U kućnoj mreži imam dva desktop računara. Na jednom je instaliran windows 10 a na drugom windows 11.
Na računaru sa win11 je instaliran printer (multifunkcionalni HP).
Podesio sam da oba računara pristupaju diskovima jedan drugoga, aktivirao da je printer vidljiv na mreži, ali nikako ne mogu da pristupim printeru sa win10 računara. Stalno dobijam notifikaciju kao sa slike u prilogu.
Ima li neko ideju kako ovo riješiti? Može i u PP, da ne zatrpavamo temu...
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Znam da je svojevremeno problem sa ovakvim stvarima pravio operativni sistem, ako nijesu isti, nije se mogao koristit printer na oba. Ne znam kako stoje stvari sa Win 10 i Win 11
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ugasio sam, da bi se moglo pristupiti fajlovima, ali printer i dalje nije dostupan.
Inače mi nije ni jasno da se firewall mora gasiti da bi mreža funkcionisala, ali je tako. Sad windows defender "ubija" sa podsjećanjem da računar nije bezbjedan...
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Ne ugasiš ga potpuno na kraju.
Prvo testiraš sa FW off, pa ako radi napraviš incoming i ourgoing rules.
Kod tebe još ne radi, tako da ćeš vjerovatno morati da čačkaš po registruju i odradiš ručno enable određenih stvari.
Imaš li Antivirus na računaru koji ima štampač? Da i on nema neki firewall?
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Kreiraj lokalni admin nalog na windowsu 11 gdje je instaliran printer recimo nazovi ga HP I daj mu neku sifru.
Na drugom racunaru u credentials manageru dodaj taj nalog za pristup sherovan printeru.....
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
Ima jedan problem a malo sam zardjao...kum je je zvao da mu rijesim ovo a nisam umio. Naime ima 2 rutera, glavni (netis) kao i drugi koji sluzi kao pojacivac signala - wifi receiver (dlink). Veza izmedju 2 rutera je wifi, nije kabl...to je sve radilo dok mtel nije promijenio glavni ruter (netis) i tu je naravno pomocni izgubio konekciju.
Nisam uspio da ih povezem u normalnoj situaciji kad glavni ruter ima wifi password, nidje ne vidim opciju da unesem taj pass ili da na glavnom ruteru dodam mac adresu pomocnog rutera kao korisnika.
Kad na glavnom ruteru makne wifi password, dva rutera se povezu i sve radi kako treba, ali to nije resenje da ljudi nemaju wifi password. Drugi ruter je bitan jer preko njega ide aplikacija za video nadzor kao i solarnu elektranu.
Sta propustam?
Provjeri enkripciju na glavni router koja je podesena. Mozda pomocni ne podrzava zadatu enkripciju koja je podesena na glavni router.
Svakako pomocni router resetuj i od pocetka kreni sa uvezivanjem sa glavnim routerom.
Last edited by hercules; 18-11-23 at 17:00.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
O tome nisam razmisljao a ima smisla, napravio sam lapsus gore - nije wifi receiver nego wifi repeater.
Opet mi nije jasno kako nema menija za unosenje passworda ili za pretragu dostupnih mreza...ili kako ovaj glavni netis nema opciju da dodam novog korisnika tako sto cu ukucati njegovu mac adresu...ili mozda ja to nisam nasao.
Menija bi trebalo da ima sigurno kad odaberes opciju wifi repeater(ili bridge ili kako se vec zove u tom ruteru). Znaci moras se zakaciti telefonom na taj drugi wifi, uci u meni na njegovu adresu 192.168.x.x i tu trazi.
Najbolje(a i najlakse) bi mu bilo da ih spoji lan kablom jer ovako je duplo manja brzina na repeateru.
Sent from my phone
Ma nije bilo vidno te opcije mada sam sa telefona ulazio...mozda da sam preko laptopa, mozda bih nasao vise opcija...ruter je dlink 842...nije ni bitno nego eto da pitam sta moze biti.
Da li bi ulazili u riziki kupovine HDD preko Amazona? Treba pelecet okean a ko zna kako pakuju stvari kao sto su mehanicki diskovi.
\\OFL•GIC
Ne znam da li stolica spada pod HW ali eto da pitam da neko ne zna ima li dje BF popusta na komp stolice ali da nijesu od vjestacke koze vec od platna. Nesto ovog tipa
https://www.amazon.de/-/en/gp/produc...OMY34A1JB&th=1
https://www.amazon.de/-/en/gp/produc...OMY34A1JB&th=1
https://www.amazon.de/-/en/gp/produc...DCVZLULG&psc=1
https://www.amazon.de/-/en/gp/produc...K3P9IFWWQ&th=1
naravno pitam za Podgoricu ili neki drugi grad u CG.
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
Je li imao ko iskustva s overklokovanjem Rajzena?
Da podijelim jedno izuzetno pozitivno iskustvo
Dobavih na sto jada link za Project Hydra 1.4b od cuvenog ukrajinca 1usmus, u pitanju je modifikovani all in one algoritam na foru ryzen mastera za automatski overclock i undervolt ryzen procesora iz windowsa...Bijah malo skeptican, jer ne vjerujem u te softvere, jedan dan sam par sati proveo brckajuci podesavanja, dok sam provalio na koju foru radi...
Uglavnom, Ryzen 5 5500, Gigabyte B450 gaming x ploca i Hyper 212 hladnjak, overclock iz biosa modifikujuci samo boost parametre, maks bustuje 4.45ghz.
Gaseci boost, i koristeci suvi overclock maks 4.6ghz, ali nije bas zdravo za procesor da je zakucan stalno na 4.6ghz
I uzmeo ja malo cackao ovaj Project Hydra softver, pustim ga da izvrsi analizu i self overclock i undervolt (sam je stelovao core offset, infinity fabriku i cuda direkt iz windowsa), i posle nekih 2 sata zavrsio...
Izvukao je nevjerovatnih 5.1ghz all core boost, sa andervoltom, procesor ne prelazi 52 stepena u maksimalnom opterecenju...Pao sam na guzicu, po testovima je nekih 30% brzi, odnsosno je cak brzi i od ryzena 5600x (cinebench r20, cinebench 2024)
Da ne povjeruje covjek sta je danas moguce uz par klikova![]()
Last edited by Laz; 29-11-23 at 21:37.
Plaća li se taj softver?
To je odlična stvar, 30% u današnjem svijetu je fantazija
Sto na sto jada evo prvi hit na google
https://kemono.su/patreon/user/42832438/post/83836356
Sent from my phone
10$ na patreon ovom liku
Jes, s tim sto si ti odma guglao Project Hydra 1.4b, a ja sam krenuo od CTR softvera, odnosno clock tuner ryzen, pa vidio da je to zapravo napusten projekat.
Pa onda nasao da je on nastavio na Project Hydra, pa skinuo s gugla verziju 1.0 koja ne radi...
Pa sam nasao verziju 1.3A koja na moj procesor ne radi, pa 1.3B, pa 1.3F koja je kresovala komplet sistem, pa sam na kraju nasao da Hydra 1.4B PRO radi stabilno na moj sistem(a pro se placa)
Mislim da je s razvojem stigao nedje do 1.6 serije, ali definitivno morate isprobat nekoliko verzija softvera, zavisno od serije procesora i serije ploce, jer ne radi bas sve idealno...
a 90% linkova je mrtvo
Ali definitivno vrijedi procackat, jer cpu radi i hladnije i brze
Last edited by Laz; 29-11-23 at 23:26.
10$ je smiješno...
Kakva je potrošnja sa obzirom da si na samo 52 stepena?
Ja sam overklokovao nekad u bios, dok se to jos radilo sa south bridge-om i north bridge-om i front side busom...
U danasnje vrijeme sa ovim procesorima, i ovim biosima mislim da bi ti trebalo dobre 3 nedelje da postignes sta ovaj program postigne za par sati.
Jer jednostavno toliko podesavanja ima da je to nenormalno...
Program ima u sebi prime 95 i cinebench, prvo nadje najbolji core offset za svako jezgro, pa apsolutno najvecu mogucu brzinu svakog jezgra posebno...pa testira svako podesavanje sa prime 95 i cinebench...Kad vidi da je stabilno, onda pokusava da spusta voltazu sve dok sistem ne postane nestabilan, pa onda odbije malo...Bukvalno je automatizovano sve
Imas neke default vrijednosti za tvoj procesor, i onda te pita koliko zelis Ampera da mu dozvolis, koliku zelis potrosnju da mu dozvolis, i koji limit za temperaturu...I na osnovu toga on onda napravi podesavanja...
Kod mene konkretno cpu package power ne prelazi 72w, dok bi fabricki trebao da bude 65w...U opcijama sam mu dozvolio do 80w
na 5ghz koristi 1.350v sto je mozda i manje nego kad stavis default podesavanja odnosno auto
Ali mi jasno nije kakve su to madjije, jer ne znam kako izvlaci ta podesavanja u windows, ako ja tome direktno ne mogu da pristupim iz biosa....
Jednostavno sam limitiran podesavanjima u bios da boostuje preko 4.45ghz, ovamo u windows nalupa 5.1ghz...nejasno mi je kako zada te vrijednosti
Jer od osrednje ploce izvukoh kao da sam procesor stavio na neku plocu preskupu za OC
Last edited by Laz; 29-11-23 at 23:42.
Neđe sam čitao da novi Windowsi imaju (možda preko UEFI) više kontrole sa BIOS-om.
Pretpostavljam da taj program na Windows 7 ne bi onda dao te rezultate
Ima li sanse da se mogu izvuci podaci iz ssd, riknuo je iz cista mira?
Sent from my S22+ using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks