfektno eo dvije godine do ove ubazdjele grmljavine u jun mjesec...)
ja se nadam da nije ali sve lici kao da ti je crkla matinca ploca :/
dosta cesto se desi da probije napajanje i da osteti plocu ...
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks