Page 162 of 162 FirstFirst ... 62112152158159160161162
Results 4,026 to 4,050 of 4050

Thread: [HARDWARE] Pitajte...

  1. #4026
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    75
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    6 Posts
    Rep Power
    134

    Default

    naravno da moze,od iskakanja prostog srafa na sarci pa nadalje,uglavnom ako izuzmes cukanje i padove sve sto ti ostaje je upravo los QA i od istog pate svi,gledao sam i thinkpadova pogresno usrafljenih od serija koji su zaista tenkovi,a ubijedjen sa npr da namjerno u fokskonu ili ko vec hp-u sklapa jace klase laptopova nogama nanose termalnu pastu jer boljeg objasnjenja prosto nema...prosto je,ne mora da bude teorija zavjere,moglo je prosto da se tom nesrecnom kinezu nije radilo taj dan i tebe zapao takav primjerak.

    ovo sto sam ja napisao u predhodnom postu vazi i preko,u odredjenoj mjeri sa tom razlikom da vecina trzista za koje ja imam neke informacije ili iskustva (npr njemacka,norveska,italija...) nemaju dilove drzave/inspekcije sa monopolistima,i generalno monopol ako ga i ima je vrlo slab pa nema voznji narocito oko elektronike.isti ti savjet vazi - nadji nekog sa lokalnim papirima i udri,ne vjerujem da ce ici dalje od drustva za zastitu potrosaca jer kod bilo kakve arbitraze za razliku od srbije i ostalih kumovskih trzista teret dokaza je na njima,tj servis mora drustvu u tom i tom roku da dostavi tacno kako i zasto je odbijena reklamacija.

    iskopaj relevantne adrese i mejlove i poslednji put im iskucaj - zbog vaseg ponasanja prinudjen sam da se obratim tim i tim u interesu zastite svojih prava bla bla,i koliko god neozbiljna firma bila ne vjerujem da se nece neko iz menadzmenta bar zapitati jel nam se isplati ovo da ustedimo jedan komad iz povrata...

    takodje,koliko god tebi djelovalo besmisleno,pisi i supportu proizvodjaca,ja imam licno zaista sjajna iskustva sa dosta njih i spremni su i surealno da izlaze iz nekog nama normalnog okvira...i odlican je pritisak na prodavca.

  2. The Following User Says Thank You to umart For This Useful Post:


  3. #4027
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    145
    Thanks Thanks Given 
    649
    Thanks Thanks Received 
    238
    Thanked in
    37 Posts
    Rep Power
    87186

    Default

    Quote Originally Posted by umart View Post
    naravno da moze,od iskakanja prostog srafa na sarci pa nadalje,uglavnom ako izuzmes cukanje i padove sve sto ti ostaje je upravo los QA i od istog pate svi,gledao sam i thinkpadova pogresno usrafljenih od serija koji su zaista tenkovi,a ubijedjen sa npr da namjerno u fokskonu ili ko vec hp-u sklapa jace klase laptopova nogama nanose termalnu pastu jer boljeg objasnjenja prosto nema...prosto je,ne mora da bude teorija zavjere,moglo je prosto da se tom nesrecnom kinezu nije radilo taj dan i tebe zapao takav primjerak.


    takodje,koliko god tebi djelovalo besmisleno,pisi i supportu proizvodjaca,ja imam licno zaista sjajna iskustva sa dosta njih i spremni su i surealno da izlaze iz nekog nama normalnog okvira...i odlican je pritisak na prodavca.
    Vjerovatno si u pravu, jer se sjecam da se od starta osjecalo nekakvo skripanje koje sam ja pripisivao losem materijalu, a moze biti da je problem bilo bas sastavljanje. Ne znam brate, imao sam dva HP prije ovog, to su, sto ti kazes, bili tenkovi, ne bih ga ni mijenjao da mi ga nijesu ukrali. Posle toga sam odlucio da ne uvaljujem previse para za laptop koji opet moze odleprsat, i evo kako prodjoh.

    Nasao sam da ovdje postoji i nekakva garancija za skrivene defekte, ako me to ne spasi, nece nista. I pisacu supportu prizvodjaca, svakako.

  4. #4028
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Rwanda
    Posts
    9,240
    Thanks Thanks Given 
    915
    Thanks Thanks Received 
    2,554
    Thanked in
    1,329 Posts
    Rep Power
    1572777

    Default

    ako nije za odje, neka premjesti moderator

    ruter mi je dnevnoj, internet mi je preslab u sobama pogotovo poslednjih mjesec. neki pojačivač ili nešto da preporučite? izludjeh, koči mi netflix i sve ostalo jer na svakih par minuta nestaje internet


    Tapatalk
    'IQ 86 u prosjeku rasturi ovu zemlju'

  5. #4029
    Join Date
    May 2014
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,413
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    2530

    Default

    Dodaj jos jedan ruter blize tim sobama, spojis ga kablom za glavni ruter i podesis da radi u Access Point rezimu. Na ovaj nacin dobijes jos jednu wifi mrezu sa jacim signalom koja prosledjuje internet sa glavnog rutera. Ako nemas mogucnost da dodatni ruter spojis kablom sa glavnim,postoji druga varijanta spajanja preko wifi-a glavnog rutera, tzv. wireless bridge, i svodi se na isti krajnji rezultat. Pogledaj medju mojim oglasima, imam gomilu rutera koje prodajem, pa mozemo naci nesto sto ti najvise odgovara. Mozes i probati vise varijanti pa odaberi sta ti se najbolje pokaze.

    Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

  6. #4030
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    31,362
    Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    843
    Thanked in
    396 Posts
    Rep Power
    483909

    Default

    Najbolje idi kablom ako možeš.
    Cijene rutera koje daje kolega od oko 15e su sasvim ok.

    Može ti ga konfigurisati, tvoje bi bilo samo da "ubodeš" uređaj u struju i kabal u glavni router.

    Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  7. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:


  8. #4031
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    2,010
    Thanks Thanks Given 
    530
    Thanks Thanks Received 
    121
    Thanked in
    77 Posts
    Rep Power
    189640

    Default

    Da ides kablom na dodatni ruter je najbolje rijesenje.
    Medjutim, ja nisam imao zivaca da se provlacim kablovima pa sam uzeo Xiaomi Mi extender pro, i mogu ti reci da sam prezadovoljan.

    Dobra brzina (pola od glavne) , konstantna bez jittera i prekida, stabilna skroz.
    Meni primjera radi, u sobu uopste nije hvatao wifi. Sa ovim, imam pola od glavne brzine iz dnevne sobe gdje je ruter.

    On je oko 15-20 eura u Multicom/Pc Gamer i slicno.

    Napomena:

    Na 2.4ghz iskljucivo radi, pa ako ti i to znaci da imas u vidu.

    Sent from my MI 9 using Tapatalk
    Last edited by Fitnespro; 06-01-21 at 15:50.

  9. #4032
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    6,851
    Thanks Thanks Given 
    361
    Thanks Thanks Received 
    443
    Thanked in
    253 Posts
    Rep Power
    383576

    Default

    Upgradeovao bih GPU.
    Pa ako moze neka preporuka sta da jurim.

    I5 3470
    12gb ddr3
    SSD 480gb
    GTX 750TI 2GB

    Ovo je realno dosta stara konfoguracija i ako jos uvijek relativno sve obavalja, pa mi se ne daju neke velike pare.
    Nisam neki gejmer, nekad casual upalim nesto da se relaksiram.
    Ali ono sto sam vidio, 2gb VRAM je pocelo da predstavlja problem.

    Sta realno moze da izgura ova konfiguracija?
    Logicno je da necu stavit rtx 3090 jer cpu ne moze da izgura 30% toga...
    Napajanje je 500w neko divlje.

    1050?
    1050 low profile(koja je razlika osim velicine?)
    RX480/RX 570

    Mada nisam siguran moze li napajanje ove radeone gurat



  10. #4033
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    75
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    6 Posts
    Rep Power
    134

    Default

    1650,imas jednu na oglasima,od tih radeona se drzi podalje,eventualno ako je bas skripa sa parama ganjaj rx560 (takodje bila na oglasima).sve iznad toga ti je tezak overkill,mislim i 1650 je,ali zamijenices vec i konfu pre nego tu kartu,a cijena je sasvim dobra za nase uslove.

  11. #4034
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    152
    Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    13
    Thanked in
    9 Posts
    Rep Power
    14886

    Default

    Ja bih ti vec preporucio da ako oces krenes od upgrade-a za cpu. Zamijeni ga za neki K verziju procesora i7 generacije mnogo su dobri , cak i i5 nije los. I uzmi rx580 ili vec kad je mala razlika u performansama rx570 jer je znacajno jeftinija, a neces "uloziti" neke velike pare.

    Послато са SM-G9750 помоћу Тапатока

  12. #4035
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,540
    Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts
    Rep Power
    7941

    Default

    moze pomoc? bih da povezem lap top sa monitorom. monitor ima vga i dvi port, lap top ima vga i hdmi port. kako najbolje ili najlakse?


  13. #4036
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1,024
    Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    22 Posts
    Rep Power
    65483

  14. The Following User Says Thank You to napalm For This Useful Post:


  15. #4037
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,540
    Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts
    Rep Power
    7941

    Default

    https://www.multicom.me/racunari-i-o...dmi-80043.html probacu u multicom. radi li provjereno?


  16. #4038
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    22,172
    Thanks Thanks Given 
    901
    Thanks Thanks Received 
    2,037
    Thanked in
    866 Posts
    Rep Power
    1943431

    Default

    Imaj u vidu da nećeš imati zvuk, tj. dvi prenosi samo digitalni video signal, ne i zvuk. Naravno, ako koristiš externe zvučnike ili slušalice, ovo ti je nebitno.

    Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
    I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.

  17. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:


  18. #4039
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    21,714
    Thanks Thanks Given 
    443
    Thanks Thanks Received 
    726
    Thanked in
    387 Posts
    Rep Power
    535133

    Default

    Quote Originally Posted by Lommy View Post
    moze pomoc? bih da povezem lap top sa monitorom. monitor ima vga i dvi port, lap top ima vga i hdmi port. kako najbolje ili najlakse?
    A zašto ne bi VGA na VGA spojio?
    Osim ako nećeš da radiš nešto za što ti treba veća rezolucija i osvježavanje?
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

  19. #4040
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    N/A
    Posts
    11,521
    Thanks Thanks Given 
    469
    Thanks Thanks Received 
    928
    Thanked in
    461 Posts
    Rep Power
    2031845

    Default

    Nesto cackam oko jednog polovnog racunara, izvadjen mu hdd, napajanje, memorija...Ubacih mu neki HDD, vec instaliran operativni na njega (koristim ga na drugi racunar) novi RAM, napajanje. Medjutim, kad krene d ase podize, javlja "3f0 error Boot Device Not Found."
    Upitanju je neki HP deskpro 490 g3 mt. Ima li neko ideju sto moze bit. Nesto sam tragao po internetu, ali ne proslavih se bas. Ima li neko da me prosvijetli sto moze bit, ima li vajde mucit se ili da ga arhiviram
    Last edited by mexiko; 15-01-21 at 00:27.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

  20. #4041
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    184
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    4 Posts
    Rep Power
    19166

    Default

    Probaj instalirat nanovo sistem na taj hdd, izgleda da ga ne prepoznaje

    Послато са TA-1033 помоћу Тапатока

  21. #4042
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    N/A
    Posts
    11,521
    Thanks Thanks Given 
    469
    Thanks Thanks Received 
    928
    Thanked in
    461 Posts
    Rep Power
    2031845

    Default

    Probacu i to. Mada ovo je drugi disk koji ne prepoznaje, a oba sigurno rade.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

  22. #4043
    Join Date
    May 2014
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,413
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    2530

    Default

    Zasto bi ga arhivirao, moze od toga sasvim solidan racunar da se sastavi.
    Probaj da podesis u bios da je first boot device opticki disk, a second taj interni hard disk i nanovo instaliraj operativni kako kolega gore rece.
    Ovo ako instaliras preko DVD-a naravno.
    Da ti nije dosla licenca za windows uz taj desktop? Ako je licenca od Win 7 mozes legalno Win 10 da instaliras na njega ako kucas tu win7 licencu prilikom instalacije.



    Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

  23. #4044
    Join Date
    May 2014
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,413
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    2530

    Default

    Quote Originally Posted by kepler62f View Post
    Zasto bi ga arhivirao, moze od toga sasvim solidan racunar da se sastavi.
    Probaj da podesis u bios da je first boot device opticki disk, a second taj interni hard disk i nanovo instaliraj operativni kako kolega gore rece.
    Ovo ako instaliras preko DVD-a naravno.
    Da ti nije dosla licenca za windows uz taj desktop? Ako je licenca od Win 7 mozes legalno Win 10 da instaliras na njega ako kucas tu win7 licencu prilikom instalacije.



    Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
    https://www.howtogeek.com/266072/you...r-8.1-key/amp/

    Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

  24. #4045
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,540
    Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts
    Rep Power
    7941

    Default

    Quote Originally Posted by hercules View Post
    A zašto ne bi VGA na VGA spojio?
    Osim ako nećeš da radiš nešto za što ti treba veća rezolucija i osvježavanje?
    To mi i drug predlozi. Jer kaze nije siguran za ovaj prelaz sa dvi na hdmi da radi u oba smjera. Kaze vga na vga nema greske. Ne razumijem se pa cu uzet vga - vga.


  25. #4046
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    5,457
    Thanks Thanks Given 
    82
    Thanks Thanks Received 
    957
    Thanked in
    482 Posts
    Rep Power
    656173

    Default

    Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Probacu i to. Mada ovo je drugi disk koji ne prepoznaje, a oba sigurno rade.
    Vidi u bios sta ti je podeseno. AHCI ili IDE ili compatibility mode.
    Mislim da te to zeza

  26. #4047
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    N/A
    Posts
    11,521
    Thanks Thanks Given 
    469
    Thanks Thanks Received 
    928
    Thanked in
    461 Posts
    Rep Power
    2031845

    Default

    Pogledacu, pa javljam. Sto bi trebalo da bude podeseno?
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

  27. #4048
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    5,457
    Thanks Thanks Given 
    82
    Thanks Thanks Received 
    957
    Thanked in
    482 Posts
    Rep Power
    656173

    Default

    Vidi sta je trenutno postavljeno. Ako je win 7 on je mogao da radi u oba moda. Mislim da od 8 navise moze samo AHCI.
    Ako je nesto novije moze da bude problem Legacy/UEFI instalacija windows jer bios prepoznaje drugacije disk.
    Ukapirah iz price da je nesto dosta staro zato rekoh prvo Ahci/IDE
    Last edited by Hell Raiser; 15-01-21 at 21:44.

  28. #4049
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    N/A
    Posts
    11,521
    Thanks Thanks Given 
    469
    Thanks Thanks Received 
    928
    Thanked in
    461 Posts
    Rep Power
    2031845

    Default

    NIje bas star, i5 je u njega. HP deskpro 490 g3 mt.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

  29. #4050
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    5,457
    Thanks Thanks Given 
    82
    Thanks Thanks Received 
    957
    Thanked in
    482 Posts
    Rep Power
    656173

    Default

    Ok. Nadji POST message opcije i upali ih. Nadji Full Boot opciju i upali.
    Dace ti mnogo vise informacija.
    U dijelu storage option->sata emulation vidi sta je upaljeno.
    Imas 3 opcije ahci, ide, raid

Page 162 of 162 FirstFirst ... 62112152158159160161162

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 46707
    Last Post: Today, 09:40
  2. Pitajte
    By cvxcomputers in forum Internet
    Replies: 20
    Last Post: 05-05-18, 06:44
  3. Pitajte
    By POBR0 in forum Fudbal
    Replies: 5
    Last Post: 15-09-11, 12:59
  4. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 02:00

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •