Moze.
Moze.
Na koliko se daje garancija na v.servis?
Cudi me onda na 60k km da su mi dali ako ide na vise.
Evo nadjoh sliku, ipak nisu sve INA stavili, nego vodenu neku graf.
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
A na vodenu pumpu da uštediš![]()
Cus da ustedim, napisao sam iznad da sam im rekao da stave sta je najbolje, mozda nisu imali na stanju nista drugo pa su ovo stavili, zato je i 60k km garancija.
Sad se sjetih da sam veliki servis radio prije tacno 4 godine i 30k, 7.5k godisnje.
Ne znam shto ne ide pjeshke...zdravije svakako.
...
Ma to mu je majstor dao da ga skine sa vrata. Danas da mu pukne kais vjerovatno bi ga isti sutnuo iz garaze.
Neka mu prijavi da mu je pumpa procurila pa da vidimo ishod.
ja da znam u aftermarketu niko garanciju ne daje...ni majstori ni prodavnice djelova
cak je i ovlascenom servisu pretesko ostvarit cim naidje prvi problem...
Zadnji veliki servis sam uradio sredinom decembra - 120000 ili 8 godina.
Ina set.
Znaci da ne diram ovo, 4 godine nisu neke godine.
Ja bi to vozio jos brate...Samo pogledaj te kaiseve, ali cisto sumnjam da su ispucali ili istrulili za 4 godine...
a vodena pumpa isto rijetko kad bas odjednom nesto strada, a pogotovo ne na 30k, obicno procuri kad krene da crkava... tako da teraj
PK kais sam mjesec dana zamjenio prije v.servisa i onaj na alternator roler ili spaner kako se zove ne znam.
To sto je na sliku je zamjenjeno i dobio sam na papir sa pecatom kao garanciju na djelove i ugradnju, cak mi je majstor rekao sacuvaj ovaj papir u slucaju da ti se nesto desi to ti je garancija, probacu da ga nadjem pa cu okacit.
Mada necu rizikovat, ovih dana cu odradit opet v.servis jer planiram na duzi put.
Zadnji put sam poručio vodenu Meyle HD i ugradio
Evo je razlika u odnosu na Graf, bila je skuplja oko 30e
Na prošlom sstu mi je pumpa iz Conti seta procurila na oko 60 000km.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Last edited by mur3633; 19-01-25 at 08:47.
A jel se desilo nekome da zbog npr crkne nova vodena pupma posle 10 000 km i ti fino tuzis next auto da ti plati kompletnu popravku motora?
Ili rad bilo kojeg dijela?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kako može majstor da daje garanciju, a niti proizvodi niti uvozi te djelove?
Jedino ako nije dogovor između prodavnice i majstora
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ako ti majstor nabavlja i ugradjuje djelove, taj majstor ti daje garanciju na rad i djelove.
Ako ti doneses majstoru djelove, on ti ih ugradjuje i daje ti garanciju da je sve na saraf, ali ako ti pukne kais ili ako ti se raspadne lezaj od rolera on te samo moze pozdraviti.
Tehnomax prodaje Gorenje masine, niti ih uvozi niti ih proizvodi, ali ti daje 5 godina garancije.
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks