Mislim da ti power stripovi nisu ni pravljeni bez za China tržište, (utičnice jesu, njih ima EU). U početku je CT uvezao neku manju količinu, to je brzo sve prošlo i više nisu dobijali, mislim da je to bila taman verzija za njihovo tržište. (morao sam da biram kineski server u aplikaciji da bi radile smart funkcije)
PS: Taj MAX je rebrending by Tehnomax ko zna čega iz Kine, izbjegao bi to u širokom luku...
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Last edited by BiTrAtE; 03-04-25 at 13:46.
Nisam znao da je MAX re-branding od Tehnomax-a, zahvaljujem na informaciji.
Ne izgleda mi lose ovako vizuelno, pojma nemam kakav bi se pokazao.
LDNIO mi se ime nikako ne svidja a iskreno ni dizajn ali ako mislis da je sigurno bolji od Max-a i njemu slicnih onda cu vjerovatno ici na njega.
Xiaomi ne mogu nac' bas nidje.. ni kod nas ni 'vani'.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Zdravo, kupio bih "gejmerski" pc nov do 1.5-.16k evra. Vidio sam ih na Pc gamer, digitalko, mb-com. Ali ne znam konkretno jer ih ima nekoliko po toj cijeni. Intel chipset me zanima.
Pa sta ti je pitanje?
Sent from my phone
Onda ne kupujes procesor iz najjace serije nego taj visak para ide u graficku.
Znaci umjesto i9, gledas i5 ili i7 eventualno.
Sledece pitanje ide koje igre mislis igrati, (pretpostavljam nove zahtjevne hitove), i u kojoj se rezoluciji mislis igrati, koje ti je rezolucije monitor?
Ako mislis u 1080p, onda bi i5, 32gb rama i neka malo jaca grafika od te bilo taman.
Ako hoces u 2k ili 4k onda moras da se vise otvoris.
Sent from my phone
Onda da li ides na skuplju ddr5 ili ces na ddr4...mozes da proguglas minimum i recommended specs za Stalker 2 i Oblivion remastered, i tu ces vidjeti sta te ocekuje u sledecoj godini.
Sent from my phone
To je to hvala. Budzet mi je toliki. A po ovim prodavnicama daju ti gotove konfiguracije, e sad ne znam po onoj gornjoj npr. kosta 1k i kusur evra. I koliko primjecujem ne vidim opciju napravi sam pc pa ga placaj. Zato je teze odabrat koji pc za igrice. Monitor trenutno je 1080 Lg na 137 fps ili nesto tako sl. I dovoljan za neku normalnu igru.
Sve u svemu, recimo GTA6 izlazi sjutra a ja platio a ne mogu nesto uzivat😄
Imas sigurno u pola tih radnji, ako kupis kod njih sve komponente da ti oni sklope, upale testiraju itd. Samo ih moras pitati.
https://pc-gamer.me/p/PC-AMD-GAMING-...0-12GB--111419
Ako bas zelis gotove ovaj je bolji od onoga jer ima jacu grafiku. A svaki ima plocu iz najslabije ponude koje ne mogu ni kako treba da podrze jak procesor.
Ili recimo sa onom grafikom a normalnim procesorom imas ovaj 400e jeftinije.
https://pc-gamer.me/p/MSGW-GAMER-R7-...0TI-8G--110424
Sent from my phone
Last edited by nikolaf7; 25-04-25 at 19:51.
Evo ti ovo, 1227e a jace i sa boljim ssd i napajanjem nego bilo sta gotovo do 1500e sto nude. Za razliku kupi dobru tastaturu, misa i monitor ako vec nemas.
Podji u mb i pitaj ih bi li ti oni to sklopili i testirali, i bez dodatne naplate. Ako su iole ozbiljna firma morali bi.
Sent from my phone
Da li bi mogao da mi sa intel-ovim nesto preporucis? Znam da se mnogo forsira amd. Ne znam zasto al mene nekako ostao intel jos od davnina kao gold standard
zato što intel trenutno nema šta da traži pored amd-a.
Mislio sam da sa novim cpu se taj jaz smanjio. Ocigledno nista od toga. Nista, idemo AMD
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Jasno. nikolaF7 je precizirao da za gaming samo AMD dolazi u obzir za iskesiranu sumu novca i tu nemam dilemu vise.AXE sa YT nije nesto previse pljuvao po intel-u bezobrira sto je rekao da je no brainer uzeti bilo sta osim AMD za igrice.
Vidi tebi na slaboj/prosjecnoj ploci i i5 throtluje (obara mu brzinu zbog pregrijavanja cipseta na ploci), a kamoli i7. Sto znaci da moras kupit dosta skuplju plocu, i da vecina onih gotovih gaming kompova sto nude od i5 12600 pa na vise svi imaju neadekvatne ploce.
Sa ryzenom moze mnogo lakse i jeftinije da se prodje, isto muzike al za manje para.
Sto se one moje liste tice, mozes i jos jeftinije da prodjes ako stavis recimo slabiju 7600xt grafiku, ili jeftiniji SSD, kuciste...jedino se pazi da ne stedis previse na napajanju. Lupio sam iz glave 750w, jer ako meni 5600 i 1080ti, sa 2 ssd i 2 hdd rade na 8 godina starom Chiefteku od 600w, ovo bi tebi trebalo da je vise nego dovoljno. Ram izgleda da max 5200 brzinu podrzava procesor, i tu mozes par eure ustediti.
Ponuda im je slaba za ssd, idu sa najsporijeg Kingstona na Samsung, nemaju nista izmedju.
Ali ovo ti je poslednja AM5 ddr5 platforma, i za par godina imas opciju da ubodes neki x3d procesor koji su kazu najbolji za igranje i jos jacu grafiku i opet dobijas dobru masinu za igranje.
Sent from my phone
Last edited by nikolaf7; 26-04-25 at 11:51.
Ja sam Intel funboysta cu jace je od mene , jer sam godinama pokusavao sa AMD i vazda sam imao neki problem i vazda je bilo plati manje da bi prosao bolje ali prije nikad nisam imao obecane performanse
. Intel i nVidia u kombinaciji vazda sam bio miran
E sad definitivno je AMD neuporedivo bolji nego sto je bio prije 4-5-6 godina da ne pominjem ranije periode .
E ajmo sad iz prakse ... bas sam zadnjih pola godine sastavio nekoliko konfiguracija i9 14gen (za potrebe ozbiljnog rendera) a bilo je tu i par AMD konfiguracija ... i bas ne budem lijen nego zadnji racunar koji sam sastavio i9 14gen/64gbddr5 6400Mhz/Z790 Tomahawk/ m2 4gen kc3000 testiram i uporedim pata pata sa Ryzen 9 7950x3d/Strix x670/64gb ddr5 5600mhz/m2 kc3000 . Oba racunara su testirana sa Corona Benchmark renderu i Intel izbacio ~14.000.000 a AMD 13.500.000 ...
E sad znam da Ryzen 9 7950x3d nije najjaci model AMD ali jeste skuplji ~300e od i9 14gen ... a R9 9950x je josh skuplji . Treba napomenuti da sam sa 7950 imao bas problema sa pregrijavanjem da sam ostavio dobrih 2-3h da podesim rucno voltaze u Bios da bi to stabilno radilo a da ima max performanse i ako je na racunaru 360mm vodeno hladjenje.
Sto se tice ovog klipa odozgo i sam lik kaze u klip da se dize samo pomama i FEAR a da realno je bas mali broj korisnika pogodjen sa istim problemom...
Ono dje stvarno skidam kapu AMD-u to je Threadripper
Last edited by Stivi; 27-04-25 at 14:36.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Treba sačekati 10-ak dana, sledeće nedelje se očekuje da se i kod nas pojavi RTX 5060/Ti, sama po sebi nije toliko bitna ali biće nekih pomijeranja cijena, moguće da bude i neki pad. Svakako, za 1500 EUR ja bih predložio sledeće, mislim da je ovo max što se može izvući za te pare a da nije na crno, već po preporučenim MP cijenama.
Odlična QHD konfiguracija:
Procesor: AMD Ryzen 7 7700x
Hladnjak za CPU: Arctic Cooling 36 ARGB
Ploča: GIGABYTE B650 EAGLE AX
RAM: 2 x 16GB (Kingston KF560C36BBE2-16 DDR5-6000 FURY Beast Black EXPO)
SSD: Kingston 1TB M.2 NVMe SKC3000S/1024G KC3000
GPU: XFX RX 7800XT Speedster QICK 319 16GB
Kućište: TESSARAXX Apex 8 Black
PSU: NZXT C750 Bronze 750W
Cijena: 1555 EUR
Ukoliko bi se išlo na Intel varijantu onda i5-14600K koji je nekih 30e jeftiniji trenutno ali i oko 7-8% ima lošije performanse u gamingu. Energetski je neefikasniji takođe a posebna prednost ovih Ryzena je veći L3 cache kojeg dosta igara voli (otuda i glavna prednost x3d procesora recimo).
Treća i po meni možda najbolja opcija je da se ide na 7700 non x koji je fenomenalan procesor čiji je tdp samo 65w. Kad se bustuje troši u prosjeku oko 15-20w manje, samim tim se i manje grije a performanse u igrama slične. U početku je bio pofino jeftiniji od X modela ali kako mu je vremenom tražnja rasla u odnosu na X, sad imamo situaciju da im je cijena ista, čak je i par eura skuplji. Još jedna prednost je što dolazi uz njega Wraith Prism AMD cooler koji je dovoljan da ga ohladi (uz X model ne dolazi pa otuda i predlog za Freezer 36)
Last edited by BiTrAtE; 27-04-25 at 16:43.
Btw, kućište je iznuđen izbor jbg, gledao sam da što više približim 1.5k cifri. Ukoliko bi se mogao pružiti još recimo 70-80e, svakako da bi izbor bio mnogo veći i kvalitetniji.
ne znam gdje da postavim ovo pitanje, pa molim m admine da ako sam bas promasio temu da pitanje prebace u odgovarajucu
Trebam sinu od 7 godina da kupim pametni sat, a ne razumijem se puno oko tih stavi pa vas molim da mi pomognete. Potrebno je da sat ima mogucnost poziva . Sta mi predlazete ?
Jedini iole kršteni koji se može naći kod nas je TCL MT42 4G Kids Watch 2, imaš ga u Telekom, može se uzeti i na rate.
Dobar je to sat, ali mu gps ne valja boba. Pozivi rade besprekorno. Ima u Tehno plus 2-3 modela viđeh skoro
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks