Page 193 of 196 FirstFirst ... 93143183189190191192193194195196 LastLast
Results 4,801 to 4,825 of 4883

Thread: [HARDWARE] Pitajte...

  1. #4801
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,929
    Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    782
    Thanked in
    400 Posts

    Default

    Nisu nikakve madjije, software ima pristup BIOS-u isto kao i OS. Ti nemas te opcije u BIOS-u zato sto nisu dodate u UI, sto ne znaci da ne postoje(boost je isto tako opcija koju pali OS rucno).

  2. #4802
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    36,632
    Thanks Thanks Given 
    87
    Thanks Thanks Received 
    3,216
    Thanked in
    1,775 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nexus4 View Post
    Ima li sanse da se mogu izvuci podaci iz ssd, riknuo je iz cista mira?

    Sent from my S22+ using Tapatalk
    Da ja znam ne...
    Ako ga sistem ne vidi..

    Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  3. #4803
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,929
    Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    782
    Thanked in
    400 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nexus4 View Post
    Ima li sanse da se mogu izvuci podaci iz ssd, riknuo je iz cista mira?

    Sent from my S22+ using Tapatalk
    Ne znam da li Djosla to radi, vjerovatno ne. Medjutim, ukoliko je firmware na NAND chipu a on je zdrav(znaci crkla ploca samo) moguce je odlemiti ga i zalemiti na donorski SSD ali nema svaki SSD to. Svakako je dijagnostika tu najbitnija, mozda je samo port otisao a ne SSD citav

  4. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:


  5. #4804
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Send me location
    Posts
    7,078
    Thanks Thanks Given 
    956
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    288 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Ne znam da li Djosla to radi, vjerovatno ne. Medjutim, ukoliko je firmware na NAND chipu a on je zdrav(znaci crkla ploca samo) moguce je odlemiti ga i zalemiti na donorski SSD ali nema svaki SSD to. Svakako je dijagnostika tu najbitnija, mozda je samo port otisao a ne SSD citav
    Probat cemo to.

    SSD je Teamgroup.

    Ukoliko neko ima zdrav ssd ovog proizvodjaca nek mi se javi.

    Sent from my S22+ using Tapatalk


  6. #4805
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Budva
    Posts
    2,051
    Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    134
    Thanked in
    84 Posts

    Default

    Imam i ja jedan takav crknuti. Javi ako što učiniš

    Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

  7. #4806
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1,316
    Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    68
    Thanked in
    57 Posts

    Default

    Evo i ja da se pridruzim. Ovo je greska kad idem preko Win 7 safe moda: https://i.postimg.cc/VkbG2nrG/IMG-20231203-195310.jpg
    Ako pustim da normalno bujue zakuca u jednom trenutku i samo stoji crni ekran stoji.
    Iz biosa sam probao neki disk program i nije nasao problem. HDDscan sa Hirens-a isto nista.
    Napravio san bekup citavog ssd-a preko Macriuma bez problema.
    Disku mogu da pristupam iz linuxa (koji je na drugom ssdu, oba su u istom laptopu). Tako sam i nakacen sad na forum.

    Ja sumnjam na SSD, ali mi nema logike da mogu da ga koristim ovako 'indirektno' ali ne i da butujem Win7 na njemu.

    Od hardvera i softwavera nije nista dodavano ni micano. Samo sam otkacio ssd i vratio nazad. U slucaju da se nije pojavio los kontakt izmedju konektora. Ovo nema puno smisla jer ne bacam laptop,a ima i jedan saraf koji drzi ssd. Gledao sam film na TV-u koji se kachi na komp, DP -> hdmi kablom. To mi je malo zezalo nije htio signal da pusti. Moguce da mi je kabal malo sjeban.
    Ugasio komp, kasnije upalio i mozda je jos jednom butovao ne sjecam se vise i poslije toga crno.

    Cime jos da testiram SSD?

  8. #4807
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Herceg Novi
    Posts
    15,997
    Thanks Thanks Given 
    2,165
    Thanks Thanks Received 
    2,328
    Thanked in
    1,197 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nexus4 View Post
    Probat cemo to.

    SSD je Teamgroup.

    Ukoliko neko ima zdrav ssd ovog proizvodjaca nek mi se javi.

    Sent from my S22+ using Tapatalk
    Nazovi Mikrobit Herceg Novi, radi izvlacenje i sa SSD.

  9. #4808
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,929
    Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    782
    Thanked in
    400 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by napalm View Post
    Evo i ja da se pridruzim. Ovo je greska kad idem preko Win 7 safe moda: https://i.postimg.cc/VkbG2nrG/IMG-20231203-195310.jpg
    Ako pustim da normalno bujue zakuca u jednom trenutku i samo stoji crni ekran stoji.
    Iz biosa sam probao neki disk program i nije nasao problem. HDDscan sa Hirens-a isto nista.
    Napravio san bekup citavog ssd-a preko Macriuma bez problema.
    Disku mogu da pristupam iz linuxa (koji je na drugom ssdu, oba su u istom laptopu). Tako sam i nakacen sad na forum.

    Ja sumnjam na SSD, ali mi nema logike da mogu da ga koristim ovako 'indirektno' ali ne i da butujem Win7 na njemu.

    Od hardvera i softwavera nije nista dodavano ni micano. Samo sam otkacio ssd i vratio nazad. U slucaju da se nije pojavio los kontakt izmedju konektora. Ovo nema puno smisla jer ne bacam laptop,a ima i jedan saraf koji drzi ssd. Gledao sam film na TV-u koji se kachi na komp, DP -> hdmi kablom. To mi je malo zezalo nije htio signal da pusti. Moguce da mi je kabal malo sjeban.
    Ugasio komp, kasnije upalio i mozda je jos jednom butovao ne sjecam se vise i poslije toga crno.

    Cime jos da testiram SSD?
    Kakvo je stanje partition table-a?

    fdisk -l /dev/sdX (x u zavisnosti od diska).

  10. #4809
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1,316
    Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    68
    Thanked in
    57 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Kakvo je stanje partition table-a?

    fdisk -l /dev/sdX (x u zavisnosti od diska).
    evo ga:

    Device Boot Start End Sectors Size Id Type
    /dev/sda2p1 1936269394 3772285809 1836016416 875.5G 4f QNX4.x 3rd part
    /dev/sda2p2 1917848077 2462285169 544437093 259.6G 73 unknown
    /dev/sda2p3 1818575915 2362751050 544175136 259.5G 2b unknown
    /dev/sda2p4 2844524554 2844579527 54974 26.8M 61 SpeedStor


    Na tom hardu postoji articija na kom je windows i ostali software i ona skrivena od 100MB koju win napravi prije instalacije.Po narodski ima samo c: (nema vise slova) i skrivena za Windows Recovery Environment.

    E sad ovdje ispadne da ih ima 4 komada. Ove QNX i SpeedStor su tek zanimnjive ). Dok je u Macriumu nasao ove dvije koje stvarno imam i napravio image regularno.
    Inache SSD je od 120GB.

    Sad cu da vidim cime bi mogao popraviti tabelu particija,

    Hvala ti.Sad barem znam da je nesto sa SSDom.

  11. #4810
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,929
    Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    782
    Thanked in
    400 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by napalm View Post
    evo ga:

    Device Boot Start End Sectors Size Id Type
    /dev/sda2p1 1936269394 3772285809 1836016416 875.5G 4f QNX4.x 3rd part
    /dev/sda2p2 1917848077 2462285169 544437093 259.6G 73 unknown
    /dev/sda2p3 1818575915 2362751050 544175136 259.5G 2b unknown
    /dev/sda2p4 2844524554 2844579527 54974 26.8M 61 SpeedStor


    Na tom hardu postoji articija na kom je windows i ostali software i ona skrivena od 100MB koju win napravi prije instalacije.Po narodski ima samo c: (nema vise slova) i skrivena za Windows Recovery Environment.

    E sad ovdje ispadne da ih ima 4 komada. Ove QNX i SpeedStor su tek zanimnjive ). Dok je u Macriumu nasao ove dvije koje stvarno imam i napravio image regularno.
    Inache SSD je od 120GB.

    Sad cu da vidim cime bi mogao popraviti tabelu particija,

    Hvala ti.Sad barem znam da je nesto sa SSDom.
    Ovo mi izgleda kao korumpirani partition table, trebalo bi da prepoznaje regularnu windows particiju, windows RE i EFI particiju(a EFI mi se cini da je ova 4. particija od 26mb). Uglavnom, na taj linux skini testdisk (apt install testdisk ili yum install testdisk u zavisnosti od managera). Komanda ti je jednostavna, sudo testdisk /dev/sda2

    Posalji output posle toga

  12. #4811
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,929
    Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    782
    Thanked in
    400 Posts

    Default

    Windows i Windows RE bi trebale da su NTFS particije, EFI particija je Fat32 i ima boot flag

  13. #4812
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    36,632
    Thanks Thanks Given 
    87
    Thanks Thanks Received 
    3,216
    Thanked in
    1,775 Posts

    Default

    Zašto ne bi ušao umjesto preko safe model na command promt i otkucao chkdsk c: (ako je sistem na c, pa da vidimo šta izbaca..

    Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  14. #4813
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,929
    Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    782
    Thanked in
    400 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Zašto ne bi ušao umjesto preko safe model na command promt i otkucao chkdsk c: (ako je sistem na c, pa da vidimo šta izbaca..

    Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    Kolko razumljeh izbacuje mu BSOD u safe mode-u

  15. #4814
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    36,632
    Thanks Thanks Given 
    87
    Thanks Thanks Received 
    3,216
    Thanked in
    1,775 Posts

    Default

    Dešava se to na SSD na Windows 7, ne vole se baš nešto....
    Pa onda opcija scandisk...

    Samo da. Prođe boot i onda Upgrade (ako ima više od 4gb rama) na Windows 10 ili 11 po želji...

    Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    Last edited by Bugi; 04-12-23 at 20:03.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  16. #4815
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    2
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by SNAKE View Post


    ovakav je 10 metarski kabal i jedino sto pise, pise bas na kabal, tj duz kabla sledece

    AWM STYLE 20276 80*C 30V VW-1 HDMI CABLE

    ovo * je stepeni celzijusa

    kabal dobih bez ikakve kese/pakovanja pa zato pitam koji je
    kaze ima dva review na amazoonu, to bi ti trebalo reci sve sto te zanima

  17. #4816
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1,316
    Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    68
    Thanked in
    57 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Ovo mi izgleda kao korumpirani partition table, trebalo bi da prepoznaje regularnu windows particiju, windows RE i EFI particiju(a EFI mi se cini da je ova 4. particija od 26mb). Uglavnom, na taj linux skini testdisk (apt install testdisk ili yum install testdisk u zavisnosti od managera). Komanda ti je jednostavna, sudo testdisk /dev/sda2

    Posalji output posle toga
    Malo sam sjebao grub boot loader,jer sam preko windows->safe moda->command promta isao bcdedit /fixmbr. Poslije toga sam odradio chkdsk i sve je ok. DISKPART nadje dvije particije i obadvije su 'zdrave'. sfc /scanow sam isto odradio jos odma. Sve je ok.

    Probao da dignem Macrium sa fleske i vratim te dvije particije sad nece ni on da se ucita do kraja. Sad cu da ga instaliram ne neku drugu flesku,pa da probam.
    [ Marfi se probudio A dosta je spavao :0) ]

    Inache U BIosu je legacy rezim, tako da je ne koristim UEFI. TO je 8440p Elitebook.

    Ostalo je jos testdisk da probam, ali prvo boot loader da sredim, tj. restauriram grub. Pa cu onda iz linuxa da probam. Testdisk sam koristio na winu, nego zaboravih na isti.

    FALA vam svakako. Komp je za penziju odavno ionako.

    P.S. win10+ necu jos da stavljam, 7ca mi radi sve sto mi treba jos uvijek i zatego sam je odlicno.

  18. #4817
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    36,632
    Thanks Thanks Given 
    87
    Thanks Thanks Received 
    3,216
    Thanked in
    1,775 Posts

    Default

    I ja sam tako mislio dok nisam probao Tiny10

    Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  19. #4818
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,929
    Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    782
    Thanked in
    400 Posts

    Default

    Ja fala Bogu nikad tako nisam mislio, 10ka je majka

  20. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:


  21. #4819
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    2,506
    Thanks Thanks Given 
    1,004
    Thanks Thanks Received 
    255
    Thanked in
    169 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Bugi View Post
    I ja sam tako mislio dok nisam probao Tiny10

    Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    Ima li sve core features tiny10 kao win10? RDC...? I radi li ti sve kako treba?

    Sent from my SM-A546B using Tapatalk

  22. #4820
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    36,632
    Thanks Thanks Given 
    87
    Thanks Thanks Received 
    3,216
    Thanked in
    1,775 Posts

    Default

    Nemaš drajvere... Ali to je mali problem za briznu i stabilnost...

    Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  23. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:


  24. #4821
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    2,506
    Thanks Thanks Given 
    1,004
    Thanks Thanks Received 
    255
    Thanked in
    169 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Nemaš drajvere... Ali to je mali problem za briznu i stabilnost...

    Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    Linuxovi distroi su mi vise za zezanje, vidis tiny10 bi mi mozda taman pao kako treba na staru i3 sa 4gb rama

    Probacu je vala...

    Sent from my SM-A546B using Tapatalk

  25. #4822
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1,702
    Thanks Thanks Given 
    135
    Thanks Thanks Received 
    145
    Thanked in
    92 Posts

    Default

    95,xp,7,10. To su 4 najbitnija windowsa

    Nego....

    Imam acronis image i sliku starog kompa, tj sistemskog drajva. Podize se butabilno, legacy bios...

    E sad.... Imam novi komp koji je uefi bios a bih da stavim stari sistem sa tog bekapa tu i to nesto nema sanse da proradi...

    Imate li kakav savjet?

  26. #4823
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,929
    Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    782
    Thanked in
    400 Posts

    Default

    Moras da konvertujes u UEFI partition table da bi se podigao preko uefija, to ti je da dodas samo jednu EFI particiju sa boot flagom u fat32 formatu, podici ce se sistem onda bez problema.

  27. #4824
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1,702
    Thanks Thanks Given 
    135
    Thanks Thanks Received 
    145
    Thanked in
    92 Posts

    Default

    Mozes li to malo jasnije? Mada si mi dao smjernicu za guglanje... Nesto sam se zbunio oko ovoga....


    Hipoteticki, zamislimo ako uzmem da dizem 'regularno' sistem instaliranjem a ne sa acronis image-a... Sta mi preporucujete za bekap u 2023?

    Acronis mi je zavrsavao posao 130%, nego evo kako ne htjede razmisljam o opcijama....

  28. #4825
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,929
    Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    782
    Thanked in
    400 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by zubizaretta View Post
    Mozes li to malo jasnije? Mada si mi dao smjernicu za guglanje... Nesto sam se zbunio oko ovoga....


    Hipoteticki, zamislimo ako uzmem da dizem 'regularno' sistem instaliranjem a ne sa acronis image-a... Sta mi preporucujete za bekap u 2023?

    Acronis mi je zavrsavao posao 130%, nego evo kako ne htjede razmisljam o opcijama....
    https://www.windowscentral.com/how-c...efi-windows-10

    Evo ti primjer sa windowsa kako da se odradi, puno je jednostavnije sa neke linux instalacije al manje bitno.

  29. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:


Page 193 of 196 FirstFirst ... 93143183189190191192193194195196 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 56511
    Last Post: Today, 00:14
  2. Pitajte
    By cvxcomputers in forum Internet
    Replies: 20
    Last Post: 05-05-18, 06:44
  3. Pitajte
    By POBR0 in forum Fudbal
    Replies: 5
    Last Post: 15-09-11, 12:59
  4. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 02:00

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •