Page 1 of 156 123451151101 ... LastLast
Results 1 to 25 of 3878

Thread: [HARDWARE] Pitajte...

  1. #1
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    D-Town
    Posts
    15,189
    Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    96
    Thanked in
    71 Posts
    Rep Power
    399341

    Default [HARDWARE] Pitajte...

    Mislim da nema ovog topika na podforumu a praktično je da se ne otvara svaki dan nova tema.
    Ako ima neka se briše.
    Ja da stavim prvo pitanje:
    Uzeo sam USB Hub sa 4 izlaza.E sad,na koji god usb izlaz na kompu da ga nakačim pošto stavim flešku izbača ono gadno obavještenje da je fleš prikačen na spori port i ako oću veću brzinu da promijenim blablabla.Na kutiju stoji da je u pitanju 2.0 USB a takođe znam da nisu svi portovi kod mene "spori".Ima li neko rešenje za to?
    Film od 700mb mi kopira 15min a ako ga direkt nakačim(bez posredovanja huba) onda je 3-4 minuta.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Sutomore, Bar
    Posts
    368
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    9176

    Default

    Pitaj na pm tivatecha.. Taj coek nema sto ne zna..
    Prodajem 3 macke.. Dvije slicne, i jednu istu :P

  3. #3
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,410
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    486

    Default

    Najprije probaj taj hub na neki drugi racunar da vidimo do cega je problem(PC ili Hub)...Jesi li siguran da su to sve 2.0 portovi(izmijenjaj u svaki ukoliko nijesi siguran)...ako jesu azuriraj drajvere od maticne(cipset i usb drajvere),pa probaj...pozz

  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    D-Town
    Posts
    15,189
    Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    96
    Thanked in
    71 Posts
    Rep Power
    399341

    Default

    Pa rekoh gore, ako stavim direktno na usb port fleška normalno radi . Kad preko huba prikačim onda javlja da su to spori portovi i naravno prenos višestruko duže traje.

  5. #5
    Join Date
    May 2009
    Location
    a place both wonderful and strange
    Posts
    19,150
    Thanks Thanks Given 
    401
    Thanks Thanks Received 
    891
    Thanked in
    433 Posts
    Rep Power
    1722114

    Default

    Pitanje #2

    Htio sam uzeti Toshiba Satellite L655-1GE, a zatim sam saznao da neki modeli A i L serije uključujući i ovaj, imaju fabričku grešku.

    Ima li ko iskustva sa ovim modelom?
    The more things change, the more they stay the same.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    www
    Posts
    3,046
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    10499

    Default

    Interesuje da li je cijena/kvalitet ovoga laptopa dobra?

    565€
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IMG_0189.jpg 
Views:	420 
Size:	33.6 KB 
ID:	56608  
    Globetrotting

  7. #7
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,192
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    5 Posts
    Rep Power
    35878

    Default

    mutna ti je slika, ali ako dobro vidim (2.83ghz i5;4gb ram;win7), to je vrlo dobra ponuda

  8. #8
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    www
    Posts
    3,046
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    10499

    Default

    Heh, slaba iPhone 3GS kamera...

    Mislim da je ovo konfiguracija:

    Toshiba L635-134/135/137

    Intel Core i5 up to 2,93GHz
    Windows 7 Home Premium
    4GB DDR3 RAM
    500GB Hard Disc Drive
    13,3" Display Screen
    512MB Dedicated Graphics
    1 year international warranty

    Malo me zabrinjava ova dedicated grafička, ali generalno ću koristit laptop za internet i neke osnovnije, ne zahtjevne radnje.

    A nađoh i ovaj link:
    http://www.priceoutme.com/productDet...534&catId=152#

    Nevjerovatno kakve sve ponude Arapi imaju
    Globetrotting

  9. #9
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Podgorica, Montenegro
    Posts
    14,787
    Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    9 Posts
    Rep Power
    67817

    Default

    to je vrhunska ponuda , josh je racunar Toshiba
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

  10. #10
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    20 10 ulica
    Posts
    2,797
    Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts
    Rep Power
    19601

    Default

    kako da vidim koja mi je maticna ploca?
    tutti quanti cantano e bevono per te!

  11. #11
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Temples of Syrinx
    Posts
    4,206
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    36916

    Default

    Quote Originally Posted by bole_pfc View Post
    kako da vidim koja mi je maticna ploca?
    skini sisoft sandra lite. program daje sve infrmacije o kompjuteru.



    Pitanje: jeli ko od vas imao iskustva sa Archos 10.1 (Gen8 uredjaj)? Zanima me da ga kupim, jer mi je laptop/netbook malo nepraktican.

  12. #12
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    20 10 ulica
    Posts
    2,797
    Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts
    Rep Power
    19601

    Default

    moze li na ovu maticnu asus 2mA-MX gv-nx96ts512hp http://hardverapro.hu/dl/upc/2011-01...nx96t512hp.jpg graficka
    tutti quanti cantano e bevono per te!

  13. #13
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    D-Town
    Posts
    15,189
    Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    96
    Thanked in
    71 Posts
    Rep Power
    399341

    Default

    http://www.itsvet.com/proizvod/asus-..._mboard/20/891
    Vjerovatno misliš na ovu matičnu mada ti je i grafička dosta nejasna tj napisa si pogrešnu oznaku http://www.itsvet.com/proizvod/gigab...mp_vga/16/1171
    Mislim da se mogu uklopit al ova matična je prilično stara.Kad sam ja moj komp prije 4 godine nisu je preporučivali a kamoli danas.

  14. #14
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,414
    Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    6 Posts
    Rep Power
    110219

    Default

    Quote Originally Posted by bole_pfc View Post
    moze li na ovu maticnu asus 2mA-MX gv-nx96ts512hp http://hardverapro.hu/dl/upc/2011-01...nx96t512hp.jpg graficka
    moze .
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  15. #15
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,414
    Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    6 Posts
    Rep Power
    110219

    Default

    Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Pitanje #2

    Htio sam uzeti Toshiba Satellite L655-1GE, a zatim sam saznao da neki modeli A i L serije uključujući i ovaj, imaju fabričku grešku.

    Ima li ko iskustva sa ovim modelom?
    Radio sam na par tih modela i meni su bili sasvim ok. Ne znam to za fabricku gresku. Doduse, nisam radio na njemu puno vremena, pa ti ne mogu reci da li ima nekih nedostataka.

    Ja bit ti preporucio u tom rangu HP PAVILION G6-1004EM, cijena mu je oko 600 eura. Jedini (a mozda i nije) nedostatak, je sto nema punu tastaturu.
    Intel i3 380M 2,53GHz 3 MB L3 cache ,
    ATI HD 6470M 1GB DDR3,
    15,6" High-Definition LED HP BrightView Display,
    4GB DDR3 memory,
    500GB sATA hard disk,
    DVD-RW DL, SRS premium sound, HDMI, VGA, 3xUSB, webcam, wLAN, LAN, BT, card reader.

    Last edited by JungleBoy; 25-04-11 at 23:48.
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  16. #16
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    PG City
    Posts
    2,415
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    15987

    Default

    Kako da prebacim HDD iz PIO mode-a u DMA? Pokušala sam preko Device manager-a -> IDE/ATAPI contollers da promijenim "Transfer mode", što naravno - nije uspjelo. Kad je bio u pitanju rezač, riješila sam problem tako što sam ga reinstall-irala, ali ne znam smijem (mogu) li to isto da uradim i kad je HDD u pitanju?

  17. #17
    Join Date
    May 2009
    Location
    a place both wonderful and strange
    Posts
    19,150
    Thanks Thanks Given 
    401
    Thanks Thanks Received 
    891
    Thanked in
    433 Posts
    Rep Power
    1722114

    Default

    Quote Originally Posted by JungleBoy View Post
    Radio sam na par tih modela i meni su bili sasvim ok. Ne znam to za fabricku gresku. Doduse, nisam radio na njemu puno vremena, pa ti ne mogu reci da li ima nekih nedostataka.
    Ispravka.
    Greška ne obuhvata L655-1GE, ali zahvata sljede modele L655
    Satellite L655 (S5161, S5161BN, S5161RD, S5161WH, S5162, S5166, S5166BN, S5166RD, S5166WH, S5167)
    02.02.2011.
    Iako je prodaja matičnih ploča baziranih na čipsetima iz Intel serije 6 već zaustavljena, problem se javio sa već prodanim pločama i računarima baziranim na Sandy Bridge platformi.

    Toshiba je odlučila izaći u susret kupcima svojih prenosnih računara, te uz povlačenje modela baziranih na Sandy Bridge platformi iz prodaje, kupcima koji su već kupili neki od ovih prenosnika nudi povrat novca. Sporni modeli notebook računara iz Toshiba ponude su: - Satellite A660
    - Satellite A665 (modeli S5176, S5177, S5182, S5183, S5184, S5185, S5187, S5189, S6100)
    - Satellite A665 3D Edition (3DV10, 3DV11, 3DV12)
    - Satellite E305 S1990
    - Satellite L655 (S5161, S5161BN, S5161RD, S5161WH, S5162, S5166, S5166BN, S5166RD, S5166WH, S5167)
    - Satellite M645 (S4116, S411
    - Portege R835 (P50, P55, P56)
    - Qosmio X500 Q930
    - Qosmio X505 (Q8100, Q8102, Q8104)
    Quote Originally Posted by JungleBoy View Post
    Ja bit ti preporucio u tom rangu HP PAVILION G6-1004EM, cijena mu je oko 600 eura. Jedini (a mozda i nije) nedostatak, je sto nema punu tastaturu.
    Intel i3 380M 2,53GHz 3 MB L3 cache ,
    ATI HD 6470M 1GB DDR3,
    15,6" High-Definition LED HP BrightView Display,
    4GB DDR3 memory,
    500GB sATA hard disk,
    DVD-RW DL, SRS premium sound, HDMI, VGA, 3xUSB, webcam, wLAN, LAN, BT, card reader.

    Dizajn mi se nešto ne sviđa.
    Last edited by starwalker; 27-04-11 at 11:37.
    The more things change, the more they stay the same.

  18. #18
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,414
    Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    6 Posts
    Rep Power
    110219

    Default

    Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Dizajn mi se nešto ne sviđa.
    kvalitet ispred kvantiteta ((: j*bes dizajn.
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  19. #19
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,278
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    6018

    Default

    koliko se krecu cijene najjeftinijih projektora, i ima li neko da prodaje polovne?

  20. #20
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    4,005
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    20772

    Default

    ne znam jel pravo mjesto niti znam kako pravilno da formulisem pitanje jer sam laik za ovo, al ajd...

    kako da razlikujem hdmi kabal 1.2 i 1.3 ? ima li nesto po cemu se odma moze reci koji je tip?
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME


  21. #21
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,414
    Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    6 Posts
    Rep Power
    110219

    Default

    Quote Originally Posted by SNAKE View Post
    ne znam jel pravo mjesto niti znam kako pravilno da formulisem pitanje jer sam laik za ovo, al ajd...

    kako da razlikujem hdmi kabal 1.2 i 1.3 ? ima li nesto po cemu se odma moze reci koji je tip?
    po naljepnici (: ne vjerujem da mozes drugacije.
    Prenosim:"The only way to tell what version the cable is would be through the small printing the cable has. Manufactures are require to print the main specifications on the cable's cover (just like the telephone or network cables). You can't tell the version by the connectors since all versions (1.0, 1.2 or 1.3a) use the same. The big difference between versions is the bandwidth."
    Last edited by JungleBoy; 14-05-11 at 16:58.
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  22. #22
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    4,005
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    20772

    Default



    ovakav je 10 metarski kabal i jedino sto pise, pise bas na kabal, tj duz kabla sledece

    AWM STYLE 20276 80*C 30V VW-1 HDMI CABLE

    ovo * je stepeni celzijusa

    kabal dobih bez ikakve kese/pakovanja pa zato pitam koji je
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME


  23. #23
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,192
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    5 Posts
    Rep Power
    35878

    Default

    samo si to trebao kopirati na google, google je nas prijatelj ..hdmi 1.2a

  24. #24
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    1,399
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    23182

    Default

    e ovako, kupio sam novu bateriju za laptop, i moram li da je formiram ili samo stavim i koristim.
    FIZIIIIIIII !!!

    Isto su me pitale STOTINE i ponavljam STOTINE hiljada studenata! ETO!

  25. #25
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    C:\TIVATECH\
    Posts
    5,429
    Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    276
    Thanked in
    139 Posts
    Rep Power
    566776

    Default

    Quote Originally Posted by BANDITO View Post
    e ovako, kupio sam novu bateriju za laptop, i moram li da je formiram ili samo stavim i koristim.
    Ne, litijum jonske i polimeri se ne "formiraju", samo baterije sa tzv. memory efektom. Svako trošenje - punjenje troši tj skraćuje životni vijek baterije.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...
    By cvxcomputers in forum Automobilizam
    Replies: 44298
    Last Post: Today, 10:30
  2. Pitajte
    By cvxcomputers in forum Internet
    Replies: 20
    Last Post: 05-05-18, 05:44
  3. Pitajte
    By POBR0 in forum Fudbal
    Replies: 5
    Last Post: 15-09-11, 11:59
  4. Pitajte...
    By Fabia_Elegance! in forum Automobilizam arhiva
    Replies: 7187
    Last Post: 17-03-11, 01:00

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •