Evo nešto na tu temu, a pade mi i Blue na pamet oko nesanice, simpa ova dr, svašta nešto se može čuti, saznati pa i probati. Čini mi se od doba korone smo se kleli u D3 vitamin, a kako je sve povezano, izgleda da je dobar za još štošta... definitivno smo osetljivi postali, loše apsorpcije, pa na +35 krene genetika da se "javlja", ljepota.
Last edited by tigrovo_oko; 25-05-25 at 21:41.
https://www.instagram.com/tryneoflow...pibHRwc2JvZXVm
Naruci kod ovih. Ja sam ih porucio prije neki dan.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Puna PG ordinacija,,,
Njih koji koliko hoćete, koji će saslušati 10 minuta, dati šaku ljekova i baciti u krevet pacijenta...
Prijateljicu su tako "liječili"....
Treba znati kod koga poći...ipak...
Jes, tamo će ti reći, e dušo sad ćemo mi taj tvoj problem polako da rešavamo sa ovim tabletama, ali eventualno ćeš prestati da ih piješ da ne postaneš zavisan od njih haha, pa posle njih možeš polako da počneš da piješ ove druge tablete. Ja ne velim da treba da ti psiholog bude psihoterapeut, ali mogli bi možda da se malo potrude u pronalasku tačne diajgnozu, i da vide čime je problem uzrokovan sa stanovišta medicine, da li je u pitanju hormonalni disbalans, da li je kortizol hronično uvećan itd. itd. znači te neke stvari koje bi im dale širu sliku o samom problemu da bi se on kasnije adekvatno adresirao, a ne maskiranje problema sa debilnim tabletama i pravljenje zavisnika od osobe. Piiih...
Enver Zlatoust mi je svjedok da sam klanjao zoru. 🇲🇪
Mogu da pripomognu, ali ipak za to treba psihijatar za višegodišnjem iskustvom....
Kontrole, razgovori,,,,poticaji,,,,danas nema koga ne dere "neka" depresija...
Pogotovu kod nas žena, dje razno razni dizbalansi mogu da utiču...
Sama IR, kod koje je visok inzulin, koliko zna da umara i fizički i psihički....Ni malo naivno...
Poštenije je prema sebi tražiti pomoć, ali na pravom mjestu...
Lično bih preporučila dr Golubović....
Ima prilaz, pristup, razgovor kao kod dugogodišnjeg prijatelja...i naravno, ljekove daje ako i kad trebaju.
Last edited by Alba; 23-06-25 at 18:05. Reason: dopis
Evo npr. 90% foruma da ode kod psihiča na 15ak min razgovora,dobilo bi terapiju,neko jachu,neko malo slabiju,itd.
Nishta strashno,jer ne postoji osoba kpja je 100% zdrava,e sad neko ce pomoci samo razgovor,ali u vecini idu i bombonice.
Nego svakako ako je neko u dilemi da li ga je 1 dr pcocijenio kako treba,moze provjerit kod drugog i ne glavoboljat.
...
Za planetu Zemlju kažu da je duševna bolnica Svemira.
Glava me toliko boli da ni kafa ne pomaže.
Danas vele najtopliji dan u ko zna koliko. DG - 41 stepen.
Tačno ću posegnut za Dilanom Dogom.
Ako on ne izvuče situaciju, ne znam šta će.
Kafetin?
Majka mi ima nesnosne migrene, bila je sinoc u hitnu, napisala joj doktorka sta bi bilo dobro da izvadi od nalaza, da uzme uput. Posla je danas do hitne, jedva se dovukla, ja sam je drzao pola puta, da ih zamoli da joj daju uput da ne ceka red radnim danima kad je guzva jer bas nije u stanju. Oni nece, ona objasnjava da bas nije dobro i da ima ogromnu glavobolju da nije u stanju da ceka. Bas se vidi da nije dobro. Oni nece, kazu imate izabranog. Kad im danas nisam svasta rekao necu nikad.
Last edited by flyeagle; 06-07-25 at 08:13.
Ne želim da te prepadam, ali ako neko ima jake i neuobičajene glavobolje, to može da bude znak ozbiljnog problema, poput aneurizma, i trebalo bi što prije da je pregledaju u bolnicu.
Možda da probaš u privatnu kliniku, jes da se plaća ali makar će dmah vidjeti šta joj je?
Nalgesin kod blažih bolova,,,uz Klonazepam(zbog mučnine i želuca)
Trecar( u koliko ima trnjenja i aure)....ispod jezika
Diazepam naravno...olabavi
Magnezijum Bizglicinat je najbolji,,,
Ima toga još, no ne znam fazu u kojoj je...ali ovo svakako olakšava..
Dobar neurolog se podrazumijeva...ako može kod Slaviše Peruničića da zakaže i nema greške
Last edited by Alba; 06-07-25 at 12:42. Reason: dopis
Većina ljudi ne zna da određene terapije i bukvalno deplete-uju npr. magnezijum, Vitamin D ili neke druge vitamine.
I onda džabe čovjek unosi magnezijum ako je pod tom terapijom. Drugim riječima terapija rešava jedan problem da bi izazvala drugi problem, što znači da nije optimalno rješenje, pogotovo ne na duže staze.
Zbog ovoga ljudi koji piju tablete koje se piju čitav život treba te tablete dobro da ispitaju istraže itd. Recimo moja majka je imala problema sa manjkom vitamina B12, da bih ja posle provalio da njoj to deplete-uje Siofor, tableta koja se pije da smanji šećer u krv, koja u sebi ima taj metformin, koji je generalno dosta dobra supstanca ali ima tu nus pojavu da deplete-uje b12, tako da sad ona pije svaki dan suplemente tog vitamina uz ishranu itd.
Zdravo svima.
Poslije operacije krajnika poremetio mi se ukus hrane. Slatko nije više slatko, paradaj više nema ukus paradajza, barm kao što ga ja pamtim, itd. Ima li ko savjet kako da vratim ovo na "staro" ili je ovo proces koji će trajati. Operacija je bila prije 3 mjeseca.
Hvala.
http://www.youtube.com/watch?v=FliGuYrDla8&NR
Mr_G_rUzNi aka mrG1
To za paradajz nije do krajnika vjeruj nam
Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni je 8ebena korona a to mi je najgore od tog prokletstva bila oduzela čulo mirisa i ukusa ali samo na jedan dan.Moram priznat da sam se taj dan baš uspaničila da mi to ***** ne oduzme čula kakav je to virus bio da oduzme čovjeku ono što mu po prirodi stvari pripada.
No pasaran!
Imam najteži mogući oblik migrene,,,da ne idem u detalje. Kad krenu napadi, tu je više kasno sa uzimanjem bilo čega....
Od samih aura(zamračenja svijesti) se počinje, momentalno sa ljekovima...
Nema liječenje ni izlečenja samo zaliječenja cjeloživotnog....a da šteti kvalitetu života, to je već posebna priča...
Slaviša Peruničić je u Podgorici u KCCG,,,Ne preporučujem mladje doktorice koje rade u kliničkom. Sve ih znam, i imam loše iskustvo. Pogotovu kada se medicina ne završava tako teško kao ranije, ...neka nam je bog u pomoći....
Trecar se daje kod teških migrena i u trenutku napada, aure, zamračenja, ide odmah pod jezik.....
Kad npr izmedju ostalog pretrne lice, jezik, ruke, nestaje vid i ostalo sve propratno....
Eto pa vele da je pivo zlo.Dušmani.
Biće to okey,drug.
Opusti se samo.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
No pasaran!
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks