Page 182 of 183 FirstFirst ... 82132172178179180181182183 LastLast
Results 4,526 to 4,550 of 4552

Thread: [HARDWARE] Pitajte...

  1. #4526
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    26,557
    Thanks Thanks Given 
    3,314
    Thanks Thanks Received 
    6,755
    Thanked in
    2,625 Posts

    Default

    Koliko vam je poznat brend Keychron ? Šta mislite, kakvo je naše tržište po pitanju IT entuzijasta, da li bi bilo potražnje ili smo "osuđeni" na ponudu Razera, Steelseries-a, Logitecha i pristupačnijeg Redragona?
    I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.

  2. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:


  3. #4527
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,077
    Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    270
    Thanked in
    157 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Koliko vam je poznat brend Keychron ? Šta mislite, kakvo je naše tržište po pitanju IT entuzijasta, da li bi bilo potražnje ili smo "osuđeni" na ponudu Razera, Steelseries-a, Logitecha i pristupačnijeg Redragona?
    Poznat je samo nekolicini ne sumnjam, mada moje iskreno misljenje je da su im tastature malkice nahajpovane i precijenjene(odje mislim na K2). Mislim da smo malo trziste za to i da ako si namjeravao da uvozis tesko da ti se isplati.

    Al eo ako ovih 100k rusa sto su se prijavili za boravak u CG ostane onda bi imao malo bolje trziste
    Last edited by JigSaw; 14-10-22 at 18:25.

  4. #4528
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Herceg Novi
    Posts
    12,804
    Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    235
    Thanked in
    146 Posts

    Default

    ^Ako MKBHD reklamira onda su hajpovane.

    Dje u PG ima da se uzme neka dobra office stolica a la Herman Miller Aeron ali jeftinije
    \\
    OFL•GIC

  5. #4529
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    26,557
    Thanks Thanks Given 
    3,314
    Thanks Thanks Received 
    6,755
    Thanked in
    2,625 Posts

    Default

    Steelcase Gesture nedoder, bolja i od HM Aeron, ali nije jefina mada jeste jeftinija. Ako gledamo stolice za obične smrtnike, nisam je probao ali mnogo ljudi mi je hvalilo Ikeinu Marcus, da je daleko najbolja stolica dobijeno za uloženo. Sestra mi recimo radi u firmi gdje im je budžet po stolici bio i duplo veći, glasanjem su ubedljivo izabrali Marcus.
    I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.

  6. #4530
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Herceg Novi
    Posts
    12,804
    Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    235
    Thanked in
    146 Posts

    Default

    Cuo sam i ja od poznanika da je Marcus dobra.

    Energomontoffice bi trebao imati dobru ponudu, ali na internetu nemaju nikakve konkretne informacije, sta imaju na lageru i cijene. Bio sam u radnji prosle godine, stolice nekako razbacane, zaposleni ko da im je dosao inspektor na prepad. Nimalo susretljivi.
    \\
    OFL•GIC

  7. #4531
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    990
    Thanks Thanks Given 
    120
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    39 Posts

    Default



    Poruka na kraju videa - probaj, pa odluči. Ono što nekom drugom odgovara ne znači da će i tebi bit dobro. Ali činjenica - za pare koje traže ODLIČNE.

    Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
    Using Tapatalk

  8. #4532
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    771
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    93
    Thanked in
    66 Posts

    Default

    Jesu li cemu AKRacing / NobleChairs / Secretlab stolice?

  9. #4533
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    12,249
    Thanks Thanks Given 
    1,187
    Thanks Thanks Received 
    681
    Thanked in
    320 Posts

    Default

    Staaaaari laptop, Fujitsu Siemens, model Amilo Pro V3205.
    Mislio sam da ga vratim u zivot i da se da maloj od sestre da ga koristi, koja je u osnovnoj skoli.

    Instaliran je Win 7 (32bit, jer, iako sam mislio da je procesor 64-bitni jer je CoreDuo, zapravo je 32-bitni).
    Svi drajveri su instalirani, ali postoji problem sa wirelessom, tj iako je driver uredno instaliran, prilikom pretrage mreza ne nalazi ni jednu mrezu, iako bi trebalo da ih nadje makar desetak iz komsiluka.

    Pretpostavka je da mi treba onaj utility program sa kojim se pali (aktivira) sama wireless kartica (pritiskom na Fn dugme + neko F dugme iz najgornjeg reda stastature), pa ce onda mreze biti vidljive.
    Moze li mi neko naci taj utility za ovaj model laptopa?
    Postoji li ikakav nacin bez tog utility-a aktivirati tu pretragu wireless mreza?

  10. #4534
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    771
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    93
    Thanked in
    66 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Staaaaari laptop, Fujitsu Siemens, model Amilo Pro V3205.
    Mislio sam da ga vratim u zivot i da se da maloj od sestre da ga koristi, koja je u osnovnoj skoli.

    Instaliran je Win 7 (32bit, jer, iako sam mislio da je procesor 64-bitni jer je CoreDuo, zapravo je 32-bitni).
    Svi drajveri su instalirani, ali postoji problem sa wirelessom, tj iako je driver uredno instaliran, prilikom pretrage mreza ne nalazi ni jednu mrezu, iako bi trebalo da ih nadje makar desetak iz komsiluka.

    Pretpostavka je da mi treba onaj utility program sa kojim se pali (aktivira) sama wireless kartica (pritiskom na Fn dugme + neko F dugme iz najgornjeg reda stastature), pa ce onda mreze biti vidljive.
    Moze li mi neko naci taj utility za ovaj model laptopa?
    Postoji li ikakav nacin bez tog utility-a aktivirati tu pretragu wireless mreza?
    Pogledaj u 'Windows Device Manager' da li je WIFI kartica ukljucena.

    Ako jeste otvori 'Properties' date WIFI kartice, pa 'Advanced/Advanced options' i pogledaj ima li opcija 'Radio/Radio Enable'. Ako je 'Radio' stavljen na 'Disabled/Off', prebaci na 'Enabled/On'.

    Dodatno pogledaj koji je model WIFI rutera na koji pokusavas da se zakacis, jer neki noviji ruteri ne podrzavaju A/B/G WIFI standarde, pa je moguce da zato ne vidi WIFI mrezu.

    Sto se tice WIFI drajvera/software-a za dati laptop, pokusaj pretragu na:

    https://support.ts.fujitsu.com/Index...archResult.asp (pretraga za V3205, ima raznih WIFI drajvera).

    Preko programa AIDA64 mozes da vidis koji je model WIFI kartice (trebalo bi da se poklapa sa onim sto se vidi u Device Manager-u, sem ako nije pogresan drajver instaliran).

  11. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:


  12. #4535
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    2
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Pozdrav svima.
    Nov sam na forumu pa mozda i ne pisem na pravom mjestu. Planiram da kupim Gaming laptop. Kupio bih pc ali cesto se selim "tamo vamo".
    Trazim savjete sva pomoc je dobrodosla.
    Laptop planiram da kupim za nekih 10tak dana taman je crni petak. Bice popusta.
    Sta mi savjetujete da kupim u rasponu od 1000-1200€.
    Gledao sam da uz popuste mogu ugrabiti neku RTX 3060. E sada nasi sajtovi rijetko ko pise koliko graficka ima watti. Jer je razlika izmedju 90w i 140w 3060.
    Hvala svima

  13. #4536
    Join Date
    May 2016
    Posts
    106
    Thanks Thanks Given 
    38
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    17 Posts

    Default

    Mogu li ja baciti slicno pitanje. Razlika samo sto ja trazim desktop gaming.
    Dje je najbolja cijena u pg, u odnosu cijena/kvalitet? Pc gamer, multicom?
    Trazim nesto 1000-1300€. Svaki savjet je dobar, jer sam totalno ispao iz tematike.
    PS je dobar, ali kompjuter nista ne moze nadmasiti.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  14. #4537
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Montenegro
    Posts
    1,634
    Thanks Thanks Given 
    158
    Thanks Thanks Received 
    251
    Thanked in
    136 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by the.dark.knight View Post
    Mogu li ja baciti slicno pitanje. Razlika samo sto ja trazim desktop gaming.
    Dje je najbolja cijena u pg, u odnosu cijena/kvalitet? Pc gamer, multicom?
    Trazim nesto 1000-1300€. Svaki savjet je dobar, jer sam totalno ispao iz tematike.
    PS je dobar, ali kompjuter nista ne moze nadmasiti.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Kolega @sasa.mne je dobra adresa...

    Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk

  15. The Following User Says Thank You to Dasho For This Useful Post:


  16. #4538
    Join Date
    May 2016
    Posts
    106
    Thanks Thanks Given 
    38
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    17 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Dasho View Post
    Kolega @sasa.mne je dobra adresa...

    Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
    Uzimao kod sase prije jedne dobre decenije. Dobro si me napomenuo


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  17. #4539
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    8,259
    Thanks Thanks Given 
    728
    Thanks Thanks Received 
    1,023
    Thanked in
    576 Posts

    Default

    Jos jedan rezultat kupovine polovnih grafickih kartica na forumu(i to po 300e, dok su cijene bile u nebo)...Od forumasa provjerenih, starih clanova, koji se kunu da je to korisceno u kucnim uslovima, nikad majnovalo itd..
    Prvo RX580 na koji je memorijski cip eksplodirao...

    A sad imam Asus Strix 1070 koja je pocela nasumicno da gasi sliku i lgbt svijetla na bekplejt...
    Opalim restart, neka upali odma, nekad iz petog puta, nekad baca gpu error beep ploca.

    Uglavnom kartica nije potpuno mrtva ali nasumicno umre.Kad radi ne prelazi 50c, nema artifakata nikakvih...Stress test radi po par sati, a onda otvorim chrome i ona samo batali da radi.

    Da skratim pricu, otvorih je sad, kondezatori u jako losem stanju, cure, eksplodirali.


    Rekao bih da su SMD 270uF 16v, imam li dje ovo kupit da ne cekam ebay- aliexpress?







  18. #4540
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    12,249
    Thanks Thanks Given 
    1,187
    Thanks Thanks Received 
    681
    Thanked in
    320 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Laz View Post
    Jos jedan rezultat kupovine polovnih grafickih kartica na forumu(i to po 300e, dok su cijene bile u nebo)...Od forumasa provjerenih, starih clanova, koji se kunu da je to korisceno u kucnim uslovima, nikad majnovalo itd..
    Prvo RX580 na koji je memorijski cip eksplodirao...

    A sad imam Asus Strix 1070 koja je pocela nasumicno da gasi sliku i lgbt svijetla na bekplejt...
    Opalim restart, neka upali odma, nekad iz petog puta, nekad baca gpu error beep ploca.

    Uglavnom kartica nije potpuno mrtva ali nasumicno umre.Kad radi ne prelazi 50c, nema artifakata nikakvih...Stress test radi po par sati, a onda otvorim chrome i ona samo batali da radi.

    Da skratim pricu, otvorih je sad, kondezatori u jako losem stanju, cure, eksplodirali.


    Rekao bih da su SMD 270uF 16v, imam li dje ovo kupit da ne cekam ebay- aliexpress?
    Ako nema u Quantum (069/314703), probaj kod Mika u Emi (067/652-624)

  19. The Following User Says Thank You to DJuzla For This Useful Post:

    Laz

  20. #4541
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    8,259
    Thanks Thanks Given 
    728
    Thanks Thanks Received 
    1,023
    Thanked in
    576 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Ako nema u Quantum (069/314703), probaj kod Mika u Emi (067/652-624)
    Hvala!


    Po semi, ovaj kondezator sto je kod mene pozutio i cini mi se da curi je za napajanje memorije.(memory 1-phase)



    to je ovaj PMCE1




  21. #4542
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    8,259
    Thanks Thanks Given 
    728
    Thanks Thanks Received 
    1,023
    Thanked in
    576 Posts

    Default

    Nema ove kondezatore ni Miko, ni Kvantum.



  22. #4543
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    9,012
    Thanks Thanks Given 
    908
    Thanks Thanks Received 
    650
    Thanked in
    411 Posts

    Default

    Pođi kod Radoja da ti to završi čovjekče...

  23. #4544
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    12,249
    Thanks Thanks Given 
    1,187
    Thanks Thanks Received 
    681
    Thanked in
    320 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jokaš View Post
    Pođi kod Radoja da ti to završi čovjekče...
    Ko je Radoje, cime se bavi?

  24. #4545
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    9,012
    Thanks Thanks Given 
    908
    Thanks Thanks Received 
    650
    Thanked in
    411 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Ko je Radoje, cime se bavi?
    Stvarno Đuzla i ti si čudan Za čuvenog Radoja, servisera nijesi čuo.
    069/023-410.

  25. #4546
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    26,557
    Thanks Thanks Given 
    3,314
    Thanks Thanks Received 
    6,755
    Thanked in
    2,625 Posts

    Default

    Da li je mijenjao ko Telekomov router za neki bolji? Uzeh AX73 na probu ali sam predvidio činjenicu da on nema onaj fiber port (mada mislim da nijedan komercijalni router nema svakako) U suštini to bih riješio media convertorom ali kako ga skroz zamijeniti kad IPTV ide preko njega?

    Sent from my Galaxy S22+ using Tapatalk
    I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.

  26. #4547
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    771
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    93
    Thanked in
    66 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Da li je mijenjao ko Telekomov router za neki bolji? Uzeh AX73 na probu ali sam predvidio činjenicu da on nema onaj fiber port (mada mislim da nijedan komercijalni router nema svakako) U suštini to bih riješio media convertorom ali kako ga skroz zamijeniti kad IPTV ide preko njega?

    Sent from my Galaxy S22+ using Tapatalk
    Ovdje bi trebao media converter sa podrskom za mijenjanjem serijskog broja, jer obicno ONT autentikacija ide preko serijskog broja. Moguce je da mora da se mijenja i MAC adresa (ako ide auth dodatno preko MAC adrese). Uz to treba ti iza media convertera switch/router koji ima podrsku za VLAN-ove da mogu da se preslikaju VLAN-ovi kao na postojecem uredjaju, dje ce odredjeni portovi da se koriste za Internet, a drugi za IPTV. Slicno se moze uraditi i za SIP, ali tu je pitanje moze li se doci do kredencijala za SIP registraciju. Postojeci uredjaji su im visa zalost, nemaju dovoljno jak CPU za sve funkcije istovremeno (IPTV, SIP, Internet, WIFI). Alternativa je mozda Ubiquiti Ufiber.

  27. #4548
    Join Date
    Oct 2021
    Posts
    564
    Thanks Thanks Given 
    1,477
    Thanks Thanks Received 
    231
    Thanked in
    126 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Ovdje bi trebao media converter sa podrskom za mijenjanjem serijskog broja, jer obicno ONT autentikacija ide preko serijskog broja. Moguce je da mora da se mijenja i MAC adresa (ako ide auth dodatno preko MAC adrese). Uz to treba ti iza media convertera switch/router koji ima podrsku za VLAN-ove da mogu da se preslikaju VLAN-ovi kao na postojecem uredjaju, dje ce odredjeni portovi da se koriste za Internet, a drugi za IPTV. Slicno se moze uraditi i za SIP, ali tu je pitanje moze li se doci do kredencijala za SIP registraciju. Postojeci uredjaji su im visa zalost, nemaju dovoljno jak CPU za sve funkcije istovremeno (IPTV, SIP, Internet, WIFI). Alternativa je mozda Ubiquiti Ufiber.
    Kad smo vec kod toga... Iptv aplikacija na eon boxu mi je radila sve do prije 10 dana, medjutim sada ne. Takodje ne radi na telefonu, a npr na mobilne podatke, preko telekomovig neta funkcionise. Zna li neko kako mogu rijesiti problem? A da ne uzimam od operatera javnu ip?

    Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

  28. #4549
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    26,557
    Thanks Thanks Given 
    3,314
    Thanks Thanks Received 
    6,755
    Thanked in
    2,625 Posts

    Default

    Možda je najedostavnije da telekomov ruter stavim u bridge mode mada ne nalazim seting, biće ga zaključali, zvaću danas da vidim da ne mogu oni to da mi srede udaljeno.

    U tom slučaju bi funkciju preuzeo novi ruter sa svim svojim funkcijama, jedino me brine IPTV, kako će se u tom slučaju ponašati Telekomov ruter?

    Sent from my Galaxy S22+ using Tapatalk
    I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.

  29. #4550
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    771
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    93
    Thanked in
    66 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Možda je najedostavnije da telekomov ruter stavim u bridge mode mada ne nalazim seting, biće ga zaključali, zvaću danas da vidim da ne mogu oni to da mi srede udaljeno.

    U tom slučaju bi funkciju preuzeo novi ruter sa svim svojim funkcijama, jedino me brine IPTV, kako će se u tom slučaju ponašati Telekomov ruter?

    Sent from my Galaxy S22+ using Tapatalk
    To je jednostavnija varijanta jer u tom slucaju L2 terminaciju/GPON konekciju radi postojeci ONT/ruter. Stave se WAN/Internet portovi (3 i 4) u Bridge mode, i onda se zasebni ruter kaci na port 3 ili 4, i radi PPOE sesiju/terminira Internet konekciju, a IPTV i dalje ostaje u zasebnom VLAN-u na portovima 1 i 2 (preko kojih se radi IGMP/Multicast za IPTV). Sve ostaje isto sem sto sad Internet konekciju obavlja zasebni ruter, kao i WIFI funkcije, umjesto postojeceg.
    Last edited by techlinkit; 27-11-22 at 12:16.

  30. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:


Page 182 of 183 FirstFirst ... 82132172178179180181182183 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Similar Threads

  1. [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 52100
    Last Post: Yesterday, 17:08
  2. Pitajte
    By cvxcomputers in forum Internet
    Replies: 20
    Last Post: 05-05-18, 06:44
  3. Pitajte
    By POBR0 in forum Fudbal
    Replies: 5
    Last Post: 15-09-11, 12:59
  4. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 02:00

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •