To je to, tacno tu su se sudarili. Taj isti dan 500 metara prije ovog skretanja dje je samo po jedna traka (i puna linija) je meni izletio neki dzip da pretice i za dlaku smo se mimoisli, da su mi refleksi kao ovome gore sad bi mi citulje pisali.
mada meni je sa ovoga snimka interesantno da covjek pored slobodne desne trake vozi strogo lijevom....
ja u lijevu odem samo ako obilazim...
I ovaj sa snimka će od sad.
Sent using Tapatalk
#fakenews
Bas nevjerovatno sta pokusava vozac kombija.
Mada je ovaj prebrzo vozio,odje je 80 ogracnicenje.
I jedan i drugi nisu normalni svakako
Kombi skrece desno na sporedni put, i vjerovatno nije ni pogledao ili je ovaj prebrzo doletio. Kriv 100%. Ali misterija mi je zasto ljudi dok su sami voze lijevom trakom? Kad ti naidj ebudala iz suprotnog pravca koja misli da je to zajednicka traka. Nema sahti d amu smetraju u desnu nego to tako, n erazmislja. Da je vozio desnom, mislim da bi bolje prosao.
Sumnjam da je 80.Ima isprekidana za isključivanje na sporedni put iz lijeve(brže) trake,kao i za uključenje sa sporednog puta pa ako nema znaka "obavezno skretanje desno" na to isključenje onda taj sa sporednog može i lijevo da se uključi(u brzu traku).Tako da ako je tu preko 50-60km/h onda nam je projektant puta ostavio levor sa 5 metaka u burencetu da igramo ruski rulet
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Nevezano za ovaj slucaj i ovog snimaca... vjerujem da neki 'letaci' idu lijevom jer kontaju da ako u velikoj brzini nalete na sporo vozilo u desnoj traci moze da bude nezgodno a lijevom se obicno brze vozi pa nece bit' tako naglo kocenje.
Prilicno mali % vozaca koristi lijevu traku samo kad pretice. Nazalost.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Koliko los roditelj moras da budes jbt da ti dijete vozi auto bez dozvole
https://www.vijesti.me/v/732509?utm_..._share_counter
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Kod Topolice na pravinu..
Jutros ne radi semafor kod Cosmetics marketa u Bar, u 7 sati udes...
Pojma nema narod da vozi, niko ne postuje znakove, malo se gine kako se vozi..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Policije nigdje.
Oce li ucesnici ovog udesa platiti saniranje ove stete po ulicama i zasto nece?
Kakvoj crnoj evropi se mi nadamo..
Vidjeh neki snimak danas nedje iz Slovenije, svi regularno parkirani po protokolu, samo jedan sa CG tablicama na ispašu.
Last edited by stara.dama; 15-11-24 at 17:38.
Noc rodjena za motor.
Je li ok motorista? Ođe bih rekao da mu je ovaj poprijecio put.
Stvarno danas gledam, kroz PG na ovaj vjetar voze motore, posebno mi zao bude dostavljace.
Sent from my iPhone 16 pro using Tapatalk
Ili ovaj preprijecio ili motorista izmedju auta da se provuce i nije vidio da je ovaj vec usao u raskrsnicu
Jedna muška osoba je podlegla povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći, koja se pet minuta poslije ponoći dogodila u Sutomoru.
Na njega je, dok se kretao magistralnim putem, automobilom marke “Golf” kolašinskih registarskih oznaka, naletio M.K. (18).
“Teško povrijeđeni muškarac je transportovan na medicinsko zbrinjavanje u Opštoj bolnici Bar. Nažalost, uprkos naporima ljekara, preminuo je nekoliko sati nakon nesreće”, saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz policije.
Saobraćaj je na toj dionici tri sata bio u prekidu u oba smjera, a vozila su preusmjeravana preko Maljevika.
Okolnosti pod kojima je do nesreće došlo biće poznate nakon izvještaja ekperta saobraćajne struke.
jedno pitanje ovako na zoru...
mozda ste vidjeli da je u vojislavljevica oboren vozac motora....
situacija se desava kod one prodavnice stocne hrane iza cungu-a, gdje koliko sam vidio vozac golfa koji se krecao iz pravca zabjela staje da pusti vozaca mercedesa da se ukljuci u saobracaj prema zabjelu... u tom momentu u dio iza prednjeg tocka u mercedes udara skuter koji je obiliazio/preticao golfa...
sto se desava u ovoj situaciji? cija je krivica obzirom da je tu isprekidana linija
meni bi bio kriv vozac motora...ali pravila su nekad cudna
Kriv je vozač Mercedesa jer je ugrozio pravo prvenstva prolaza, druga je stvar sto motociklista mora da razmišlja i o postupcima drugih (zašto se taj sa Golfom zaustavio? a nije dao žmigavac? da li skrece? Ili propušta nekog? Pješaka ili auto? Ili se nekome javlja?) jer je ugrožen.
Sent from my Motorola 8400
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks