Evo vratih se, uistinu sve suvo kao barut.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Evo vratih se, uistinu sve suvo kao barut.
Those about to rock, we salute you!
Suv put a i svijetla suva ka barut,a?
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ne daj Bože nikome
Those about to rock, we salute you!
Akumulator FIAM -> uzeo ga u Čelebić ne znam dje ga sad ima (prodaje li ga ko) pali na po^ključa kao da je napolje 45c.
-> 3god i 4mjeseca od kad sam ga uzeo.
Meni na audija evo šesta zima onaj koji je došao u njega ( s obzirom da ga uzeh 3-4 godine starog, moguće da je fabricki)
Ali mislim da mu je ovo poslednja
Već razmišljam šta uzeti ..
molim vas za pomoc oko dvije stvari:
1. kupljeno auto skoro, ugovor napravljen u lovcen osiguranju. kako to auto prodati bez da ga prevodim na sebe vec direkt novom kupcu?
2. gdje se u pg podnosi zahtjev za obracun porez na promet vozila
@arlekino
1. mislim da ga mozes prodati dalje bez problema, ali fakat dugujes porez drzavi (nije da ce te iko juriti - imamo mi i vecih problema, nije ovo Monako)
2. poreska uprava na drac/cvijetin brijeg, predas na saleter zahtjev (daju ti da popunis) i primjerak kupoprodajnoga ugovora... za 7-77 dana ce te zvati da je gotovo (ili se interesuj) i onda ce ti reci koliko treba da uplatis po rjesenju (mozda ti i rjesenje stigne postom, to stalno mijenjaju). kad doneses dokaz o uplati, onda ti udare jedan stambilj na onaj primjerak ugovora i to ti treba za MUP za prevod vozila
Imate li broj nekog ko dovodi auta iz Njemačke, po mogućnosti na šlepu? Hvala
Povuci potegni, koji god da uzme nece pogrijesit, svi imaju garanciju 2-3 god max.
Ja sam uzeo za 60e neki TopLine neđe u Maj mjesec, evo na -15 pali na po kljuca, 3 god garancije imam.
Ako iđe kod nas ima Energizer to je moja preporuka. 6 godina, izdušio prije neki dan. Da sam vozio auto svaki dan, možda bi još trajao
E nikad mi neće biti jasna priča o akumulatorima. Za većinu auta je to oko 70, 80 eura. Na svake 4, 5 godina. I sad je to previše bitna stavka u održavanju auta.![]()
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Meni ce biti 150-200€ ali bih dao i 300€ za neki koji će trajati bar 5 godina![]()
Duracell Advanced mi je trajao 6 godina, izdusio posle udesa i lezanja auta kod majstora 2 nedelje bez paljenja.
Sam akumulator je pretrpio ili udarac ili g silu, pa mu se olovna ploca kod nosaca deformisala, bjese se nadusio dobro.
Posle toga sam opet kupio Duracell Advanced isti, evo gura dvije godine bez ikakvih problema.(a maltretiram ga cesto s muzikom i praznjenjem s dva pojacala)
S obzirom da radim na poslu s industrijskim UPS-ovima koji koriste akumulatore slicne ovima za kola, mogu ti reci da je Yuasa bez premca sto se tice dugotrajnosti.
Za auto nisam probao, ali sudeci po ovome, vrhunski su.
I za kola imaju 3 godine garancije, dok ostali daju 2.
Yuasa je najbolji akumulator kod nas trenutno i daje 3 godina garancije. Duracell je imao masu reklamacija.
Gruda su definitivno najgori.
JUSUF
Đe ima Yuasa da se kupi?
Volio bih da isprobam.
Alcro u PG i Tuzi
Ja imam yuasu u 2 auta, za sad bez zamjerki
jedan vec skoro 2 godine
Akumulator vise nije 70-80e bez mozda za juga![]()
ali nebitno je li 70 ili 150, ali ako je neko smece poput black horse-a koje ce za godinu dana 2x da crkne bez najave pa te nedje ostavi u put onda postane jako bitna stavka u odrzavanju.
There are currently 7 users browsing this thread. (1 members and 6 guests)
Bookmarks